Şimdi Ara

Brigestone Potenza S001 Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
5.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ikinci el olarak aldığım 2017 model 19 bin km de Leon FR aracımın fabrika çıkışı takılı 225 40 r18 92Y XL model ve 3117 üretim tarihli Brigestone Potenza S001 lastikler mevcut. Araç henüz 19 bin km de. Orjinalinden hariç olarak üzerinde coilex marka 4,5 cm 2 yıl garantili spor yaylar mevcut.

    Benim sorunum şu forumlarda bu lastik çok övülmesine rağmen benim arabam yolda durmuyor sanki leon FR değil de Şahin, doğan kullanıyorum gibi. 1 ve 2 viteste Gaza oturunca direk patiye kalıyor, virajda frene dokununca arkası geliyor , virajda gaza dokununca kafadan kaymaya başlıyor. Ben akıl sır erdiremedim bu işe. Aracın rot balans ayarına baktırdım bişey yok alt takımlarda da sorun yok.

    Gel gelelim bir önceki aracım 2015 Hyundai i20 1.2 Manuel idi ben i20 ile girdiğim virajlara leon ile şuan giremiyorum. Her iki arabayı da Konya merkezde kullanıyorum. Özellikle Konya nın ana arteri tamamen parlak asfalt olduğu için sorun daha da can sıkıcı bir hal alıyor. Kullanım tarzım genelde agresif ve seri olduğu için arabanın yolda durmuyor olması beni sürekli tedirgin ediyor.

    Şimdi ne yapayım diye düşünüyorum lastik değiştireyim desem lastiklerin dişleri gayet iyi durumda ve bu lastik Brigestone un en üst sınıf lastiği ve 19 bin km Brigestone için çok fazla bir km değil.

    Yol tutuşumun bir önceki arabama göre bariz derecede düşmüş olması sadece lastik ten midir yoksa arabanın genel karakteristiği bu mudur yorumlarınızı almak istiyorum.

    Teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bu lastik bildiğim kadarıyla sert hamurlu ve ısındığında iyi performans veren bir lastik..Havalar ısındıkça daha iyi performans verecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim Ibiza Cupra da fabrika çıkışlı bu lastiklerle geldi. Benim araç zaten hafif üstüne bu lastiklerle 70-80'e kadar yola tutunamıyor bir türlü ve asfalt seçiyor. AVM otoparkında mesela biraz fazla basarsam gaza sanki buzda gidiyormuş gibi tepki vermiyor araç. Cidden ilk başlarda çok düşündüm değiştirmeyi ama 0-100'ü hızlı olsa ne olacka nerede kullanıyorum boşver dedim. Yine de fabrika verisi 6.9 ise benim 0-100 en iyi şekilde 7.5 saniye falan olabilir aşağısının imkanı yok bu lastikle.

    Ancak ısındığında gerçekten güvenilir bir lastik. 60 km/h ile giderken 13 metre gibi bir durma mesafem vardı hem de ıslak zeminde. Isındıktan sonra bu lastiklere güvenim tam. Sol ayak freni yapmadığım sürece arkayı koparmak pek mümkün değil.

    Virajlarda böyle olması beni şaşırttı çünkü kendim çok güzergahta denemişimdir çoğu lüks araçtan çok daha rahat girip çıktığım oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 29 Mart 2019; 18:40:16 >




  • A marka b marka önemli degil, reklam şişirme lastiklerden dolayı insanların beklentisi artıyor, hal böyle olurken beklentiyi karşılayacak lastik üretilmemiş oluyor.

    Lastik kime göre neye göre iyi. Yeni aracım Michelin prim3 lastikler ile geldi, yorumlardan okuyoruz bir övgü bir övgü sonuç sıfır, memnun degilim.
    Eski aracımda bridgestone vardı yere yapışıyordu.
    Artık yumuşak lastik sert lastik olayına takılmıyorum, ters köse yapıyor.

    Havalar soguk yazlıkların yere tutunması için lastiklerin ısınması şart.
    Michelin ısındıgındada tutmuyor gerisini sen düşün.

    tanesi 1000 liralık lastikten şuan için memnun degilsin.
    Aracını yenimi aldın 19 bin kmde yaz yaşamamış gibi yorumda bulunmuşsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2016 Leon Fr da gelen lastikler. Evet güven vermiyor, ıslak zeminde özellikle. Kışlık 16" jantta kullandığım nokian WRA4 te bile ESP ASR ışıklarını yaktıramamışken(kar ve buzda) bu lastikler ıslak ve kuru tozlu zeminde patiye düşürüp zorlayınca önden kayıyor.

    Ama jant boyutu farkından virajlarda daha rijit oldğunu hissediyorum. Araç 30bin kmde ve 22bin civarı bu lastiklerle yapılmıştır.

