Şimdi Ara

boşda duran 2 psu,hangisi daha iyi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iyi günler arkadaşlar evde 2 adet boşda duran psu var özellik olarak ve güç olarak hangisi daha iyi +12v1 +3.3v gibi özellikler bakımından kıyaslarsak hangisi daha güçlü gözüküyor.kullanmak için sormuyorum bir arkadaşa ücretsiz verecem psu su yokmuş hangisi iyiyse onu vereyim ayıp olmasın
    - bilgisayarının özellikleri ise şunlarmış

    1-anakart biostar a780l3l
    2-2 adet 2gb ddr3 1333mhz cl9 ram (toplamda 4gb ram)
    3. amd 145 2.8.ghz 1mb
    4. saphire atiradeon HD 3650 512 mb ddr2 128 bit
    5.1 adet 3.5 hdd
    6.1 adet dvd rw writer lg GH22NS50

    overclock yapılmamış ,bu sistem için hangisi daha iyidir yardımlarınız için teşekkürler.



    http://g1212.hizliresim.com/14/6/gmkcn.jpg





    http://d1212.hizliresim.com/14/6/gmkp8.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spartakuez -- 6 Aralık 2012; 12:14:30 >







  • 2side neredeyse aynı,istediğini verebilirsin farketmez.
  • Hemen hemen aynılar, hangisi daha az kullanıldıysa onu seçin.
  • cevaplarınız icin teşekkur ederim sağolun bende aynı şeyleri düsünmüştüm 2 sininde güçleri aynı diye fakat bu psu nun üzerinde yazan güçdegerlerini ben ve arkadaşım anlamadığimiz için soruyum dedim hangisi iyi diye tekrar tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle 1. PSU yu kullanın, çift rail kanalı mevcut ve bu kanallardan toplamda 19 Amper akım verebiliyor. 2. PSU da bu değer sadece 12 Amper.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ENCHANTER

    Kesinlikle 1. PSU yu kullanın, çift rail kanalı mevcut ve bu kanallardan toplamda 19 Amper akım verebiliyor. 2. PSU da bu değer sadece 12 Amper.

    ilginiz için teşekkur ederim 19 olunca dahamı fazla güc cekebiliyor diğeri yeni psuda total 242 yaziyor sizin dediginiz psu da peak300 yaziyor burdada kafam çok karıştı sizin dediginiz dogru olabilir sizden önceki arkadaşlar ikiside ayni dedi siz eski psudaki amper daha iyi diyorsunuz eski psumu daha iyi simdi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi google de çift kanal rail diye araştırdım pek birşey anlamadım okuduklarımdan genelde tek kanal daha iyidir yazıyor mazur görün sizler gibi üstad değiliz yalnız bir şey farkettim bu 2 psu elime aldığımda delta marka olan biraz daha ağır bi 20 gr falan herhalde 4 yıllık psudur,diğeri ise sıfır quake psu kasadan çıkma hiç kullanılmadı, quake psuda karar kılacaktım ki arkadaşımız delta psu 19 amper çift kanallı daha iyi dedi ,diğer 2 arkadaş ise ikiside aynı dedi kafam karıştı iyice bir el atalın ,son noktayı koyalım lütfen tekrar teşekkürler yardımcı olan ve olacak arkadaşlara.
  • Açıklama biraz eksik olunca kendi araştırdıklarınızla benim söylediklerim arasında çelişkiye düşmüşsünüz normal olarak, kusura bakmayın. Tek rail çıkışının olması; PSU nun dengeli yüklenmesi ve güç konnektörlerinin serbestçe dağıtılabilmesi açısından avantaj sağlar. Yüksek güçlü ve kaliteli bazı PSU lar özellikle bu şekilde üretilirler. Ancak, sizin elinizdeki PSU nun rail kanalından verebileceği güç miktarı çok düşük olduğu için 2. kanalı bulunmuyor. Yeni PSU nun üzerinde her ne kadar 250watt ibaresi bulunsa da, işlemci ve ekran kartı toplam güçleri itibariyle 140watt ın üzerinde zorladığınızda sıkıntı meydana getirecektir. Her iki güç kaynağı da rail kanalından aynı gücü sağlasaydı ve birisi tek diğeri çift kanallı olsaydı; tek kanallı olanı tercih etmek, hatta daha iyisi yeni olanını tercih etmek gerekirdi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ENCHANTER

    Açıklama biraz eksik olunca kendi araştırdıklarınızla benim söylediklerim arasında çelişkiye düşmüşsünüz normal olarak, kusura bakmayın. Tek rail çıkışının olması; PSU nun dengeli yüklenmesi ve güç konnektörlerinin serbestçe dağıtılabilmesi açısından avantaj sağlar. Yüksek güçlü ve kaliteli bazı PSU lar özellikle bu şekilde üretilirler. Ancak, sizin elinizdeki PSU nun rail kanalından verebileceği güç miktarı çok düşük olduğu için 2. kanalı bulunmuyor. Yeni PSU nun üzerinde her ne kadar 250watt ibaresi bulunsa da, işlemci ve ekran kartı toplam güçleri itibariyle 140watt ın üzerinde zorladığınızda sıkıntı meydana getirecektir. Her iki güç kaynağı da rail kanalından aynı gücü sağlasaydı ve birisi tek diğeri çift kanallı olsaydı; tek kanallı olanı tercih etmek, hatta daha iyisi yeni olanını tercih etmek gerekirdi.

    dolayısı ile delta marka olanı tercih etmekte fayda var açıklayici bilgileriniz için teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.