Şimdi Ara

BMW 5 SERiSi G30- (328. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.573
Cevap
105
Favori
569.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 325326327328329
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sk67a

    Hocam önceki mesajınızda BMW Angel farlar hakkındaki görüşlerinize katılıyorum.

    Bu arada 2018 senesinde aktif kullanımı ülkemizde mümkün olan BMW Connected Drive imkanları aklıma geldi. Araçtaki GSM SIM kart sayesinde uzaktan bağlanıp bazı aksiyonlar yapabiliyorduk. Taa ki TR’de Connected Drive komple iptal edilene kadar. Kötü oldu.

    Connected Drive özelliklerini kullanırken bu forum başlığında 6 sene önce yazdığım mesajı ekledim.

    Araçtan çok uzaklarda iken cep telefonundaki uygulama ile araca bağlanabiliyorduk.



    BMW 5 SERiSi G30-



    BMW 5 SERiSi G30-



    BMW 5 SERiSi G30-
    Connected drive ile kapatılabilmesi gerçekten güzel olurdu, ancak aracınızda halihazırda sunroof ve camlar açık ve kapılar kilitliyken yağmur yağarsa otomatik olarak kapanma özelliği var. Benim bundan öceki 2017 g30 umda da şimdiki makyajlısında da bizzat sensöre su dökerek denemişliğim var.

    Ayrıca, forumdan bilgisi olan kimse var mı yeni araçları kişisel e sim ile con drv seçenekleri aktif geliyor ve mümkün olan önceki araçlarda da açılabileceği söyleniyor, bunu araştıran kimse oldu mu? Ben aradım bilgi almak için ama şuan bizde bilgi yok deniyor.




  • Bir forumdaşın aracında 360 kamera çevre görüş sistemi vardı. Cep telefonundan GSM ağ üzerinden Connected Drive sistemi ile aracına bağlandı ve 360 kameralardan aracın çevre görüntülerini cep telefonuna aktardı; bu görüntüleri paylaştı. Hatırladığım kadarı ile aracın ön, arka ve yan kameralarını sistem harmanlayıp, kompozit tek bir fotoğraf haline getiriyordu; hani panoramik foto çekim modu gibi. Etkileyiciydi.

    Connected Drive sistemini kullandığım senelerde aracımda 360 kamera çevre görüş sistemi yoktu. O forumdaşın yaptığı olay mümkün değildi benim için.

    Yıllar sonra aracıma 360 kamera çevre görüş sistemini eklettim. Fakat o sıralarda TR’de Connected Drive sistemi iptal edilmişti. Uzaktan kamera görüntülerini cep telefonuna indirme olayını yapmam yine mümkün olmadı.

    Kısmet değilmiş :)
  • Equartman kullanıcısına yanıt
    Şöyle bir teknik engel olabilir. ConnectedDrive sistemi BMW tarafından MyBMW platformu olarak adlandırıldı ve yenilendi. MyBMW sisteme çeşitli açılardan kayıt yaptım (TR dışı açılar diyeyim). Her defasında aracın şasi numarasını girdiğimde sistem reddetti; sonuçta merkeze bağlı bir sistem. BMW görüyor o şasi numaralı aracın hangi pazarda satıldığını. Sistem MyBMW uzaktan erişim imkanlarını bloke ediyor. Kayıt yapıyorsunuz; giriş yapıyorsunuz. Cep telefonunda uygulamada aracın güzel bir temsili görseli çıkıyor. O kadar. Maalesef. Üzücü.

