Şimdi Ara

Buz ve Ateşin Şarkısı Serisi (255. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.140
Cevap
77
Favori
190.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 253254255256257
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • selam arkadaşlar,

    stark ların kaybolan erkek çocuğuna ne olduğunu biliyor muyuz? geçti mi bir yerlerde muhabbeti? kitaplarda yoktu hatırladığım kadarıyla, dizide geçti mi?
  • renzokuken kullanıcısına yanıt

    Rickon Stark bahsettiğiniz kişi. Dizide "Battle of Basterds" bölümünde Ramsay Bolton öldürdü. Kitapta ise Osha ile gözden kaybolmuşlardı. Beyaz Liman lordu Wyman Manderly ile Davos gizli bir planla onu kurtarmaya çalışıyorlardı. Sonrasından Martin kitapta bahsetmedi ama sanırım Davos Rickonu getirmek için "Skagos" adasına gidecek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: renzokuken

    selam arkadaşlar,

    stark ların kaybolan erkek çocuğuna ne olduğunu biliyor muyuz? geçti mi bir yerlerde muhabbeti? kitaplarda yoktu hatırladığım kadarıyla, dizide geçti mi?
    Doğru hatırlıyorsam kitapta bran ya da aryanın görülerinden birinde rickonun skagos adasında olabileceğine dair emareler vardı. Ama tam olarak nerede ne yapıyor bilmiyoruz. Dizide ise ramsey bolton tarafından yakalanıp piçlerin savaşı öncesi jona doğru koşarken ramsey tarafından okla öldürülmüştü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ayrton Senna da Silva


    Rickon Stark bahsettiğiniz kişi. Dizide "Battle of Basterds" bölümünde Ramsay Bolton öldürdü. Kitapta ise Osha ile gözden kaybolmuşlardı. Beyaz Liman lordu Wyman Manderly ile Davos gizli bir planla onu kurtarmaya çalışıyorlardı. Sonrasından Martin kitapta bahsetmedi ama sanırım Davos Rickonu getirmek için "Skagos" adasına gidecek.
    :) aynı anda yanıt yazmışız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar hiçbir yoruma bakmadım spoiler olmasın diye bir soru sormak istiyorum sadece. Diziyi bitirdim kitaplara başladım bugün merak ettiğim şey kaçıncı sezondan sonra dizi ve kitap ayrılıyor. Yani şimdi son çıkan kitaba kadar dizi ufak farklılıklar ile aynı gittiyse çok zevk alamam diye korkuyorum. Sanırım 5 sezon tamamen aynı gitmiş sonra ayrılmış diyorlar. Yani şuan bütün kitaplar ilk 5 sezona mı denk geliyor ve geliyorsa çok fark var mı okumaya değecek kadar yoksa çok mu benzer?

  • Hocam Dizi ve kitap Jon Snow'un bıçaklanması ile ayrılıyor. Daha sonra kitaplar çıkmadı bildiğiniz gibi. Sanırım 6. sezona denk geliyor bu. Bence kesinlikle okuyun. Kitaplar çok detayla atlanmış ve değiştirilmiş çok fazla olay var. Çok fazla karakter ve olay örgüsü var. Yani hikaye tamamen aynı gitmedi ama aynı yere bağlandı kesinlikle zevk alırsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ayrton Senna da Silva


    Hocam Dizi ve kitap Jon Snow'un bıçaklanması ile ayrılıyor. Daha sonra kitaplar çıkmadı bildiğiniz gibi. Sanırım 6. sezona denk geliyor bu. Bence kesinlikle okuyun. Kitaplar çok detayla atlanmış ve değiştirilmiş çok fazla olay var. Çok fazla karakter ve olay örgüsü var. Yani hikaye tamamen aynı gitmedi ama aynı yere bağlandı kesinlikle zevk alırsınız.

    Hocam aynı yere bağlandı demeseydin keşke. İzleyince sürpriz olsun istiyorum bazı şeyler. Dizideki olayları biliyorum zaten artık ama kitapta belki daha farklı olur diye düşünmüştüm. En azından atıyorum branın yaşadıkları johnun son 7 ve.8 sezonda yaşadıkları falan. Gerçi daha iki kitap çıkacakmış kim bilir neler neler olacak okuyacağım kesin. Başladım bile hatta bugün. Bu arada spoiler vermezseniz kitaptan sevinirim cevap yazacaksanız.




