Şimdi Ara

BMW F30 TAHRİK ARIZASI (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
13
Favori
350.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba dün 100km hızla giderken tahrik arızası ile karşılaştım.

    Araç aşırı titremeye ve çekmemeye gaz yemememeye başladı.



    Yarın için istanbul otomol yetkili servisinden randevu aldım.

    Ancak memur adamım kazık yemekte istemiyorum. Ne kadar tutacağı hakkında fikri olan varmı acaba?



    İstanbul avrupa yakasında servis önerisi olan varmı?
  • BoNsE B kullanıcısına yanıt
    Merhaba, soğutma sıvısı eksiltmesi aracın 2 yerinden oluyor.
    İlki motoru karşınıza aldığınızda turbonun türbin salyangozunun sağ tarafında kalan su giriş ve çıkış contalarının eskimesinden kaynaklı olarak gerçekleşiyor.
    İkincisi de yine motora karşıdan baktığınızda motorun arka tarafına doğru ön camın altında kalan motora giren su borularının ağzındaki contalardan kaynaklanıyor.
    Su eksilmesi çok fazla değil ise benim fikrimce turbo üzerindeki contalarda kaçak vardır. Ancak eksilme fazla ise motorun arkasına da bakmak gerekiyor.

    Ben değiştirdiğimde Borusan 600 TL civarı bir fiyat istemişti 2 adet fındık kadar contaya ve 10 dakikalık işçiliğe. Size tavsiyem dışarıda güzel bir özel serviste değiştirmeniz, dışarıdaki servisler 80-100 TL arası bir fiyat alırlar. Bu arada dışarıda değiştirdim ve garantim bozulmadı halen devam ediyor. Ancak bu conta işi benim anladığım kadarı ile biraz kronik çünkü bildiğiniz üzere bu arabalarda twinpower turbo sistemi kullanıldığı için türbin kısmı gereksiz bir ısıya maruz kalıyor ve contalar çok çabuk aşınıyor malesef.

    Fotodaki noktalarda boruları göreceksiniz. 2'si turbonun üstünde L şeklinde kafalı flanşlı. Diğerleri de motorun arkasında alt tarafa yakın.

     BMW F30 TAHRİK ARIZASI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickimdegisti -- 4 Eylül 2018; 23:45:9 >




  • Hocam söylediğiniz gibi ben o yorumu yazarken aracı yeni servise bırakmıştım servisteki arkadaşlar yüksek ihtimalle conta yanığı vardır şeklinde bir öngörüde bulundu buna istinaden o yorumu yazdım.



    Detaylı incelendiğinde kaçağın motor arkasına giden borulardan olduğu anlaşıldı daha öncedesinde turboya giden borunun içindeki o ring diye adlandırılan parçadan kaçak tespit edildi ve müdahale edilmişti.Şimdi ise motor arka bölümündeki parçalar değişecek.



    Konuyu çok iyi anlatmışsınız benim vakam da destekler nitelikte oldu. Bu sorunu yaşayan arkadaşlara bilgilendirici olur diye umuyorum..
  • Hocam söylediğiniz gibi ben o yorumu yazarken aracı yeni servise bırakmıştım servisteki arkadaşlar yüksek ihtimalle conta yanığı vardır şeklinde bir öngörüde bulundu buna istinaden o yorumu yazdım.



    Detaylı incelendiğinde kaçağın motor arkasına giden borulardan olduğu anlaşıldı daha öncedesinde turboya giden borunun içindeki o ring diye adlandırılan parçadan kaçak tespit edildi ve müdahale edilmişti.Şimdi ise motor arka bölümündeki parçalar değişecek.



    Konuyu çok iyi anlatmışsınız benim vakam da destekler nitelikte oldu. Bu sorunu yaşayan arkadaşlara bilgilendirici olur diye umuyorum..
  • Arkadaşlar aracım 2015 318i 4 gün önce Tahrik,sürüş mümkün uyarısı aldım bmw yetkili servisine götürdüm,ertesi gün bana su radyatöründen su kaçırdığını turboyada zarar verdiğini ve turboyla radyatörün değişmesi gerektiğini söyleyerek 26.000TL masraf çıkarttılar,bunu zaten ödemem mümkün değil ancak biz Türk milletiyiz yerler mi Almanın yaptığı çakallığı..

    Çakallık, çünkü bmw servisi bana bunun kronik bir arıza olduğunu özellikle 3 serisinde çok karşılaşıldığını söyledi.. Kısacası madem kronik problem servis bunu 70.000km de bir araca ücretsiz tamirini gerçekleştirmesi gerekiyor ama karşılamadılar 26.000TL istediler..

