Şimdi Ara

Boş Kalan Fan Deliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba sevgili Donanımhaber ahalisi. Kasama bıçağı ocakta ısıtıp bir 12x12 "fan deliği" açtım. Bu "fan deliği" boş kaldı. Nasıl bir çalışma yapmalıyım ki burayı bir fanla doldurayım ? Daha önce hiç mod yapmadım, bunuda belirteyim. :)

     Boş Kalan Fan Deliği


    Ayrıca böyle bir ızgaramda var.

     Boş Kalan Fan Deliği







  • Epey ufak bişeye benziyor 8cm falan mı? O haliyle hiçbir işe yaramaz. Bunu işe yaratabilmek için kapsamlı bir çalışma yapman gerekecek. Öyle ısıtma bıçakla falan olmaz. Malzeme temin edebilecek ya da yardım alabileceksen fikir vermeye çalışırız aksi takdirde mucize yaratma yeteneğim olsa inan buralarda zaman öldürmezdim
  • Hocam peki bu dediğiniz malzemeler neler olabilir ? Ekran kartının taksiti bitmedi ama yaparım bir şeyler meraklıyımdır böyle modlara falan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrainJack -- 6 Kasım 2013; 20:38:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BrainJack

    Hocam peki bu dediğiniz malzemeler neler olabilir ? Ekran kartının taksiti bitmedi ama yaparım bir şeyler meraklıyımdır böyle modlara falan.

    Güzel. Madem öyle anlatayım: Bu tür modlarda yapılabilecek bikaç uygulama var. Kısıtlayıcılar fan boyutları ve kasanın ön panel yapısı. Oraya doğru düzgün (12-14cm) bir fan koymak istersen alttaki USB girişleri, güç ve reset düğmeleri, ordaki ışık olduğunu tahmin ettiğim şeffaf parça kesilecek. Dolayısıyla bunları başka tarafa taşıman gerekecek ama bu işin en basit kısmı. Yapılabilecek tasarımlara gelirsek:

    1) Matkap ve panç kullanarak ön tarafa 12 ya da 14cm çapında (fana ve kasana bağlı ama 12 yeterlidir) delik açılır.
    1a) Bu deliğe çerçeve olarak plastik ya da metal boru geçiş flanşı ve elindeki tel fan grill ile birlikte fan takılır
     Boş Kalan Fan Deliği
     Boş Kalan Fan Deliği
     Boş Kalan Fan Deliği

    1b) Çelik macunu kullanılarak Türbin fan tasarımı yapılır.
     Boş Kalan Fan Deliği

    2) Bu kısma kare şeklinde bir delik açılır, kenarlarına lastik fitil çekilir, ortaya da fan grill ile birlikte fan yerleştirilir.


    Çıkabilecek sorunlar ve zorluklar:

    Ön panelin arkasında HDD koyma bölümü olabilir ve bu bölüm fan takmanı önleyebilir. Ya da bu kısımda fan takmaya engel diğer metal parçalar bulunabilir. Bunların kesilmesi ve bu bölümleri kullanan parçaların başka yerlere monte edilmesi gerekebilir.

    Çelik macunuyla çalışmak zevklidir ancak dikkat ve el becerisi gerektirir. Heykeltraşlık ya da maddelere ellerinle şekil verme yeteneğin yoksa tavsiye edilmez.

    Kesilen güç ve reset düğmelerinin yerine vandal buton gibi yeni düğmeler takarken ufak tefek lehim işleri yapman gerekebilir. Zor olmamakla birlikte elin alışana kadar birkaç kez deneme yanılma yapman gerekebilir.
     Boş Kalan Fan Deliği

    Kesme biçme işleri için ucuzundan da olsa 1 adet dremel ve 1 adet matkap edinmen sağlıklı olur. Matkap şart değil ama dremel şart.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 7 Kasım 2013; 19:34:30 >




  • Hocam dremel alıcam ama kalitesiz alsam sorun çıkarır mı ? Ayıca yan kapağı kesebilir miyim kalitesiz dremel ile ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dremele takılan yuvarlak bir kesme ucu vardır ve bu uç kestikce erir ve aşınır. Kesilen materyale bağlı olarak erime miktarı artar. Pleksi keserken fazla uç yemezsin ama çelik kesene kadar epey bir uç yersin misal. Yan panel kesmek için dremel kullanmak bu açıdan bakılınca zor ve masraflı. Bu iş için dekupaj testere ya da avuç taşlama kullanmak daha doğru. Dremelle de kesilir ama epey küfür edersin. Dremelin fiyatı önemli değil ama bazı markaların uç takımları farklı oluyor. Kolayca sarf malzemesi bulamayacağın markayı seçme. Fiyat/kalite dengesi açısından macallister önerebilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.