Şimdi Ara

Bölümde Gold türevi satış işlemlerin yapılmasına yönelik düşünceniz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
2
Favori
2.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bende birkaç kez gold alışverişi yaptım fakat gerçekten şuan ki hal içler acısı oyunu olumsuz anlamda etkilediğini de görüyorum konunun kilitlenmesi herkes için iyi olacaktır.

  • kapatılsın

  • Gold alım satışı oyunu nasıl etkiliyor ya ?

    Dragonflight expansionunda goldun ne değeri var cidden merak ediyorum.

    Bana kalırsa great vault en büyük problem şuanda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İllegal olmanın kriteri nedir ? Blizzard veya benzeri oyun firmalarının oyun içi alım satımı illegal ilan etmesi mi, yoksa burada yapılan satıştan vergi alınmadığı için devletin vergi kaybı mı?

    Eğer birinci kısım derseniz bence burada illegal olan bir durum yok biri oyunda emek sarf edip para kazanıyor öteki uğraşmamak için parayla alıyor.

    Yok vergi kısmı ise burası yani bu nokta bence makul. Ancak oyuncuların ucuz oyun içi içerik ya da materyale ulaşabildiği sayılı alanlardan biri burası.
    Her ne kadar discord vb platformlar bu alanlarda öne geçmiş olsa da bence hâlâ buraya gelip buradan bir şeyler almak isteyen var.

    Bence açık kalsın. Yasal sıkıntıları alıcı ve satıcıyı bağlar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sayın Moderatörümüz konuyu objektif açmış, sonra ''Kişisel olarak bende karşıyım.'' demiş subjektife geçmiş. Yani düşüncemizden ziyada ''Kapatılsın mı/Kapatılmasın mı?'' konu bu. İlgilenmiyecekseniz bölüm ile kapatın. Ucuzdan stok yapalım diyen dolu. İlgilenmeyi de pek düşünmüyor gibisiniz, sizin bileceğiniz birşey bu. Ama gold alım/satımı Morality olarak yanlış derseniz , yıllardır forumda duruyor bu, samimi olmaz. Ona kalsa account alım satımı daha kötü etkiliyor. Adamların Bot ordusunun tedariğini sağlıyorsunuz. Ve recall ihtimali var , gold-alım satımından daha kötü. Ben gold alım satımı karşıtı'da değilim , destekçisi de değilim. Ama Blizzard yerel fiyatlama getirip, tokena getirmeyip ,20 Euro'dan 330k kakalamaya çalışırsa, gold satan her zaman olucak. Blizzard da samimi değil. Benim için farketmiyor ama bizi pek dinlemiyor gibisiniz.

  • Vforwow V kullanıcısına yanıt
    Problemin ana kaynağı:
    Gift, hediye et yönteminin kaldırılması.Bot hesaplarla, konunun ve kullanıcıların manipüle edilmesi.Ana mesajda açık bir şekilde belirtilmesine rağmen DH yönetiminin sorumlu gösterilmesi veya dolaylı olarak. Bot goldu satıldığı için ban riskinin oluşması ve bunun kullanıcıların hesaplarina zarar verme riski taşıması. Bot goldu ban riskini arttırmaya yarıyor.Dolaylı olarak DH forumunda buna aracı olması.
    Şimdi diyeceksiniz, bu şimdi mi aklınıza geldi:
    Şöyle ki daha önce gift metodu vardı (legal gibi gösterme ihtimali vardı kısmen) üstelik açık bir şekilde konuyla alakalı uyarıda yapıldı. Buna istinaden tolere ediliyordu diye düşünüyorum. Ek olarak, uzun zamandır da buna konuya istinaden şikayet alıyorduk. Açılan konular buna referansdir. Ayrica önceden TL kuru yoktu.

    Konunun kilit almasına da bu konu referans olacaktır diye düşünüyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aschil kullanıcısına yanıt

    Eğer sizi veya forumdonanım ekibi için problem teşkil edecek bir duruma gelmiş ise tabiki konuyu kilitlemeniz mantıklı. Evet bot kullanımı yaygın, Blizzard maalesef bunu ban wave şeklinde belli aralıklarla yapması o süre zarfında botların aktif halde çalışması ve ban wave sonrası yeni account almaları yüzünden bir döngü haline geldi ve Blizzard'ın eli kolu bağlı gibi . Genel itibari ile katılıyorum size.