    ömrünü bitirince ya 17"ye gecerim ya da yumusak bir lastik almakta kararlıyım.

    ha bide maalesef Leon Fr da olsa, yol tutuşu çok iyi diyemeyiz. Araç çok hafif kalıyor..
  • S007a iyi yol tutuyor,


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sert hamurlu lastik ve ısınma olayı gerçek şöyle ki ;

    Bir tanıdığımda W210 E200 aracı vardı. Ömrü dolmuş Michelin'leri atıp yerine Bridgestone Turanza dediğimiz lastikten taktırmış eskiden aldığı virajları alamadığını aracın esp lambasının devamlı yanıp söndüğünü eski asfaltta fren mesafesinde uzama ve absnin erken devreye girmesinden şikayetçiydi. Daha sonra konuştuğumuzda aldığı yere geri verip sıfır Bravius almış yan sanayi lastik bile bundan iyi yok tutuyor demişti.



    Yine yakın bir arkadaşımda da E46 kasa 330Ci vardı. Bridgeston Potenza soğukken yol tutmadığı için deli gibi yanlıyordu. Uzun soluklu gazlama yanlamadan sonra sıfır çizmeye kalkıyor 2. turu atamadan lastik ısındığı için arabanın arkası kopmuyordu. Şanzımana bir şey mi oldu yada arıza mı verdi bu araba neden yanlamadı diye haftalarca usta usta gezmişti. Herhangi bir arıza bulunamayınca arabayı satma raddesine geldi. Bir lastikçinin uyarısına dikkate alarak 1 set Michelin alıp öyle deniyor ve sorunun lastikten kaynakladığını çözmüştü.




  • Cupralarda, fr lerde standart lastikmis ya, simdi komik olacak ama benim 1.2 80hp attrage da da potenza s001 var fabrika cikisi olarak. Benimkiler thailand 2015 uretimi. 185/55/15

    Konu sahibinin aksine ben gerek kuru, gerek islak yol tutusundan cok memnumun, totalde 30000 km oldu, bu yaz da kullanmayi düşünüyorum.

    Tek sikayetim lastik sesi, kis lastigim olan goodyear ug9 a gore biraz fazla.

    Yanak dayanıklılığı filanda bence gayet guzel.

    Hayirli gunler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 30 Mart 2019; 10:44:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rot ayarları spor yaylar aracın üzerindeyken mi yapıldı? Yayların markası nedir, düşüklük seviyesi nedir? Bunlarda sorun yoksa temel sorun lastiğinin ısınmaması, S001 sert hamurlu spor lastiktir. Öncelikle virajlı bir yol bulup bir süre lastiği ısıtmaya çalışıp öyle denemek lazım. Durum yine değişmezse lastik değişimi son çare gibi.

    Leon zaten çok iyi yol tutan bir otomobil değil ama burnu her yerde kayacak araç da değil.
  • Bende leon fr aracımda aynı lastikleri kullanıyorum ancak daha lastik sarmadan hiç seri bir şekilde hızlanabildiğimi hatırlamıyorum gaza yarım bile bassam araç sarıyor bu lastikten ziyade vag grubu önden çeker araçların sıkıntısı 1.6 tdi passat bile o koca gövdesine rağmen 120 hp lik motorla sürekli patinaja düşüyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacklotus01 -- 30 Mart 2019; 11:4:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 170-180hp aracımdada mevcut.
    2-3vitea gaza oturup çekil kontrolü kapatınca yan yan giriyor virajlara önden çeker araç.

    Fakat ısınıp yola oturduğunda kayma eğilimi görmedim.
    235-50-18 takılı.
    Fiyatlar kol gibi olduğundan dolayı mecbur katlanacağız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortalama kış lastiği kaç km kullanılır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • C.McRae kullanıcısına yanıt
    O konuda ben de aynı şeyi düşünüyorum hocam ama şehir içinde 15-20 km mesafede (ev-iş arası) parlak asfaltta lastiği ısıtmak için baya baya uğraşmak lazım. Havalar ısınınca Konya- Antalya yapacağım o zaman merak ediyorum napacak.

    Cevap için teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Çoğu lüks araçtan daha süratli viraja girip çıkma durumunun verdiği mutluluk keyfi İ20 nin üzerine Nokian Wr D4 leri taktığımda yaşamıştım en son öyle ki virajda beni geçmeye çalışan eski kasa 5.28'i dışından geçip adamı delirtmiştim. Adam sonraki ışıklarda camı açıp sormuştu bu araba kaç motor diye

    Şuanda bu durumdan eser yok sakin sakin gidiyorum mecbur.

    Cevap için teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • leon_312 kullanıcısına yanıt
    Aracı alalı 2 ay oldu hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • toslumbaa T kullanıcısına yanıt
    Sanırım olay lastiğin Y sınıfı olmasından kaynaklı haricen bir de üstüne Bridgestone un sert lastik üretme anlayışı eklenince bu durum yaşanıyor. Y sınıfı lastikler 300 km hıza kadar dayanıklı olduğu için son derece geç ısınıyor. Bu arabada ne gerek var Y sınıfı lastiğe anlayamadım.

    Cevap için teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • redferrari R kullanıcısına yanıt
    Hocam Japonca sağlam galiba :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cavap için teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alcohol06 A kullanıcısına yanıt
    Rot ayarı spor yaylar üzerindeyken yapıldı. Yayların markası Coilex. yüksekliği 4.5 cm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni lastiklerle iş çözülür.Nokian ın yaz lastiklerini epeyce övüyorlar...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.