Şimdi Ara

BMW F30 TAHRİK ARIZASI (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
13
Favori
350.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • aracı aldığım gün ön park ışığı arıza verdi. onu yaptım geri vites lambası arızası çıktı. onlar basit hadi neyse. peşine devirdaim kasnağı değişti. şimdi de 20a608 hatası veriyor. ilave su pompası olabileceğini düşündük ustayla. sizce ne olabilir? bu arada 1c0201 hatası da devam ediyor. bu da yukarıda bir arkadaşın başına gelmiş yağ basınç valfi demişler. benim usta birşey diyemedi buna. olmadı ikisini bir değiştireceğim.

    İlave su pompası değişti sorun kalmadı. Diğer hata önemli değilmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isocity -- 13 Ağustos 2020; 11:11:3 >
  • Arkadaşlar Bmw 3.18i 2015 model model aracımda yaklaşık 1 senedir ara ara 'tahrik sürüş etkin.Motor tam gücünde kullanılamıyor' tarzı bir hata alıyorum. Tam bu hatayı vereceği sırada araba hafif bi teklemeye başlıyor ve hatayı verdikten sonra arabanın gaz tepkisi azalıyor. Daha önce bu hatadan dolayı iki kez ustaya gittim .İlk gittiğim usta bir sorun olmadığını söyledi ve sadece hatayı bilgisayardan sildi ancak hata devam ediyordu. Diğer ustaya gittiğimde ise motordaki 'ekstantirik sensör' değişmesi gerektiğini söyledi değiştirdik ve 10 km sonra eve giderken tekrar aynı hatayı verdi araba. Ankaradaki arkadaşlar ne yapmam lazım gerçekten Ankarada bu işten anlayan usta önerebilirseniz çok sevinirim. Herkese iyi ve sağlıklı günler dilerim.
  • Iyi günler 2012 model 5.25 x drive bmw m paket 121 bin km arabayi calistirirken mars basiyor ama motor calismiyor araba tam
    Gücünde calismiyor dye yaziyor sorun ne olabilir
  • Yine tahrik yine sorun. Bu sefer ki biraz karmaşık bende. Araç atmosferik gibi oldu. Bu kadar sensörün aynı anda bozulması imkansız. Kısa devre, Sigorta atması ya da ecu olabilir. Ya da biri gerçekten bozuk diğerlerini etkiliyor. Bakalım ne çıkacak.
    102408 Turbo şarj
    P2090 Egzantirik
    P2088 Egzantirik
    P0100 Maf
    150C14
    1C0202 Yağ basıncı
    130002 giriş manyetik valf
    130202 çıkış manyetik valf

    Edit:Valflerden biri bozulmuş sisteme kısadevre yaptırmış. 5bin TL gitti. :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isocity -- 25 Ağustos 2020; 20:2:7 >
  • Vw lerdeki DSG arizasina kurban olayim konuyu okudum içim sıkıldı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SyrianaCodys

    quote:

    Orijinalden alıntı: BurakNecip

    arkadaslar 3 vidali turbo basınc valfini söktüm :
     BMW F30 TAHRİK ARIZASI

    böyle bir yırtık tespit ettim. aynı parça kodundan aynı marka ürünü sipariş ettim.

    sizce sorun çözülür mü ?

    Evet o küçük yırtık performansı düşürmek için yeterde artar bile..

    Değiştirince problem normale dönecektir emin olabilirsiniz..

    Ben de aynı problemi aynı parçayı değiştirerek giderdim.

    Alıntıları Göster
    Merhaba bu parçayı nerden buluruz? Nerden sipariş ettiniz acaba?




  • Selamlar ben de bilgilerimi ve tecrübelerimi paylaşayım umaraım yardımcı olur.

    3. vites ve sonraki viteslerde gaza %60 üstü basınca motor misfire'a düşüyordu şiddetli tırlama şeklinde titriyordu ve tork gelmiyordu. Fakat her nasılsa cold startta, rölantide ve 1. 2. viteste tüm devirlerde hiçbir sorun yoktu devir dalgalanması bile yoktu.
    Dün Eskişehir Seçkin oto'ya götürdüm baktılar 2 buji ortadan ikiye yarılmıştı, komple bosch bobin ngk buji set olarak değiştirdik arabam cillop gibi oldu biliginize.