    Tabi bot kullanmadan gold kazananlarda mevcut. Ben ondan dolayı belki bir düzenleme olur diye düşündüm. Ama tabi bot goldunu ayıklamanın metodu zor. Taban fiyat olsa evet komisyoncular aradan çıkacak ama bot goldu maalesef problem olarak kalır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vforwow -- 16 Nisan 2023; 19:58:7 >
  • Mevcut iki konuyu da kilitledim arkadaşlar. Referans olarak da bu konuyu link olarak verdim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • üstte de yazmıştım benim için fark etmez. yalnız şimdi mczaga nın istediği olaya bakınca burada bir şey aklıma takılıyor


    mczaga en azından biraz daha makul bir alım olsun istiyor yani farm ile kasan oyunucu da bir şeyler kazansın istiyor. bunun için belki evet taban fiyat v.s güzel bir düşünce ancak bunu yapanlar buna katılır mı bilemeyiz. bence katılacaklarını pek düşünmüyorum. sonuçta eğer bot ile bu kadar gold yaratılıyorsa küçük farmer ı sallayacağını sanmam.


    konuların kapanması peki istenileni sağlayacak mı? sağlamayacak gibi görünüyor. hatta buraya alım yapanların hiçbiri neredeyse yazmamış bile. demek ki sallamıyorlar. nedeni de dediğim gibi discord da zaten kanallar mevcut ve belli. adam kanalı değiştirse haber verir oradan vermese oyun içinden verir. bu işi yapanlar her türlü birbirini bulur.


    adamlar müşteriyi her türlü buluyorlar. peki istenilen alınabildi mi hayır. sadece burayı artık kullanmayın oldu. peki o konular kilitli ama orada zaten adresler belli. her şey ortada. bugün forumu açan herhangi biri zaten oradan istediği discord adresini bulacaktır.


    bot yarında devam edecek, yine 15 milyonlar üretilecek, yine fiyatlar aynı kalacak veya düşecek. bakalım ne fark yaratacak görelim.




    son bir ek olarak, oyunda taze kan yeni oyuncu yok. gelmiyor. gelen fazla durmuyor. popülarite artsa AH müşterisi artsa AH de kazancı da artardı. ama malesef oyuncu ölümü gerçekleşiyor sürekli adam yok. şiştikçe doldukça doluyor AH. bir yandan multiboxlar , botlar derken doluyor. fiyatlar çakılıyor. yeni patch de mesleklerle ilgili ne olacak yeni bir şey gelecek mi? AH canlandıracak bir şeyler olacak mı bilmiyorum. misal shadowlands sonunda gelen progenitor essentia gibi bir şey.. sorun bir çok yönden var. sadece bot v.s geçtim AH nin birleşmesinin de bazı zorlukları mevcut.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hellmonger -- 16 Nisan 2023; 22:3:44 >




  • aschil kullanıcısına yanıt

    Kapatılması veya Kilitlenmesi için en ufak sebep yok ki, Başlık değişebilir çerik DH ile bakidir.

  • Hellmonger kullanıcısına yanıt
    Tabiki fiyatlarda değişen bir şey olmuycak . sadece ne olur ama tabi olmasını istemem forumum iyice sessizliğe gömülmesi , iş yoğunluğundan fırsat buldukça arada katılmaya çalışıyorum ama baktığımda oyun içeriğine pek katılım yapan yok .

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • speedyDNA kullanıcısına yanıt
    Öncelikle merhabalar hocam.

    Bir önceki mesajımda sorunun temel konularını dile getirdim. Normal şartlar altında forum içerisinde zaten yasak, ikinci el konuları ikinci el forum kurallarına tabi.
    Bölüm içerisinde neden bu tarz konuların açıldığını veya neden kilitlendigini hem kendi bakış açımdan hemde sizlerin olası avantaj/dezavantaj açısından tekrar daha net bir şekilde açıklayabilirim. Bana anlaşılmayan hususların neler olduğunu belirten geri dönüş sağlamanız lazım.

    Not: Bu iki konu, TL kur akabinde zaten kilit almıştı. Lakin, forumda ki (o dönem) aktif kullanıcıların talebi üzerine mevcut kod stoklarının satışına kadar süre talep edilmişti. Bunun devamında zaten konular pek aktif değildi ama bu kadar da huzursuz ve rahatsız edecek düzeyde de değildi.

    Görüş bildiren. Olumlu olumsuz herkese teşekkür ederim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • WoW'u forumda savunmaya geçmek ne kadar anlamsız. Türkçe içeriğe karşı olan, Türkçe içerik çıkartmak isteyenleri destekleme fikri akıllarında bile olmayan bir firmadan bahsediyoruz. İllegal olan bir şeyin burada legalmiş gibi davranılması kesinlikle mantık dışı buna katılıyorum hatta burada olan fiyatlardan dolayı bir çok kişi zarar ederken, birileri de burada ucuzdan toplayıp euro/dolar olarak satarak kar ediyor. Ayrıca WoW gold alım/satımı ile p2w oyunların en başında geliyor. Retail veya classic farketmez, oyun parası ve boosting ile oyuna emeklerini harcayan bir çok kişinin önüne geçebiliyorsunuz. Üstteki mesajlara genel bir yazı gibi oldu.


    Benim tek anlamadığım nokta, oyunun ara sıra yapmış olduğu ban waveler ile gold alım/satım yapmayan arkadaşların gazını alması ama kötülüğün tamamen önüne asla geçmeyecek/geçemeyecek olmasına sesimizin çıkmayışı. Retail multi farmer botlarla, classic 55lvl dk botlarla doluyken hala burada 10k 100k satan kişilere saldırıyor olmak? Bilemiyorum.





