Şimdi Ara

Bootta açık olan num lock şifre ekranında kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Başlıkta da belirttiğim gibi arkadaşlar num lock açık olsun istiyorum bilgisayar başlarken registry de gerekli yere 2 değerini girdim ama sıkıntı zaten boottan sonra. Açılışta num lock açık gözüküyor ama windows başlatılıyor gibi bişey yazan o siyah ekran geldiğinde tekrar kapanıyor kendi kendine ve şifre ekranına da kapalı geliyor haliyle. Windows 7 kullanıyorum biosta num lock ayarım yok. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.



  • bios'da numlock'u açıp kapattığın bir bölüm olacak. Bios'a bak..
  • Bu ayar mutlaka her biosta bulunur mu çünkü ben benimkinde bulamadım. Benzer sorunu yaşayan bir arkadaşa yıllar önce yine registryde söylenen dizine yeni bir veriye Keyboard ismi vermesi bişeyleri NumLock yapıp verisine ON girmesi gibi bi çözüm önerisi sunmuşlar sanırım o kişi de öyle halletmiş fakat belirtilen dizin xp için geçerli ve win7 de öyle bi dizin yok o nedenle ben deneyemedim.

    Yukarda bahsettiğim çözüm harfi harfine şu şekilde:
    "HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\Microsoft\Input Devices.gelin. sağ tıklayın.sonra açılan menüden yeni-anahtar deyin.sonra adını Keyboard yazın.sonra sağ taraftan yeni-dize değeri deyin. ismini NumLock yapın.sonra değer verisi olarak ON yazınız."

    Bahsetiğim gibi bu dizin benim registry de yok ondan deneyemedim.
    Bios ve InitialKeyboardIndicators değerini 2 olarak değiştirme haricinde bi çözüm olması lazım yukarda dediğim gibi laptop açıldığında num lock açık ama şifre ekranına gelirken kapanıyor. Bu arada format öncesinde registry de gerekli değeri 2 yapıp halletmiştim bu sorun formattan sonra başıma geldi niyeyse.




  • bump
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.