    Ekşisözl. ‘te bir yazı okudum; “önce Kamil Koç vardı”şeklinde. Olay şöyle başlıyor; bir Mercedes-Benz kullanıcısı kıllanıyor yetkili servise; restleşiyorlar karşılıklı, kullanıcı da “tamam, görüşürüz” diyor. MercedesMe galiba firmanın uzaktan erişim platformu. Kullanıcı bunun hakkında suç duyurusu yapıyor. Şöyle ki; uzaktan erişim için sunucular Almanya’da; hangi ülkede olursanız olun. Aracın konum bilgileri vb. merkeze gönderiliyor (mesela kaza olması gibi durumlarda vs). Kullanıcı kişisel verilerinin yurtdışına gönderilmesi olayından meseleyi hukuk platformuna iletiyor. Yetkililer de sunucuların TR’de konumlandırılmasını talep ediyorlar. Tabii bu adım atılmıyor. Mercedes-Benz’de meydana gelen olay uzaktan erişim platformları olan BMW ve diğer markalara da yansıyor. Ne BMW-Almanya, ne de Borusan bu sunucuları TR’de oluşturmuyor. Borusan böyle bir yatırımı yapıp sunucuları TR’de meydana getirseydi açıkcası çok ama çok şaşırırdım. O açıdan bakarsak tahmin edilebilir bir sonuç.

    Özetle, ConnectedDrive ya da yeni adıyla MyBMW imkanları TR’de uzak bir ihtimal. %80 ÖTV ve yekûn tutar üzerinden %20 KDV vergi ile alınan sadece ve sadece bir araba. Çevrimiçi hiçbir kullanım imkanı yok.



    Çok süper bir son model dizüstü bilgisayar aldıım. Ekranı muhteşem; gani gani RAM hafızası var; hard disk hallice Terabyte’lı SSD en kalitelisinden, bir klavyesi var insanın tekrar dokunası geliyor. Sadece tek bir kusuru var; internete bağlanmıyor…




  • arbatu A kullanıcısına yanıt

    Merhabalar, araç Bostancı Kosifler Oto'daydı. Fren hidroliği değişim zamanı gelmişti bir de her zaman olduğu gibi 1-2 hortumda yine patlak çatlak vardı:) Yani serviste takozlar, fren hidroliği ve o bahsetmiş olduğum soğutma sistemi hortumları değişti. Aracım Nisan 2024 itibariyle 6 yaş üstü olduğu için işçilik ve parça indirim oranım yüksek. Ona rağmen 52.000 küsür Türk Lirası ödeme yaptım. Bence çok çok yüksek bir meblağ, ekonomimiz sağolsun:/


    Takoz değişiminden sonra çok fark etti mi diye sormuşsunuz. Bana başka bir araba teslim ettiler öyle söyleyeyim. Konforu titreşimi %100 olumlu etkiledi. Değişmesi gerekiyorsa kesinlikle değiştirin ne demek istediğimi anlayacaksınız:)

  • karşıkomşununavukatoğlu K kullanıcısına yanıt
    Merhaba sadece fren hidroliği için ne kadar yazılmış acaba?
    Uyarı geldi ama henüz değiştirmedim.
  • gidavcak G kullanıcısına yanıt

    Gördüğüm kadarıyla; fren hidrolik sıvısı 496,30TL + KDV işçilik 945TL + KDV yazılmış. Geri kalanı da aşağıda listede:)



    BMW 5 SERiSi G30-
  • karşıkomşununavukatoğlu K kullanıcısına yanıt
    Hocam baya işlem var , borusan açısından fiyat normal …
  • karşıkomşununavukatoğlu K kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim
  • karşıkomşununavukatoğlu K kullanıcısına yanıt

    Merhaba, aracinizin kmsi neydi acaba ve yazilim var miydi?

  • Yetkili servise danıştım.

    Trigger zincirini değiştirmek için belli bir kilometre aralığı yok. Servis zamanı kontrol ediliyor; gerekirse değiştiriliyor ama nadir bir durum.

