Şimdi Ara

Bu dolap FTTH için mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İki buçuk yılı aşkın süredir Superonline fiber kullanıcısıyım. Zamanında bölgemize fiber geldiğinde Superonline sitede karasal yayın için tüm dairelere kadar giden merkezi TV sistemi olduğunu görünce kolaya kaçmış ve sadece 1 bloka fiber getirip kalan 36 bloka bu coaxial kablo (bildiğiniz çanak anten kablosu) hattı üzerinden dağıtarak neredeyse sıfır maliyetle 400 küsür daireye sözde fiber ulaştırmıştı. Sistem ilk başlarda düzgün çalışsa, da aradan geçen zamanda artan hız ve kullanıcı sayısına paralel olarak özellikle son 7-8 ayda neredeyse kullanılamaz hale geldi ve 1 haftayı!! bulan kesintiler olmaya başladı. En nihayetinde Superonline da işin içinden çıkamadı ve senelerce önce yapması gerekeni şimdi yaparak her binaya fiber kablo döşediler. Bu gün de binanın altına bir kutu koymuşlar yalnız kutu switch'e hiç benzemiyor. Herhangi bir elektrik bağlantısı yok sanki sadece gelen fiber kabloyu çoklamak için konulmuş. Acaba bu kutudan her daireye yine fiber kablo çekilecek ve dairede ont ile mi sonlanacak? Zira internette okuduğum kadarıyla normal sonlandırıcı dolaplar daha büyük oluyor, fanı oluyor, elektrik bağlantısı gerektiriyor ve daireye cat6 kablo ile ulaştırıyorlar. Bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa çok memnun olurum.

     Bu dolap FTTH için mi?

     Bu dolap FTTH için mi?







  • clearsky C kullanıcısına yanıt
    Zamanında çok enteresan bir çözüm bulmuş altyapı şirketi şaşırdım. Bu kutu gpon dediğimiz optik şebeke yani fiber dairenize kadar giriyor ordan ont ile cat6'ya dönüşerek modeme iletiliyor. Alabileceğiniz en iyi hizmet. Elektriğe ihtiyaç duymadan çalışır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fiberay -- 30 Kasım 2013; 2:07:46 >
  • Fiberay F kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim. 2,5 sene önce yaptıkları yöntem o zamanın şartları için makul sayılabilirdi. Site çok dolu değildi, dolayısıyla abone potansiyeli de düşüktü. Buna karşın çok fazla blok var (36) ve binaların konumu gereği defalarca çatallanarak gitmesi gereken zor ve maliyetli bir kazı yapmaları gerekecekti. Dolayısıyla hiç vermemektense bu pratik çözümü kullanmaya karar verdiler benim kanaatimce.

    Gel gelelim, zaman içinde site doldu, Superonline tarife değiştirerek 10 Mbit olan en düşük hızı 25'e çıkardı, birde merkezi karasal yayına ek olarak her blokun çatısına ayrı çanak anten koymak suretiyle merkezi uydu sistemi de kurulunca tek kablo bu kadar sinyali kaldıramaz oldu.

    Son zamanlarda kesilme o kadar rutin bir durum olmuştu ki, internetin gitmesi değil gelmesi beni şaşırtıyordu. Yönetimle Superonline arasında aylardır süren kavganın neticesinde, 300 bin TL lik maliyetine katlanıp bütün altyapıyı değiştirmek zorunda kaldılar.

    Henüz bağlantım yeni altyapıya geçmedi. Dolayısıyla nasıl bir performans alacağım bilmiyorum ama söylediğinize göre teorik olarak en iyi sistem bu. Bana 25 mbit i düşük ping süreleriyle sorunsuz versen başka da bir istemem.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.