Şimdi Ara

Çamaşır/Kurutmalı Çamaşır Makinaları Tavsiyeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Öncelikle nişanlımın ailesi daha öncesinden, bosch bayisinden beyaz eşyaları almışlar ve fark vererek yeni modelleri almak üzere anlaşmışlar. (durum değişti bosch alma zorunluluğum kalktı, bu şekilde değerlendirirseniz sevinirim)

    Bu konuyu açmadan önce uzun süre forumda daha önce açılan başlıkları tarayarak hem bilgi sahibi oldum hem de kafam karıştı.

    Konuya daha hakim arkadaşlardan ve ürünleri kullanan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.



    Esasen benim almak istediğim ürün (Logixx 7 Sensitive Tam kurutmalı WVH28420TR). zaten hem kurutma hem çamaşır makinası olan iki üründen biri.

    Fakat okuduğum yorumlarda bu cihazın kapalı yerlerde (mutfak tezgahı ve banyo dolabı gibi) kullanılmaması tavsiye edilmiş.

    Bu arada kurutma performansından (kırışık ve çekme gibi olumsuz yorum okumadım) herkes memnun gibi?

    Çok uzattım biliyorum, şimdi soruma geçiyorum, tuttuğum evde fotoda görüleceği gibi banyoya gelmeden yukluk gibi bir bolum yapılmıs ve banyom da musait değil, ürünü koyabileceğim tek yer burası.
     Çamaşır/Kurutmalı Çamaşır Makinaları Tavsiyeleri


    Ve ben bu bölüme tavana kadar kapaklı dolap yaptırmak istiyorum (hem estetik açıdan hem de üst tarafı ekstra ayakkabılık ve valizlere alan yaratmak için)

    Ben bu cihazı bu şartlarda makina calışırken kapağı açık farz edersek, verimli kullanır mıyım? bahsedilen ağır lastik kokusu olur mu? veya başka bir sorun?




    Problem olur derseniz iki ayrı ürün almayı planlıyorum, üstüste koymak suretiyle, gene orada kapaklı olacağından sıkıntı yaşar mıyım?

    Sadece çamaşır makinası olarak Avantixx 8 VarioPerfect Otomatik çamaşır makinesi WAQ20361TR düşünüyorum. sizce nasıldır? veya başka öneriniz var mı?

    Kurutma makinası konusunda ise hiç bir fikrim yok en ucuzu alayım diyorum ( Maxx 7 Sensitive Hava Yoğunlaştırmalı Kurutma Makinesi (Bacasız) WTE84101TR) sizce nasıldır? yerim için uygun mu? veya ne tercih etmeliyim?


    umarım uzun yazıp sıkmadım, cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi escobar_ -- 26 Kasım 2013; 1:54:15 >







  • Her ürünü boschtan yükseltmek yerine, eldeki 4 ürünün yerine 2 ayrı ürün alma, diğer iki üründe de esnek davranabilme fikri oluştu ve daha önce alınan ürünlerle takas yapılması için aşağıdaki iki modeli belirledim, İnşallah ağız tadıyla kullanırız...

    buzdolabında KGE58AL30N

    bulaşık makinasında SMS58N08TR


    Yalnız çamaşır makinası/kurutmalı çamaşır makinası kararsızlığım devam ediyor... neyseki buzdolabını bosch alarak, çamaşır makinasını bosch alma zorunluluğundan kurtuldum ve başlıktaki bosch seçeneğini kaldırdım

    Markadan bağımsız olarak her türlü yorum ve öneriye açığım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi escobar_ -- 26 Kasım 2013; 1:43:26 >
  • Buzdolabı ve bulaşık makinelerinde çok güzel modeller seçmişsiniz.

    Çamaşır asmaya yeriniz yoksa ve her yıkadığınız çamaşırı kurutmayı planlıyorsanız kesinlikle ayrı almanızı öneririm.

    Kurutma makinesini ısı pompalı alırsanız tüketiminiz minimuma inecektir.

    Kurutma makinesinin tıpkı Bosch kurutmalı makine gibi önünün hava alması şarttır.