  • wow değil ama guild wars da alım satım yapıyorum, aynısı bana olsa kesinlikle açılmasını talep ederim. Alıcı ile satıcıyı buluşturmak için dh güzel bir kaynak. Tanıştığımız insanların da güvenilirliği forum girdilerinden belli oluyor. Zaten stan ve alandan başka tıklayan olmaz. açılması taraftarıyım

  • wHeisenberg kullanıcısına yanıt

    Benim emek ve zaman harcadığım bir işlevde kimsenin hakkını da gasp etmeye çalışmadığım için elbette savunacağım.Niye savunmayayım verdiğim emeği?


    Nereden biliyorsun sesimizin çıkmadığını?


    Burada 10K normal yoldan kasmış ve kimsenin hakkını gasp edip yalan söyleyerek dolandırmaya kalkmayan kimseye saldırılmıyor sen konuları tam okuduğundan emin misin?

  • dehsetfatih kullanıcısına yanıt

    Forumda bu Dolandırıcı çetenin her hangi bir işlevi yok zaten World of Warcraft adına bunlar sadece:


    BOT Goldu nasıl yaparım normal yoldan kasanlara nasıl BOT Goldunu teşvik ederim.

    BOT Goldunu nasıl fiyat kırmada kullanırım

    BOT Goldunu nasıl meşrulaştırırım

    BOT Goldunu kullanıp nasıl EURO DOLAR indiragandi yaparım

    BOT Goldunu Donanımhaber WoW bölümünde satmak için nasıl spam yaparım


    Bunların derdindeler onların şu foruma ne faydası var Fake hesap açıp görüntüleme yapmaları dışında?

  • mczaga kullanıcısına yanıt
    Öncelikle iyi bayramlar dilerim .Bu konuyu ilk dile getirdiğin zaman bende meraktan altın alım -satım bölümünde satıcı ve alıcı olanların hesap profilerini incelemiştim . %80 lik kullanıcı yıllardır forumu kullanan arkadaşlar , yani gerçek hesaplar. 2-3 hesap var gözüme çarpan genel aktif forumu kullanan onlarda ticaret yapan site sahipleri onlarda gerçek hesaplar. Özetle benim gözüme pek fake hesap çarpmadı . Fake hesabın yeni tarihli ve msj sayısı çok düşük olması lazım bence. Sende forumdaki en eski kullanıcılardansın gördüğüm kadarı ile , hangi hesap isimleri fake olabilir sence ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • dehsetfatih kullanıcısına yanıt

    Şöyle fake hesap o konuda günde 1 tane mesaj atabiliyorsun adamlar 2 farklı profil 2 farklı telefon numarası ile pekala sayfada gözükmek için mesaj atabiliyor


    Yani BOT Goldu ve TL alıp Döviz ile satanlar yok iken burada bu şekilde bir spam ihtiyacı yoktu o dönemde üst konu yapma gereği bile sonradan ortaya çıktı.


    Bu kişilerin hangisi gelip Bölümdeki konulara yazıyor 100 kişi varsa 5 tanesi yazıyor sence bu normal mi?Bu WoW bölümü Ticarethane mi arkadaş yoksa Oyun ile ilgili konuların açılması gereken fikir alışverişi yapılması gereken bir bölüm mü?


    Hadi anladık Korsan serverların konuları açılıyor fakat BOT nedir ya?Emek harcayanların GOLDUNUN fiyatını kırmak için çete oluşturmak nedir?

  • mczaga kullanıcısına yanıt
    Her sepette 2-3 adet çürük yumurta olur bunun önüne geçilemez .ama kimse kimseyi de kandıramaz oda bir gerçek isteyen dh satış veya alış açar veya 10 dan fazla türkiye veya yurt dışı site var oralardan işlem yapabilir .tabi bot golduymuş veya farm golduymuş hiç fark etmez hepsi bütün sitelerde karışık bir şekilde satılıyor ve bu işin ticaretini yapıcam diyende büyük risk altında ban riski her zaman var büyük miktarda para kayıplarıda duyuluyor. Sanalsaray en büyük örnek mesela patladı kim bilir ne kadar zarar yaptılar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • dehsetfatih kullanıcısına yanıt

    Ben hiç karıştıramıyorum BOT Goldunu


    Madem öyle BOT Rehberleri de açılsın bende karıştırayım bende her hafta 15 milyon gold kasıp onlar 628TL diyorsa 550 TL 'ye indirmek istiyorum fiyatları

    Sonra da bu fiyatlardan da diğer hesabım ile gelip "Alış" Yapılır yazıp EURO ve DOLAR ile bu fiyattan alıp satmak istiyorum.


    Niye Donanımhaber üyeleri habersiz kalmasın bölümlerinden neler oluyor bitiyor bizzat iştirak etsin onlarda yapsın.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.