Şimdi Ara

Borsacı Arkadaşlar Yardımcı Olabilir Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese bol kazançlar arkadaşlar.Aklıma takılan birkaç soru var, yardımcı olan olursa çok sevinirim.Çok uzun bir aradan sonra(9 yıl) yatırım yapmak için borsaya tekrar girmeyi düşünüyorum.Şu an öğrenme araştırma sürecindeyim.Zamanında Hedefonline'da Bimin kağıdınndan 600tl kar edip çıkmıştım.İyi ki çıkmışım sonra Hedefonline kaçtı gitti ortalık karıştı filan..Şimdi;

    Aracı kurum-bankalar komisyon dışında saklama ücreti, bakım ücreti, aylık ücret, yıllık ücret bişeler bişeler hepsi alıyor mu bu ücretleri almayan var mı?
    Bunun dışında canlı borsa verisini osmanlı yatırım ücretsiz veriyor mesela gedikte 1 yıl ücretsiz ama genelde ücretli.canlı borsa verilerini ücretsiz takip edebilecek platform var mı?
    Bir de derinlikli veri diye ayrı bir paket de var.Bu veriler elzem midir?olmazsa olmaz mı?Ya da bir şekil erişebileceğimiz bilgiler mi bunlar?



  • Up
  • Borsaya yeni giren birisi için günlük işlemlerdense kısa-orta hatta bence uzun vadeli yatırım yapmak daha iyi. İlk bir iki yıl öğrenme sürecinde kalıp hisseleri takip etmek, hayali işlemler yapıp ne gibi sonuçları olacağını öğrenmek en mantıklısı. O yüzden bence ekstra paralar dökmeyin.

    Kuveyt Türk bana kendi çapında bir sistem vermişti muazzam olmasa da hisseleri güncele yakın takip edebileceğim. Ama anlık al-sat için yetersiz kalacaktır.

    Komisyon herkes alıyor maalesef öyle ya da böyle. En az olanı takip etmekte fayda var. Bunun için küçük yatırım şirketleriyle pazarlık yapabilirsiniz veya büyük şirketlerin verileri sitelerinde oluyor onları takip edebilirsiniz. Bu tarz verileri araştırmaktan çekinmeyin, üşenmeyin; çünkü yatırım işinde hayatınız bunları araştırarak geçiyor maalesef.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.