    Kurutma makinesini ayrı alırsanız faydaları şöyle olur:
    -Kurutma makinesi filtre sistemi sayesinde çamaşırlardaki tüm hav, tüy, tiftik, toz, kıl vb. yabancı malzemeleri çamaşırdan ayıklar.
    -Tambur daha geniş olduğu için daha az kırıştırır.
    -Kurutma işlemi için su harcamazsınız. Isı pompalı makine alırsanız kurutmalı makinelere kıyasla elektrikten program başına 1TL kar edersiniz.
    -Kuruturken kapasite kaybı yaşamazsınız. 8kg yıkayıp 8kg kurutabilirsiniz.

    Çamaşır makinesini yüksek devirli almanızı öneririm. 1200 veya 1400 devirli makine alırsanız kurutma makineniz çamaşırları daha çabuk kurutur. Böylece daha az enerji kullanırsınız ve çamaşırlar daha az yıpranır.

    Fiyatta aşırı çıkmak istemiyorsanız Electrolux EWF1486GDW ve EDH3284PDW modelleri ile 2800-3000TL civarına set yapılabilir. 8kg çamaşırı yıkayıp kurutmak için en fazla 3kw enerji ve 60lt civarı su harcarsınız. Kurutmalı makinelerin en tasarruflusunun 6kw enerji harcadığını hatırlatmak isterim.




  • Can bey öncelikle cevapladığınız için teşekkürler.

    Hem burası hem kendi çevremdeki titiz arkadaşlarımın tavsiyeleriyle ayrı ayrı makina almaya kanalize olmuştum sizle de son kez teyit etmiş oldum.

    Peki ayrı ayrı alırken devir, kurutma da ısı pompası harici nelere dikkat etmeliyim?

    Önerdiğiniz electroluxler bu yeni sessiz motor tipinde mi?

    bütçe konusunda kararsızım, üste de çıkabilirim, çok masrafım oluyor daha da kısabilirim, buna göre başka önerileriniz olur mu?
  • Önerdiğim çamaşır makinesi Inverter motorlu ve buhar programlarına sahip. Kurutma makinesinin de üstünlüğü ısı pompası ve çift yönlü kurutma yapmasının yanı sıra geniş tamburlu ve çok uygun fiyatlı olması. Kurutmada bence daha üst modellere çok da ihtiyaç yok.

    Çamaşırda daha iyisi ne olabilir derseniz kendi kullandığım çamaşır makinemi öneririm. L88489FL. Benim makinemin artıları daha da sessiz oluşu, çamaşırı doldururken tartıp deterjan dozajı ve tahmini süre göstermesi, su jeti, A sınıfı sıkma gibi konforu ve tasarrufu artıran özellikler. Daha ucuz makine istiyorsanız da AEG L75270FL ve Profilo CM1201DTR modelleri XXL tambur ve Inverter motoru bir arada sunan en ucuz makineler.

    Ne yaparsanız yapın ısı pompalı kurutma makinesinden taviz vermeyin derim. Isı pompalı makine ortama fazla ısı yaymaz, daha düşük sıcaklıkla kurutma yaptığı için çamaşırı daha az yıpratır ve B sınıfı makineye göre en az %50 daha az enerji harcar.

    Ben olsam ikisini aynı tipte alıp önüne dolap kapağı yaptırmayarak şık bir görüntü oluştururdum




  • o alanın üstünü yanında kalacak boşluğu kullanmam gerek:( derken aklıma geldi mutfaktaki gibi o bölmeye tam gömmeli bir alan mı? yaptırsam yoksa üstten ve yanlardan boşluklar mı bırakmalıyım?


    belki sadece ön kapak yaptırmayabilirim, değerlendiricem:)

    beynim şişti almıyor artık, yarın sabah taze zihinle modelleri değerlendireceğim, çok teşekkürler, iyi geceler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi escobar_ -- 26 Kasım 2013; 2:38:30 >
  • Merhaba Candoğan bey.

    Bosch kurutmalı makinem var.Bu tiftik temizleme programında 90-40 ve soğuk program olarak üç tane var.
    40 derecede deterjanlı kullanım diyor. Bu programa hangi deterjanı kullanacağım.

    Bir de hangi sıklıkla hangi programı tercih etmem gerekiyor.
  • Soruma cevap yok mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.