    Bu arada aracım 2014 320ied 118k kmde, yarılan ve üstünden çıkan bujiler champion marka idi 30k km olmuştu değiştireli. Bobinler 118k kmdir hiç değişmemişti.

    Bugüne kadar başıma gelen diğer olaylar:
    1- Genleşme tankı çatlağı (900tl 2020 115k km)
    2- Thermostat arızası (900tl 2020 115k km)
    3- ECU çevre sensör arızası ( daha yaptırmadım hiçbir sorun yok motor ışığı yanıyor beyinciye gidecek tamire)
    4- Blok büyük yağ tapasından terletme (tornacıdan özel çelik tapa yapıldı 200tl, 115k km)
    5- Kompresör öncesi hava emiş borusu çatlağı ( fiyatı hatırlmaıyorum, 90k km)
    6- Su pompası kasnağı ve v kayış 115k km de değişti 10k daha gitmez görünüyordu. (kasnak 140tl, v kayış 90tl bosch)

    Son olarak antifiriz olarak castrol kullanacaksanız NF kullanmalısınız(mavi/yeşil arası) 2020 1Lsi 60tl 6.7l alıyor, 4L NF 2.7L saf su koydum ben(%60 antifiriz yazıyor specte). NF içerdiği silikat sayesinde aliminyum üzerinde tabaka oluşturuyor hem korozyon ömrünün uzatıyor hem de kılcal çatlakları tıkıyor. Çeşme suyu kullanırsanız uygun olmayan antifiriz kullanırsanız ya da antifiriz oranını az kullanırsanız sorun olma ihtimali artar keza aracın ecopro modu nıominal çalışma sıcaklığı yağ 118 derecedir.




  • https://www.bbc.co.uk/programmes/articles/23p5j5wzPtYflS7kFvmKVZf/bmw-deny-engine-failures-are-due-to-manufacturing-fault


    bmw hatali uretilen benzinli motorlari bbc programi


    asla bmw benzinli almayin dostlar, alacaksaniz dizel ve 6.silindir olanlar sadece (m disinda- para varsa m de alabilirsiniz kronik derdi az)

    basim buyuk belada ve kronik dertler masraflardan biktim ve bu genel ariza bana ozel degil asla.


    motor denilen benzin sobasi icine timing chain - triger zinciri rayi olarak petrokimya urunu plastik benzeri bir malzeme konulmus durumda ve kiriliyor,kirilinca da bir suru masraf, dogrudan ufak kirintilar yag sensorune, motoruna bela oluyor. tirger gergisi isini yapamaz hale geliyor.


    atesleme duzeneginde kullanilan dandik bosch kullanilmis , uretim kalitesi eskisi gibi degil asla, parcalar NGK ve delphi ile degistirin simdilik tavsiyeler hep bu yonde


    misfire tahrik hatasi -deyip cok sallamasi :

    o ilgili silindir/ler calismiyor artik kapatiyor 2 piston 3 piston zorluyor gidebilmek icin bu dudumda kenara cekin acip kapatin duzelir.zorlarsaniz pistonlar isinir daha cok masraf acar.

    silindirlerde 2.ve 3.silindir atesleme duzenegi tasatrimindan dolayi ilk hata verecek olan yerlerdir. (kronik sorun olarak VW grubunda sallama enjektordendir ancak bmw de buji/bobin ikilisi daha coktur.)



    standart kronik arizalarin basinda

    benzinlilerde buji bobin oncesi ilk yapmaniz gereken VANOS temizligi

    eger 100bin km gecmisse degistirme ile baslayin,

    herseyi degistirmeye calisarak dogru hatayi bulamazsiniz cok masrafli

    ve bu bmw benzinli motorun calismasi polinom formulu gibidir, hata verdigi yerde degil baska yerde hata olabilir.

    vanos bozuk demeden once kirmizi yag lambasi cikartabilir, esp hatasi verebilir. veya hata kodlarinizin bir kisminin gercek nedeni


    nox sensor (egzosa saplanan sonda ve beyin, datayi ecuye yollar) (nox sensoru yerine noxem diye muadili vardir onu tercih ederseniz katalik degistirme derdinden de kurtarirsiniz https://bimmerprofs.com/f-series-faq// bunlara bakin)

    lambda sensor (gaz kalitesi oncesi sonrasi farkini alip ecu ye yollar)

    katalitik yaslanmasi (10 yil)

    termostat sensoru ve radyator suyu

    yag basinc sensoru

    camshaft sensoru (in ve out 2 tane)

    olabilir ve bunlar cok yaygin ariza veren parcalardir. sasirmayin


    yagi bunlarda bmw marka yag olanlara hassastir.