  • Hocam kusara bakmayın aslında tam olarak öylede değil işte nasıl açıklayayım bilemedim çünkü açıklamaya çalışsam spoiler olur siz okuyun bana hak vericeksiniz GRMM sizin sorduğunuz konu ile alakalı çok açıklama yaptı aynı zamanda senaristlerde. Kusura bakmayın tekrardan. Keyifli okumalar dilerim ki bunu garanti ederim....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayrton Senna da Silva -- 21 Mayıs 2019; 23:43:44 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ayrton Senna da Silva

    Hocam kusara bakmayın aslında tam olarak öylede değil işte nasıl açıklayayım bilemedim çünkü açıklamaya çalışsam spoiler olur siz okuyun bana hak vericeksiniz GRMM sizin sorduğunuz konu ile alakalı çok açıklama yaptı aynı zamanda senaristlerde. Kusura bakmayın tekrardan. Keyifli okumalar dilerim ki bunu garanti ederim....
    Teşekkür ederim daha fazlasına gerek yok aldım ben mesajı. Çok ümitliyim kitaplardan. Yeter ki dizideki gibi salak saçma şeyler görmeyeyim bran the broken gibi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Angry Toad

    Arkadaşlar hiçbir yoruma bakmadım spoiler olmasın diye bir soru sormak istiyorum sadece. Diziyi bitirdim kitaplara başladım bugün merak ettiğim şey kaçıncı sezondan sonra dizi ve kitap ayrılıyor. Yani şimdi son çıkan kitaba kadar dizi ufak farklılıklar ile aynı gittiyse çok zevk alamam diye korkuyorum. Sanırım 5 sezon tamamen aynı gitmiş sonra ayrılmış diyorlar. Yani şuan bütün kitaplar ilk 5 sezona mı denk geliyor ve geliyorsa çok fark var mı okumaya değecek kadar yoksa çok mu benzer?
    Kitaplari okuyup bitireli baya oldu, o yuzden yanlis bir bilgi vermek istemem ama benim hatirladigim kadariyla dizi hicbir zaman kitaplarla full senkronize sekilde ilerlemedi. Dizide cok yuzeysel anlatilan ya da hic anlatilmayan bazi karakterlerin kitaplarda bol bol bahsedildiklerini okuyacaksiniz.

    Ornek vermek gerekirse dizide Genc Griff’ten (Aegon), Jon Connington’dan filan hic bahsetmediler mesela. Gerci Jon’u bir sekilde Aegon’a bagladilar ama yaptiklari sey resmen tembellikti bence. Tyrion’un Valyria’ya seyahati, orada kaptigi hastalik vs. filan kitapta anlatilan ilginc seylerin dizide olmamasi cok uzucuydu. Yine dizide Dorne’u hic sallamamislar mesela ama orada da ilginc hikayeler, karakterler var.

    Kitaplar diziden cok daha eglenceli bence. Hic ikilemde filan kalmadan direk okuyun derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kitap diziden ziyade daha tutarlı gidiyor. Dördüncü kitapta Martin işi biraz daha politik yana ve ikinci plan karakterlere odaklaması yüzünden hikaye biraz yavan tadı verdi doğru ancak beşinci kitapta çok güzel bir şekilde toparladı.

    Kendi düşüncelerimi yazıyorum ancak 5 ve 6. kitaplardan spoiler içerebilir.



    Kitapta Aegon çoktan Fırtına Diyarı'na indi. Hatta Fırtına Sonu Kalesi'ni bile aldı üstelik adam kaybetmeden. Ned'in ve Yüksekbahçe'nin aylarca kuşatmada tutup alamadığı kaleyi tek seferde aldı. Bu çok büyük bir etki yaratacaktır. Üzerine zaten Arianne, Aegon'u görünce dibi düşeceği için kesinlikle Dorne'un desteğini alacaktır. Bunun yanında şu ana kadar geriye ordusu sağlam bir tek Menzil kaldı. Bunu önlemek için Martin, hazır Kevan Lannister'ın ölümü sonrası çıkacak kargaşada Willas ile Garlan arasında bir sürtüşme çıkartacak büyük ihtimalle. Ordunun bir kısmı Aegon taraftarı bir kısmı da ileride gelecek olan Daenerys taraftarı olacaktır diye düşünüyorum. Aksi halde Tyrell'leri yanına çeken direkt savaşı kazanır.

