Şimdi Ara

brava stop etme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
4
Favori
31.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar bende 2 hafta önce brava sx alarak aranıza katıldım ancak aracımda 4-5 gündür stop etme problemi var yolda seyir halindeyken vites değiştirmek için debriyaja bastığımda stop ediyor bunu arda sırada yapıyor lpg dendir diye benzindede kullandım yine yapıyor bide 2. viteste arabayı sarsıyor gaz bitecekmiş gibi oluyor cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim



  • quote:

    Orijinalden alıntı: asencio

    merhaba arkadaşlar bende 2 hafta önce brava sx alarak aranıza katıldım ancak aracımda 4-5 gündür stop etme problemi var yolda seyir halindeyken vites değiştirmek için debriyaja bastığımda stop ediyor bunu arda sırada yapıyor lpg dendir diye benzindede kullandım yine yapıyor bide 2. viteste arabayı sarsıyor gaz bitecekmiş gibi oluyor cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

    geçmiş olsun esat alemdar arkadaşımızda aynı sorunu yaşamış devir sensörünü değiştirmiş ve düzelmiş sende yetkili servise götür aracını examiner'e bağlat bakalım ne çıkacak
  • ben lpg servisine gittiğimde bende de var aynı problem araba birden pat diye stop ediyor.rölanti valfi beyini kontrol ediyo o yüzden rölanti valfi değişecek ve beyin formatlanacak dendi.
  • bendede aynı stop etme sorunu..bazen ışıklara geldiğimde sadece gaza basıyorum ve araba stop ediyor..bazende ayağım tamamen debriyajda gaza basıyorum yine stop ediyor..henüz tamirciye göstermedim..ama anlayamadım neden yapıyor..bilen varsa yardım etsin lütfen..
  • merhabalar aynı sorun bendede vardı yada benzeri diyebilirim.banada herkes gaz ayrından dedi 3 - 4 defa gaz ayarı yapıldı ama nafile benim daha sıkıntılı idi düz yolda falan değil viraja yada sağa sola dönmek için vites küçültüğümde araba stop ediyodu velhasıl en son rolanti müşürünü değiştirdk sorun geçti.birde araç gazlı ise kalibrasyon ayarı yaptırın..


    fiat bravo 1.6 sx
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asencio

    merhaba arkadaşlar bende 2 hafta önce brava sx alarak aranıza katıldım ancak aracımda 4-5 gündür stop etme problemi var yolda seyir halindeyken vites değiştirmek için debriyaja bastığımda stop ediyor bunu arda sırada yapıyor lpg dendir diye benzindede kullandım yine yapıyor bide 2. viteste arabayı sarsıyor gaz bitecekmiş gibi oluyor cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim


    istanbuldaysan fiat kantarcılar yetkili servisi var onlar sorunun formülünü biliyorlar bostancıda serdar usta hatta forum da ararsan nasıl hallolduğunu görürsün gaz potansiyo metresindeki 3 koblodan siyah olanı buna şase çekilecek omajı yüksek geliyor gaz kelebeği kapalı kalıyor rölentide oynama oluyor sebebi bundan arkadaşlar artık bi zahmet araştırın forumda cevanını bulacaksınız emin olun bu tarz sorunları çözemeyip sağa sola paralar harcayanlar 1 yada 2 sene sonra arabalarını satıyorlar sonra bu araçlar problemli araç muamelesi görüyor




  • Neyse sanırım bu duruma kimse cevap vermiçek..neyse ben sorunu çözdüm gibi gözüküyor 6 gündür stop etme sorunu ve rolente dalgalanması yok..

    mail adresim:savas.altinn@gmail.com ayrıca msn olarakta kullanıyorum..bu gibi durumu ve sorunu olan arkadaşlar bana ulaşırsaz detaylı bir şekilde bilgilendirme yaparım..herkese brava lı güzel günler diyorum
  • arkadaşlar kimse benim gibi uğraşıp para harcamasın ve brava tadını çıkarsın bu araçlar prıoblemli değil sadece bu arabaların dilinden anlayan usta yok,buraya yazıyorum aracının lpg sisteminde bu şekilde problem olan arkadaşlar aracınızda ışıklara geldiğinizde debrejya, bastığınızda stop ediyorsa,veya viraj dönerken beklenmedik anda stop ediyorsa,yapacağınız çözüm:lpg enjektör ile benzin enjektörleri ile arasındaki hortum mesafesinin uzunluğu kesinlikle kısa olacak,aracınızın hem stop sorununu hemde çekişini çok net bir şekilde değiştiriyor.ben denedim uyguladım.benim gas sistemim mimgaz ve bunun yapılmasını sağlayan izmit mimsunar otogaz sistemleri çalışanlarına teşk ederim.
    not:bu çözüm lpg sisteminde bu sorunları yaşayanlar içindir.
    ben ne motorcu nede gazcıyım bu sorun için sürekli çözüm aramış, biriyim.eğer ustaların dediğini yapsaydım başta boğaz kelebeği,gaz potansiyemetresi,devir sensörü,hararet müşürü daha bir çok şeyin değişmesini söylediler.size tavsiyem sorunu önce benzin sisteminden olup olmadığını kontrol etmenizdir.
    email:murat_gs81@mynet.com sorucağınızbir şey varsa yazınız.cevap veririm. 0506 417 6969



