Şimdi Ara

Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
427
Cevap
42
Favori
752.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet kapak kesinlikle acik kalmisti ama tam acik degildi yani isik yanmiyordu aralik kalmisti :( peki bunun daha erken cozumu var mi sac kurutma makinesi fln tutsak ic aksami eritirmiyiz hocam:) dolap dolu icindekileri naparim bilmiyorum kusuruma bakmayin:(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lalel L kullanıcısına yanıt
    ışık yanmıyorsa kapak açık kalmış sayılmaz esasen buton devrede demektir markası modeli nedir bu dolabın ?

    daha erken eritmenin yolu sıcak ortamda bulunduracaksınız buzlanma sizin görebileceğiniz bir yerde değil pilastik aksesuarların arka yüzünde ve iki bölmenin arasında o yüzden sıcak ortamda 48 saat diyoruz ama içerisi çok sıcak olursa biraz daha hızlı erir tabi dolabın içindeki buzlar.
  • Dolabim indesit marka total nofrost yaziyor ustunde
    Sanirim gece esim dolaptan birseyler almis kapatmis ama dolap dolu oldugu icin kapak tekrar açılıp aralik kalmjs sabah kapagi aralik buldum bir parmak kadar isik yanmiyordu ama dedigim gibi su damlalari vardi ve bu sular sildigim halde bi hafta boyunca devam etti bende dolabin soğutma ayarını yukselttim:( sonra da bu oldu dolap sogutmamaya basladi:( isin kotusu garanti belgesinide bulamiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lalel L kullanıcısına yanıt
    Üzülmeyin büyük ihtimalle düzelecektir dolabınız 48 saat sonrasında eğer sabaha kadar kapak azda olsa açık kalmışsa dolap hiç durmadan çalışarak bütün kanalları buzla doldurmuştur zaten otomatiğe geçemediği için sürekli soğukluk dışarıya gittiği için otomatiğe geçmeden dondurmuştur heryeri


    ürünün garantisi varsa garanti belgesi olmadanda servisteki kayıtlardan ücretsiz onarım yaptırabilirsiniz serviste zaten garanti başlangıç tarihi bellidir, yada aldığınız yerden faturasını temin edin.
  • Verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim. ALLAH razi olsun insallah!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lalel L kullanıcısına yanıt
    Çok şükür bir ALLAH Razı olsun diyen çıktı :)