    Kısacası gittim orjinal ve fabrika çıkışıyla aynı marka sıfır radyatör aldım 700TL , Atatürk Oto Sanayi İkitellide Bahtiyar Turbo ya götürdüm,ellerinde fazla araç yoktu hemen işleme aldılar 4 saat sürmedi hallettiler 1000TL

    Alt valfte problem var demişti bmw servis eğer sadece o değiştiyse sıfırı 600TL 400tl işçilik almış alsın hatta helali hoş olsun..Adamlar bir de garanti veriyor, eğer bir sıkıntı olursa 1 hafta 15 gün içinde belli eder getir hallederim diyor..

    Bmw servisi belki alt valfi değiştirip turbo değişti diyecekti 26000TL...

    ARKADAŞLAR TÜRKİYEDEYİZ O BMW SERVİSLERİNİ BOŞ VERİN ADAM ÖPÜYORLAR..




  • hatasert H kullanıcısına yanıt
    Dışarda 120 lira olan motor yağı değişmine borusan 400 tl fiyat yazmıştı 2 sen önce. Yağ aynı yağ litre aynı litre o günden sonra özel serviste yapmaya başladım bakımları.
  • osmanozkay O kullanıcısına yanıt
    Merhabalar.. 92 bin km de 2013 f30 3.16i kullanicisiyim. Ayni sorun bende de yasa di ve ayni sekilde motorun sol alt orta kisminda hava akismetresi degistirerek cozuldu. Parca fiyati yan sanayii 470 tl. Izmir 3. Sanayide askin oto var serkan usta. Oldukca basarili ve bilgili. Cunku daha once iki farkli ozel servise gittim ve arabanin ytmasi gerektigini solediler. Serkan usta 1,5 saatte nokta vurus ile cozdu sorunu.
  • 30 bin km deki 2016 F10 5.20 aracımda aynı hatayı aldım...



    Tam boluda mola verdim highwayin çıkışında birden arızaya geçti...

    2 kere aç kapa yaptım arıza gitti...



    Şu anda 1 haftadır sıkıntı yok, çekiş iyi ses filan yok.

    servise gidicem ama hata gitmiş diyip sallıyacaklar



    Napayım sizce?
     BMW F30 TAHRİK ARIZASI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guvenxoca -- 27 Ekim 2018; 12:42:28 >




  • Aracimin fazla yakmasindan sikayetciydim. Diagnostic e baglayinca bu uyarilari aldim. Ne demek, bilgisi olan var mi?
    Arac 3.20i ED

    10B101: dis sicaklik sezicisi: artiya kisa devre
    11001: silindir enjeksiyon kapatma: yakit yuksek basinc sistemindeki basinc cok dusuk
    11A002: yakit yuksek basinci, anlamlilik: basinc cok dusuk

     BMW F30 TAHRİK ARIZASI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wardstone -- 20 Kasım 2018; 13:45:59 >
  • Merhabalar
    Dün dip gaz giderken aniden araba tekler gibi oldu ve,
    Tahrik yazısı çıktı aynı zamanda ekranda
    -Dikkatli sürün.
    -Tam motor gücünde kullanım mümkün değil.
    -Yetkili servisinize kontrol ettirin.
    diye bir yazı çıktı. hemen yavaşladım araba titret gibi çalışıyordu. biraz gittikten sonra arabayı durdurdum ve tekrar çalıştırdım herhangi bi sorun olmadı. bugün işe giderken denedim hızlandım vs. hiç bi sorun yok gözüküyor. bu arada aracım bir aylık yazılımlı bir araç. sizce ne yapmam gerekir yetkili bi servise götürsem mi yoksa şu anlık sorun ortadan kalktığı için bekletsem mi?
  • Arkadaşlar merhaba 2014 3.20i aracımla dün 80-100 le giderken yolda tahrik hatası aldım.Aşırı titreme ve tam güç modunda kullanımı kesti,ama yolda kalmadım beni servise kadar götürdü.1 ay önce de aynı sorunu verip yolda bırakmıştı,çekiciyle servise gittim.Benzin pompasını değiştirdiler 1000 tl masraf çıkardı.Şimdi dünde aldığım hata altta resmini paylaşıyorum.Sebebi ne olabilir gittiğim usta bujiden olmadığını tesisatı kontrol edeceğini ve tesisatta değilse alt sekbanlarda yada pistonda olabileceğini söyledi.Pazartesi günü araca detaylı bakıcak ve sonucu bana söyleyecek deneyimi olan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum.
     BMW F30 TAHRİK ARIZASI




