Şimdi Ara

c# ileri düzey

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Bilg Müh okuyorum. 1. dönem C 2. dönem c# gördüm. 2 sini de verdim çok şükür. Hem hocalardan hem de youtubedan çalıştım. C# proje ödevim bir hastane/eczane uygulamasaydı. Özetle sekreter, hastane modülü windows form eczane ve doktor modülü web form şeklindeydi, yaptım bunu da. Fakat ilerlemek istiyorum. Temel olarak iki dili de öğrendim, bilhassa c# da ilerlemek istiyorum. Neler önerirsiniz? Web sitesi, pdf, youtube vs. ne olursa çalışmaya hazırım. Geçtim diyerek bırakmaya niyetim yok, yazın oturup derinliğine inmek istiyorum programlamanın.
    Bir de ilaveten şunu sorayım. Misal ben projeyi yaparken, kısım kısım araştırdım örneğin sql insert update delete işlemleri, 10 tane video izlediysem en az 4 5 tane farklı kodlama gördüm. Maalesef bunlar da neden kodu öyle yazdığını açıklayan, diğer kod yazımıyla dezavantaj, avantaj olarak kıyaslayan kişiler değildi. Suçlamıyorum çok yararlarını gördüm ama büyük ihtimal ünide, lisede hocası öyle yazdığı için öyle öğrenmiş ve bize aktarıyor bu insanlar. Ama ben merak ediyorum, bu kadar temel bir kodda bile bir sürü farklılık varsa illaki avantaj dezavantaj vardır ya da en basitinden c# program yazan büyük firmalar hangi kod sistemini kullanıyor vs. yani işin özeti; girebileceğim kadar derinine girip, bu işi öğrenmek istiyorum. Önerilere açığım, şimdiden teşekkürler.







  • Web de bulduğun videolarda kodlama farklılıkları olması çok doğal. Her yazılımcının algoritma oluşturma biçimi farklıdır.
    10 yıldır yazılım yapıyorum. Kendini geliştirmek istiyorsan öncelikle algoritma mantığını çok iyi oturtman lazım. Algoritma mantığının oturduğunu nasıl anlayacağına gelelim. İzlediğin farklı kodlama şekillerini anlamaya başladığını fark ettiğinde hatta eksikler görüp şöyle olsa bence daha iyi olur dediğinde işlem tamamdır. Öğrenmek istediğin bir şey olursa sana yardımcı olmak isterim. Benimle .Net,Android ve IOS ile ilgili soruların için iletişime geçebilirsin.
  • Avantaj dezavantaj kıyaslamasını kendin yapmak istiyorsan low level programlamada ilerlemen gerekiyor. Kıyaslamayı başkası yapsın istiyorsan da varsa kullandığın teknolojilerin dökümantasyonlarını iyi incelemen gerekiyor. Microsoft için Msdn'e bakabilirsin örneğin.
    Bütün bunların dışında "advantages of (ne arıyorsan) site:stackoverflow.com" şeklinde bir google araması büyük olasılıkla seni istediğin sonuca götürecektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omer_yildirim

    Web de bulduğun videolarda kodlama farklılıkları olması çok doğal. Her yazılımcının algoritma oluşturma biçimi farklıdır.
    10 yıldır yazılım yapıyorum. Kendini geliştirmek istiyorsan öncelikle algoritma mantığını çok iyi oturtman lazım. Algoritma mantığının oturduğunu nasıl anlayacağına gelelim. İzlediğin farklı kodlama şekillerini anlamaya başladığını fark ettiğinde hatta eksikler görüp şöyle olsa bence daha iyi olur dediğinde işlem tamamdır. Öğrenmek istediğin bir şey olursa sana yardımcı olmak isterim. Benimle .Net,Android ve IOS ile ilgili soruların için iletişime geçebilirsin.

    Çok teşekkürler hocam. Naçizane programlama öğrenirken şunu gördüm. Kod öğrenmenin tek yolu yazmaktan geçiyor. Hata yapa yapa en sonunda robota bağlıyor, normal Türkçe gibi C#, C yazar hale geliyor insan. Bu yüzden kod yazma niyetim var. Bir de ileri düzey derslerin anlatıldığı kaynak, kitap vs. arayışındayım. Hem öğrenerek hem ufak ufak yazarak bu yazı geçirmeyi planlıyorum. Android meraklı olduğum bir alan, kendi basit uygulamalarımı belki oyunlarımı yavaş yavaş yazmanın peşindeyim. Önerebileceğiniz herhangi bir kaynak var mı? Bu yaz çok değil 3 tane basit uygulama yapsam yeter gözüyle bakıyorum. Yavaş yavaş kendi fikirlerimi koda dökebileceğim donanıma ulaşırsam daha ne isterim ki




