Şimdi Ara

Borç ile yatırım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bankalar kredi verirken, borsa, döviz, altın vs gibi yatırımlara yönelinmeyeceğine dair onay istiyor. Bununla birlikte borçla gayrımenkul alımı yoluyla varlık yapmayı öneren videolar izlemiştim. Bundan başka izlediğim bir başka video ise insanın önce borçlarından kurtulmasını öneriyordu zenginliğe giden yol için.


    Bu durumda fikri olan var mı? Zenginliğe giden yolda borç sahibi olunmalı mı olunmamalı mı ve neden?




  • Borçtan kaçmayın, gereksiz borçtan kaçın. Borç zaten insanı disipline eden en önemli unsurlardan biridir, borcunuz varken 1 TL'nin bile değerini anlar hale gelirsiniz.


    Bankalar kredi verirken yatırım yapamazsınız demesi normalde anayasal bir suç fakat coğrafyayı tekrar keşfetmeye gerek yok burası Türkiye. Bankalardan uygun faiz oranlarıyla alacağınız borçlanmaları mantıklı harcamalara yönlendirirseniz tabikide birikim elde edersiniz.


    2.5 sene önce zorla 100 bin lira kredi çektirip üstüne biraz ekleme yaptırıp 1.3 Tce Megane aldırdığım komşum aracın kredisini 180 olarak ödedi fakat şuanda aracının değeri 700 bin üstünde. Çünkü kendi parası değildi ve enflasyondan banka etkilendi, o değil.


    Araç mevzusu bir örnekti, ben sadece kendi coğrafyamızda işleyen örneklerden birini verdim. Hiçbir şey için geç değil, gerekli araştırmalarınızı yapıp dilediğiniz alana yatırım yapabilirsiniz. Fakat kimseden tavsiye almayın, yatırımınızı kendiniz tartın ve düşünün. Sevgiler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Min. faiz ile borçlanmak iyidir. Borç ve alacak vadelerini kontrol altında tutmalısın yani nakit akışı dengesini iyi kurmalısın. Ticaret ile uğraşıyorsan cari borçlarına ve özellikle küçük ölçekli firmalara dikkat etmeli. Gelecekleri hep gecikebilirmiş gibi hesapla. Kamu borçlarından kaçınmalı hiç olmamalı. Borçlu olduğun yerlere, samimi olduğun kişi veya kurumlara ödeme gelecek tarihleri paylaşabilirsin ufak ödemeler yaparak iyi niyet göstergesi sağlayabilirsin. En önemlisi ayağını yorganına göre uzat :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi borç kötü borç kavramı vardır.

    çektiğiniz kredi ile kendinize ekstra gelir sağlayacaksanız bu iyi borçtur.

    çektiğiniz kredi cebinize hiç bir fayda sağlamıyorsa hatta aksine cebinizden ektra para çıkartıyorsa kötü borçtur.


    örnek: kredi çekip bir otomobil alırsanız bu kötü borçtur.

    ama kredi çekip aldığınız otomobil ile taksicilik yapacaksanız, veya kargo,yemek sipariş taşımacılığı yapıp cebinize ektradan para girecekse kredi taksitlerini o ekstra gelir ile ödeyecekseniz bu iyi borçtur.


    kredi ile ev alıp kiraya verirsen bu iyi borçtur,ama kredi ile cep telefonu alırsan kötü borçtur. kredi ile tatil yaparsan bu kötü borçtur.


    bir sürü ayakkabın varsa ve sen de kredi kartı ile yeni bir ayakkabı daha alıyorsan bu kötü borçtur.


    ama 1-2 tane ayakkabın vardır ve ayakkabın yırtılmıştır mecbur bir ayakkabı alacaksın. bu durumda diyelim ki 500tl yi ayakkabı dükkanına nakit kağıt para olarak verince ohbe bu işi borçsuz halletim diye sevinmen yanlış olur çünkü 500tl lik ayakabıyı alırken kredi kartlarının sunmuş olduğu bonus,hediye para v.s kampanyaları varsa bu alış verişi kredi kartı ile yapınca 50tl bonus para iadesi veriyorsa bu da iyi borçtur aslında.





  • Yüksek enflasyon olan ülkede sabit bir oranla borçlanmak en güzel iştir.yatorım tavsiyesi değildir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.