    ALLAH sizdende razı olsun, elimizden gelen birşey olursa yardımcı olmaya çalışırız sorun düzelmesse.
  • merhaba. öncelikle verdiğiniz teknik ve pratik bilgiler için çok teşekkürler. benzer bir problemi yaşıyorum şu sıralar. benim ariston hotpoint marka quadrio model buzdolabım var. buzluk kısmı canavar gibi çalışırken normal soğutma kısmı düzgün soğutmamaya başladı. tavsiyelerinize paralel olarak bende bir gün dolabın fişini çekerek dinlendirdim makinayı. tekrar çalıştırdım gayet güzel soğutuyor. ama 2 hafta sonra tekrar soğutmamaya başladı. bu arada dolabın altında az miktarda su birikmiş. bu durum neden kaynaklanıyor öneriniz yada fikriniz varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim. yoksa 2 haftada bir bu işlemi tekrarlamak zorunda kalacağım. şimdiden teşekkürler.
  • matt_wayne kullanıcısına yanıt
    Dolabınızın Rezistanslarında Yada Kartında Bir Sıkıntı olabilir,
    Altında Su Birikmiş Derken Su Alttaki Su Tahliye Suluğunda Birikmişse Normal Bir Durum Demektir.
  • yok yere akmış su. bir birikme söz konusu değil. ortalama ne kadar mal olur peki bu masraf ban bir fikriniz varmı? teşekkürler.
  • matt_wayne kullanıcısına yanıt
    basit bir kanal tıkanıklığından kaynaklanmışta olabilir, dediğim gibi kart ve rezistanstanda olabilir,
    fiyat verebilmek için dolabınızın rezistanslarını oluk kanallarını kontrol etmek gerekir,
    istanbul avrupa yakasındaysanız yardımcı olmaya çalışırız.
  • Tabi ki Allah razi olsun hic usenmeden cevap veriyorsunuz kisa sure icinde mecbur olmadiginiz halde yardim etmeye calisiyorsunuz. Allah ta size yardim etsin insallah. Buzdolabimi bosalttim ancak bosaltabildim yani:) iki gun beklicem insallah duzelir. Tekrardan tesekkur ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lalel L kullanıcısına yanıt
    Rica Ederim İyi Günler :)
  • Merhaba ustam, başlığı okumakla beraber merak ettiğim bir şeyi sormak isterim. 2013 kurban bayramı öncesi beko nofrost çift kapılı buzdolabımın soğutmasında bariz bir düşme başladı ve dondurucu kısım erimeye başladı. Yakınımdaki Beko/Arçelik servislerini aradığımda yoğun olmaları sebebiyle gelemeyeceklerini söylediler. Ben de özel bir servisi aradım müsait olduklarından gelip, gelen usta genel bir kontrolden sonra drayerin tıkandığını söyleyip 250 TL. ye değiştirip yeniden gaz vererek soğutmasını kontrol edip gitti. 10 gün kadar soğutma normal gibi sürdü. Sonra tekrar aynı durum hasıl oldu. Tekrar aynı servisi çağırdığımda motor/kompresor sisteminden borulara yağ kaçağı olduğunu (motor uzun süreli çalışıyordu ısınmadan kaynaklı olabileceğini söyledi) ve tıkanma yaptığını söyleyip soğutucu radyatörü söküp götürdü. Dükkanda içine sızan yağın temizlenebileceğini söyledi. Nihayet 2 gün sonra gelip yerine taktı. Bu arada kendim evde yoktum, drayeri de değiştirdiğini söyledi. Ve yine bir önceki durumdaki gibi bir süre iki üç haftaya kadar çalıştı. Fakat bu arada da yine bir dengesiz çalışma olduğunu hissediyorduk. Bir süre sonra yine dondurucu erimeye başladı. Tekrar aradığımızda yine gelip bu sefer motorun komple değişmesi gerektiğini söyledi. Bunun da 300 TL olacağını bir sene de garanti verebileceklerini söylediler. Şimdi merak ettiğim eğer sistemde bir yağ sızıntısı varsa komple soğutucu sistemin temizlenmesi veya değişmesi gerekmez mi? Sadece motor değişince yine aynı sorun çıkar çıkmayacak mı? Benim anlayabildiğim kadarıyla drayer de tıkanıyor olabilir. Çünkü o değişince azda olsa bir rahatlama olmaktadır. Daha geniş drayer var mıdır? 2000 yılında alınmış bir dolap. Basılan gazla yağın uyumsuzluğu söz konusu olabilir mi? Çünkü ozon tabakasına zarar veren gazların üretimi 1996 da kontrol altına alınsa da stoklarda mevcuttu. Orjiinalinde bu gazlardan ve ona uygun yağ konmuş olabilir. Derdimi anlatmak biraz uzun oldu ama, bana ne önerirsiniz? Amacım ekonomik ömrünün sonuna yakın olsa da (her ne kadar 10 sene dense de) 2500 TL civarı para yatıracağıma bir çaresini bulup 2-3 sene daha idare ettirebilir miyim? İyi günler, iyi çalışmalar dilerim.




  • Şunu eklemeyi unuttum; dondurucu kısmın arkasındaki kapak ve yalıtım straforunu açınca soğutucu/radyator (evaparatör) görünüyor ve sadece ilk üst sırasında beyaz buzlanma var. Ayrıca fanlar da çalışıyor. Alt kapağı açınca alta soğuk hava üfleyen fan susuyor. Motorda da aşırı bir ısınma yok. Elle dokununca hafif ılık gibi, tahminen 30-40 derecelerde.
    Yaptığınız ve yapacağınız bilgilendirmeler için teşekkürler..
  • rsimsek kullanıcısına yanıt
    açıkcası çok karmaşık bir durum dahası o sistemin o hale gelmeside biraz enterasan
    durup dururken sistemi yağ basması filan çok kafa karıştırıcı
    sistemi genelde gaz kaçağı olması durumunda motor sürekli boşta çalıştığından
    sisteme yağı basmasından kaynaklanır genel olarak,
    buda demektirki sistemde gaz kaçağı var ve gaz kaçaklarının neredeyse %50 si tamir edilemez
    sistemin içinde olduğu için borular ve ürün hurdaya çıkar
    ancak dışarda olan borulardan bariz kaçak tespit edilirse onarım yapılır,
    sistemin tıkanmasıda genellikle yağdan meydana gelir,
    yağ kılcalı tıkar ve sistemden gaz akışı kesilir, drayer yani filitre nakadar büyük olursa olsun yağ gittimi içine tıkanır.