    Şanzıman yağı için de öyle. Uzun ömürlü bir yağ.
  • sk67a S kullanıcısına yanıt
    Şanzıman yağı zaten muamma , sanayideki ustalar ekmek çıksın diye yağ değişmeli diyorlar, yetkili servis şanzıman dağılsın değiştirelim diye bekliyor.
    Açıkcası sıkıntılı bir durum, mantıken ömürsüz yağ diye bir şey olamaz ama daha önce 2000 lerin başında Laguna aracımda bu gaza gelip şanzıman yağı değiştirdim ,yağ gibi çalışan şanzıman vurma yapmaya başladı, sonra şanzımancının eline düştük selenoid valfti , carttı curttu bizi güzel öptüler.
    Zaten tork konvektörlüde yağı tam değiştiremiyorsunuz .
    Bu yüzden nerde tırak , orada bırak prensibiyle şanzımancıya düşene kadar şanzıman yağını ellettirmeyi asla düşünmem.
  • guvenxoca kullanıcısına yanıt
    Şanzıman yağını değiştirmek için ısrar eden müşteriye yetkili servis kağıt imzalatıyor; “vuruntu kuruntu takırtı tukurtu sıkıntılı sarsıntılı vites geçişleri olması durumunda tek sorumlu kişi benim çünkü şanzıman yağı değişimini ben bizzat istedim ve direttim; ben ettim, ben buldum”.

    The Quellecke bir durum vaziyeti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 8 Mayıs 2024; 18:40:57 >
  • İyi günler arkadaşlar, aracım 520 g30, 245/45/18 runflat lastikler mevcut, lastik basınçları idrive ünitesinde comfort kullanımda 32 psi belirtmekte. Bugün aracımın rutin bakımı vardı. Servisten alınca önler 37psi arkalar 40psi olarak ayarlanmış. Sizin lastik basınçlarınız nasıl? Servisler genelde daha yüksek basınca mı ayarlıyor?

  • BMW 5 SERiSi G30-
  • Lastik basınçları olması gerektiği gibi.
  • Evett bugün itibariyle 2020 yılından beri birlikte olduğum G30 uma veda ettim
    G60 hayal kırıklığından dolayı Çekinerek w214 kasaya geçmiş bulunmaktayım.

    Hayatımda en uzun süre ve en keyifle kullandığım araç G30 oldu, bende gerçekten iz bıraktı .
    Belki w214 le mutlu olamazsam tekrar şöyle son gelen dolu 2023 lerden bir tane alırım

    2020 64 bin km hatasız special edition luxury aracım 2.6 milyona 5 günde satıldı.

    Emsal almak isteyenlere yardımımız olsun.
    Piyasa ölü ama doğru fiyat doğru araç olunca 5 günde gitti valla.

    Merakla formu takip etmeye ve her G30 gördüğümde içimin gitmesine devam edicem .

    Artık evde kalan F45 ile Bmw evrenine devam edicez, bakalım mercoda bizi neler bekliyor.

    İlk yorumum kozıyoruz filan ama borusan ın satış kısmı mercodan çook çokk iyi.
    Araç almak ölüm resmen , derince gümrükteki aracı 1 ayda getiremediler …




  • guvenxoca kullanıcısına yanıt
    Hayırlı uğurlu olsun üstad, kazasız belasız kullanın inşallah. G60 a göre w214 bence de açık ara önde, gerek tasarım gerekse donanımı (airmatic, arka aks vs gibi) bambaşka bir seviye.
  • guvenxoca kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun; iyi günlerde kullanmak nasip olsun.
  • demoprazol kullanıcısına yanıt

    Aracım 218.000km'de. Herhangi bir yazılım, modifikasyon vs. yok tamamen stock:)

  • wewe W kullanıcısına yanıt

    245/45/18 XL yazlik lastik icin 3 kisiye kadar kapi icinde yazan on ve arka 32psi, 5 kisi icin onler 36psi arkadar 44psi. Lastik havalari lastikler sogukken ayarlanmali notunu da eklemek istiyorum yani bunlar sogukken arac kullanilmadan onceki degerler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demoprazol -- 17 Mayıs 2024; 17:17:3 >
  • 
Sayfa: önceki 325326327328329
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.