Şimdi Ara

BOYKOTUN BAŞARISIZ OLMASI (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: niventr Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
1
Favori
5.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bence iyi kötü bi başlangıç oldu sonunda insanlar bişeye tepki gösterdi burda neden umutsuzluk pompalanığını da çok iyi biliyorum bu günlere nasıl 1/2 günde gelmediysek düzelmesi de 1/2 gün sürmez bilinç aşılandıkça patternler değiştikçe zamanla değişim olur

    Ben kendi çapımda 2018'den beri boykot ediyorum etmeye de devam edicem kahvemi starbuckstan değil marketten 2si 1 arada alıp içmeye devam edicem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lucker274 -- 22 Nisan 2024; 18:39:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kayrabey kullanıcısına yanıt

    Mecelle ve Bedâiu’s-sanai.

    Doğrudan %20 demiyorlar ama 100 Dinara aldığın bir üründen 20 dinar kar edebilirsin diyor. Kar oranı dememişler kazıklanma-aldatmaca fiyat diye bahsetmişler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lucker274 kullanıcısına yanıt

    Aynen katılıyorum boykot vs umrumda değil salak değilim neyin pahalı ucuz olduğunu neyin fahiş olduğunu aklı olan görür.. 40 liraya satılsa da kar edebilecekleri kahveye göz göre göre 100 lira isteyen çakal esnafa para yediremem maddi durumum ne olursa olsun salak değiliz birileri gibi.


    Yalnız granül kahveler zararlı hocam epey. Filtre kahve + frenchpress öneririm.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 22 Nisan 2024; 18:54:54 >
  • Kassady kullanıcısına yanıt

    kahvenin üstüne clenbuterol de kullanıyorum 1 senedir kalpten gidicem bi gün ama ne zaman emin değilim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ipin ucu kaçmaya başladı. Bunun ekonomi ile alakası yok. Herkes ne kadar geçiririm derdine düşmüş. Bazı yerler var fiyatları görsen çıldırırsın.Napoli'ye gidip yesek daha ucuz.İyice saçmaladılar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her yük halka kesliyor biraz devlet yük altında kalsın kemer sıkma sıkma nere kadar ülkde 2 yıl varlık bolluk oldu sonraki 3 4 sene fakirlik fukaralık...

  • abilerim ablalarım mini mini birler çalışkan ikiler


    sizlere sorarım,

    benzin için psikolojik sınır neydi? 10 en ekstrem sınır değil miydi? 50'ye az kaldı.

    dolar 5'i geçince ülkeyi yıkmayacak mıydık? dolar 10 mu olur daha neler, demediler mi? 35'e az kaldı.

    ötv'yi kol gibi %80'e çektiler, ne dedik? ötv'nin kdvsi alınıyor yıllardır, ne dedik?

    kdv %20 oldu, ne dedik?


    bırakalım bu birlik beraberlik güç zırvalarını. bizi sokağın ortasına yatırıp öpseler, bak kulağımın arkası kaldı orayı da öpün deriz. bize bizden başka düşman gerekmiyor.

  • zortak Z kullanıcısına yanıt
    quote:

    Buzdolabımdaki etleri görsen 1 hafta dayak yemiş gibi dolaşırsın,




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 22 Nisan 2024; 21:19:56 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    BOYKOTUN BAŞARISIZ OLMASI 

  • cokbaska kullanıcısına yanıt

    Hokus Pokus İmamoğlu Cumhurbaşkanı olunca herkes en az 2000$ maaş alacak..


    Gençlere tavsiyem bu ülkeden kaçın :)

  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    BOYKOTUN BAŞARISIZ OLMASI 


    Onu yazan arkadaş aşağıdaki menüdeki fiyatların ( çay 80-americano 300 - kutu cola 140 TL) işletme giderlerinden dolayı normal olduğunu iddia ediyordu. Bu kafaya klipteki gibi bol et yiyerek ulaşılıyosa ben daha az et yiyim.


    Coca colanın formülünü bulan adam bu kadar % kar etmiyor koladan :) Migrosta kola 25 TL



    BOYKOTUN BAŞARISIZ OLMASI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 22 Nisan 2024; 23:1:5 >




  • Kassady kullanıcısına yanıt

    Sen nasıl bir yaşam formusun örnek verdiğin yer neresi, boğaz mı, kirası aylık kaç milyon lira acaba 2 mi 3 milyon lira mı, Artık normal evler aylık 100 bin liralara geldi, iyiler 400-500 bin lira oldu, hala gidip oralardan 20-30 liraya bir şey alabileceğini sanıyor, 20 lira için ancak bedavadan dayak atarlar, 20 lirayı dilenciye versen seni bıçaklıyor artık.


