Şimdi Ara

Burun Tıkanıklığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
31.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ortada salgın olması dolayısıyla nezle oldum. Bildiğiniz burun tıkanıklığı var. Nezle olan herkesin başına gelir hemen hemen.
    Şuan itibariyle birşey farkettim. Nezle boyunca burun deliklerimden birisi hep tıkanık durumda. Nefes alış verişi sağlanamıyor ve sümük üretimi hat safhada. Asıl belirtmek istediğim nokta ise bu burun deliklerinde olan tıkanma 2ila3 saat arasında yer değiştiriyor. Mesela sol burun deliğim tıkanıkken 3 saat sonra hiçbir aşırı akıntı belirtisi göstermeksizin diğer deliğie kaydığını farkettim. Bu olay gerçekleşirken iki burunda birkaç dakikalığına tamamen açık oluyor fakat bu durumda bile ses değişikliği yani burun tıkanıklığından dolayı gerçekleşen ses değişikliğinde kaybolma olmuyor. Asıl sormak istediğim sorular ise şunlar kusura bakmayın çok lafı geveledim ama açık şekilde olayı anlatmak tasfir etmek istedim.

    1)Bu burun deliklerindeki tıkanıklğın yer değiştirmesinin sebebi nedir?
    2)Bu birkaç dakikalık olayda iki burun deliğide tamamen açıken sesin hala burun tıkanıkmış gibi çıkmasının nedeni nedir?
    3)Genelde 7 gün süren nezle durumunda bu sinir bozucu burun tıkanıklığı ve sesin değişimi (hın-hın diye konuşma olayı)nin engellenmsi için bir çözüm yolu var mıdır?







  • 1) Burunda şişen poliplerin sağa sola yatması.Yatakta yatarken yattığınız yönü değiştiriseniz bir süre sonra tıkanıklığın yer değiştirmesi muhtemeldir.
  • 1) bende oldugunda ben gece yatarken ne tarafın tıkanacagını değiştirebiliyordum...

    sadece saga sola yatarak
  • Bende söylemek istedim.Açıkçası konu açmaya çekindim ama burada söylemek istiyorum.

    Evet yazın burnum sel gibi akıyor ama kışın en soğuk anlarında hiç akmıyor.Genetik bir sorundur diye araştırdım ama bir sonuç çıkmadı. Yazın öğleleri felan sorun yok dışarda rahatça dolaşıyorum ama yatarken ölüyorum.Bir türlü açılmıyor sizce nedeni nedir?

    Doktoro gittim basınçtan felan olabilir dedi çünkü yazları genelde bulundum şehirden deniz seviyesine daha yakın rakımı düşük olan yerlere gidiyorum.Doktor bişey bulamadı.Sadece bir damla verdi o da hiç bir işe yaramıyor sadece 10 dakika açıyor.


    İlginçtir ki şehire geldiğimde burnumda önce bir ağrıma başlıyor ama kanamıyor.Ağrıyor bu ilk gün boyunca ağrıyor ertesi gün geçiyor ama çok akıyor.Bundan nasıl kurtulabilirim?
  • forumda deniz suyunun burnu açtığını okumuştum. sonra karadenizden bir şişe su aldım ve denedim. ilaçların yan etkisi olmasına rağmen deniz suyunun yan etkisi yoktu. işe yarayacağını düşündüm. günde 3-4 defa burnuma deniz suyu çekiyorum. nefes almada çok rahatlık yaşıyorum. temiz deniz suyunu tavsiye ederim.

    ayrıca eczanelerde okyanus suyu satılıyor. biraz pahalı. 20 YTL civarında. faydalı olabilir.

    burun tıkanıklığının bir sebebi de alerjik. çoğu insanda görülebilir. alerji testi yaptırmanızda fayda var. ayrıca burun akıntısına xyzal ilacı alerjikse iyi geliyor.

    en iyisi siz bir doktora görünün, alerji testi isteyin...
  • Ya bu burundan çok çekiyorum sinüzit denen dandik olay var bende ve ömür boyu geçmeyeceğini biliyorum nasıl sinüzit oldum aklım almıyo gerçi zamanında biri bana demiştiki boğa burcu kulak-burun-boğazdan çok çeker kendine dikkat et bende aldırış etmedim meğer kadın doğru söylemiş burnum arızalı çıktı ama diğerleri sağlam
  • Vay be. Buna hiç dikkat etmemiştim. Gerçi benim burun deliklerinin biri hep tıkalı gibi bişey ama...
  • Soğuk algınlığından kaynaklanan bir nezleniz var ise Sudafed öneririm. (biraz reklam gibi oldu ama sağlık ön planda) burun akıntısını kesip genizleri açıyor, en azından soğuk algınlığını rahat atlatmanızı sağlıyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: oeste