    Cercei ise Bizans İmparatorluğu gibi tek bir şehre sıkışmış durumda. Hiçbir şey yapamaz. Yenilgiyi bekleyecek sadece. O bölümde sadece Cerce'nin çaresizliğini okuyacağız. Daenerys Aegon'un haberini aldığında Aegon çoktan tahta oturmuş olacak.

    Bu durumda Daenerys'in normalde 2 seçeneği olacak. Ya Aegon'la evlenecek ya da savaşacak. Ancak Aegon çoktan Arienne ile işi pişirmiş olacağından ilk seçenek gerçekleşmeyecek. Ki Daenerys'in daha önceden barış için evlenme muhabbeti deneyimi olması da bu seçeneğin gerçekleşmeyeceğinin belirtisi. O yüzden yönünü dizideki gibi Kuzey'e dönecektir.

    Kuzey'de Jon tekrar geri gelecek. Ancak geri gelişi bana göre dizideki kadar kolay olmayacaktır. İşin içine Bran'ın gireceğini düşünüyorum. Keza bana göre Kuzgun'un görevi, Azor Ahai karakterine yol göstermek. Bran daha önce de Jon'un rüyalarına girip yol göstericilik yaptı. Beşinci kitabın başında insan bedenine warglanmanın nasıl bir tabu ve acı verici bir süreç olduğunu gördük. Jon herkesin tahmin ettiği gibi Ghost'un içine warg olacak ve sonrasında ya kendi bedenine, ya da başka bir kişinin bedenine girecek. Ama aynı Jon olarak geri gelmeyeceği kesin.

    Jon'un Targeryen olma mevzusunun kitapta dizideki kadar gündem olacağını düşünmüyorum. Bunu görebilecek olan kişi Bran ancak Bran'ın sözleri Westeros içinde ne kadar etkili olur tartışılır. Yıllardır Rhaegar Lyanna'yı kaçırdı ve tecavüz etti düşüncesi o kadar yerleşmiş ki, insanlara bunu anlatacak olan ve ikna edebilecek olan kişi tahta oturan kişi olursa ancak insanlar aksine inanabilir. Yani eğer böyle birşey görürsek, Daenerys çıkıp bunu açıklayarak Jon'u Kral olarak yanına alırsa inandırıcılık olabilir. Aksi halde kimsenin Jon'u Targaryen olarak göreceğini düşünmüyorum. Hele ki hiç bir Targeryen karakteristlik özelliğini taşımıyorken.

    Doğuda Daenerys Greyjoylar ile ortaklık kuracak burası kesin. ejderha borusu ne kadar işe yarayacak bilmiyorum. Yarasa bile bence boruyu çalıp hayatta kalabilecek olan kişi Daenerys olur. Böylece üç ejderhayı da kendine bağlamış olur. Kim hangi eldere binecek tartışması da ortadan kalkmış olur böylece. Meereen'deki savaş bitip, ordu toplanıp karşıya geçene kadar dediğim gibi Aegon çoktan Kral'ın Şehri'ni almış olacak. Daenerys de Ejderkayası'na inecek. Bana göre önce aralarında bir görüşme olacak Aegon'la. Aegon buna evlenelim diyecek, Daenerys buna Arianne deyince Fatih Aegon'un 3 eşi vardı muhabbeti yapacak Daenerys de reddedecek. Sonra Daenerys hamle yapacak ama olmayacak. Yönünü Kuzey'e dönecek.

    Kitapta henüz Ak Gezenler'in başı diye birini görmedik. Dizideki gibi robot gibi de değiller gayet hisleri ve düşünceleri olan yaratıklara benziyorlar. Amaçları hakkında da bir bilgi yok. Bütün bilgileri yeni çıkacak kitapta alacağız diye düşünüyorum. Bunu da Bran aracılığı ile öğreneceğiz. Bloodraven da birşeyler anlatacaktır.

    Kuzey'in hikayesi bittikten sonra dizideki gibi son sahne Kral'ın Şehri'ndeki savaş olabilir. Bran Daenerys'e Aegon'un Blackfyre olduğunu söyleyebilir. Bu da ayrı bir motivasyon olabilir Daenerys ve Jon için. Ancak Kuzey'de olacak olası bir savaş, dizideki gibi değil nükleer bir etki bırakır. O yüzden o kısmı Martin nasıl halledecek çok merak ediyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cypon

    Kitap diziden ziyade daha tutarlı gidiyor. Dördüncü kitapta Martin işi biraz daha politik yana ve ikinci plan karakterlere odaklaması yüzünden hikaye biraz yavan tadı verdi doğru ancak beşinci kitapta çok güzel bir şekilde toparladı.