    Migros'u örnek veriyor hala, sen bu yaşa kadar karşıdan karşıya geçerken nasıl ölmedin yahu?


    Sadece ortam kalitesini yükseltmek için 5 kat zam yapan yer olabilir tamamen kendi bileceği iş, fakirler, ipsiz sapsızlar gelmesin diye, senin gibi adamı sokmamak için yapacakları her aksiyon helaldir, evde iç 2 litre sarı kulanı hahah


    Her şeyiyle kalitesi vs aynı olan fiyatı senin dediğin gibi bir kahvenin 20-30 lira olduğu yer ile hemen yanında 100 lira olan yer arasında 1 saniye düşünmeden 100 liralığı tercih ederim, sende bunu anlayacak akıl var mı? 20 liralıklarda senin gibiler olur, yanımda olmanızı istemem anlıyor musun? İnsanlar parayı ortama veriyor, kahveye değil. Benim günde 3-4 tane içtiğim Nespresso kapsül kahvenin tanesinin bana maliyeti 20 lira hala o paralara dışarda içmeyi bekliyor yahu.


    Onun için sen kendi ayarındaki yerlere git, başkasına karışma, oraları bir club olarak gör, sizi sokmamak için her türlü numarayı çeviriyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zortak -- 23 Nisan 2024; 0:40:24 >




  • lucker274 kullanıcısına yanıt
    İyi hoş ama 2 si bir arada alıp da içme en azından espresso makinesi al öyle kahveni iç.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sucre Maricruz S kullanıcısına yanıt

    Dışarda expresso makinesi ile gezmekte güzel fikirmiş ama powerbank çalıştırmaya yetmeyebilir 😂


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lucker274 kullanıcısına yanıt

    Termos ile dışarda kahve tüketmeyi söylüyor olabilir mi ;)

  • ülkenin durumu ve enflasyon bir yana insan olarak aşırı fırsatçı genetiği bozuk bir milletiz bilhassa gıda sektöründe hile hurda tonla fabrikasyon ürünler ve restaurantlar hepsi dahil buna misal kremalı bisküvi (püskevit ) 😂 bozuk 25 kuruş boyutuna geldi gramajı eksildi paket içerisinde adet eksildi fiyat katlandıkça katlandı bu örnek tüm gıda ürünleri için geçerli asıl konumuza dönelim restaurantlar, lokantalar, büfeler vb yemek sektöründe faaliyet gösteren tüm işletmeler maliyet ve giderleri bahane ederek yüksek kira, vergi,stopaj, personel giderleri vs çeşitli kalemlerin aşırı yüksek olmasından dert yanıyor ama çoğu işletme asgari ücretin bir tık üzerini verip 12 saat çalıştırıyor her türlü vergi dalaveresi çalışanın ssk, kendi bağkuru falan doğu illerinden gösterip ayrı muhasebeci ayrı söğüşlüyor devleti arka planda suriyeli,afgan,özbek,kırgız personel çalıştırıyor eskisi gibi paket servis için motokurye ve motor filosu almıyor bu işi trendyol,yemeksepeti,bbk,vigo,pakettaxi,getir,götür tarzı milyon tane firma yapıyor motokurye maaşı ödemiyor, sigorta ödemiyor,yakıt gideri yok zaten üstüne üstlük artık paket servislerde müşteriye geçiriliyor komisyon en baba lokasyonda 50-100 k kira versin bugün bir et döner 500₺ den başlıyor içecek,salata, garnitür ayrı para ortalama paket siparişlerde 80-100 bin günlük toplam ciro 300-400 bin arasında değişen işletmeler var fiyatları sapıkça maliyet kısmı hikaye gıda sektöründe yolunda giderse işlerin kısa sürede köşesin..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Starbucks, tchibo gibi global kahve zincirlerini anlıyorum da yerli isimsiz cisimsiz kahveciler neyine güvenip o kadar fiyat çekiyor?

    Önceden starbucks kazıkçı diyorlardı bunların yanında ucuz bile kaldı. Diğer yeme içme dükkanlarının zaten köküne kibrit suyu. Mc donalds bile esnafın yanında ucuz kalıyor. Mc donalds doyurmuyor evet ama ötekide doyurmuyor.

  • Bir ürünü/hizmeti daha uygun şekilde alternafi bir yerden alma şansınız var ise bunun için boykota gerek yok doğal olarak tercihiniz bu olmalı zaten bilinçli insanın yapacağı budur

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.