Şimdi Ara

Bu komedinin sorumlusu kim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gigaspeed üyeliğimi başalattığımdan beri bir lomedi içindeyim, ilk önce 19 mbit hız verdiler ve hattın bunu destekliyor dediler, birkaç telefon görüşmesinden sonra hızım birden 73 mbite çıktı 1 ay böyle devam etti, bu esnada modem arayüzünden baktığımda max download değeri 80 mbiti gösteriyordu ama ss almadım..

    Geçenlerde hızım yine aniden 18 mbite indi, tekrar telefon açtım, ttkoma yönlendirmişler, telekom ekibi geldi baktı sen 30 mbitten fazla hız alamazsın dedi, bende daha düne kadat 73 alıyordum dedim onlar alamazsın deyip gittiler, sonra akşam bir daha hız testi yaptım 69 mbiti gördüm..

    Bu gün bir baktım hızım 29 mbitte ve işin garip tarafı modem arayüzünde max download hızı 30 bit olarak gözüküyor...

    Sizce bana 73mbiti veren kim? ve max hızımı 30 mbite sabitleyen kim? ttkom mu yoksa gigapseed mi?



    Bu komedinin sorumlusu kim?


    Bu komedinin sorumlusu kim?


    Bu komedinin sorumlusu kim?


    Bu komedinin sorumlusu kim?







  • Güldürennet altyapı sorgu resmini atarmısınz? Bir de modem değerlerinde alt kısımda snr, hat zayıflama yazan.

  • Lady-Of-Ice kullanıcısına yanıt

    Merhaba



    Bu komedinin sorumlusu kim?


    Bu komedinin sorumlusu kim?




  • Merhaba; hat zayıflamanız yüksek ve snr sınırda. Hız düşmesi kendiliğinden oluyorsa; fiziksel bir sorun var gibi. Önce ev içinden başlayın. Jakları yeniden çakın, ek varsa onları kontrol edin, muadil farklı adaptörle deneyin. Tp-link modemler biraz sıkıntılı imkanınız varsa farklı modemle deneyin. Ankastre kutunuza bakın kabloda korozyon, pas var mı? Bunları kontrol ettiğiniz halde sorun devam ediyorsa; Telekom ekibinin dediği gibi hattınızda bir sorun var. Fazlasını kaldırmıyor olabilir ya da bölge de yoğunluk olduğu için daha düşük hız tanımlanmış olabilir.

  • Lady-Of-Ice kullanıcısına yanıt

    Hocam geçen sene boyunca turknetten 75 mbit aldım hiç sorun yaşamadım, bu senede 73 mbit alırken de hiç kopma olmadı, benim ögrenmek istediğim nokta Max download değerimi 80 mbite yükselten sonra 30 mbite indiren ttkom mudur yoksa gigaspeed mi? Çünkü geçen sene bağlanırken de benzer muhabbet olmuştu hatta o zamanki ttkom elamanı abi bize gelirsen biz 70mbit üstünü sorunsuz veririz onlar veremez demişti o zaman anlam verememistim. Acaba ttkom mahsustan hızı düşürüyor olabilir mi diye düşünmeye başladım şimdi.

  • harbidenmi H kullanıcısına yanıt

    Büyük ihtimal; Telekom gelip 30 üstü zor demeseydi acaba firma keyfi hız mı tanımlıyor diye şüphelebilirdik.

    Telekom kaynaklı olma ihtimali yüksek gibi.

  • Lady-Of-Ice kullanıcısına yanıt

    Hocam sizi esir almış gibi hissettim kusuruma bakmayın ama komedi devam ediyor, 15 dk gigaspeed müş. h

    zmetleriile görüştüm, onlarda telekomun hız sabitleme yapabileceğini söyledier, bana güncelleme yaptılar ve hızım yine 70 mbite, modem değeri 102 mbite çıktı şaka gibi..

    Bu komedinin sorumlusu kim?
  • harbidenmi H kullanıcısına yanıt

    Max. hız değişken. Önemli olan mevcut hız, arttıkça max. hızda artıyor. Benzer durum bende de oldu; dolapta ki çalışma sonrası hız düşmüştü, kayıt açtım mevcut hızım 79 dan 99 a çıktı. Hatta Telekom'dan aradılar full hız tanımlandı, sorun yaşayabilirsiniz kabul ediyor musunuz diye. Şu an değerlerin normal seviyeye gelmiş, upload 15 e yükselmesi lazım onu yapmamışlar.

    Karışık işler hocam. Telekom limitleme yaparsa altyapı 100 de çıksa yüksek hız alamayabilirsin. Çin işi Japon işi; düşük hız kimin işi.Bu komedinin sorumlusu kim? 

  • harbidenmi H kullanıcısına yanıt
    Hocam sorunun kaynağı telekom kaynaklı yada ev içerisindeki bağlantılar ile ilgili olabilir.
    Modemdeki ulaşılabilir değerlerin düşmesi işletmeci ile ilgisi olmaz. Öncelikli olarak ev içerisindeki kabloları jack ları ek varsa ekleri kontrol etmenizi tavsiye ederim.
  • harbidenmi H kullanıcısına yanıt
    Modemle ilgili olabilir bu kadar değişiklik var sa modem sorunu olabilir modem ulaşılması gereken değerlerde dslam ile anlaşamıyor olabilir. Varsa farklı bir modem ile denemenizi tavsiye ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedMinner -- 30 Mart 2024; 21:59:21 >
  • Merhaba,

    Yaşadığınız durum için üzgünüz. Hatlarınız ile ilgili problem gözüküyor ancak kontrol edebilmek ve mümkünse müdahale edebilmek için abonelik bilgilerinizi özel mesaj ile iletebilir misiniz ? Kontrolleri sağlayıp, tarafınıza dönüş sağlayacağız.