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lejyon1907

    Arkadaşlar merhaba 2014 3.20i aracımla dün 80-100 le giderken yolda tahrik hatası aldım.Aşırı titreme ve tam güç modunda kullanımı kesti,ama yolda kalmadım beni servise kadar götürdü.1 ay önce de aynı sorunu verip yolda bırakmıştı,çekiciyle servise gittim.Benzin pompasını değiştirdiler 1000 tl masraf çıkardı.Şimdi dünde aldığım hata altta resmini paylaşıyorum.Sebebi ne olabilir gittiğim usta bujiden olmadığını tesisatı kontrol edeceğini ve tesisatta değilse alt sekbanlarda yada pistonda olabileceğini söyledi.Pazartesi günü araca detaylı bakıcak ve sonucu bana söyleyecek deneyimi olan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum.
     BMW F30 TAHRİK ARIZASI
    Arabada aşırı bi titreme var mıydı? Silindirlerden biri veya birkaçı iptal olduğunda aşırı titreme oluyor arabanın dengesi bozuluyor.
    Ateşleme bobinlerinden kaynaklanıyor bu sorun, bujilerden değil.




  • Yeni nesil turbo motora sahip BMW araçları kullanan veya kullanamaya niyetlenen arkadaşlara tavsiyelerim;
    Ayrıca araçtan çok fazla anlamıyorsanız bakımlarınızı yetkili serviste yaptırın, yetkili servise para bulamamak gibi bir durum söz konusuysa satıp başka araç bakın (veya illa bmw istiyorsanız turbosuz atmosferik motorlu bir önceki nesil araçlara yönelin)

    Yok ben aracımı biliyorum özel servise gideceğim derseniz en az 2 tane servisiniz olsun, birinin yüksek masraf çıkarttığı durumlarda diğerinden arızanın doğruluğunu kontrol etmeden büyük paralar harcamayın.
    İstanbulda yaşıyorsanız düzgün servis bulma ihtimaliniz binde 1 felandır bunu da unutmayın. Bir kısmı sizi yolmak ister, bir kısmı hiçbir şeyden anlamaz alakasız parçalar değiştirir vs vs vs.

    Bir diğer taktik de arıza durumunda yetkili servise giderek durumu kontrol ettirmek, (sonuçta ne kadar kazık olsa da yetkili servislerin araçta ne sorun olduğunu tespit etme ihtimali çok yüksektir) arızanın tespit edilmesi ardından da yetkili serviste yaptırmadan özel servise yönelmektir.




  • Merhaba,

    Sıfır aldığımız 2014 model 320i ed f30 aracım var. 150.000 kmdedir. Ön bilgi olması için söyliyeyim araçla 0-100 denemesi vb hiçbir aksiyon yapılmamıştır, sakin bir kullanıcı profilim var.

    Geçtiğimiz hafta yolda 50km ilegiderken arabayı birden güçlü bir titreme aldı. Daha önce de aynısı olmuştu, ateşleme bobinini değiştirdiğimizde sorun düzelmişti, 7-8 aydır sorun çıkmıyordu. aynı titremeyi hissettiğimden direk yetkili servise gittim. bu sefer de başka bir ateşleme bobininde sorun buldular değiştirdiler ama bu sefer sorun düzelmedi. testler analizler yapıldı derken sorunun motor kontrol ünitesinden kaynaklandığını bu nedenle değişmesi gerektiğini söylediler. sonuç olarak masraf 12.000 tl.

    Aracımı sıfır aldığımız günden beri yetkili servis dışında hiçbir yere götürmedim. 3 ay önce check-up gördü, 2 ay önce de yıllık bakımdan geçti. Hiç bir sıkıntısı olmayan araç birden bu şekilde elektronik bir arıza verdi. Sonuç olarak araba şu anda yatıyor.

    Borusana ve almanya BMW ye yazdım, ikisinden de konuyla ilgili incelemeleri başlattık bilgisini aldım ancak daha fazlası yok.

    Konuyla ilgili değerli tecrübelerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok memmun olurum.




