Şimdi Ara

Bridgestone Blizzak LM005 vs Continental WinterContact TS 870

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
2.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2022 üretimli, sıfır, 205/55 16R ölçülerinde lastik alacağım, 2 lastik arasında çok kararsız kaldım ve fiyatları birbirine internette çok yakın olduğu gibi birçok test ve araştırmada da sonuçları birbirine çok yakın. Tekirdağ ilindeyim, acemi sürücüyüz.


    Kararsız kaldığım lastikler

    * Bridgestone Blizzak LM005

    * Continental WinterContact TS 870


    Bridgestone'un ıslak zeminde yol tutuşunun A olması beni daha çok cezbediyor ama kullanım ömrü, ses, dayanıklılık açısından hangisi daha iyi bilemedim, ne önerirsiniz?




  • Sydro kullanıcısına yanıt
    2 lastigi de kullandım şahsi fikrim continental daha iyi bir lastik,ıslak zemin frenleme ve yol tutuş olarak blizzak iyiydi fakat kizaklama,viraj performansı ve kuru zemin sürüş dinamiği artı dayanikliligi nedeniyle continental tercih ederdim.Karlı zeminde continental biraz daha iyi.2 lastikte birbirini aratmıyor ama sürüş dinamiği olarak continental daha tok ve güven verdi.
  • İki lastik arasında tercihimi 1 ay öncesinde TS 870' den yana kullandım.
  • Conti pişman etmez
  • Merhaba, bu kış ilk olarak Bridgestone Blizzak LM005 siparişi verip, sonradan vazgeçip Continental WinterContact TS 870 ile değiştirmiş biri olarak, değiştirme nedenim bridgestone'nin aşırı miktarda aşınma sorunları olduğuydu. 4 yıla kadar kullanılacaksa bu büyük bir sorun. Islak zeminde ondan iyisi yok ama conti ortalamada daha iyi.

  • sukruciger S kullanıcısına yanıt

    Tekirdağ ilinde çok kar yok ama Conti daha dayanıklı deniliyor, kararsızım

  • lkrycl kullanıcısına yanıt

    Dayanıklılığı bu kadar mı az ya Bridgestone'un :/

  • Sydro kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yabancı forumlardan bu bilgiyi edindim. Testlerde benzer şekilde puanlanmış zaten. Tiresreview'di sanırım inceleme sitesi.
  • Kış lastiğinin zaten km ömrü dolmadan yıl ömrü doluyor genelde, ucuz olanı al geç derim.
  • Continental derim.
  • bridgeston derim 13 yıldır aktif kış lastiği kullanırım ikisi de iyi lastikler ama ben bridgeston derim hatta lassa snoways derim

  • 225/45r17 ölçülerinde blizzak modelini yeni taktırdım. Sessiz ve yumuşak bir lastik, sürtünme direnci az olduğu için öncelikli tercihim oldu. Daha sessizini arayan varsa daha önce kullandığım model olan nokian wrd4 bakmalı. Michelin alpin serileride sessiz. Şimdilik memnunum uzun süre deneyimlerimi editlerim.
  • Bridgestone'u öldürmüşler iyice. Türkiye şartlarında genel olarak Goodyear, Bridgestone, Lassa dayanıklıdır. Ben en en son bir çift Blizzak aldım. Eski Goodyear üretimi lastikleri arkaya attım. Bu şekilde yaklaşık 2 yılda bir taze lastik kullanıyorum, daha ekonomik ve verimli oluyor.
    Kış lastiğinde benim araç kullandığım yerlerde en çok ıslak zeminle karşılaşıyorum. Kar yağsa bile yollar açılıyor ve karlar eriyor. Islak zemin performansı iyi modellere öncelik veriyorum. Yazlık lastiklerde de dayanıklılık, kuru zemin fren mesafesi, yanal yol tutuş ve ıslak zemin yol tutuş önceliğimdir. Ekonomi sınıfına bakmıyorum. Çünkü düşük yuvarlanma direnci düşük yol tutuşu anlamına da geliyor. Eco serisi lastiklerden kullandım, hepsi kızaklama yapıyor.
  • nokian wrd4 dişleri kopuyor ve pahalı o lastik alınmaz, continental iyidir sağlamdır ama fazla km yapmıyorsanız daha uygun lastiklerede bakılabilir


    @BoNsE

  • Sessizlik konusunda nokian en iyisi olabilir, lastik çok acayip yazlıktan bile sessiz, yol tutuşu da bence üst düzey. WR D5 için konuşuyorum, 2. yılına girdi herhangi bir yıpranma belirtisi yok.

  • .Eray. kullanıcısına yanıt

    Katılıyorum erken yıpranıyor ama tamamen kullanım koşulu ile ilintili. Sürekli kar alan bir bölgede yaşıyorsanız wr d4 üstüne lastik tanımam ancak yağış az ve asfalt sürüşünün çok olduğu koşullarda kullanılacaksa diğer lastiklere göre yumuşak hamurlu olması dolayısıyla yıpranma oranı fazla olacaktır. Lastik seçiminde kullanım koşulu çok önemli sadece şehir içi kullanılan araçlar için wrd4, alpin veya wintercontact alımının tamamen fuzuli olduğunu düşünüyorum. Bu koşullarda petlas snowmaster vb f/p modellerine yönelmenin hem bireysel ekonomi hem de ulusal ekonomiye katkısı olacağı kanaatindeyim. İyi forumlar

  • Blizzak LM005 kullanıyorum 1 yıldır, gayet güzel lastik

  • Conti sulu zeminde iyi
  • hiç conti TS serisi kullanmadım. ancak bridgestone, michelin, conti, nokian hepsi ülkemiz şartlarında performans olarak iyidir. ancak kars-erzurum gibi yerlerde uzun süre conti kullananlar ömründen şikayet ediyor.


    2 farklı araçta lm005 kullandık. biri 1989 model mercedes 300td diğeri clio 5 icon iki araçta da çok memnun kaldık. yuvarlanma gürültüsü az ve karlı yolda ters bir hareket yapmadığınız müddetçe stabil gidiyor.


    başka bir aracımızda michelin pilot alpin var. ancak lastikler 265/35r 18 olduğu için yuvarlanma gürültüsü görece fazla. ancak ıslak zemin vs. yol tutuş çok iyi.


    nokian snowproof babam kullanıyor. genel bir şikayeti olmadı. ancak kuru zeminde ilk kalkışta arkadan itişli araçta gaza yüklenince hafiften spin atıyor. tabi araç 1988 model 300d turbo turbo devreye geç ama güçlü giriyor. bir anda tork geliyor. asr vs. olmayınca normal.


    daha önce goodyear efficient grip perf. gen1 vardı. o lastiklerde çok iyi performans vermişti.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.