Şimdi Ara

BÖLÜM SEÇİMİNDE ÇOK KARARSIZIM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
7.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

BÖLÜM SEÇİMİNDE ÇOK KARARSIZIM!


(En Son Oy Tarihi: 25.9.2018)
Giriş
Mesaj
  • SON ÜST EDİT: Arkadaşlar en mantıklı kararın okuduğum Özel Eğitim Öğretmenli'ni okuyup bitirmek oldu, çünkü bu sene hazırlansam tekrardan üniversite sınavına 3 senem çöpe gitmiş olacak ve 1 sene sonra elde edebileceğim diplomadan da mahrum kalacağım, onun için bölümümü bitirip belki tekrar sonra 2. üniversiteyi okumak olabilir. Ankete katılan ve yorum yapan herkese teşekkür ederim.

    Üst Edit 2: Arkadaşlar toplam oy 21 Eylül akşamı itibari ile 98 kişi oy kullanmış, yine de anketi gittiği yere kadar devam ettirip konuyu güncel tutacağım. Yorumlarınızı bekliyorum.

    Üst edit: Arkadaşlar 18 Eylül itibari ile toplam 52 oy kullanıldıysa da çok fazla yorum yapılmadı hala kararsızım, bir yorum yaparsanız sevinirim.

    Arkadaşlar merhaba, yazım uzun olacak (ve evet gerçek dh'liler bunu okumaz ama yardıma çok ihtiyacım var) ve anketi cevaplamanızı isteyeceğim, şimdiden teşekkür ederim.

    2015'te Anadolu Lisesi'nden 75,21 diploma puanıyla mezun olmuş TM (eşit ağırlık) birisiyim, 12. sınıfta sağlık sorunundan dolayı YGS sonucum çok kötü geldi, LYS sürecinde ise biraz Edebiyat'a çalıştım o kadar.

    Mezun senemde dershaneye gitmedim, Hocalara Geldik'ten konuları dinleyip tüm derslerden 2-3 soru bankası bitirip (hepsi video çözümlü kitaplardı) YGS-5 82bin yaptım, Hukuk için mükemmel bir sıralama idi. Lakin o zamanlar ''Hukuk okumak çok zor, üstelik LYS'de hukuk sıralamalarına çekebilmem için Matematik 2 yapmam lazım, yapamam'' diyerek YGS'den maaşı iyi, okuması iyi bölümlere baktım.

    YGS-4 sıralamam 36bindi, OBP'den dolayı 41bin'e kadar gerilemişti, Özel Eğitim Öğretmenliğini gözüme kestirdim çünkü hem kardeşimden dolayı ortamı biliyorum, hem de devletteki maaşını. İyice araştırdıktan sonra LYS'ye çalışmama kararı alıp bu bölümü yazdım, İstanbul-Marmara Üniversiteleri gelecekken bile Eskişehir-Anadolu Üniversitesi'ni tercih ettim (daha iyi akademik kadro ve memleketime yakındı), iki sene geçti ve 24 Eylül'de üçüncü seneme başlayacağım.

    Geçmişimi kısa özet geçtiğime göre derdimi anlatayım;
    Ailem, yakın ve uzak akrabalarım Özel Eğitim Öğretmenliğini sanırım biraz burun kıvırıyorlar, saygınlığı az ve özel çocuklarla ilgileneceğimden dolayı biraz da acıyorlar bana.

    Ben bölümü bilinçli olarak yazdım, ilerideki maaşını, ders saatini ve çalışma ortamını (özel çocukları ve ailelerini) bilerek yazdım, lakin kalbimin bir tarafında saygınlığı ve maaşı yüksek, rahatlığı biraz daha hatta daha az olan Hukuk veya Bilgisayar Mühendisliği okumak içimde kaldı.

    Bu sene tekrar sınava hazırlanmayı defalarca karar verdim sonra vazgeçtim, sürekli ikilemde kaldım hala öyleyim.
    Özel Eğitim Öğretmenliğin'de devlette çalıştığında yeni başlayan öğretmen maaşı 3300, ek derslerle birlikte 4000 lira civarlarında maaş oluyor. Yaz tatili ve resmi tatiller de var, bir de çalışacağım saatler de basit saatler, yani açıkçası gayet cazip.