    asil sebebi de bununla orkestre calisan mikrop vanostur.

    servise gitmek yerine bmw marka yag su kullanmayi veya tam eslenik muadilini kullanmayi secin.


    vanoslarin adaptasyonu vardir servis programi ista/inpa programlari veya cin mali servis cihazlari ile de silinebilir. 16/20 pin olan obd cihazi ile silinebilir,ucuz olan obdler ile bazilarini silebilirsiniz.



    pandemi suresinde yatan arabalarin aku il ilgili arizalar gostermesi, yagin dibe cokmesi nedeniyle vanos ve yag pompasina etkisinden dolayi silkeleme sallamda yapiyordu. yeni vanos adaptasyonlarina kavusmasina kadar ogrenene kafdar yapar sonra gecer.


    hata kodlarini yazarsaniz, tedavileri uzerinden paylasim yapalim.

    hata kodu +tedavisi paylasimi cok degerli bilgiler


    kolay gelsin, hayatin bize ogrettigi :


    insan BMW aldigi gun ve sattigin gun sevinir





  • TroubleTroublex T kullanıcısına yanıt

    Merhaba Arkadaşlar, benim de aracımda aynı şekilde ilk çalıştırdığımda yakıt gelmiyormuş gibi sarsıntılı çalışıp stop ediyordu.Ekranda TAHRİK HATASI olarak veriyordu.Bilgisayara bağladığımızda hatanın Düşük yakıt basınç hatası veriyordu.

    Servis Yakıt Basınç Pompası değişecek masrafı 2.500.TL dedi.Değiştirdiler ama sorun ortadan kalkmadı.Bu forumdaki arkadaşların önerileri doğrultusunda "Yakıt Rolesi'ni değiştirdik sorun düzeldi".İşçilik dahil 300.-TL'ye hallettim.

    Teşekkürler

  • Merhaba, Öncelikle buraya yaşadıklarını ve çözümlerini yazan, paylaşan herkese çok teşekkürler. Benimde benzer sorunlar şu an başımdan geçiyor. Kısaca anlatmam gerekirse, hızlanmaya çalışınca vites değiştirdikten 1-2 saniye sonra bir titreme sorunu yaşıyordum. Her zaman değil. Özellikle yokuş çıkarken veya arabanın güce ihtiyacı olduğunda. Bu sorun 1 ay böyle devam etti ve arıza kodu vermedi. Sonrasında formlarda okuduklarımdan yola çıkarak, önce yakıt pompası rölesi sonra bujileri yenilettim. Sorun halen devam etti ve birgün tahrik hatası arızası verdi.(Işıklarda rölantide beklerken araç sallanmaya başladı.) Borusana götürdüm arıza kodunda 2. silindirde misfire gördüler, 2. ve 3. bobinin yerini değiştirip tekrar test ettiler 3. silindire geçtiğini gördüler. Bobini yenileyip, test edip teslim edelim dediler. Ama sonrasında 3. silindirden hatanın silinmediğini, silindir kapağında sorun olabileceğini söylediler. Aracı o gün boyunca test ettiler tahrik hatası vermedi ama ilk bahsettiğim teklemeyi halen yapıyordu ve arıza kodu da yazmıyordu. Bende aracı teslim alıp hata vermesi halinde geri getirceğimi söyledim. Tabi bunu aklım da almadı açıkcası aracım 60 bin km de 2016 320i ed. Bütün bakımları serviste yapıldı ve hiç biri gecikmedi. Aracı asla sıkıştırman, yüklenmem. Bunları söylüyorum ama gerçekten bilinçli bir kullanıcıyım. Ben yine de içim rahat olsun diye bobinleri kendim değiştirdim ama halen titreme devam ediyor, arıza kaydı veya tahrik hatası yok.


    Bu konu artık çok canımı sıkıyor, özellikle çoçuklarımla bu arabaya biniyorum ve beni tedirgin ediyor. Ama kimse %100 emin değilken ve bana gerçek bir sonuç göstermiyorken de motora elletmek istemiyorum.