  • Merhaba
    Garanti süresi sona eRmiş ise ve kullanıcıya atfedilemeyecek bir kusursa, ihtarname gönderip tüketici mahkemesine sorunu taşıyabilirsiniz. Bilirkişi vs. dava ile çözmeniz mümkün
  • Arkadaşlar 2013 F20 var bir süredir su eksiltme sorunu veriyor turbo borusunu değiştirdik dediler ama o özel servise hiç güvenmiyorum ( konya vizyon oto) bugün aracı çalıştırdıktan 300mt sonra turboya geçtim birden performans düştü meşhur tahrik uyarısını verdi sürüşe devam edilebilir diyordu ve rölantide aşırı titreme yaptı. Sonra stop ettim bekledim tekrar çalıştırdığımda geçti. Sonra tekrar turboyu kullandım tekrar aynı hata tekrar stop şimdi yine sorun yok. Başlığa yazılan tüm mesajları okudum benimki hakkında tecrübesi olan arkadaşlar ne düşünüyor acaba? Bir de Konya’da güvenebileceğim bir özel servis yok, yetkili servisten de hiç memnun değilim (köprülü oto) Konya, Ankara ya da İstanbul’da bildiğiniz güvenilir bir özel servis var mı? Sırf bunu yazmak için foruma üye oldum şimdiden teşekkürler
  • Nartcan1864 N kullanıcısına yanıt
    2015 makyajlı 3.20ied model aracımı 2 gün önce özgörkey yetkili servisine bıraktım rutin bakımı için.ayrıca bujilerin değişimini istedim çünkü 50.000 km de araba ve hiç değişmedi.aynı gün arabayı teslim aldığımda rampalarda hafif gazladığımda ara ara teklemeye başladı.servisi aradım ertesi günü aracı geri getirmemi istediler.götürdüm bana söylenen bujilerden birinin arızalı olduğu ve parça garantisinden değiştirdik artık sıkıntı yok deyip aracı teslim ettiler.araçla yola çıktım 150 km boyunca 2-3 kere yine sadece rampada tekledi.ilk sıkıntı olduğunda da ikincisinde de araç hiçbir uyarı vermedi?araç servise girmeden önce hiçbir sıkıntı yoktu!sizce neden olabilir?buarada servis bilgisayara bağladığında değiştirdiği bujiden hata aldığını söyledi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: f30manisa

    2015 makyajlı 3.20ied model aracımı 2 gün önce özgörkey yetkili servisine bıraktım rutin bakımı için.ayrıca bujilerin değişimini istedim çünkü 50.000 km de araba ve hiç değişmedi.aynı gün arabayı teslim aldığımda rampalarda hafif gazladığımda ara ara teklemeye başladı.servisi aradım ertesi günü aracı geri getirmemi istediler.götürdüm bana söylenen bujilerden birinin arızalı olduğu ve parça garantisinden değiştirdik artık sıkıntı yok deyip aracı teslim ettiler.araçla yola çıktım 150 km boyunca 2-3 kere yine sadece rampada tekledi.ilk sıkıntı olduğunda da ikincisinde de araç hiçbir uyarı vermedi?araç servise girmeden önce hiçbir sıkıntı yoktu!sizce neden olabilir?buarada servis bilgisayara bağladığında değiştirdiği bujiden hata aldığını söyledi.
    Değişenler sadece bujiler miydi?




  • BP’den depoyu doldurdum tahrik uyarisi falan almadim ama cekis cok dustu.. enjektör temizleyici kullanan var mi? F30 3.20ied
  • 320ied 2013 n13 motorlu aracım 115000 km’de bugün tahrik hatası verdi malum bayramdayız usta bulmak da zor aracı bir kaç yere gösterdim yakıt pistir depoda sıkıntı vardır gibi cevaplar aLdım fakat bugün aracımda gaza biraz bastığımda hafif bir hava uğultusu şeklinde ses fark ettim. Bilgisayara bağladık. Dolum basınç ayarlaması basınç çok düşük şeklinde hata kodu aldık. İlk usta da aynı hatayı vermişti.
    Sorum şu Araçta bulunan egzoz ve hava valvlerinde ( ventil,manyetik valv) sorun olsa düşük basınç kodu alınır mı onu merak ediyorum çünkü her türlü turboya giden hava hortumunu değişimini Yapacağım. Sipariş verdirdim. Katalitik konvertörden veya yakıt pompasından bu sorun oluşabilir mi sizce. Bide aracındaki güç kaybından dolayı motorun çok ısındığına hissediyorum. Aracı sıkıştırdığımda araçın ısısı çok çabuk yükseliyor. 3 gün sonra uzun yol yapmam lazım yola çıkma konusunda çok kararsızım.




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.