Şimdi Ara

Büyük ama eski ev mi, yoksa küçük ama yeni ev mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam Arkadaşlar,

    Kısmetse artık kiradan kurtulup ev alma niyetindeyim. Geçenlerde aracımı satıp (63k) kredi peşinatı için hazırlığa başladım. Toplamda 70-80k arası peşinat çıkarabilirim.

    Bu durumda bütçe maks 300k civarındaki evlere yetiyor. Bu bütçe ile bulunduğum yerde (pendik-kurtköy) görece yeni yapım 2+1 veya 16 yaş üzeri 3+1 evler bulunabiliyor.

    Büyük evler doğal olarak daha kullanışlı ama eski oluşu hem deprem güvenliği hem de tesisat vs arıza çıkarma ihtimali olarak düşündürüyor. Küçük evler ise kümesten bozma gibi, kullanışsız. Siz olsanız tercihinizi nasıl yapardınız?



  • Selamlar hocam;

    Aslında bu konuyu ihtiyaçlar belirliyor.2.el ev alarak ilerde ciddi bir tadilat a sokma şansınız varsa düşünülebilir ancak bu imkan yoksa yeni ev her zamn iyidir diye düşünüyorum.Eski evin gerçekten sorunu bitmiyor.Ev eski olunca ne eşyalar yakışıyor nede yaptığınız boya badana güzel görünüyor.Belli yaşa geldiyseniz cocuklar okula gittiyse 2+1 güzeldir ancak yok ben gelecekte belki kentsel dönüşüme girerim derseniz,gelenim gidenim bitmez diyorsanız 3+1 sizn için uygundur..


    Eski evlerde özellikle rutubet,nem gibi sorunlar cok oluyor.Türkiye şartlarında ortalama beton ömrünün 50 yıl olarak baz alırsak kaç yaşına kadar ev alınması gerektiğini düşünebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antalya.Gayrimenkul -- 4 Aralık 2019; 10:25:53 >
  • Yeni bina alın. Her şey beton ömrü değil.
  • 2+1 yeni de alsan, 3+1eski de alsan mutlu olmuycaksın gibi.
    parayı enflasyondan erimiycek şekilde değerlendirip ( sakın borsaya girme), biraz daha para biriktirip 3+1 yeniyi zorlayabilirsin 4-5sene sonra.
    bakarsın sen nakitte beklerken istanbul depremi olur iyki almadım dersin.

    ev alırken güney cephesi al, kuzey cephesi sakın alma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pakaji -- 10 Nisan 2020; 23:41:30 >
  • Deprem olunca bazıları evden sokağa kaçar, bazıları ise sokaktan eve.

    Yeni evle eski evin en büyük farkı budur.
  • Kalabalıksan 3+1 ama bütçeni zorlamak istemezsen 2+1 iyidir. Eski 3+1 alacağım dersen site içlerine bak hem parkı yürüyüş alanı imkanı oluyor hemde eski olsada sıkıntı yaşamazsın. Eski dediğimde 20 yaştan ufak almaya bak, ilerde her türlü değer kaybeder onu söyliyeyim. Yeni alırım diyorsan iyi araştır. Yeni yapıyorlar ama sağlam olmuyor veya çok kalitesiz malzeme ile iç dekorasyonu yapıyorlar. 2 ay da eve su falan akabiliyor, yok klozet bozuluyor vs doğal olarak mütahittin dövesin geliyor. Mümkün mertebe bitişik nizamdan uzak dur yan binada ki komşular evin içinde gibi oluyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.