Şimdi Ara

Cambly Uygulamasını Kullananlar Var Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
8
Favori
114.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Cambly uygulamasını kullananlar var mı? 10 dk demo ders yaptım ve beğendim, üye olmayı düşünüyorum.

    12 aylık haftada 3 gün 30 dk için 164 TL sevgililergünü pormosyon kodu vardı. 12 ay uzun ama 3 ay olarak satın alabilirim. Yorumlarınız nedir?

    ---------------------------------------------------------------

    Cambly yada benzer platformlardan ingilizce öğrenmek isteyenler için Cambly deneyimlerimi aktarmak istiyorum.

    Cambly için öncelikle kaliteli kulaklıklı mikrofon ve webcam'e sahip olmanız gerekiyor. Çünkü iletişimin net olabilmesi için, karşınızdakinin sesini net anlayabilmeniz ve sizin sesinizin karşı tarafa net gidebilmesi sağlayabilmek içini kalilteli kulaklıklı mikrofon kullanmanızda fayda var. Kablolu yada kablosuz internet bağlantınızın stabil olması gereklidir. İngilizce seviyeniz iyiyse ve sadece speaking yapacaksanız ceptelefonu üzerinden de ders yapabilirsiniz. Benim masaüstü bilgisayar üzerinden ders yapıyorum. Bilgisarda cambly sitesine Google Chrome üzerinden girmek zorunlu, diğer browser'larda görüntülü görüşme yapamıyoruz. Örnek ders videoları youtube'da vardır.

    Kullanmakta olduğum web cam: Logitech C920
    Kulaklık mikrofon: Sennheiser SC 60 USB (daha önce Snopy kulaklıklı mikrofon kullandım fakat ses kalitesinden hiç memnun değildim ve benimde sesim karşı tarafa yeterli kalitede ulaşmıyordu).

    Not: Google Chrome'u açmadan önce kulaklık mikrofon ve webcam'in kabloları takılı olmalıdır. Aksi halde görüntü/ses olmayabilir. Önce kabloların takılı olduğundan emin olun, sonra Google Chrome'u açıp, cambly'ye giriş yapabilirsiniz.

    Ek not: Görüntülü görüşme sırasında Chrome hiç kullanmadığınız ve sistemde takılı olmayan webcam'i öncelikli olarak görebilir, ben bu sorunu bir kere yaşamıştım, A4 webcam'in driverını sistemden kaldırınca sorunumuz düzelmişti.

    Ek not2: Daha önce kullandığım TL-WN822N wifi adaptöründe sık sık kopma sorunum olduğu için EDUP EP-N155 kullanmaya başladım. Windows 7'de stabil çalışıyor, hiç kopma sorunum olmadı. Windows 10'a geçince EDUP EP-MS8551 modelini kullanmaya başladım. Çünkü N1557 Windows 10'da bağlantı hiç durmadan kopuyordu. "EDUP EP-MS8551" hem windows 7 hemde windows 10'da stabil çalışabiliyor.

    Günlük kalan kullanmadığınız dakikalar, bir sonraki güne devretmiyor yada bu hafta kullanmadığınız dakikalar bir sonraki haftaya devretmiyor.

    İlk etapta 3 aylık, haftada 3 gün, 30 dk'lık paketi satın aldım. İngilizce bilgim düşük olduğu için Cambly'deki eğitmenler ile anlaşmakta zorlanıyordum ve başlangıçta çok sıkıcıydı. Sürekli farklı bir eğitmen ile devam ediyordum. Sonra daha kolay anlaşabildiğim bir eğitmen bulunca, dersleri sürekli aynı kişi ile yapmaya başladım. Böylelikle kişisel gelişimi tek bir eğitmenin takip ediyor olması, aynı eğitmen ile Cambly'nin kendi sitesinde yer alan dersleri çalışıyor olmak faydalı oldu. Cambly'nin kendi ingilizce içerikleri var. Dersler ilk bir kaç dakika, haftasonu neler yaptın, bugün hava nasıldı gibi soru cümlelerini cevaplamak ile geçiyor. Sonrasında normal reading, writing üzerinde ders yapıyoruz, speaking ile dersi bitiriyoruz. Çalıştığımız ders sayfasında okuma metni, metinden geçen key kelimeler, sorular bulunmaktadır.

    Chatbox ekranında, eğitmen ile yazışabiliyoruz. Chatbox ekranı google translate alt yapısını kullanıyor ve eğitmenin yazdığı kelimelerin/cümlenin çevirisini yapabiliyor. Eğitmenin anlattıklarını %30-40 gibi anlayabiliyorum. Anlamadığım zamanda chatbox ekranına yazmasını istiyorum.

    3 aylık paketimin bitimine doğru 12 aylık, haftanın 3 günü, 30 dk'lık paketi satın aldım. Zaman zaman cambly'deki aboneliği duraklatıyorum. 12 aylık bir spor klübüne üye olduğunuzu düşünün, bazen çok yoğun olabilirsiniz, motivasyonunuz olmayabilir ve spora hiç gitmek istemeyebilirsiniz. Satın almayı yaparken sıkılmayacağınız ve sürekli ders yapabileceğiniz abonelik paketini seçmenizde yarar var.

    Kişisel gelişiminizi tek bir eğitmen ile devam etmeniz sizin açınızdan faydalı olacaktır. Haftanın 5 günü yada 7 günü gibi bir paket satın alırsanız. 3 gün X eğitmen ile 2 gün Y eğitmeni ile derslerinize devam edebilirsiniz.

    30 dk'lık dersler ingilizce öğrenmek için biraz kısa, fakat eğer bir işte çalışıyorsanız 60 dk'lık ders ise uzun ve sıkıcı gelebilir. Bu tamamiyle sizin o günkü enerjiniz ile ilgili bir durum.

