Şimdi Ara

Böyle bir durum yaşayan var mı ? Acil yardım arkadaşlar..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar philips 42 inç led tv. geçen durduk yere boyle bir hale girdi. Nette biraz araştırınca panele giden kablolarda sıkıntı olduğunu düşündüm ve açtım paneli resimde de gördüğünüz gibi bi kısım sanki yanık gibi.. Benzer olay yaşayan varmı ? ne tavsiye edersiniz ? ne kadara yaptırabilirim.. Acil yardım arkadaşlar..



     Böyle bir durum yaşayan var mı ? Acil yardım arkadaşlar.. Böyle bir durum yaşayan var mı ? Acil yardım arkadaşlar.. Böyle bir durum yaşayan var mı ? Acil yardım arkadaşlar.. Böyle bir durum yaşayan var mı ? Acil yardım arkadaşlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alonso35 -- 16 Mayıs 2015; 0:31:32 >







  • Saf alkol al diş fırçasını alkole bandır sonra alkol ile o alanı fırçala. İyice temizledikten sonra bize tekrar fotoğraf at. Şu an için altında direnç vs. eleman var mı göremiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sonunudüsünmüskalamar

    kartlar oksitlenme olmuş. Kartlar çöp olmuş yani. Bunun tamiri olmaz. Büyük ihtimalle tvyi silerken spreyi fazla sıkmışınız. sıvı karta bi şekilde ulaşmış ve kısa devre yapmış. Ayrıca kart neden altta böyle durumlar oluyosa diye sorarsan. Kartlar bilerek alta koyuyolar. Servisler para kazansın diye. smart tvlerin arızalarının %75 i budur :) fiyatı konusunda pek bişey diyemem. Ama zalim bi servise denk gelirsen. panel değişçek bile diyebilir. Oysa 45 liralık kart değişmesi gerekiyor


    Bu alkolle silme işe yaramaz diosunuz yani. Hocam o kahverengi geniş kabloyu parmagımla kımıldatınca görüntü ara ara anlık düzeliyor ama sonra yine bozuluyordu. sonra kartın olduğu kısmı sildim diş fırcasıyla felan bu sefer daha olumsuz oldu gibi..

    o altta iki kısım art var hocam ayrı ayrı yani. sadece o arzalı kısım değişse yeter sanırım değil mi ?

    Birde bu kart olayını nerden bulucaz. her özel serviste bulabilirmiyiz yoksa yetkili servise mi götüreyim. nedir tavsiyeniz ?




  • Arkadaşlar hepinizden Allah razı olsun yardımlarınız için.Geldiğim son aşamayı bildireyim

    Yetkili servisi aradım dikey kartın oksitlendiğini söyledim. Onarımı için 350 lira istediler. Piyasada başka yerde o kartı bulamazsınız felan dediler. Yapıştırması zordur belki makineyle yapıştırılmaya gönderilebilir felan dediler..

    Ben ise yeni birşey gördüm. Resimlerde gördüğünüz gibi o karta bağlanan kabloyu çıkardım.. Acaip şekilde oksitlenmiş. Resimlerden ne kadar belli oluyor bilmiyorum ama hocamın dediği gibi alkol alıp diş fırçası ile temizlemeye çalıştım. Ve son resimlerde görüldüğü kadar temizlendi. Acaba toplu iğne ile temizlesem zarar verirmiyim işe yarar mı ? ya da sizin söyleyeceğiniz başka bir yöntem var mı ?

    Son resimlerden sonra fikriniz nedir arkadaşlar ? kartı değişmeden kurtarabilirmiyiz.. Tavsiyelerinizi bekliyorum.. çok çokk sağolunn..


     Böyle bir durum yaşayan var mı ? Acil yardım arkadaşlar.. Böyle bir durum yaşayan var mı ? Acil yardım arkadaşlar.. Böyle bir durum yaşayan var mı ? Acil yardım arkadaşlar.. Böyle bir durum yaşayan var mı ? Acil yardım arkadaşlar.. Böyle bir durum yaşayan var mı ? Acil yardım arkadaşlar..




  • Resme dikkatli bakınca bazı yolların kopmuş olduğunu göreceksiniz. Bağlantı şeridinin değişmesi gerek.
    Aynı şekilde şeridin girdiği soketinde hasar görmüş olması çok büyük ihtimal.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kukubara

    Resme dikkatli bakınca bazı yolların kopmuş olduğunu göreceksiniz. Bağlantı şeridinin değişmesi gerek.
    Aynı şekilde şeridin girdiği soketinde hasar görmüş olması çok büyük ihtimal.