    Hukuk'u okumanın zorluklarını biraz biliyorum, çünkü 2 sene boyunca oda arkadaşlarımın hepsi hukuk okuyordu, vize dönemlerinde benim tüm ders notlarım onların sadece bir dersine eşit diyebilirim. Hukuk mezunu kişiler ise çok zor başlangıç yapıyorlar. Kurum avukatlığında köle gibi olunuyor, serbest avukatlıkta ise çevrenizin iyi olması lazım, bu kumar beni korkutuyor. Lakin benim için Hukuk saygınlık ve maaşı için çok istediğim bir bölüm. Sadece mezun olunduğundaki durum beni düşündürüyor.

    Bilgisayar Mühendisliği'ne gelecek olursak okumak istediğim diğer bölüm. Teknolojiye boğulmak istiyorum, isterse donanım isterse yazılım, çünkü ilgimi çekiyor, 7 yaşından beri bilgisayar başında olan birisi elbette ki iştahla bu bölümü isteyecek.. Eşit ağırlıkçı birisiyim ama gereken netleri yapabileceğimi düşünüyorum.

    YKS puan hesaplamalarda tahmini yapabileceğim netleri girdiğimde ki vaziyet;

    Eşit Ağırlık için 380-400 puan çıkartabilirim diyorum
    Sayısal için 350 puan civarları yapabilirim diyorum (tyt fen 10 net, ayt fen 6şar net yazdım, en son 9. sınıfta fen görmüştüm belki daha fazla netler yapabilirim)

    Bu puanlara denk gelen ve memleketim Uşak'a yakın yerlere gitmeyi düşünüyorum.

    Sonlandıracak olursak..
    Siz benim yerimde olsanız napardınız? Özel Eğitim Öğretmeni olmak mı, Hukuk okumak mı veyahut Bilgisayar Mühendisliğine atılıp farklı dallarda farklı farklı derecelerde uzmanlaşmak mı?

    Sen ne istiyorsanız diyorsanız, ben saygınlığı ve maaşı bol olan bir yer istiyorum, bu saydığım 3 bölümde de zaten mutluyum, hangisinde mutlu oluyorsan veya istiyorsan demeyiniz lütfen :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sydro -- 23 Eylül 2018; 14:26:26 >







  • Aynı sıkıntıyı ben de yaşıyorum hocam üstelik bölüme gitmeden. Boğaziçi Fen bilgisi öğretmenliği kazandım bu sene. Açıkçası ailem öğretmen olduğu için biraz da onlardan destek alarak yazdım ama her gece kendime ben bu iş için uygun muyum diye soruyorum. Devlette değil de özelde çalışmayı düşünüyorum buradan mezun olursam, ama verdiğim emeklere ne kadar değecek ve ne kadar öğretmenlik istiyorum bilmiyorum. Bu sene eşit ağırlıktan kırıkla tekrar gireceğim, 10k hedefliyorum. Boğaziçi ybs için kendimi kasacağım. Olmazsa itü ekonomi ya da bau finans kazanmak istiyorum. Bunlar bana her ne kadar boğaziçi olsa da öğretmenlikten daha cazip geliyor. Mutsuz olacağımı düşünüyorum öğretmenlikte, ama bir yandan da "boğaziçi?" fikri kafamı kurcalamıyor değil. Zaman gösterecek her şeyi.

    Sizin duruma gelecek olursak, hep içinizde kalacak gibi hukuk. Öyle anladım anlattığınıza göre. Bizim millet prestije bakıyor malesef. Her ne kadar sevseniz de insanların yargıları hayatınız boyunca kafanızı kurcalayabilir. Evet sizin de benim de sene kaybımız olacak. Ama hayallerimizin peşinden gitmeliyiz. He sen seviyorsan gerçekten, ama deli gibi seviyorsan okuduğun bölümü, kal derim. Fakat anlattığına göre bu ışığı göremedim. Tekrar hazırlanman daha iyi olabilir hocam açıkçası. Başkalarının yorumlarına da bak tabi ki. Ama kafayı çok karıştırma, beni dinle bence.

    edit: Bilgisayar mühendisliği ve hukuk apayrı alanlar hocam. Kısa süre içerisinde bence ne istediğinize karar verin. TM'den hazırlanmak daha kolaydır orası kesin. Ama bilgisayar mühendisliğini kazanıp da bu başarıyı hukuk için harcamadığınıza mı üzülürsünüz, yoksa hukuk kazanıp acaba neden sayısaldan girip bilgisayar için denemedim diye mi üzülürsünüz, bence bu soruya cevap verin önce. Hukuk kazanmak daha kolay gibidir. Bilgisayar mühendisliği için iyi bir üniversite kazanmak istediğinizi varsayarak daha kolay diyorum. Yoksa 100 bine de bilgisayar mühendisliği var. Eğer daha özel konuşmak istiyorsanız istediğiniz zaman PM atabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L. Kilmister -- 9 Eylül 2018; 23:16:51 >