    şimdi durum okadar karışıkki gaz kaçağından meydana gelen bir sorundan dolayımı başlamış sisteme yağ basma yoksa farklı bir etkenden dolayımı,
    evaparatör temizlendiyse ve motor sağlamsa tıkama riski ilk gaz verme sonrasında yine vardır ama çok yüksek değildir dahası gelen servis neden motor değişimi istiyor onuda bilmek lazım motor sisteme yapmı basıyor bu çok nadir olan bir şeydir, motorun sisteme yağ basması,

    dahada enterasan olanı şuan sisteme baktığımda buzluktaki üst borular soğutmuş diyorsunuz yani tıkanan dolap soğutmaz,
    soğutmanın az olması gazla ilişiklidir gazında az olması kaçak ihtimalini güçlendirir,


    250 tl iyi para açıkcası şimdi 300 vermeniz gerekecek buna karşılık %100 dolabınıza her durumda garanti vereceklerini söylerlerse ve resmi faturasıyla birlikte dolabın soğutma sisteminin 1 yıl garanti altına alınacağını belirtirlerse bence baştan konuşarak deneyin buyrun yapın ama dolap çalışmaz randuman vermesse ödemenin iadesini vereceklerini garanti ederlerse ve garanti belgesi ve fatura verirlerse deneyin. şansınızı yoksa usta değişikliğinede gidebilirsiniz. istanbulda yakın semtteyseniz yardımcı olmayada çalışırız.




  • Merhabalar, dediğim gibi evaparatörün üst kısmı soğutuyor ve beyazlanmış. Dondurucu kısmı da 1 dereceye kadar soğutmuş. Bir miktar tıkanmadan bu durum hasıl olabilir mi? Eğer dediğiniz gibi gaz kaçağı olsa onca zamanda tamamen boşalmış olmaz mı? Dediklerine göre dolap tam soğutamadığından motor uzun süreli çalışmış ve oluşan ısınmadan dolayı motor yağ sızdırmış. İlk gaz bastıklarında yanlarındaydım, dolabın etiketine bakarak 290gr mi ne gaz basıldı. Sonrasında ne kadar basıldı bilemiyorum. Gazın yeterli olup olmadığını ölçtürmek mümkün mü? Eğer gaz tamsa aklıma gelen yine drayerın tıkanmış olma olasılığı. Az da olsa gazı geçiriyor fakat gerekli tazyik ve akış sağlanamadığından evaparatörün sadece üst kısmı soğuyordur diye tahminde bulunabiliyorum. Bu işlerden anlayan biri olmazsam da bu cebelleşmeler sonunda anladığım o ki; motor sirkülasyon yapabiliyorsa ki gelen usta drayeri değiştirip gaz basacağı zaman motoru 10-15 dk çalıştırıp vakum oluşturdu ve iyi de vakumlama yaptı. O zaman ya gaz yetersizdir ya da tesisatın bir yerinde tıkanma vardır. Eğer bu motordan sızan yağdansa dediğiniz gibi tesisat komple değişmedikçe yine belli zaman sonra tıkanacaktır.

    Servis motor değişimini yağ kaçırdığından yapmak istiyor. Fakat tesisatı da komple değiştireceğiz demiyor?

    Ben ümraniyedeyim, yolunuz düşseydi bakmanızı isterdim.
    Evaparatörün sadece üst bir sırasının soğutması karlanması ne anlama gelir? Bu bahsettiklerimden dolayı mıdır?