    Hocam aynen dediğiniz gibi resimde de görülüyor bağlantı şeridinde sorun var. O şeridin takıldığı sokette sorun varmı öğrenmek için diğer sağlam olan bağlantı şeridini taktım. Ve resimdeki gibi tv nin solunda bağlantı şeridi olmadığı olmadığı için o kısım beyaz, sağ tarafta görüntü var ancak 3 tane boydan boya kesik çizgiler var.

    Sonra sağlam olan bağlantı şeridini yine eski yerine taktım. Bu sefer oksitlenmiş olan şeridi takmadım. Bu sefer sağlam şeridin takılı olduğu sol tarafta görüntü varken sağ tarafta beyaz bi görüntü vardı.. Ancak sağ tarafta bağlantı şeridi olmamasına rağmen yine resimde de görüldüğü üzere yine 3 tane boydan boya kesik çizgi vardı..

    1. O sorunlu bağlantı şeridinin takılı olmamasına rağmen ekranın sag tarafındaki o 3 çizginin olması normal mi ? acaba panelde de mi sıkıntı var ?

    2. o bağlantı şeridini dışarda tamir ettirebilirmiyim veya kendim bi yerden kolayca bulabilirmiyim ?

    3. Şeridin takıldığı soket başlığında sorun sadece o kısım değiştirilerek çözülebilir mi yoksa kartın tamamı mı değişmeli ?


     Böyle bir durum yaşayan var mı ? Acil yardım arkadaşlar.. Böyle bir durum yaşayan var mı ? Acil yardım arkadaşlar.. Böyle bir durum yaşayan var mı ? Acil yardım arkadaşlar.. Böyle bir durum yaşayan var mı ? Acil yardım arkadaşlar.. Böyle bir durum yaşayan var mı ? Acil yardım arkadaşlar..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sonunudüsünmüskalamar

    Yinede 3 çizgi kalmılsa. Sıkıntı bu flex kablonun , kart kısmındaki giriştedir. Yani azda olsa kart zarar var. tanıdık servis yoksa işin zor valla. Dediğim gibi adamlar direkt merkeze yönlendiririz demişler. Çünkü tanıdok olmayınca herkese sokabildikleri kadar sokuyolar. Sen bi araştırma yap belki o flex kablodan bulursun.


    Hocam o flex kablodan bulurum şimdi bi tvciye gittim baktırıcak. nettede arattırdım var. Ama Sorun şu ; Sağlam olan flex kabloyu oksitlenen kartın olduğu sağ tarafa taktığımda yani solda bağlantı kablosu yokken, sol taraf bembeyaz.. Ama flex kabloyu sola taktığımda sağda kablo yokken ekran beyaz ama 3 çizgi var.. Yani bağlantı kablosu felan takılı değilken sağ tarafta 3 çizginin olması panelde sorun olduğu anlamına gelir mi ?




  • Flex kablo ile soketi değiştirerek şansını denemelisin. Dediğim gibi alkol birazda olsa oksiti temizlemiş daha iyi sonuç için 15 liraya kart temizkleyici spreylerden almalısınız onla güzelce kartı yıkarsınız. Daha sonra herhangi bir elektronikçide soketi değiştirin. Yeni temin ettiğiniz flex kablo ile bağlantıyı sağlayın. Sorun muhtemelen çözülecektir çünkü ortada iletimi etkileyen oksit kalmayacak.

    Olmazsa o kartın değişmesi gerekiyor. Bu da çok zor bi işlem. Ustasını bulmak lazım.

    Saygılar.
  • Sayın üstadlar, yaptığınız yardımlar için çok teşekkür ediyorum. bugün yetkili servise götürdüm tvyi. Baktı elaman, dikey kart değişecek ve kartlarda o geniş kahverengi kablolarda değişicek. Bunların yapıştırılması işlemi makineyle yapılacak dedi. O arzalı beyaz flex kabloyu da değiştirdi. Yüzde 90 eskisi gibi olur, 6 ay garantisi var dedi..

    yapacagı bu işler için 450 lira istedi.. Bende 400 olursa yaptıracağımı yoksa yeni tv bakacağımı söyledim. 400 ü kabul etti. Belki biras pazarlık yapsam 20-30 daha inerdi.. Velhasılı kelam 2 gün sonra teslim alırsın dedi. son durum vaziyet bu ustadlar.. Yeni tv almaktansa 400 e tamir mantıklı geldi..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.