Şimdi Ara

Böyle bir hata hayatımı kararttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar, bir konuda fikir yardımınıza ihtiyacım var. Okuduğum üni. bir sistem hatası oldu bu yüzden okulum uzadı hata kısaca şöyle;

    2. sınıf güz döneminde mesleki ingilizce 1 dersim var ancak bu ders benim akademik durum tablomda yada şifremle girip derslerimi kontrol ettiğim sistemin hiçbir yerinde yok. ben 1 dersten mezuniyet sınavına girip dersi geçtim mezuniyet işlemlerimi yaparken bu ders karşıma çıktı ve sınavım yandı. okulum 1 dönem uzadı.

    şimdi konunun detaylarını maddeler halinde veriyorum;

    - Uzaktan öğretim sistemi okuyorum. Dolayısı ile duyuru panosuna merkez kampüsteki öğrenci işlerinin astığı bildiri kağıdını görmedim. burada 1 sene asılı kalmış ama benim bu panonun olduğu bina ile sadece kayıt yaptırırken alakam oldu. diğer tüm işlemleri ilçe binasında yaptım.

    - bu dersin final sınavına diğer öğrencilerle beraber girdim sınavım çok iyi geçti. sonuçta 10 12 yılımı mesleğe verdiğim için mesleki ing. oldukca iyidir. ancak ders listelerimde görünmediği için dersi seçme şansım yokdu. bu derse öyle kayıt olmadan girdim. bu dersin hocası bu konu ile alakalı ne bir işlem ne bir uyarı yapmadı. bu öğrenci sınava birisinin adınamı girdi, kaydımı yok niyeti neydi dye bir bakıp uğraşmamış ve kağıdı kenara atıp çekilmiş. bu sınavdan 30 almışım. ancak ders sistemde olmadığı için benim gözüme takılmadı çünki geçtiğimi biliyorum ve normal ing. sınavına girip onuda geçtim. bu nokta benim tek eksi puanım bunu kabul ediyorm.

    - okulum 1 sene uzadı. uzaktan öğretim olduğumz için hocalarımız bize dilekçeli bir işlem yapmanıza gerek yok dedi. tüm işlemlerimizi telefonla hallettik. 3. sınıfın güz döneimde eksik dersim var diye arayıp bildirdim. iletişim dersim eklendi ancak hiç farkına varmadığım. mesleki ing. 1 dersi sistemde gene hiç yok . bu arada iletişim dersi sistemde var ancak ders seçme sayfasında yok.

    - 3. sınıfın güz döneminde 1 ders kaldı ve baharında tüm dersleri verdim. bahar döneminde mesleki ingilizce 2 dersi vardı onuda tekde verdiğim için 1. ders gene aklıma geldiğinde mutlaka geçtiğimi bildiğim için aklıma hiç gelmedi.

    - Normal şartlarda okulun bitmesi için sadece 1 dersimiz kaldığında mezuniyet sınavına girebiliriz. 2. bir ders olduğunda kabul etmezler. sistem izin vermez. ancak ben mezuniyet sınavına da girdim ve iyi bir not alarak geçtim.

    mezuniyet işlemlerimi başlattığımda böyle bir hata çıktı. hocalarımızın ve öğr. işle. şefinin sistem hatası olduğu ve yapacak birşey olmadığını itiraf eden ses kayıtları ile birlikte dersin sistemde hiç olmadığını ve sistemde başka hatalar olduğunu da gösteren fotolar var. dersin birkaç saat içinde eklendiğini gösteren fotolarda.

    ben okuduğum üni. mahkemeye vermeyi düşünüyorum. sistemin hataları olmasaydı hadi 2. sınıfda geçemediğim dersin sonraki sınavlarda 2. bütünleme 1 final hakkım yandı. bununla beraber mezuniyet için bidünya para döküp gittiğim sıavda yandı bunun yanında seçimlerden dolayı saçpa sapan ertelenen sınavlar yüzünde gidip gelmekten işimden oldum. yeni bulduğum oldukca büyük firmadaki işde mezun olamadığım için kaçtı. Ayrıca direk AÖF den işletme ile 4 yıla tamamlayıp memur olma fırsatımda yanacak.

    mahkeme bana uzem olduğumu göz önünde bulundurarak internet üzerinden son 1 kez sınav hakkı tanırmı. yada bu dersi dc ile geçirme yada dersin aynı daldaki diğer 3 dersini geçtiğim hatta bu 3 dersin içinde mes. ing. 2 de var muaf sayarmı (ders seçmeli).


    bana bu konuda fikir vermenizi rica ediyorum. varsa bildiğiniz emsal karar çok işime yarıcak vakit ayırdığıız için teşekkür ederim.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.