    Sizlerinde bu konuda yorumunu, önerisi veya Ankarada gerçekten iyi diyip önerebileceği ustalar varsa çok memnun olurum.





  •  BMW F30 TAHRİK ARIZASI

    Bugün aracı kullanmaya başlayalı 5 dk olmuştu ki bu uyarı çıktı ve gaza basmama rağmen aracın hızı 20 kmh ye kadar düştü. Kenara çekip stop ettim. 2-3 dakika sonra çalıştırdıgımda hiçbir problem olmadan yola devam etti. Şimdi:
    Bu problem tekrar eder mi?
    Bazı sorunların habercisi mi?
    Ne dersiniz arkadaşlar.

    Not: araç f10.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wally Gator -- 4 Kasım 2020; 17:49:4 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zugo07

    Merhaba, Öncelikle buraya yaşadıklarını ve çözümlerini yazan, paylaşan herkese çok teşekkürler. Benimde benzer sorunlar şu an başımdan geçiyor. Kısaca anlatmam gerekirse, hızlanmaya çalışınca vites değiştirdikten 1-2 saniye sonra bir titreme sorunu yaşıyordum. Her zaman değil. Özellikle yokuş çıkarken veya arabanın güce ihtiyacı olduğunda. Bu sorun 1 ay böyle devam etti ve arıza kodu vermedi. Sonrasında formlarda okuduklarımdan yola çıkarak, önce yakıt pompası rölesi sonra bujileri yenilettim. Sorun halen devam etti ve birgün tahrik hatası arızası verdi.(Işıklarda rölantide beklerken araç sallanmaya başladı.) Borusana götürdüm arıza kodunda 2. silindirde misfire gördüler, 2. ve 3. bobinin yerini değiştirip tekrar test ettiler 3. silindire geçtiğini gördüler. Bobini yenileyip, test edip teslim edelim dediler. Ama sonrasında 3. silindirden hatanın silinmediğini, silindir kapağında sorun olabileceğini söylediler. Aracı o gün boyunca test ettiler tahrik hatası vermedi ama ilk bahsettiğim teklemeyi halen yapıyordu ve arıza kodu da yazmıyordu. Bende aracı teslim alıp hata vermesi halinde geri getirceğimi söyledim. Tabi bunu aklım da almadı açıkcası aracım 60 bin km de 2016 320i ed. Bütün bakımları serviste yapıldı ve hiç biri gecikmedi. Aracı asla sıkıştırman, yüklenmem. Bunları söylüyorum ama gerçekten bilinçli bir kullanıcıyım. Ben yine de içim rahat olsun diye bobinleri kendim değiştirdim ama halen titreme devam ediyor, arıza kaydı veya tahrik hatası yok.


    Bu konu artık çok canımı sıkıyor, özellikle çoçuklarımla bu arabaya biniyorum ve beni tedirgin ediyor. Ama kimse %100 emin değilken ve bana gerçek bir sonuç göstermiyorken de motora elletmek istemiyorum.


    Sizlerinde bu konuda yorumunu, önerisi veya Ankarada gerçekten iyi diyip önerebileceği ustalar varsa çok memnun olurum.

    aldığınız yakıtla ilgili olabilir mi. yakıt değişikliği yapıp deneyin bir süre.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wally Gator

     BMW F30 TAHRİK ARIZASI

    Bugün aracı kullanmaya başlayalı 5 dk olmuştu ki bu uyarı çıktı ve gaza basmama rağmen aracın hızı 20 kmh ye kadar düştü. Kenara çekip stop ettim. 2-3 dakika sonra çalıştırdıgımda hiçbir problem olmadan yola devam etti. Şimdi:
    Bu problem tekrar eder mi?
    Bazı sorunların habercisi mi?
    Ne dersiniz arkadaşlar.

    Not: araç f10.

    Değerli forum üyeler. Mesajımı mazur görün. Acil desteğe ihtiyacım var. Bu sorun tekrarlar mı? Görmezden gelip devam etmeli miyim?





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wally Gator

    Değerli forum üyeler. Mesajımı mazur görün. Acil desteğe ihtiyacım var. Bu sorun tekrarlar mı? Görmezden gelip devam etmeli miyim?