    İlginize ve bilgilendirmenize teşekkür ederim. :)




  • rsimsek kullanıcısına yanıt
    Üstadım dolabının markasını modelini ve çekebilirsen bir resmini bana gönderebilirsen sana yardımcı olmaya çalışırım,
    yardımdan kastımda şu ki eğer dolap çok eski model bir dolapsa 300 tl motor için vereceğine,
    sana daha yeni model bir dolap veririz daha öncesinden tamir görmemiş orjinal bir dolap,
    en azından kafan rahat eder randuman verecekmi çalışacakmı diye kafanda soru işareti kalmaz



    Bu linke tıkla ilanlardaki ürünlere göz at,
    zaman zaman sizin tamir için ödediğiniz ücretlere biz
    çok daha yeni model cihazları tamir fiyatına satabiliyoruz

    örneğin şu ilanda gördüğün cihaz

    link yok

    sıfırdan farksız bir cihaz hatta bildiğim üzere daha geçen yıla kadarda mağazalarda sıfırı satılıyordu 1.700 TL civarı Bir fiyata

    Dahası 400 TL arçeliğin bosch çok güzel cihazlarıda elimizde genel olarak mevcut

    kısacası evindeki cihaz buradan 400 tl alacağın cihazdan çok daha eski model bir cihazsa,
    tamire vereceğin paraya daha yeni model bir cihaz alırsın kafandada soru işareti kalmaz

    ama dolabın çok yeni model, bir cihazsa o zaman tamir yollarını deneriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beyaz Eşya Servisi -- 10 Mart 2014; 10:06:20 >




  • Netten modelini ve resmini buldum. Beko BK 9202 NF modeli. Resmi altta. Duruma göre sizdekileri de değerlendirebilirim.
  • rsimsek kullanıcısına yanıt
    üstadım %100 Demiyeyim ama %90 Gaz kaçağı olma ihtimali mevcut çünki bu dolaplar kore malı ve çok güzel cihazlardır ama en büyük şikayeti gaz kaçağıdır, sistemdeki gaz kaçağı nedeniyle çok fazla bu seri dolaplarla karşılaşıyoruz, Çok kullanışlı ve şık bir dolaptır.

    Biz bunun için ne yapabiliriz ?

    Üstadım açıkası bu dolabı atölyeye alırsak %90 Yaparız Çünki Dolap Yapan Ustamız Arçelik Yetkili Servisinden Yeni Transfer Ettiğimiz Bir Usta Ve İşindede Çok Başarılı,

    Cihazı Atölyeye Aldıktan Sonra Gaz Kaçağı Varmı Yokmu Bunu Tespit Etmek İçin Sistemi Test Edeceğiz Ve Gaz Kaçağı Varsa Gövdedeki Kaçağı Belirleyerek Onarımını Yapacağız,

    Gaz kaçağı Onarımıyla Birlikte Yeniden Gaz Verilip Filitresi Vs. Değişecek Otomatik Olarak Bunun Dışında Motorunu Kontol Edeceğiz Ve Değişmesine Gerek Varmı Yokmu Onu İnceleyeceğiz Ama Gaz Kaçağından Kaynaklıysa Motorun Basıncı Yerindeyse Değişmesine Gerek Kalmayabilir.

    Diğer Bir İhtimalse Dolabınızın Sistemindeki Kaçağın Bulunaması Yada Sistem Tamamen Kapalıysa Onarımının Mümkün Olmaması.


    Peki Maliyeti Ne Olacak ?

    Sizin Bu Dolabı Atölyeye Getirip Daha Sonrasında Almak İçin Bir Aracınız Varsa Eğer,
    Otomatikmen 160 TL Cebinizde Kalacak Maliyetten Çünki 2 Eleman Ve Bir Araçın Bizim Buldunduğumuz Yerden Gelip Bu Dolabı Alıp Atölyeye Götürmeleri,
    80 TL Gibi Bir Maliyet Gerektiriyor Haliyle Onarım Sonrasında İadeside Okadar Tutuyor.