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat_gs81 -- 1 Eylül 2017; 12:0:23 >




  • murat_gs81 yazdiklari epey dogru yani bunlar;

    aracınızda ışıklara geldiğinizde debrejya, bastığınızda stop ediyorsa,veya viraj dönerken beklenmedik anda stop ediyorsa,yapacağınız çözüm:lpg enjektör ile benzin enjektörleri ile arasındaki boru mesafesinin uzunluğu kesinlikle kısa olacak

    manifold´daki montaj´da önemli!

    reapers´cagrim olucak; motor kapagini acip güzelce resimler cek bizimle burda payla$ sana yardimci oluruz burda
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat_gs81

    arkadaşlar kimse benim gibi uğraşıp para harcamasın ve brava tadını çıkarsın bu araçlar prıoblemli değil sadece bu arabaların dilinden anlayan usta yok,buraya yazıyorum aracının lpg sisteminde bu şekilde problem olan arkadaşlar aracınızda ışıklara geldiğinizde debrejya, bastığınızda stop ediyorsa,veya viraj dönerken beklenmedik anda stop ediyorsa,yapacağınız çözüm:lpg enjektör ile benzin enjektörleri ile arasındaki boru mesafesinin uzunluğu kesinlikle kısa olacak,aracınızın hem stop sorununu hemde çekişini çok net bir şekilde değiştiriyor.ben denedim uyguladım.benim gas sistemim mimgaz ve bunun yapılmasını sağlayan izmit mimsunar otogaz sistemleri çalışanlarına teşk ederim.
    not:bu çözüm lpg sisteminde bu sorunları yaşayanlar içindir.
    ben ne motorcu nede gazcıyım bu sorun için sürekli çözüm aramış, biriyim.eğer ustaların dediğini yapsaydım başta boğaz kelebeği,gaz potansiyemetresi,devir sensörü,hararet müşürü daha bir çok şeyin değişmesini söylediler.size tavsiyem sorunu önce benzin sisteminden olup olmadığını kontrol etmenizdir.
    email:murat_gs81@mynet.com sorucağınızbir şey varsa yazınız.cevap veririm.

    arkadaşımın verdiği tavsiyeye uydum ve dediği yere gittim yarım saatte hallettiler işimi ve şimdi arabam sorunsuz deli fişek gibi mutluyum tekrardan teşekkür ediyorum murat arkadaşıma...