    Kendi düşüncelerimi yazıyorum ancak 5 ve 6. kitaplardan spoiler içerebilir.



    Kitapta Aegon çoktan Fırtına Diyarı'na indi. Hatta Fırtına Sonu Kalesi'ni bile aldı üstelik adam kaybetmeden. Ned'in ve Yüksekbahçe'nin aylarca kuşatmada tutup alamadığı kaleyi tek seferde aldı. Bu çok büyük bir etki yaratacaktır. Üzerine zaten Arianne, Aegon'u görünce dibi düşeceği için kesinlikle Dorne'un desteğini alacaktır. Bunun yanında şu ana kadar geriye ordusu sağlam bir tek Menzil kaldı. Bunu önlemek için Martin, hazır Kevan Lannister'ın ölümü sonrası çıkacak kargaşada Willas ile Garlan arasında bir sürtüşme çıkartacak büyük ihtimalle. Ordunun bir kısmı Aegon taraftarı bir kısmı da ileride gelecek olan Daenerys taraftarı olacaktır diye düşünüyorum. Aksi halde Tyrell'leri yanına çeken direkt savaşı kazanır.

    Cercei ise Bizans İmparatorluğu gibi tek bir şehre sıkışmış durumda. Hiçbir şey yapamaz. Yenilgiyi bekleyecek sadece. O bölümde sadece Cerce'nin çaresizliğini okuyacağız. Daenerys Aegon'un haberini aldığında Aegon çoktan tahta oturmuş olacak.

    Bu durumda Daenerys'in normalde 2 seçeneği olacak. Ya Aegon'la evlenecek ya da savaşacak. Ancak Aegon çoktan Arienne ile işi pişirmiş olacağından ilk seçenek gerçekleşmeyecek. Ki Daenerys'in daha önceden barış için evlenme muhabbeti deneyimi olması da bu seçeneğin gerçekleşmeyeceğinin belirtisi. O yüzden yönünü dizideki gibi Kuzey'e dönecektir.

    Kuzey'de Jon tekrar geri gelecek. Ancak geri gelişi bana göre dizideki kadar kolay olmayacaktır. İşin içine Bran'ın gireceğini düşünüyorum. Keza bana göre Kuzgun'un görevi, Azor Ahai karakterine yol göstermek. Bran daha önce de Jon'un rüyalarına girip yol göstericilik yaptı. Beşinci kitabın başında insan bedenine warglanmanın nasıl bir tabu ve acı verici bir süreç olduğunu gördük. Jon herkesin tahmin ettiği gibi Ghost'un içine warg olacak ve sonrasında ya kendi bedenine, ya da başka bir kişinin bedenine girecek. Ama aynı Jon olarak geri gelmeyeceği kesin.

    Jon'un Targeryen olma mevzusunun kitapta dizideki kadar gündem olacağını düşünmüyorum. Bunu görebilecek olan kişi Bran ancak Bran'ın sözleri Westeros içinde ne kadar etkili olur tartışılır. Yıllardır Rhaegar Lyanna'yı kaçırdı ve tecavüz etti düşüncesi o kadar yerleşmiş ki, insanlara bunu anlatacak olan ve ikna edebilecek olan kişi tahta oturan kişi olursa ancak insanlar aksine inanabilir. Yani eğer böyle birşey görürsek, Daenerys çıkıp bunu açıklayarak Jon'u Kral olarak yanına alırsa inandırıcılık olabilir. Aksi halde kimsenin Jon'u Targaryen olarak göreceğini düşünmüyorum. Hele ki hiç bir Targeryen karakteristlik özelliğini taşımıyorken.

    Doğuda Daenerys Greyjoylar ile ortaklık kuracak burası kesin. ejderha borusu ne kadar işe yarayacak bilmiyorum. Yarasa bile bence boruyu çalıp hayatta kalabilecek olan kişi Daenerys olur. Böylece üç ejderhayı da kendine bağlamış olur. Kim hangi eldere binecek tartışması da ortadan kalkmış olur böylece. Meereen'deki savaş bitip, ordu toplanıp karşıya geçene kadar dediğim gibi Aegon çoktan Kral'ın Şehri'ni almış olacak. Daenerys de Ejderkayası'na inecek. Bana göre önce aralarında bir görüşme olacak Aegon'la. Aegon buna evlenelim diyecek, Daenerys buna Arianne deyince Fatih Aegon'un 3 eşi vardı muhabbeti yapacak Daenerys de reddedecek. Sonra Daenerys hamle yapacak ama olmayacak. Yönünü Kuzey'e dönecek.