    Bunun Yanı Sıra Gaz Kaçağı Varsa Bu Cihazın Kaçağının Giderilip Yeniden Sisteme Gaz Yüklenmesi Ortalama 350 TL Gibi Bir Maliyet Çıkartır Çünki Gaz Kaçağını Bulmak İçin Sisteme Aşırı Gaz Yüklemesi Yapılacak Kaçak Bulunduktan Sonra Gövdenin İçindeki Borular Değişecek Buda Bir Ustanın Bir Günününden Fazlasını Alıyor Ve Bir Kaç Kez Gaz Vermek Gerekebiliyor Kaçağı Tespit Etmek İçin.

    Tabi Nakliyeyle Birlikte Bu Maliyet 500 TL Bulur Biz Alıp Biz Teslim Edersek.


    Peki Kaçak Onarıldıktan Sonra Randuman Verirmi ?

    Evet Verir Çünki Gövde Olarak Çok Sağlam Olduğu Gibi Dijital Arzada Kolay Kolay Vermeyen Bir Cihazdır,
    Ama Bu Seri Dolapların Kronik Arzası Gövde İçindeki Boruların Çürümesi Ve Gaz Kaçağı Yapmasıdır,
    Genel Olarak Verdikleri Arza Sıklıkla Budur Ve Onarımı Düzgün Yapılırsa Uzun yıllar Gaz Kaçağı gibi Bir Durumu Tekrarlamaz.

    Dilerseniz Dolabınızı Getirirsiniz Yada Biz Alırız Ve Gerekli İnelemeyi Yaparız,
    Gaz Kaçağından Kaynaklıysa Onarımını Yapabileceğimizi Söylersek İnceleme Sonunda,
    Onarımını Yapar Dolabı 1 Yıl Garantisini Vererek Teslim Ederiz.

    Bizim Onarımımızdan Kaynaklı Bir Sorun Olması Durumunda 1 Yıl Garanti Altında Olur Cihazınız,
    Ama Tabi Bu Şanstır 6 Ay Sonra Fanı Bozulur, Rezistansı Bozulur, Yada Motoru Yanar Bunlar İçinde Yeniden Onarım Gerekir,
    Ama Bizim Yaptığımız İşlem 1 Yıl Garanti Altındadır. Garanti Belgeside Verilir.


    Siz İlk Arzayı Söylediğinizde Zaten Gaz Kaçağından Kaynaklanabileceğini Söylemiştim Çünki Sistemde Gaz Yoksa Motor Sisteme Yağı Basar,
    Dolabın Modelini Gördükten Sonrada Zaten Bu Kuşkularım İyice Güçlendi Diyelimki Hem Motor Yanık Hemde Sistemde Gaz Kaçağı Var Küçük bir Olasılık Olsada Bu Göz Önünde Bulundurmak Gerekir,

    O Zaman Maliyet Baya Yükselebilir Bu Durumda Maliyet 550 TL Bile Bulabilir Gövde Onarımı Ve Sıfır Motor Takılırsa, Tabi Birde Nakliye Eklenirse 700 TL Çıkar Maliyet
    Böyle Bir Durum Karşısında Dilerseniz Size Farklı 2. el Bir Ürün Verebiliriz Beğeniniz Doğrultusunda

    Yada Yaptırmaktan vazgeçebilirsiniz

    Yaptırmaktan Vazgeçmeniz Durumunda Eğer Ürünü Biz Alıp Yerine Biz iade Edeceksek Sadece Nakliye Bedelini Ödemeniz Gerekir,
    Kendiniz Getirip Kendiniz Geri Götürecekseniz Arza Tespiti İçin Vs. Bir Ücret Ödemeniz Gerekmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beyaz Eşya Servisi -- 10 Mart 2014; 10:07:30 >




  • Ustam size zahmet veriyorum çok detaylı yazmışsınız eksik olmayın. Fakat aradaki mesafe dolaysıyla masraf epeyce artıyor. Peki gazın yeterli olup olmadığını yerinde tespit etmek mümkün değil mi? Basıncından ya da her ne ise? Bir öncekinde de dediğim gibi gaz kaçağı varsa bir süre sonra gaz tamamen bitip soğutmanın tamamen sonlanması gerekmez mi? Ama onca zamanda dediğiniz gibi tesisatta yıpranmalar oksitlenmeler olmuş olabilir..
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.