  • yoktur kullanıcısına yanıt
    Stackover taa dönemin başından beri bildiğim, uğradığım bir site :D Gerçi C'e ilk başladığım hafta sorduğum basit bir sorudan sonra çok fazla - yesem de :D Türkçe kaynak yok maalesef. En iyisi dediğiniz gibi stackoverı evim gibi bileyim bu yaz :D Gelecek yıla canavar gibi başlarım. Teşekkürler
  • C# nesneye yönelik bir programlama dilidir.Nesneye yönelik programlama dillerine tam anlamıyla hakim olabilen bir programcı çok iyi bir programcıdır ve sayısı çok değildir.Anladığım kadarıyla sen de diğerlerinden farklı , ideali olan bir programcısın.Üst düzey bir programcı olmak istiyorsun.Ancak Kalıtım nedir , Encapsulation nedir , bunun gibi terimleri bir kitaptan okuyup , birkaç basit örnekle pekiştirmekle , nesneye yönelik programcı olunmaz.Neyi nerde kullanacağını çok iyi bilmek lazım.Peki bu nasıl olur.Bir uygulama geliştirmekle olur.Yani öğrendiklerini , geniş çaplı bir uygulamaya dökersen , biçok class ve bunlar arasında veri alışverişi yaparsan , nesneye yönelik programlamayı geliştirebilirsin.

    Programcılık sadece bilmekle olmuyor , uygulamaya dökmek lazım.Benim şahsi fikrime göre , nesneye yönelik programlamada kendini en iyi geliştirebileceğin ortam Unity Oyun Motoru ortamı.Oyun içerisindeki herşey nesnedir ve sen bir oyun yapmak için bütün bu nesnelere erişmen ve işlem yapman lazım.Unity ile oyundaki tüm nesnelere erişim C# ile yazdığımız kodlarla sağlanır.

    Youtube'da InscopeStudios'un derslerini takip etmeni tavsiye ederim.Kendine bir oyun yapacak dereceye geldiğinde , masaüstü program yazmak çocuk oyuncağı gelecektir.




  • kingman29 K kullanıcısına yanıt
    unitye başlıyorum hocam :D yazabilirsem ilk projemi size yollayacağım.
  • Öncelikle temel kavramları öğrenmeye çalış, abstract, concrete, solid, design patterns, bunların mantığını oturtursan sana yeter, ileri c# konularını bir şekilde öğrenirsin ama mantığı oturtmazsan bir işi yaramaz, şuan için tavsiye etmem ama ilerisi için bu konulara bakabilirsin.
    Application Domain ve Assembly Kavramı
    Reflection.Emit ve Code Generation
    Serialization & Deserialization
    .NET ile Multithread
    Paralel Programlama Eklentileri ve PLINQ
    Crytography
    .NET 4.0 DLR (Dynamic Language Runtime)
    İleri Veri Erişim Konuları
    Reflection Mimarisi
    Attribute Kullanımı ve Tanımı
    Plugin Tabanlı Uygulama Geliştirme
  • cllyldrm kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam. Çok teşekkürler.
    Bu arada ilk oyunumu yaptım. Gerçi video izleyerek yaptım ama videoda olmayan bir çok şey ekledim. Sağa doğru giden basit bir uçak oyunu. Random alt üst engeller çıkıyor. Engellerin hizasında ama konumu random olan yıldızlar atılıyor. Mesafe Yıldız ve Can sistemi koydum. 10 yıldız olunca yıldızlar sıfırlanıyor 1 can artıyor. Can max 5 olabiliyor vs. Buna menü ekledim, menüde ses açma kapama, oyunu yeniden başlatma durdur başlat var gerçi ama olsun yine de kendi yazdığın, grafiğini kodunu algoritamısını oluşturduğun bir şeyi telefonda görmek çok güzel bir duyguymuş :D Zamanla post atarım ilerledikçe. Oyun çok enteresan değil o yüzden store a koymadım. Biraz daha gelişelim bakalım
  • Hala unity ile devam ediyorum.https://yasirkula.com/2011/07/12/unity-3d-icin-ders-arayanlar-buraya-guncel/
    Türkçe kaynak arayan şuraya bakabilir. 2D, 3D, modelleme vs öğrendim bir şeyler. Kopyala yapıştır olmadan sıfırdan yazıyorum platform oyunu tabii çok primitive olsa bile :D Bakalım kısmet
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.