  • valla ben sırf bu lpg montajını yapan ustalara güvenmediğim için 2,5 yıldır benzinle kullanıyorum lpg düşünmüyorum ,ancak biri çıkıpta bana %100 garanti verirse araçta hiçbir sorun olmayacağına dahil ozaman belki ,,çok şükür aracım şuan saat gibi çalışıyor
  • arabada lpg varsa herşey olur arabaya.
  • 2001 model Fiat Bravo 120 Bİn Km'deki aracımızda BRC marka LPG takılı. Bende de arkadasın bahsettigi aynı sorun var. Yolda giderken bazen gazı kesiyor gibi bir tekleme oluyor 1-2 saniye sonra normale donuyor. Kırmızıda durunca stop ediyor bazen. Bazen ara gaz verince etmiyor. Filtreleri degiştirdik, BRC yazılımını tekrar yuklettik, bujilerin bulundugu yere yakın bir yerde aracı 3000 devirde tutarken uzun birşeyle bir yerlerini ayarladı. Stop etme sıklıgı azaldı ancak cozum olmadı. Benzinde de aynı sorunu yapıyor. Burda birkaç cozum sunulmus ancak sizce kesin cozum hangisi?
  • Merhaba ben de 2 önce 2000 brava sx aldım. ancak Stop etme sorunu benim arabada da var. viraj dönerken ve ışıklara yaklaştığımda oluyor Sadece LPG de yapıyor Birkaç ustayla görüştüm biri izmir de yaptırısın dedi. Diğeri değiştirmek lazım lpg setini dedi Forumdaki çözümleri söyledim ama çalışmak ve denemk zor geliyor malesef bizim insanımıza Denizli de veya Antalya da bunu yapabilecek yer biliyormusnuz??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 84oguz84 -- 11 Ekim 2012; 19:31:57 >
  • bende de aynı sorun var. araç kafasına göre rölantiyi yükseltiyor düşürüyor. olmadı stop ettiriyor. bazen arabayı bağırttırıyor.ne zaman ne yapacağı belli değil.boğaz kelebeğindendir dedik değiştirdik 280 tl ye ama nafile gene değişen bişey olmadı.forumda bu kablo çekme olayını da denedim gene çözüm olmadı.. insanın araba zevkini öldürüyor bu olay ve bravadan da soğutuyor. konya da bu işten anlayan yok mu bildiğiniz?
  • 6 ay once fıat 2000 model bravo aldım ama 2 aydır saga sola donerken ısıklarda dururken stop edıyo beyne gıden kablolar dedıler enjektorler ve bogaz kelebegı dedıler temızlettım ama sorun cozulmedı cozum sunarsanız sevınırım bu yuzden aracımı satmak ıstemıyorum.
  • çözüldü...
    potansiyometreye giden kablo demetindeki siyah kabloya 1.5 mm lk kablo ile güçlendirme yaptık ve hem beyne hem de motora şaseledik dikkat edilmesi gereken bir diğer noktada motor soğuk iken tüpe hemen geççmeye çalışmayın Motor sıcaklığı hararet göstergesinde yarıya gelmeli ve devir 800 devirde olmalı. Aksi takdirde motor soğuk iken stop ediyor
  • dostlar samsunda stop etme sorununu çözümleyen varsa yardımcı olabilir mi.brava 2001 elx aracım ara ara boşa aldığımda veya yavaşlayıp boşa aldığımda stop ediyor .çözüm nasıldır.Samsunda yaptıran varmı .araç süper usta ve anlayan hep budeğil budeğil deyip gönderiyorlar.boğaz kelebeği değişecek diyorlar.şu şaseleme gerçekten çözüm olurmu saygılarımla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selinselin

    dostlar samsunda stop etme sorununu çözümleyen varsa yardımcı olabilir mi.brava 2001 elx aracım ara ara boşa aldığımda veya yavaşlayıp boşa aldığımda stop ediyor .çözüm nasıldır.Samsunda yaptıran varmı .araç süper usta ve anlayan hep budeğil budeğil deyip gönderiyorlar.boğaz kelebeği değişecek diyorlar.şu şaseleme gerçekten çözüm olurmu saygılarımla.

    Aracınız da LPG varsa benzine alarak bir müddet kullanıp sorunun LPG kaynaklı olup olmadığını belirlemeniz gerekli.Değişmeye başlarsanız motoru sıfırlarlar önce sorunun kaynağını tespit edip sonra çözüme geçilmeli deneme yanılma yolu hem ok pahalı hem de zaman kaybına sebep olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Adalet mülkün temeli

    quote:

    Orijinalden alıntı: selinselin

    dostlar samsunda stop etme sorununu çözümleyen varsa yardımcı olabilir mi.brava 2001 elx aracım ara ara boşa aldığımda veya yavaşlayıp boşa aldığımda stop ediyor .çözüm nasıldır.Samsunda yaptıran varmı .araç süper usta ve anlayan hep budeğil budeğil deyip gönderiyorlar.boğaz kelebeği değişecek diyorlar.şu şaseleme gerçekten çözüm olurmu saygılarımla.

    Aracınız da LPG varsa benzine alarak bir müddet kullanıp sorunun LPG kaynaklı olup olmadığını belirlemeniz gerekli.Değişmeye başlarsanız motoru sıfırlarlar önce sorunun kaynağını tespit edip sonra çözüme geçilmeli deneme yanılma yolu hem ok pahalı hem de zaman kaybına sebep olur.

    denedim aynı sorun benzinde de var.ustalar hiç alete bağlamadan boğazkelebeği değişecek diyor.buna ne kadar güvenmeliyim okuduğum kadarıyla değiştirip hiç çözüm bulamayanlarda var.bende onlardan olmak istemiyorum.samsunda bu işin çözümünü bulan varsa lütfen beni yönlendirsin.saygılarımla.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.