Şimdi Ara

Bursa-malatya-erzurum-artvin-sinop-kastamonu araçla yolculuk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar arife gününden başlayarak 1 hafta süresince bursa başlangıç olmak üzere eşimle beraber 308 aracımızla geziye çıkacağız.Güzergah ankara yolu üzerinden kapadokya-kayseri-malatya-erzurum-artvin-rize-trabzon-bafra-sinop-kastamonu dan tekrar bursaya dönüş olacak.Bu güzergah üzerinde sadece kapadokyada kamp eğitim merkezinde 2 gecelik yer ayırttırdık.Günlük 45 tlye sabah kahvaltı dahil.Gerisi kader kısmet.
    Sizlerden ricam bu güzergahlarda nerde ne yenilir ve hesaplı kalınır.Yol lezzetleri konusunda buraları gezen arkadaşlardan yardım bekliyorum.



  • günceldir
  • Bu yolun Erzurum-Artvin-Ordu kısmını biliyorum.
    Erzurum Artvin arası genel olarak iyi olmakla birlikte dağların arasında dar yollardan geçilen yerler de bayağı var.Sadece Yusufeli yol ayrımı Artvin arasında 50 km lik yolda 42 tane tünel var.
    Artvin-Hopa arası yine dağlık bir yol orada da cankurtaran tüneli var.Ordan gerisi Karadeniz sahil yolu ve çok iyi.
    Konaklama olarak sabahtan aramak kaydıyla öğretmen evlerinde uygun kalabilirsiniz.
    Artvin Borçka Karagöl ve Hopa da mençuna şelalesini görmenizi tavsiye ederim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • malatya darendede somuncu baba ve yanında vadi var adını unuttum. tam karşısında 1 km içerde şelale var onun da adını unuttum :) malatyanın kağıt kebabı meşhur. hacı baba et lokantası ve ahmet bey ev yemekleri var. ikisi de güzeldir. yol kenarlarından kayısı almanızı tavsiye ederim çok taze ve lezzetliler :) erzuruma bingöl üzerinden gideceksiniz muhtemelen. o yol üstünde tavsiye edebileceğim bi yer yok. erzurumda kale çifte minareli medrese ulu cami falan hepsi merkezde yürüme mesafesinde. malum cağ kebabı. salaş yerler biliyorum ama eşinizle gidebileceğiniz bilmiyorum. trabzonda gezilecek yer çok uzun uzun yazamayacağım :) yemek olarak akçaabatta komaroğlu köfte var. aileye uygun kilosu 90 lira. yarım kilo 2 kişiye fazla bile gelebilir. ordudan geçerken fırsat olursa teleferikle boztepeye çıkabilirsiniz. fatsada fatsalı hünkâr restoran var. denize sıfır fiyatlar uygun guzel bi mekan. uğrayabilirsinjz. pideleri güzeldir. samsun merkezde maalesef gezmek için de yemek için de cazip yerler yok. bafraya giderken kızılırmak kuş cenneti var orayı görebilirsiniz.konaklama olarak öğretmen evleri bi tık daha uygundur. veya günlük kiralık eşyalı apartlar da olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bi de malatyadan erzuruma giderken elazığda geçeceksiniz. harput kalesine çıkabilirsiniz. ayrıca kalenin içinde bi çok tarihi mekan da var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sabah çıkacaksanız Ankara da yemek yiyecek bir yer bulun. Ben sabah erken çıkıyorum Ankara'dan sonra Kayseri'ye kadar birşey yok. Yol üstündeki yerler Kayseri de dahil çok kötü. Zaten nevşehire direk gidecekseniz o nedenle Ankara en iyi durak gözüküyor. Bala yolundan gitmenizi tavsiye ederim çünkü orası biraz daha sakin. Arkadaşın dediği gibi Somuncu Baba ve Gürpınar şelalesine uğrayın ama oralarda yemek işleri çok kalite değildir. Ben olsam Malatya merkez de yerim. Sinan et lokantası Hacı dayı buralar iyi. Yada devam edeceksiniz kömürhan köprsünde kavurma yiyebilirsiniz. Ayrıca büyük ihtimalle Karlıova dan gideceksiniz. Elazığ çıkışı trafik ekiplerine yolun nasıl olduğunu sorun. Bazen sıkıntı olabiliyor bu durumdan da polisin haberi oluyor zaten. Bana Erzurum'da gelgör cağ kebap tavsiye etmişlerdi ben gittim yedim ama Bursa da ki bile daha güzeldi. Ama artvinin cağ döneri güzel. Ama orada da 12 den sonra bulamıyorsunuz erken gitmeniz lazım. Zaten karadeniz de yaylalar göller mevcut bunlar gezilebilir. Ama genel mantık olarak yol tesislerinde durulmasına karşıyım. Hem pahalı hemde kalitesiz bunun yerine şehir içine girilip yemek ihtiyacının merkezden karşılanması taraftarıyım. Nevşehir de duraklama ile en iyisi yapmışsınız. Malatya ile arası tam ortada. 8 saat sonrası o yol insanı öldürüyor yolda durmazsanız. Kayseri sonrası dikkat edin. Kayseri'den sonra Malatya ya kadar düzgün istasyon yok yakıtınızı mutlaka Kayseri de alın. Kayseri sonrası dümdüz yol çok sıkıcı uykusu geliyor insanın. Malatya'ya yaklaştıkça gürünü geçeceksiniz. Orada dikkat yol geniş ama kıvrımlı ve kaza yapmaya müsait. Aman güründen sonra yaklaştık diye hızlanmayın. Genelde kazalar oralarda oluyor. Ben malatyalıyım bu arada her bayram giderim. Yine soracağınız birşey varsa sorabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yolunuzun Karadeniz kısmından bildiğim yerleri sayayım, arkadaşlar öğretmen evleri demiş ama büyük ihtimal doludur onun yerine Trabzon ve Rize’de okul sezonunda yurt olan yazın pansiyon olan yerler var , fiyatları daha cazip

    . Artvin , Rize , Trabzon kısmında yeme içme fiyatları size yüksek gelebilir ama güzeldir. Artvinde çağ kebabı, rizede laz böreği , akçabatta köfte buraların en bilinen lezzetleri .

    Ordu’dan geçtikten sonra Perşembe üzerinden eski yoldan gitmenizi tavsiye ederim ayrıca Ordunun boztepesinden manzara çok güzel , merakınız varsa atlayışta yapılıyor.

    Samsun alışveriş ve yeme içme için daha uygun. Bafraya geçtiğinizde mutlaka Bafra pidesi yiyin çok güzel. Sinopta kalmak için hava alanı tarafında Deniz kenarında günlük evler var fiyatları cazip . Şehir merkezi dışında erfelekte tatlıca şelaleri var görülesi bir yer birde şelalerin içinden tırmanarak en üste çıkarsanız bayağı eğlenceli oluyor .

    Kastamonu da güzel kuyu kebabı yapıyorlar ve safranboluda gezilip görülecek sakin hoş bir yer .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • günceldir arkadaşlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.