Şimdi Ara

Bomba iddia: Huawei’nin Kirin 9000s yongasını SMIC değil TSMC üretmiş olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bomba iddia: Huawei’nin Kirin 9000s yongasını SMIC değil TSMC üretmiş olabilir
    Huawei'nin Kirin 9000s yongasını çevreleyen tartışmalar ve söylentiler sona ermedi ve resmi bilgi eksikliği durumu daha da kötüleştiriyor. Eğer Kirin 9000s hakkındaki haberlerimizi takip ettiyseniz geçtiğimiz ay, yonganın SMIC tarafından 7nm (N+2) süreç seviyesinde üretildiğine yönelik bilgileri hatırlıyorsunuzdur. Bu zaten kendi başına oldukça ilgi çekici bir gelişme olarak bir yana dursun, yeni bir gelişme ise spekülasyon kazanını iyice bulanıklaştırıyor. Zira iddia edilenlere göre Kirin 9000s, SMIC tarafından değil TSMC tarafından üretilmiş bir yonga olabilir.



    Kirin 9000s gizemi



    RGcloudS tarafından ortaya atılan iddiaya göre Kirin 9000s, aslında 3 yıl önce, TSMC’nin 5nm süreci kullanılarak üretilen Kirin 9000’den başkası değil. Bu iddiaları desteklemek için ise Mate 60 Pro'nun iç donanımından bir görüntü paylaşıldı. Bu görüntüde Kirin 9000s'in üzerinde 2035 tarih damgası bulunuyor ve bu da söz konusu çipin 2020'nin 35. haftasında, yani 24 Ağustos - 30 Ağustos 2020 tarihleri arasında üretildiğini gösteriyor.






    Kaynak ayrıca ABD'nin Huawei'ye uyguladığı kısıtlamaların arkasındaki politikalara da değiniyor. Çinli şirketin muhtemelen ticaret yasağını öngördüğünü ve milyonlarca Kirin 9000E ve 9000 çipi stokladığını belirtiyor. Bilmeyenler için ABD, çip üretiminde ABD teknolojisini kullanan dökümhanelerin lisanssız olarak Huawei'ye son teknoloji silikon göndermesini engellemek için ihracat kurallarını genişletmişti. Sonuç olarak, 5G teknolojisi ABD şirketleri tarafından patentlendiği için son birkaç amiral gemisi Huawei serisinde yalnızca 4G yonga setleri kullanıldı. Ancak Kirin 9000s ile bu durum değişti zira şirket yonganın içerisine 5G modem eklemiş durumda.



    Ayrıca Bkz.Huawei'nin yeni işlemcisi ortaya çıktı: Rekabet kızışacak



    Öte yandan bu iddia daha fazla soruyu gündeme getiriyor. Görünüşe göre Kirin 9000s'i çevreleyen gizem, en azından yakın gelecekte çözülecek gibi değil. Ayrı olarak, söylentiler Huawei'nin bu yılın sonuna kadar başka bir Kirin çipini piyasaya sürmeye hazır olduğunu gösteriyor.




    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2023/10/15/kirin-9000s-5nm-kirin-9000-chip-made-by-tsmc-3-years-ago-not-smic/







  • Madem 2020 üretim kirin 9000 çipleri ise neden geçen senelerde de kullanmadılar bu çipleri?



    5G entegre li çıkarmak için mi bunca sene beklettiler..?



    Sanmıyorum

  • Güzel haber eğer TSMC ürettiyse,TSMC’nin işlemcileri genelde iyi oluyor ve hoşuma gitti bu olay.

    Ama ABD’nin ambargo namluluarı TSMC’ye dönebilir.

  • fettah7ve7 kullanıcısına yanıt
    Yani evet, çok ilginç bu konu. Stoklamışlarsa zaten kullanabilirlerdi. yıllarca 5G'siz telefon satmalarının bir mantığı yok zira. Bakalım, gelişmeler olacaktır.

  • Günaydın selamun aleyküm.

    Evet fake işlemci. Ama gerçekten de güzel kandırdı dünyayı Vavei.

  • Gına geldi artık batının kara propaganda Huawei haberlerinden, 7nm işlemci fena yakmış g.tleri anlaşılan, basit bi akıl yürütmeyle eğer bu işi stokla yapıldıysa bi noktada illa tükenecek o durumda da stoklar bitince çıkacak mate 70 80 90 dan birinde tekrar 10nm üstü işlemciye geçmek zorunda kalacak bu da bir bakıma serinin intiharı, büyük prestij kaybı ve tüm foyanın ortaya çıkması demek, Huawei niye sonu çıkmaz olan yolu seçsin?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdengeçti00 -- 16 Ekim 2023; 17:18:48 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • GıybetHaber.com

  • Yine el altından dalavereler dönmüş, belli ki.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 5g modem üretimi için beklettilerse eğer, çip tasarımı 9000e'nin 4g li versiyonu ile birebir aynı olması gerekiyor.
    1980 model DUV makinesi ile 15,3milyar transistör yerleştirmek eğer gerçekse muazzam bir başarı. N+2 7nm mm teknolojisi ile bu başarıyı yakalamak imkansıza yakın gözüküyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.