    Alıntıları Göster

    Hocam bende F30 var. Tahrik uyarısı veriyordu arada en son ustaya götürdüm vanos valfı, turbo borusu ve bujiler değişti. Yani anlayacağız bu arıza ciddi bir sorun olabilir. Bir an önce bir ustaya götürmenizde fayda var. Dilerseniz Topkapıda ustama yönlendirebilirim.





  • goku2 kullanıcısına yanıt

    mesjınız için teşekkür ederim. Maalesef İstanbul’da değilim ve bulunduğum şehirde iyi bir bmw Ustası yok ne yazık ki. Bu söylediklerinizi ne zaman yaptırdınız ve ne kadarsa mâl oldu acaba

  • Wally Gator kullanıcısına yanıt

    Geçen sene bu aylarda yaptırmıştım. Turbo borusu 550, bujiler 200, vanos valfı 300 lira idi. Birde 300 lira işçilik ödedim. Parçaların hepsini orijinal olarak alıp taktırdım. Muhtemelen parçalar şu an tam iki kat olmuştur. Birde sizin kasa F10 olduğu için parçaları bir tık daha pahalı olabilir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wally Gator

     BMW F30 TAHRİK ARIZASI

    Bugün aracı kullanmaya başlayalı 5 dk olmuştu ki bu uyarı çıktı ve gaza basmama rağmen aracın hızı 20 kmh ye kadar düştü. Kenara çekip stop ettim. 2-3 dakika sonra çalıştırdıgımda hiçbir problem olmadan yola devam etti. Şimdi:
    Bu problem tekrar eder mi?
    Bazı sorunların habercisi mi?
    Ne dersiniz arkadaşlar.

    Not: araç f10.

    Bir bilgisayara bağlatın arabayı oradaki hata koduna göre duruma bakarsınız.

    Manyetik valf de olabilir sıkıntı, güçten düşüş olmayınca.





  • urunguu kullanıcısına yanıt

    Hocam bağlattık bilgisayara. Düşük kalitede yakıt uyarısı çıktı. Hatayı sildik ve düzeldi. Hep shell den alırdım, son seferde opet ten almıştım. Tesadüf de olabilir.

  • Merhaba arkadaşlar. Tahrik uyarısını çözdüm bilgi veriyim dedim.

    2012 model 320d. Yeni kasa f30 aracım Var. 2020 temmuz ayında tahrik uyarısı vermeye başladı. Uyarı şu ( sürüşü devam etmek mümkün en kısa zamanda serviste kontrol ettirin ) bu uyarı çıktı. Ama aracında herhangi bir performans kaybı. Falan olmadı. Herşey gayet normal. Bi sıkıntı yok güzel çalışıyor. Ama o uyarı yok etmek için. Servise gittin. Sadece arza tespiti için. 500euro istesi. Sonra kendi özel servise gittim. Cihaza bağladı. Egzoz ve EGR valfi arzaı. Dedi. Egr valfi en ucuzu 800-1000 tl civarı çıktı. İşcilik için de 800 tl istedi. Sonra. Yapalım dedik. Söktüler baktılar. Egr valfı da elektronik kısmında bi sıkıntı yok yırtık falan da yok duruyor. Bzide temizleyelim dedik çok pislenmiş ful duman sim siyah olmuş. Onu temizledik. Yaklaşık 3 ssat sürdü. Tekrar taktık çok şükür TAHRİK uyarısı kayb oldu sorun düzeldi . ama yinede 800 tl işçilik ücreti aldı. İşcilik ücreti bir az fazla geldi. Ama yapacak bi şey yok. Ödedim. Sizde aynı sorunu yaşıyorsanız. Egr vasfını temizleyip koymanız yeterli. Baştan anlatırsanız ücüz işcilik halledersiniz. Pislenip sim siyah olan egr vasfını fotoya kouyorum  BMW F30 TAHRİK ARIZASI .

     BMW F30 TAHRİK ARIZASI
     BMW F30 TAHRİK ARIZASI




  • Do It Yourself D kullanıcısına yanıt

    Ustam merhaba benim 316i F30 kasa benzinli 2013 aracım var. Rölanti halinde iken araç titreme yapıyor ve start stop devreye hiç girmiyor. Bunun nedeni akü olabilir mi. Ama akü ile ilgili bir arıza yok ona göre

  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.