Şimdi Ara

BOSCH CLIMATE 3000I 24000 BTU İNCELEME&FİKİR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba klimayı saygıdeğer klima5505 hocamın tavsiyesi üzerine aldım. Almayı düşünenler merak edenler için belki yol gösterir. Ben sıvası dahi olmaya evimin ısıtmasında kullanmak üzere aldım. Henüz tam soğuklar başlamadı ama sıcaklıklar değiştikçe konuyu güncelleyeceğim. Klimanın kurulumunu Bosch Termoteknoloji servisi aradıktan 2 gün sonra yaptı. Kurulumda dışarıda hava 25 derece idi sıcaklarda çok uzun süreye gerek olmadığını ve vakum pompalarının güçlü olduğunu söyleyerek 2 dakika filan elllerindeki testo cihazında eksi değere gelene dek vakum yaptılar. Servisin sahibi tanıdık olduğundan bir şey demedim. ( burada vakumla ilgili bilgileri maalesef sonradan okudum ve klimanın kitapçığında en az 30 dakika vakum yapılması gerektiği yazıyor ) Montajında bakır boru kullandılar 5 metreye kadar ücretsiz. Ayrıca Bosch un sitede 2 yıl garanti yazmasına ramen. servis 3 yıl garantisinin olduğunu söyledi.


    Klima da öne çıkan özellik olarak gördüğüm. Beni hisset özelliği var. Kumandasında termometre var bu özelliği açtığınızda kumandayı nereye götürürseniz orada istenilen sıcaklığı yakalamaya çalışıyor. Isıtmada henüz sıkıntıları olduğundan deneyemedim ama soğutmada çok başarılı fikir oluşturması açısından evin bir kaç fotoğrafını ve krokisini atıcam.


    BOSCH CLIMATE 3000I 24000 BTU İNCELEME&FİKİR

    25 derece civarı bir günde klimayı 20 dereceye ayarlayıp akşam 10 gibi yatak odasında uyudum, kumandayı götürdüm kapı açıkken sabah uyandığımda her yer 20 derece idi.

    Klimanın fan hızı 20-40-60-80-100 ve auto fakat tuşlarla manuel ayarda yapılabiliyor 73 29 gibi. Turbo özelliği var klimayı fanları tam güç çalıştırıyor. Dış ünite gerçekten güzel gözüküyor ve çok sessiz çalışıyor. Turbo modda bile rahatsız etmiyor.

    Kumanda da Led tuşuna 5 saniye basılı tutunca kumanda neredeyse oranın sıcaklığı görüyorsunuz. Cihazda ayrıca henüz kullanmadığım uyku modu, nem alma modu, donma koruması modu, enerji tasarrufu modları ( bu modlar galiba yazın kullanılıyor çünkü ısıtmada çalıştıramadım bir türlü ) dış ve iç ünite frekansını düşüren sessiz mod var. Bu modları deneyimledikçe buraya yazıcam.



    Havalar henüz tam olarak soğumadığı için mi yoksa bir sıkıntısı mı var emin olamadım. Isıtma konusunda tam performans alamadım. 5 dk çalışıyor çok güzel ısı veriyor. 5 dk sonra kendisi flapları ortaya kadar kaldırıyor. Sıcak üflemeyi bırakıp soğuk üflüyor ( galiba sadece fan görevi yapıyor o esnada ) Bu esnada dış ünite tamamen duruyor. Ve bir yandan tıs tıs gaz sesleri geliyor dış üniteden ve iç borulardan, sonra yine çalışmaya başlıyor. 5 dakika sonra yine aynı. Beni takip et özelliğini açtığımda dahi klima bir türlü kesintisiz çalışmıyor. Şu anda bu konuyu yazarken, dış hava sıcaklığı 15 derece, klimayı 30a ayarlıyorum 60fan hızından yine aynı. 25 derece deniyorum yine aynı.



    BOSCH CLIMATE 3000I 24000 BTU İNCELEME&FİKİR

    klimanın görüntüsü de gayet güzel.


    BOSCH CLIMATE 3000I 24000 BTU İNCELEME&FİKİR


    BOSCH CLIMATE 3000I 24000 BTU İNCELEME&FİKİR

    Hava yönlendirme kanatçıkları çok başarılı değil üç tane kanatçık var ve manuel ayarlanabiliyorlar. Fotoda gözüken holün karşı köşelerine kadar hava yönlendiremiyorlar.


    Isıtma konusunda acaba cihazda bir sıkıntı mı var yoksa servisçinin dediği gibi havaların iyice soğumasını mı beklemeliyim bilemedim. Fikri olan arkadaşlardan da fikir almak isterim. Acaba klimanın montaj yeri mi hatalı ondan mı sürekli duruyor. 5 dakikada bir durup çalışması, tıs tıs gaz sesi gelip dış ünitenin durması normal mi ?


    Selamlar.








  • Elinize sağlık hocam,

    Klima dış ünitesi gerçekten güzel duruyor.

    Vakum olayı biraz mide bulandırmış.

    Eviniz 90m2 civarı keşke klimayı en sık kullandığınız odaya monte ettirseydiniz.

    Şimdi en az kullandığınız hole alanı en iyi ısınan, soğuyan alan olacak.

    Size önerim mutfağın kapısını her zaman kapalı tutun.

  • Hocam zaten mutfak ve misafir odası kapıları hep kapalı olacak. En çok vakit de hol de geçirilecek oturma odası hep kullanılmayacak. bi nevi oturma odası hole diyebiliriz. Benim maksadım yatak odası çocuk odası ve oturma odasının da kapılarını açık tutup sürekli çalıştırarak oraları da bi nebze ısıtmaktı. Ama şimdi klima böyle 5 dk da bir durup çalışınca acaba yanlış btu seçimi mi yaptım, yoksa havalar gerçekten soğumadığı için mi böyle oluyor yada bir arıza mı var düşünceleri geziyor kafamda. Oda istenilen sıcaklığa ulaştığı için duruyor desem o da olmuyor.


    Montaj yeri hatalıysa şayet, bu servisin yükümlülüğünde mi? Ben şu anki bulunduğu yere montajını istedim. Onlarda onay verdi. Montaj yeri hatasından kaynaklı ise bu dur kalk ( üflediği yön yeterince uzun değil ) yerini ücretsiz değiştirirler mi ?




    BOSCH CLIMATE 3000I 24000 BTU İNCELEME&FİKİR

    Mesela şu karşı kapının üstüne yapılsaydı montaj, o zaman üfleme yönü 9 metre oluyordu, acaba daha mı verimli olurdu? Dur kalk olmaz mıydı ? Yoksa gerçekten servisçinin dediği gibi henüz erken mi? Kafamda deli sorular :D





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.