    Kitapta henüz Ak Gezenler'in başı diye birini görmedik. Dizideki gibi robot gibi de değiller gayet hisleri ve düşünceleri olan yaratıklara benziyorlar. Amaçları hakkında da bir bilgi yok. Bütün bilgileri yeni çıkacak kitapta alacağız diye düşünüyorum. Bunu da Bran aracılığı ile öğreneceğiz. Bloodraven da birşeyler anlatacaktır.

    Kuzey'in hikayesi bittikten sonra dizideki gibi son sahne Kral'ın Şehri'ndeki savaş olabilir. Bran Daenerys'e Aegon'un Blackfyre olduğunu söyleyebilir. Bu da ayrı bir motivasyon olabilir Daenerys ve Jon için. Ancak Kuzey'de olacak olası bir savaş, dizideki gibi değil nükleer bir etki bırakır. O yüzden o kısmı Martin nasıl halledecek çok merak ediyorum.

    Teorilerin kitabın ruhuyla uyumlu ve mantıklı. Bence sadece üç noktada yanılabilirsin. Birincisi cersei konusu. Evet tek şehire sıkıştı ve dizideki gibi greyjoy ve golden company takviyesi de yok. Ama kalesi çok güçlü. En zayıf yönü karasu tarafı ve oradan saldırınca neler olabileceğini daha önce gördük. Aegonun şu ana dek kaleleri gücüyle değil conningtonun becerisiyle ele geçirdiğini de unutmamak lazım. Yani gücünü abartmamak için söylüyorum. Bir de cerseinin ölümüne ilişkin kehanetle uyumlu olmaz aegonun zaferi. Yani bence cerseinin düşüşü daha görkemli bir şekilde olacaktır.

    İkincisi ise stanisten hiç bahsetmemişsin. En son ordusuyla bir kara gömülmüştü ama o olay öyle bitmeyecektir. Stanise demir bankasının desteğini de düşünürsek kuzeydeki savaş çok daha karmaşık bir hal alacaktır. Stanisin kuzeye yönelecek dany ile herhangi bir anlaşma yapması ise düşünülemez bile.

    Son olarak yine değinmediğin littlefingerdan da hikayenin akışını etkileyecek şok edici hamleler bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukaplumbaası -- 25 Mayıs 2019; 11:8:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ilk kitaptan sonra farkli seyler olmaya basliyor dostum. Hem kuzeyde hem guneyde hemde dar denizin ötesinde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SonJnow

    ilk kitaptan sonra farkli seyler olmaya basliyor dostum. Hem kuzeyde hem guneyde hemde dar denizin ötesinde
    Teşekkürler. 300 sayfa okudum sınavdan dolayı yavaş gidiyorum ama sarıyor. Ama bazı yerlerde betimlemeleri çok abartmış gibi geldi bana yazar çünkü yeri geliyor yarım sayfa tarif ediyor sadece. Bu arada sansayı okumakta izlemek kadar sıkıcıymış.
  • kitaplarin cogu oyle betimlemesiz olmaz Dany sansadan daha gicik bence :d bu arada bende sinav senesi okumustum kitaplari simdi universite 2.sinif bitti, kac yil oldu yeni kitaplar cikmayinca unuttum cogu seyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SonJnow

    kitaplarin cogu oyle betimlemesiz olmaz Dany sansadan daha gicik bence :d bu arada bende sinav senesi okumustum kitaplari simdi universite 2.sinif bitti, kac yil oldu yeni kitaplar cikmayinca unuttum cogu seyi
    Dany'de bari malum sahneler var keşke onları daha da betimlese.
  • hahaha o kısımları hatirliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonJnow -- 29 Mayıs 2019; 2:15:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kış rüzgarları kitabı gelipte türkçeye çevirilene kadar Targaryenlerin tarihini anlatan Fire and Blood bu ay satışa çıkıcak.Kış aylarında ise Kinght of the seven kingsdom çıkıcakmış onlarıda okuruz .
  • Fire and blood çevrildi mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resitales kullanıcısına yanıt
    hocam ateş ve kan çevrildi mi ?
    ayrıca yedi krallığın şövalyesi dunk and egg serisinin devamı mı ?
  • 
Sayfa: önceki 253254255256257
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.