Şimdi Ara

Bu Özelliklerde Düşük Performans Sizce Neden?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sistem Özellikleri
    - AMD Phenom II X6 1100T 3.3 GHz - İşlemci
    - Sapphire hd 6870 1GB 256 Bit - Ekran Kartı
    - Asus M5A97 - Anakart
    - Corsair Vengeance 1600 MHz 4GB - Ram (Tek Modül)
    - Samsung 250 GB Harddisk (7200 RPM Sata2)
    - Dark Evo2 550 Watt PSU - Kasa&PSU

    Windows değerlendirmesi İşlemci ve Ram 7.5 puan, Oyun ve Windows Aero Performansı 7.8 puan, Harddisk de 5.9 puan. 3DMark Vantage 11'in ücretsiz sürümünde de GPU 3920 puan filan almıştı sanırım. Sapphire'in Trixx yazılımı ile beraber Ekran Kartının fan hızını %50-55 civarına çekip saat hızlarını da 950 ve 1150 olmak üzere değiştirip OC de yapıyorum ama oyunlarda istediğim performansı alamıyorum nedense. Crysis 2'de 1680*1050 çözünürlükte "Gelişmiş" grafik ayarlarında, hafif de olsa donmalar yaşıyordum. 1.9 Yamasını kurdum ve DirectX 11 güncellemesini yaptıktan sonra Extreme grafik ayarı da geldi ama ben DirectX 11'in en düşük ayarı olan "Yüksek" seçeneğinde bile aşarı donmalar yaşadım. Ayrıca Battlefield 3'te de benzer donmalar ve yavaşlamalar oluyor. Acaba bu sistemden çok mu şey bekliyorum, yoksa ortada bir sorun mu var yardımcı olursanız sevinirim.

    Not : Tüm driverlar güncel. Oyunlar da korsan. Ram tek modül çünkü elime para geçtikçe arttırmayı düşünüyorum. Harddisk ikinci el aldım çünkü şu an sıfır fiyatları çok pahalı. Fakat harddisk sorunsuz. Bad sector filan yok. Fiyatlar düştüğünde SSD almayı düşünüyorum.







  • bence bır sorun yok ..konu hakkında farklı dusunen varmıdır bılmıyorum ama .. crysıs 2 bf3 vs .. dısında daha alt katagorıde ( sıstem gereksınım acısından ) .. oyunlarda bu durumdan bahsetmıs olsaydınız belkı bırseylerden suphe ederdım ..kaldıkı anladıgım kadarıyla sısteme hakımsınız ..

    ıkı sey gelıyor aklıma ..

    1 crysıs adına soylıyım nvıdea kartlarda daha performanslı dıye bılıyorum .. ( tamamen grafık motoru nedenıyle )

    2 yaptıgınız oc belkı stabıl degıldır ( bu dusuk ıhtımal )


    .. son olarak bu kartla hıgh oynayabıldıkden sonra .. daha ust modelllerı yada crosfıre slı gıbı sıstemlerı kım kıme nasıl reklam ederde satabılrdı ..? bu acıdanda bakmak gerek ..

    bunlar benım dusuncem tabıkı .. bence sıstemınız guzel sorun yok .




  • Haklısınız ama cidden çok düşük performans aldığımı düşünüyorum açıkçası. Şu an vaktim yok ama akşam oynayıp hangi ayarlarda hangi fps değerleri aldığımı paylaşırım. Bu arada sorunla ilgili yardımcı olabilecek veya herhangi bir fikri olan arkadaşlar da düşüncelerini paylaşırsa çok memnun olurum. Cidden canımı sıkmaya başladı çünkü
  • pekı sız aldgınız degerlerıde paylasın burada bırde onların uzerınden yorum yapılsın ..
  • Hocam şimdi şöyle ki;

    Need for Speed The Run : Ultra ayarlarda 30 fps, ne iniyor, ne çıkıyor :)
    Batman Arkham City : DirectX 11 kapalı, diğer ayarlar yüksek ve hepsi açık, 55-60 fps arası oynuyorum ama 25-30 civarına ani fps düşüşleri oluyor.

    Bu acaba güç kaynağının düşük enerji verimliliğinden mi yoksa ram'imin 4gb olmasından mı kaynaklanıyor? Bir de Canyourunit.com'da ekran kartı belleğini 2.7gb olarak gösteriyor. 6870'in ramden alma özelliği de mi var acaba? Yani ram düşük olduğu için ekran kartı ram'den bellek çekiyor ve ram yetersiz kaldığı için de ani fps düşüşleri bundan kaynaklanıyor olabilir mi?

    Bu arada dün gece bir kaç oyun daha indirdim. Onları da test edip fps değerlerini yazarım buraya.
  • bence sorun psu da gibi 550 biraz düşük gibi geldi bana
  • ben bir problem göremedim :) antialiasing 16x yerine 8x yapın afyide aynı sekilde bide smoke du falan filan biraz düsürün mediuma donma monma kalmaz :) HD6990 kullanmıyosunuz sonucda bu dediğim ayarlarla kasmaz sanırım ve hani bu ayarlarla yüksek fps almak bile bi olay ben 9400gt kullanıyorum iki tane high yapınca kasmıyo mutlu oluyorum =D
  • Batmani ilk yüklediğimde 58-60 FPS sabit alıyordum.(HIGH) ( 1280x960 )
    daha sonra oyun içindeki directx ve framework 4.0 yükledikten sonra 22-23 FPS arası gezinmeye başladı.Yüklediklerimi sildim , ekran kartının sürücülerini silip baştan kurdum fakat durum değişmedi.

    Sorun sizce ne olabilir.
  • ram ve işlemcinde sorun yok sanırsam gözüme çarpan Gpu ve Psu biraz düşük geldi DirectX 11 oynaman için
  • Framework komple kaldırıp denedim.62 FPS Sabit alıyorum.DX9 da.

    Bu seferde save sorunu yaşıyorum ne yaptımsa games live çıkaramadım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.