Şimdi Ara

Çamaşır Makinası Arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
7.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, evde yaklaşık 5-6 yıllık beko 2518c çamaşır makinası var geçenlerde çalışırken çok ses yapmasından dolayı 200 tl masraf yapmak zorunda kaldım yaklaşık 2 ay gayet güzeldi fakat şimdi makinaya çamaşırı koyuyoruz su alıyor yıkama yapmadan direk sıkmaya geçiyor. problem nerden kaynaklanıyordur masraf yapmaya değer mi yoksa yeni bir makinamı almamız gerekiyor.
    İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.



  • Yıkama yapmadan sıkmaya geçiyor derken suyu alıp sıkma hızında mı dönüyor? Yoksa yıkama suyunu alıp beyin ilerleterek programı mı bitiriyor?

    Büyük ihtimal ilk olasılıktır. Beko'larda sık görülür. Sorununuz ya hız kontrol kartında(modül), ya da motorun tako generatöründe.

    Motorunuzu sökerek bir bobinajcıda test ettirin. Tako mıknatısının çatlak veya yerinden çıkmış olup olmadığına bakın. Sorun yoksa modülü değiştirin.
  • candogan62 arkadaş ilgin ve cevapların için teşekkürler.
    akşam motoru sökeceğim zaten daha 2 ay önce söküp rulman ve kömürleini yeniletmiştim. eğer motorda problem yoksa hız kontrol kartını nasıl sökerim yenisinin maliyeti ne kadardır.
    selamlar.
  • kardeş bu problemi makina 2 türlü sebepten dolayı yapar başkada bir yerde arama 1 nci makinanın açma kapağının arkasında modül kart var(Makinanı içinde) fiyatı 15 lira civarında bundan yapar 2 ncii en çok sebebide motorun üzerinde tako vardır bu tako'da 15-20 lira civarındadır. değiştirğinde sorunun ortadan kalkacaktır. sakın sorun motorda deyip hemen motora yönelme yada beyin deyip hemen beyini değiştirme çamaşır makinlarında beyin çok zor arıza yapan bir parçadır sorunu hep ufak yerlerdedir 1-modül kart 2- motor üzerindeki tako hadi kolay gelsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.