    Saygılarımızla
  • Modem ihtimalini ortadan kaldırmak için önceki ttnet ten kalma zyxel modemi taktım, onun değerlerini de paylaşıyorum, bununla da sorun olursa bilgileri veririm, ama yukarda belirttiğim gibi geçen sene turknette hiç sorunusuz full 75 mbit , ve gigaspeed te 1 aya yakın süre hiç sıkıntısız 73 mbit alırken birden 18 e düşmesi sonra 60-50 değilde yine ttkom elemanının dediği 30 mbit sınırlanması sanki ttkomun bir alicengiz oyunu olduğunu düşündürüyor.

    @RedMinner sizce bu değerler nasıl ?


    Bu komedinin sorumlusu kim?




  • harbidenmi H kullanıcısına yanıt
    Hattın güzel görünüyor tt ekiplerine takılma tt ekiplerinin çoğu uğraşmamak için sallıyor. Modemi değiştiysen sorun yaşarsan kabloları kontrol et
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PowerPC

    Bu mesaj silindi.

    modeme güncelleme yapılana kadar bir sorun olmuyor ne zaman güncelleme yapılıp yeniden başlatılsa hızım 18 mbit ile 30 mbit arasına sabitleniyor tel açıyor düzeltiliyor birkaç gün sonra aynı, 2 gün önce modeme değiştirdim 2 gün sorun yoktu bugün yine güncelleme oldu ve 34 mbite indi.


    Bu komedinin sorumlusu kim?




  • modemi niye kapayıp açıyorsun? güncelleme yaptılar derken ne oldu tam olarak dsl sinyali gitti geldi mi? zaten saha dolabına çok yakınsın, 100mbit pakete geçirmelerini iste 8mbit upload kalmadı o paket tanımlamalarında bir gariplik var. ulaşılabilir upload hızı bile 10mbite düşmüş 37mbit seviyelerinden resimlerini çekmen iyi olmuş. böyle bir sinyal farklılığı ancak daha uzaktaki saha dolabına seni taşıdılarsa olur o da sinyalin kesilmesiyle sonuçlanır. bu tarz hız sabitleme yapabiliyorlar panelden ama tam olarak süreci anlatmalısın. evdeki kablolarda aynıysa hassas bir ek vs yoksa 80mbit alırkende aynıysa yani, iş hız sabitlemeye gidiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 1 Nisan 2024; 18:57:11 >
  • PowerPC kullanıcısına yanıt

    başka operatörde ikem MH mdemi reset atıp öyle deneyin dediği için alışkanlık yapmış, önce kapatmadan değerlere bakıyorum sonra kapatıp açtıktan sonra bakıyorum... yanlış mı ?

    zaten 100 mbit teyim ama dediğim gibi birkaç günde bir modem harici bir şekilde resetleniyor (sinyal gidip geliyor), sinyal geri geldiğinde hızım düşmüş oluyor, sonra tel açıyorum tekrar artıyor...

  • yani bugün önce değerlere baktınız, 30mbit gördünüz kapayıp açtınız peki kapamadan önce link uptime süresi ne gösteriyordu. evdeki telefon kablosu açıktamı yanında telsiz telefon veya ince elektrik kablosu geçiyor mu, yalın internetse splitter kullanmayacaksınız bunlar ne durumda.


    zaten 100mbit tanımlı diyorsun ama 80mbit/8 modemle buluşmuş uploadın 15mbit olmalıydı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 1 Nisan 2024; 20:18:28 >
  • PowerPC kullanıcısına yanıt

    Şöyle... 2 gün önce modemi değiştirdim bugün öğlene kadar modem hiç resetlenmedi ve full 73mbit aldım öğlen modemin resetlendiğini farkettim (internetim gitti geldi) sonrasında hız testi yaptım, 34 mbit gördüm o modem arayüzü aldığım ss den farklı değildi, belki düzelir diye akşama kadar bekledim, düzelmeyince reset attım bir daha değerlere baktım hiçbir değişikli yoktu...

    Az önce modem yine kendi kendine gitti, geldi ve hızım bu sefer arttı...

    modemin olduğu yerde hiçbirşey yok sadece modem var


    Bu komedinin sorumlusu kim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harbidenmi -- 1 Nisan 2024; 20:25:56 >




  • modemi kapayıp açmayın modem arayüzünde değerleri takip edin sinyal gidip gelirken evde kablolarda bir oynama değişiklik oluyor mu? daire içindeki kabloyu takip edebiliyorsanız edin diyorum yani direk duvardan prizden çıkıyorsa takip edemezsiniz zaten.


    firmanız panelden sizin paketi değiştirdiğinde de aynı olayı yaşarsınız. mesela sizi 100 den 35mbite çektiler önce sinyal kesilir sonra yeniden bağlanırsınız. 35mbit'ten 100'e çıkardılar yine aynı. ama dediğim gibi 8mbit upload paket belirlemesinde bir sorun olduğunu gösteriyor.


    burada sinyal mi aniden düşüyor, paketiniz mi düşürülüyor onu anlamaya çalışıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 1 Nisan 2024; 20:58:53 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.