Şimdi Ara

Boun P1(a1-a2) Mayıs sonu C1 ve imkan?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Pedri Pasta Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam, Mayıs sonu buept var bizden C1 yeterliliği bekleniyor.P1 kurunda başlayan birisinin sanırım geçmesi imkansiz gibi birşey imiş geçen sene 1 kişi gecebilmis 300 kişiden.Zaten Bueptin gecme oranı yarı yarıya gibi. Şuan full ingilizce okuma yapıyorum,chatgptye essay yazdırıp (b2-c1 seviyesi)bilmediğim kelimeleri sözlüklerden öğrenip cümle içi örneklerini not ediyorum.Okul açılınca da zaten verdiği eğitimle de devam edeceğiz çare yok :( Kendimi Mayıs sonu gececek gibi görmek istiyorum lakin şuan B1 civarı olan birisinin 4 ay sonra C1 vermesi imkansiza yakın mı bilmiyorum.Ne yapabilirim eylüle yada ocağa sarkması çok daha mı olası? Genel P1 ler 1.5 2 yılda başlıyormuş etrafımda ingilizce hazırlık okumuş veya okuyan birisi yok yaşayacağım süreç hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum.Umut varsa Allahsız gibi çalışacağım fakat bu işin bir raconu varsa Mayıs'a zaten yetismeyecek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bounlukebabcı -- 31 Ocak 2024; 15:21:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Çalış, geç, diğer insanlara örnek olarak seni söyleyelim.

    C1 istediklerini sanmıyorum. Tr'de anahtar kelime "B2" :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baba buept o kadar zor drğil bence çalışsan geçersin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • b2 başlarından c1 başlarına gelmek (ielts 7.0) 4 ayımı aldı yks temposu ile çalıştım.


    Sizin muafiyet sınavı nasıl bilmiyorum bizim bilkent’in baya zordu 2 kez girdim geçemedim. Sizin okul da ielts 6.5 istiyor bence sal okul sınavını ielts çalış.


    4-5 ayda halledilir, yoğun bir çalışma ile 6.5 alırsın. Hatta 7.0 bile olabilir. Cambride denemelerini çöz 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Infernix -- 31 Ocak 2024; 15:33:10 >
  • Açıkçası grammer ,writing vs konuları okulla götürüp reading üzerinden kelime öğreniyorum sadece tek başıma.İyi bir listening ise tatlının son dokunuşu diyebiliriz ona daha çokça vaktimin olduğunu düşünüyorum readingi geliştirip listening üzerine eğilmek için.Senin readingde ve kelime öğrenimi olayında verebileceğin tavsiyelerin neler , ne yaptın? Tebrik ediyorum bu arada.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bounlukebabcı -- 31 Ocak 2024; 18:2:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bounlukebabcı B kullanıcısına yanıt

    Grammar: yks gibi çalışmak lazım, kendi yolunu bulursun. Grammar önemsiz diyenleri sallama b2-c1 seviyesinde bal gibi de önemli


    Vocab: En önemlisi bence bu. Karşısına sadece türkçesini yazıp geçersen öğrenemezsin. Cambridge dic. kullanmanı öneririm. Kelime defterin olsun İngilizce açıklamasını yaz, sözlükteki örnek cümleleri yaz. other formationları ,synonimlerini de yazarsan iyi olur, collocation muhabbeti de önemli. Bunlar vakit kaybı gibi geliyor ama asıl kelime böyle öğrenilir ve writingini de baya geliştirir. mesela bizim hazırlığı geçen arkadaşlar genelde 5.5-6.0 aldı writing kısmından ben 7.0 aldım.


    Size wordlist verdiler mi bilmiyorum, vermedilerse bizimkisi güzel


    kolaydan zora doğru


    http://prep.bilkent.edu.tr/data/wordlist/int_level_wordlist.pdf

    http://prep.bilkent.edu.tr/data/wordlist/uppint_level_wordlist.pdf

    http://prep.bilkent.edu.tr/data/wordlist/pfc_level_wordlist.pdf



    Reading: en zorlandığım kısım buydu. Sürekli okuma yapman lazım. Okulunun materyalleri vardır veya ek olarak more to read 2 gibi kaynakları çözebilirsin. Ben denemedim ama öneriyorlardı. Kelime ve grammar bilgisi önemli


    Listening: ya işin garip tarafı ielts listening'im 8.0 neredeyse c2'ye yakın ama bizim okulun listeninglerinde çok zorlanıyordum 30 sorudan 14 tane doğru 16 yanlış yapmıştım, çünkü 20-25dk akademik bir parça dinleyip not alıyoruz, sorular daha sonra geliyor, düzgün not alamadığımdan yapamıyordum Yine de listeningim iyidir, burada da anahtar kelime bilgisi. Ben BBC 6 min. english dinliyordum müzik dinlemek yerine. Faydasını gördüm, podcast de dinleyebilirsin. Belgeseller de akademik dil kullanır. Türkçe altyazılı bakma ama, ingilizce altyazılı bak daha sonra öyle de bakma. Bir de Türkçe dublajlı filmi/diziyi ingilizce altyazılı izlemeyi de çok faydalı buldum deneyebilirsin.


    Writing: okulda writing nasıl yazılır iyi öğrettiler. Burada da kelime bilgisi baya önemli, tabii grammara da önem ver basit hatalar yapma.



    Düzenli günde 4-5 saat çalışırsan geçersin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Infernix -- 31 Ocak 2024; 18:18:48 >




  • çalışma stilin güzel, çok sağlam B1sen yaparsın, onun dışında baya zorlaman lazım kendini.

  • bir sorum daha var hocam şimdi aklıma gelen.İngilizce kelimeleri ingilizce anlamlarıyla yazıp örneklerini yazıyoruz ya,senin aklına atıyorum abduction 'kaçırma kaçırılma ile alakalı bir kelime' direk o kelimeyi yazdığın cümle ile mi hatırlıyorsun ? yoksa anlamını mı biliyorsun sadece.Açıkcası kelimeyi cümlede geçince rahatlıkla hatırlıyorum lakin iş cümle üretmeye gelince olmuyor, büyük ihtimal seviyem ile alakalı bir durum ama sen yaşadınmı böyle birşey ?

  • bounlukebabcı B kullanıcısına yanıt

    çok fazla türkçe düşünmemeye çalışıyorum. Aklıma gelen şeyler otomatik olarak cümlelere dökülüyor bir zamandan sonra, ama dediğim yöntemle çalışmak lazım 5-10 kelime için 1 saat harcadığımı bilirim ama karşlığını da aldım.


    sadece anlamını bilirsen yetmez. Cümle üretemiyorsan o kelimeye tam hakim değilsin demektir. Seviye ile tam alakalı değil. Benim de bildiğim ama kullanmadığım veya kullanamadığım kelimeler var.



    mesela “pave the way” idiom’ını ele alalım yola açmak deyip geçersem bunu cümle içinde düzgün kullanamazsın ama readinglerde görünce anlayabilirsin. Bir kelimenin nasıl kullanıldığını öğren yoksa kalıcı da olmaz.

  • Buept o kadar zor değil bu çalışma temponu korursan geçmemen imkansız

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.