  • Herkes her şeyi biliyor.Herkes her işin kalitesini parasını öyle iyi biliyor ki ülke o yüzden çok iyi durumda!!!3 tane meslek grubu.Üçü de birbirinden farklı.Hukuk okuyan o kadar çok ki büro açması var veya hakim savcılık sınavı var.Mühendislikler de yavaştan sınıra ulşatı.Tüm bunları geçtim.Özel eğitim öğretmenliği kim ne derse desin çok farklı ve güzel bir meslek.O insanları o melek yürekli insanları ailelerini bilmek anlamak onları bir adım bile olsa ileri taşımak öyle yüce bir şey ki anlatılmaz bence.Parasını itibarını bir kenara bırak bence.Herkesin ne dediği değil senin ne düşündüğün önemli.Özel insanlara yardım etmek onları ileri taşımak dünyanın kötülüğünden az da olsa sıyrılmak çok daha iyi bence.En iyi yolu kalbinizin sesi verecektir.
  • İnsanların dediklerine ve diyeceklerine aldırış etmeyin bence hocam. Önemli olan sizin ne istediğiniz. Sonuçta her gece yatağa uyumaya gittiğinizde hesap vermeniz gereken tek şey kendi iç sesiniz, bir başkasına hesap vermeyeceksiniz. İstediğiniz bölümü okuyup, istediğiniz mesleğe sahip olduğunuzda kafanız daha rahat olacaktır diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HacettepeTıp2019 -- 9 Eylül 2018; 23:30:35 >
  • oy verdim ama hayatının kararını umarım bu oylamaya göre vermezsin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi success_for_access -- 9 Eylül 2018; 23:35:48 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: L. Kilmister

    Aynı sıkıntıyı ben de yaşıyorum hocam üstelik bölüme gitmeden. Boğaziçi Fen bilgisi öğretmenliği kazandım bu sene. Açıkçası ailem öğretmen olduğu için biraz da onlardan destek alarak yazdım ama her gece kendime ben bu iş için uygun muyum diye soruyorum. Devlette değil de özelde çalışmayı düşünüyorum buradan mezun olursam, ama verdiğim emeklere ne kadar değecek ve ne kadar öğretmenlik istiyorum bilmiyorum. Bu sene eşit ağırlıktan kırıkla tekrar gireceğim, 10k hedefliyorum. Boğaziçi ybs için kendimi kasacağım. Olmazsa itü ekonomi ya da bau finans kazanmak istiyorum. Bunlar bana her ne kadar boğaziçi olsa da öğretmenlikten daha cazip geliyor. Mutsuz olacağımı düşünüyorum öğretmenlikte, ama bir yandan da "boğaziçi?" fikri kafamı kurcalamıyor değil. Zaman gösterecek her şeyi.

    Sizin duruma gelecek olursak, hep içinizde kalacak gibi hukuk. Öyle anladım anlattığınıza göre. Bizim millet prestije bakıyor malesef. Her ne kadar sevseniz de insanların yargıları hayatınız boyunca kafanızı kurcalayabilir. Evet sizin de benim de sene kaybımız olacak. Ama hayallerimizin peşinden gitmeliyiz. He sen seviyorsan gerçekten, ama deli gibi seviyorsan okuduğun bölümü, kal derim. Fakat anlattığına göre bu ışığı göremedim. Tekrar hazırlanman daha iyi olabilir hocam açıkçası. Başkalarının yorumlarına da bak tabi ki. Ama kafayı çok karıştırma, beni dinle bence.

