Şimdi Ara

Bu devirde yapılabilecek hobiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Günümüz Trsinde fazla pahalı olmayan ne gibi hobiler önerirsiniz? Yürümek gezmek dışında

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Pahalı kişiden kişiye göre değişir mesela aylık en fazla şu kadar paraya diye sorsan daha net olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu devirde yapılacak hobi kalmadı kalmadı hobi bile paraya bakıyor.

  • Kitap oku derim ya eğer hoşlanıyorsan okumaktan. Bazıları çok pahalılandı ama en azından İş Bankası yayınları gibi yayınlar halen ucuza satıyor. Ya da Nadir Kitap gibi sahafların takıldığı sitelerden alabilirsin en son çare de eğer yolun düşerse sahaflardan elle alırsın.

    Bana sorarsan benim ana hobim sinema film izlemeyi bazen analizlerini okumayı bazen tarihini anlamayı seviyorum ama tabii bi fotoğrafçılık ya video kolay olmuyor kameralar hayvan gibi para. Elimdeki telefonla deniyorum bi manzara falan yakalarsam falan.

    Yabi bu devirde elimizde ne varsa onlarla bir şey yapmaya çalışmak lazım hocam başka çıkar yolu yok gibi gözüküyor her şey pahalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ItsAtakan24 kullanıcısına yanıt

    Aslında kitap için kütüphanelerden de yararlanılabilir. En azından dışarı çıkıp yürümek için de bir sebep olur. Ben hobi olarak psikoloji kitapları okurdum hep. Pek öyle roman falan okumam neredeyse hiç. Çoğu kişi kitap okumayı çok sıkıcı bir şey olarak görüyordur kesin ama bir amaç ile okuyunca da eğlenceli oluyor.


    Fotoğraf konusu da aslında donanımdan ziyade kompozisyon işi gibi. Uzmanı değilim ama fotoğrafçılıkta da belli tekniklerden yararlanılıyor. Dediğiniz gibi eldeki telefon ile bu teknikler öğrenilebilir. Bir video izlemiştim. Amatör birisine çok iyi makine veriyorlar ve pro birisine de ucuz bir makine verip fotoğraf çektirtiyorlar. İş tabi genel anlamda kompozisyonda bittiği için pro olan ucuz makine ile bile daha güzel resimler çekiyor. O yüzden dediğiniz gibi elde avuçta ne varsa onunla başlamak lazım her işe.

  • Kitap oku, spor yap, su iç, mast yap

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    Hocam bende tam dediğiniz gibi bir videoyu seyretmiştim Peter Walhbeck kanalından. Farkı ise onda bi tane sinema kamerası (böyle bildigin RED marka 6k çeken büsbüyük bir sürü araç gereci olan falan) ile Sony'nin fiyat performans bir kamerası var epey bilinir de onla bir reklam filmi için kapışıyorlardı. Pahalı kameranın yönetmeni daha çömez biriyken ucuz kameranın ki de kanalın sahibiydi yanlış hatırlamıyorsam. Elbet ki haklısınız bu işler kompozisyon işi daha çok. Arada bir videolar çekip deniyorum zaten. Matris çizgilerine sadık bir sinematografi deniyorum genel olarak. Simetri iyi ayarlanınca epey bir estetik zevk veriyor bana. Örneğin Wes Anderson filmlerinin çoğu ya da Kubrick'in filmlerinde de bu yoğundur.

    Kitap meselesinde de dediğin gibi kütüphaneler de olabilir, ben belirtmeyi unutmuşum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ItsAtakan24 kullanıcısına yanıt

    Bende de giriş seviyesi bir dijital Sony fotoğraf makinesi var. O yüzden arada ben de uğraşıyorum değişik yerlere gittiğimde. En çok faydalandığım teknik şu matris çizgileri. Eşimi falan çekerken ekranı üçe bölen çizgilerin üzerine denk getiriyorum. Direkt farkettiriyor :) Bir de en çok sevdiğim pozlar gün batımında shutter ile aperture ayarlarını oynayıp tam böyle vanilya tonlarında çektiğim kareler. Bir ara çok sarmıştım. Makinenin üstüne takılan flashlardan alayım demiştim ama maşallah onlar bile bir dünya paraymış. Şimdiki telefonların yaptığı arka planı flulaştırma olayını doğal olarak yapmaya kalksan ona uygun lens almak gerekecek yine bir dünya para. Bu devirde meslek olarak yapıp o işten para kazanmadıktan sonra da hobi edinmek cidden zor. Yoksa anca giriş seviyesinde kalıyoruz.

  • Big Booble kullanıcısına yanıt
    Bir gitar bakayim dedim 2-3k arası fiyat varki eminim onlarda xiaomi misalidir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bilgisayar oyunlları oynayabilirsin o da bir hobidir. Ya da spora yazıl o da hobi

  • YTÜ Ehm kullanıcısına yanıt
    Zaten tüm günüm rainbow six siege içinde geçiyor. Fitness yazılmıştım ama bıraktım supplement almadan vücut yapmak uzun sürüyor ve emek gerektiriyor, zaten üni dönemine gireceğim için bırakmam gerekecek... Keşke gitarlar, bisikletler bu kadar pahalı olmasa eğlenebilsek

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    Aynen hocam eğer zamanında ucuzken aldıysan güzel bi kamera iyi edersin ama ona lensdir ışıktır falan ayarlamak istersen onlarda epey bu geçiriyor. Bu arada sahiden matris çizgileri çok fark ettiriyor keza bir çok filmde de sinematograflar (görüntü yönetmenleri) ve yönetmenler de kompozisyonlarında matris çizgisinden yararlanırlar. O aperture gibi birkaç ayar da benim telefonumda var. Kameranın pro mode diye bir özelliği vae ayarlayabiliyorsun o cins ayarları ama tabii normal bi kamera kadar etkili bir performans sunmaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.