    Ya bu burundan çok çekiyorum sinüzit denen dandik olay var bende ve ömür boyu geçmeyeceğini biliyorum.


    bendede o sorun var. burunlarım sürekli kapalı,fısfıs kullanarak düzeltmeye çalışıyorum. Geniz akıntım var midem de bulanmıyor deil arada
  • Burun açıcı ilaçlar çok sağlıklı değildir.Burnu açma yolu olarak sümük salgısını azaltma yolunu izlerler burunda kuruluk yaptıkları için kanamalara neden olabilirler.Uzun süreli kullanılan bazı burun açıcıların (adu şu anda aklıma gelmiyor) kafa yaptığını söyleyen çok Zaten prospektüs okunursa birçoğunda gün sınırlaması olduğu görülür.

    YalnızEnes allerji testi yaptırmadıysan yaptırmanı tavsiye ederim.

    Deniz suyu iyidir ama temiz deniz bulmak zor :) içindeki tuzdan dolayı polipler küçülür rahat nefes almayı sağlar,hatta Mehmet Öz bilhassa sinüzit hastalarına tuzlu suyu öneriyordu (oranı hatırlamıyorum) burnun bir deliğinden girip diger delikten çıkacak şekilde dökün diyordu.Bunu için kullanılan bir kapla tarif yapıyordu.Deniz tuzu ve temiz suyla sizde karışım hazırlayabilirsiniz.
    Sinüzit kurtulabilir bir hastalık.Eğer yapısal bir bozukluk yoksa tekrarlaması zor.Tabi siz gerekli kurallara riayet ediyorsanız.Hemen hemen herkesde olur sonrada geçer.




  • Bende de bu rahatsızlık var ama daha farklı
    Bende her zaman bir delik mutlaka tıkalıdır.Bazen canları sıkılıyo yer değiştiriyolarHayatımda hiçbir zaman çift delikten nefes almamışımdır

    Bir de yatış pozisyonunda burnum tıkalıyken kalkıyorum burnum açılıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi btrlp92 -- 23 Aralık 2008; 19:47:40 >
  • sabah kalkınca berbat oluyor tıkanık burun
  • quote:

    Orjinalden alıntı: jamez

    sabah kalkınca berbat oluyor tıkanık burun


    Sorma ya.Bide eğer geceden beri tıkanmış ise gırtlaığma kadar kupkuru oluyor ağızım.Dilimi hareket ettiriyorm takır takır ses çıkıyor damaklarımdan
  • kronik rahatsızlıkların yanında (sinüzit gibi ) ,burun yapısıdan kaynaklanan fizyolojik bozukluklarda bu probleme yol açabiliyor.. burun etleri yaklaşık 30 dk lık lazerle yakılabiliyor... dünyaya yeniden gelmiş gibi hissetmek mükemmel
  • grip oldugumuz zamanlar burundaki damarlarda vazodilatasyon gerceklesir yani damarlar sise ve tikanikliga sebep olur damrlarin fazla sismeside burunda ödeme sebep olur ki buda akintinin sebebidir.burunu acmak icin kullanilan ilaclarin amacida bu damarlara vazokonstriksiyon yaptirmak yani daraltmaktir.damar daralinca eski hakine gelincede hem burun acilmis olur hemde akinti azalir hatta kesilir.gecmis olsun
  • sinüzit olan arkadaşlar ilaç kullanıyormusunuz.
    Yani bi ara doktor bana ilaç vermişti ama ben 1 hafta kullandıktan sonra unuttum gitti.
    Alışkanlık olmadığından yani :)
  • tuzla suyu karistirip burnunuza cekin iste 5 dakikada aciyo
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ozancoskun

    sinüzit olan arkadaşlar ilaç kullanıyormusunuz.
    Yani bi ara doktor bana ilaç vermişti ama ben 1 hafta kullandıktan sonra unuttum gitti.
    Alışkanlık olmadığından yani :)

    ben kullanmıyorum hiçbir ilaç...
  • Arkadaşın dediği nezleyken olan tıkanıklık sanırım. Ben dahil herkes yaşar genelde. Tuzlu su vs ilaçla açılsa bile fayda etmez 1 hafta süresince geçmesi beklenir.
  • konuyla alakasız olabilir ama ;

    sinuzit her zaman baş ağrısı yapar mı ? kafa ıslak olduğu zaman.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.