    edit: Bilgisayar mühendisliği ve hukuk apayrı alanlar hocam. Kısa süre içerisinde bence ne istediğinize karar verin. TM'den hazırlanmak daha kolaydır orası kesin. Ama bilgisayar mühendisliğini kazanıp da bu başarıyı hukuk için harcamadığınıza mı üzülürsünüz, yoksa hukuk kazanıp acaba neden sayısaldan girip bilgisayar için denemedim diye mi üzülürsünüz, bence bu soruya cevap verin önce. Hukuk kazanmak daha kolay gibidir. Bilgisayar mühendisliği için iyi bir üniversite kazanmak istediğinizi varsayarak daha kolay diyorum. Yoksa 100 bine de bilgisayar mühendisliği var. Eğer daha özel konuşmak istiyorsanız istediğiniz zaman PM atabilirsiniz.
    Sizle başka bir konuda daha denk gelmiştik galiba hocam :)

    Fen Bilgisi Öğretmenliği'nin atamalarını bilmiyorum ama özel sektörde öğretmenlik hem yorucu olacaktır hem de bence maaş açısından zayıf kalacaktır. Devlet bence iyidir ama bu konuda bilgim çok ama çok az, internette derinlemesine araştırma yapın derim.

    Diğer bahsettiğiniz ybs, ekonomi, finans bölümlerini de derinlemesine bilmiyorum..
    Bence siz bu sene kırık obp ile sınava girmeyin, bir sene okuyun obp kırılmadan tekrar deneyin derim. OBP'nin kırık olması iğrenç bir durum.

    Hukuk veya Bilgisayar Mühendisliği fark etmez, çıkarabileceğim eşit ağırlık ve sayısal puanlarını yazdım. Sayısaldaki başarı sıralaması nasıl denk gelir bilmiyorum. Hukuk içinse zaten yüksek yerleri de hedeflemiyorum, kafamı kurcalayan ilk mezun olduğumdaki iş saatlerim ve maaşım.. Hala da kararsızım, Ekim'in ortalarına kadar kararsızlığım devam edecek gibi..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zaapot26

    Herkes her şeyi biliyor.Herkes her işin kalitesini parasını öyle iyi biliyor ki ülke o yüzden çok iyi durumda!!!3 tane meslek grubu.Üçü de birbirinden farklı.Hukuk okuyan o kadar çok ki büro açması var veya hakim savcılık sınavı var.Mühendislikler de yavaştan sınıra ulşatı.Tüm bunları geçtim.Özel eğitim öğretmenliği kim ne derse desin çok farklı ve güzel bir meslek.O insanları o melek yürekli insanları ailelerini bilmek anlamak onları bir adım bile olsa ileri taşımak öyle yüce bir şey ki anlatılmaz bence.Parasını itibarını bir kenara bırak bence.Herkesin ne dediği değil senin ne düşündüğün önemli.Özel insanlara yardım etmek onları ileri taşımak dünyanın kötülüğünden az da olsa sıyrılmak çok daha iyi bence.En iyi yolu kalbinizin sesi verecektir.
    Hocam merhabalar, ilk öncelikle şunu söylemek istiyorum ki üslubunuzu beğenmedim, buraya konu açmamın nedeni diğer insanların fikirlerini duyup farklı bakış açılarına sahip olabilmek, biraz rahatlayabilmekti lakin mesajınız beni gerdi, buna gerek yok.

    Bahsettiğim üç bölümün birbirinden farklı olduğunu elbet biliyorum lakin herkes her şeyi biliyor'dan kastınızı anlamadım.
    Her şeye olumsuz açıdan bakacak olursak atanamayan öğretmenlerin tamamı özel kurumlarda ücretli öğretmenlik yapıyor özel çocuklara, atanamayan sınıf öğretmenleri çok az saatle alınabilen sertifikalılarla serfikalı öğretmen olarak özel çocuklara rehberlik yapıyorlar.

    Elbette hukuk mezunları da çoğalacak bilgisayar mühendislikleri de, size ve herkese sorduğum tek soru şu, siz olsanız napardınız? Size daha da özelleştirecek olsaydım soruyu, sizin kalbiniz ne diyor ve neden?




  • Sydro kullanıcısına yanıt
    Hocam şöyle ki, eşit ağırlıkta hedeflediğim bölümün en iyisi 7-8k falan. Daha yüksek olan hukuklar falan umrumda değil açıkçası, çünkü hukuk istemiyorum. Ybs'nin tam benlik bir meslek olduğunu (bilgisayar+ekonomi) fark ettim. Yani yapmam gereken hamda 2-3k falan. Bu da aşırı zor değil eşit ağırlıkta. Hani istediğim bölüm boğaziçi iktisat falan olsa da 1k yerleştirme yapmam gerekse derim ki bu kırıkla olmaz ya. Ama şuan kaybedecek bir şeyim yok hukuk istesem istemiyorum, aklımdaki bana ideal tek bölüm ybs. O yüzden kırıkla gireceğim hocam. Keşke daha önce keşfedebilseydim bu bölümü. Zaten tercih yapmazsam tekrar kırılmaz. Hazırlıkta hazırlanacağım kaybedeceğim bir şey yok.

    Edit: Sorduğunuz soruyu anladım. Ben sayısal çıkışlı olduğım için ve fiziğe/matematiğe falan kafam bastığı için bilgisayar mühendisliği seçerdim. Kim ne derse desin ikisi de ölmeyecek mesleklerden biri ne kadar mezun verirse versin, özellikle bilgisayar mühendisliğinin bu sene uçtuğunu siz de gördünüz. Spesifik bir soru gerçekten ne desem boş gönlünüz hangisini istiyorsa ona yönelin. Puanınız kırık değilse kesinlikle bilgisayara hazırlanmak daha iyi olabilir. Ama şu demek değildir ki hukuk tamamen öldü bitti, hayat bu forumdan ibaret değil hocam. Dediğim gibi, sayısala ilgiliniz daha yüksekse bilgisayara yönelin derim. Çalışma ortamını falan araştırın bilg. mühendislerinin. İyice araştırın, daha çok vakit var. Çalışmaya başlayacaksanız matematik ağırlıklı çalışın ki tekrar kafanız yatmazsa seçtiğiniz bölüme, edebiyata kolayca geçiş yapabilin. Şans yanınızda olsun hocam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L. Kilmister -- 10 Eylül 2018; 23:15:45 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: HacettepeTıp2019

    İnsanların dediklerine ve diyeceklerine aldırış etmeyin bence hocam. Önemli olan sizin ne istediğiniz. Sonuçta her gece yatağa uyumaya gittiğinizde hesap vermeniz gereken tek şey kendi iç sesiniz, bir başkasına hesap vermeyeceksiniz. İstediğiniz bölümü okuyup, istediğiniz mesleğe sahip olduğunuzda kafanız daha rahat olacaktır diye düşünüyorum.
    Hocam diğer insanların dediklerinden daha çok şu durum oluyor 2 senedir 'Ya ben bu bölümü okuyorum ama beynimin, irademin, vücudumun, zekamın kaldırabileceği daha ağır bölüm ve meslekler var, daha yüksek işler başarabilirim'

    Bilmem anlatabildim mi, daha iyisini yapabilirim, daha iyi bölümde okuyabilirim düşüncesi var ama dediğim diğer 2 bölümün yeni mezunlarının hali beni düşündürüyor..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: success_for_access

    oy verdim ama hayatının kararını umarım bu oylamaya göre vermezsin..
    Hocam ankete göre kim hayatındaki mesleği seçmiş ki?
    Ben forumdaki diğer arkadaşların seçimlerini merak ettim ve yazarlarsa düşüncelerini çünkü diğer insanlar ne düşünüyor, ne yaparlardı merak ediyorum..

    Oy verdiğiniz için teşekkür ederim.
  • Sydro kullanıcısına yanıt
    ben teşekkür ederim dostum,inşallah muvaffak olursun.
  • Arkadaşlar yorumlarınızı, fikirlerinizi bekliyorum
  • Konu güncel
  • Okumadan Bilgisayar Mühendisliği seç dedim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-A5E269C22

    Okumadan Bilgisayar Mühendisliği seç dedim
    Hocam okusaydınız daha iyiydi ama yine de teşekkür ederim bir de rica etsem neden Hukuk değil veya Özel Eğitim Öğretmenliği değil de Bilgisayar Mühendisliği? Yurt dışına açılmak daha kolay diye mi?
  • Sydro kullanıcısına yanıt
    Evet yurtdisina açılmak daha kolay ama bir cok maddeden biri sadece bu.

    Hukuk çok moda oldu eski degerini kaybetti
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-A5E269C22

    Evet yurtdisina açılmak daha kolay ama bir cok maddeden biri sadece bu.

    Hukuk çok moda oldu eski degerini kaybetti
    Anladım hocam teşekkür ederim, konu güncel
  • Sevgili arkadaşlar hala bu konuda kararımı veremedim, içimin tatmin olmadığı konular çok, yorumlarınızı bekliyorum, konu güncel.
  • Güncel.
  • Konu güncel arkadaşlar hala.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.