    Kişisel işlerim gereği bazı haftalar derslerimi donduruyorum (ayda bir kez dondurma hakkım var). Bazı günlerin akşamı uykusuz olabiliyorum, yorgun yada stresli olabiliyorum. Böyle günlerde dersler çok sıkıcı geçebiliyor. Eğer ingilizce dil öğrenme konusunda yeteneğiniz iyi ise, hevesli ve istekli olursanız, Cambly dışında boş zamanlarnızdada ingilizce çalışırsanız, kısa sürede iyi yerlere gelebilirsiniz. Yada Cambly'de çalıştığınız dakikaların dışında hiç ingilizce çalışmaz iseniz gelişiminiz çok yavaş sürebilir (benim durumum).

    Cabmly'de 7/24 eğitmen var fakat düzenli ders yaptığınız eğitmen ile rezervasyon usulü çalışabilirsiniz. Genelde iyi eğitmenlerin rezervasyon takvimleri dolu olabiliyor. Bu sebepten rezervasyon takvimlerini önceden takip edip, sizin için uygun saatlerde rezervasyon kaydı açmanız gerekmektedir. TV'de çok güzel bir film olduğu zaman yada farklı bir planınız olduğu zaman ya rezervasyonu iptal edip, o günkü ders hakkınızı yitirmiş oluyorsunuz yada diğer işinizi bırakıp, rezervasyon saatinde Cambly'de ders çalışmanız gerekiyor. Rezervasyonlar en erken rezervasyon saatine 6 saat kala iptal edebiliyorsunuz yada o günkü ders hakkınız iptal oluyor.

    O günden bugüne kelimeleri okumam biraz düzeldi ama hala ilk defa gördüğüm kelime çıkabiliyor. Yada eğitmen ile konuşurken anlamadığım olabiliyor, böyle durumlarda ekranda chatbox'a yazmasını istiyorum. Masaüstü bilgisayarda ki görüntülü görüşme ekranında chatbox özelliği var. Eğitmenin size yazdıklarını translate edebiliyor. Google translate alt yapısını kullanıyor diye biliyorum. Mobile uygulamasında chatbox ekranı açılıyor mu hiç kontrol etmedim, bilgim yok.

    Eğer bir işte çalışıyorsanız, yorgun, uykusuz olabilirsiniz, o gün hiç ders yapacak enerjiniz olmayabilir. Bu sebepten 60 dk'lık paket satın alırsanız, enerjinizin olmadığı durumlarda çok sıkılabilirsiniz. 30 dk'lık paket benim çok ideal ama bazen 30 dk'lık süre için ders çok kısa sürdü yorumunu yapabilirsiniz. 30 yada 60 dk tercihinizi iş yoğunluğunuza göre seçebilirsiniz. Benim için haftanın 3 günü 30 dk ideal, yeterli mi diye sorarsanız ingilizce öğrenmek için yetersiz ama haftanın 5 günü yada 7 günü sıkıcı gelebilir. Eğer öğrenciyseniz yada rahat çalışma koşullarınız var ise daha sık gün ve daha uzun zaman dilimlerine sahip abonelik paketlerini seçmeniz yararlı olacaktır.

    Cambly'de sık sık indirimler olmaktadır. Öncelikle ücretsiz üye olup, indirim kodu mailinize gelince, ücretli üye olmanızın ekonomik faydası olacaktır. Sahibinden.com gibi sitelerden iyi bir eğitmen bulabilirseniz, eğitmen ile birlikte Skype üzerinden de ingilizce ders çalışabilirsiniz. Cambly'de abonelik paketi satın alındığı için Camlby düzenli çalışmaya mecbur bırakıyor. Skype üzerinden eğitmen ile çalışabilirsiniz fakat süreklilik çok önemli, maddi sebeplerden dolayı dersleri ertelemeyin.

    Şimdilik yorumlarım bunlar. Sonuç olarak mutlaka Cambly yada başka bir online platformu kullanıyorsanız, boş vakitlerinizde ders yapmanız, dil öğrenmeye yatkın olmanız, dil öğrenmeyi hobi haline getirmeniz, hevesinizin olması önemlidir. Diğer türlü çok yavaş ilerlersiniz, şuan benim durumumda olduğu gibi. Daha önce çeşitli kurslara gittim fakat o kurslardan verim alamadım. Milli eğitim bakanlığının okulları gibi ders müfredatları var. Eğitmen konuyu anlatıp geçiyor, bir sınıfta minimum 7-8 kişi maksimum 12 kişi oluyor. Böyle olunca da kişisel verim düşük oluyor. Ayrıca işten çıkıp, hafta içi 4 gün yada 5 gün kursa gidince, evde tekrar etmeye vakit kalmıyor. Özel ders almaya başladığımdan beri kurslara gitmeyi bıraktım. Skype üzerinden verilen derslere olumlu bakmıyordum ama Cambly denedikten sonra online çok daha fazla hoşuma gitti. İşten çıkıp, X yere eğitmen ile buluşmaya gitmek, dinlenmemiş olmak olumsuz etki yapıyor, Cambly yada Skype gibi ortamlardan ise ders çalışmak zaman ve fiziki enerji tasarufu sağlıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 19 Kasım 2019; 10:58:21 >







  • valla ben hiç kullanmadım ama takip ettiğim 5 6 tane youruber ücretsiz kod veriyordu hepsinden bir tane alsan 3 4 saat bedava ders alırsın o şekilde denemeni tavsiye ederim.
  • hocam seviyeniz nedir 10 dk boyunca nasıl geçiyor konuşma biraz anlatırsanız?
  • hocam aldınız mı ?

    aldıysanız tavsiye eder misiniz?
  • Ben deneme kodlarıyla birkaç kısa konuşmalar yaptım. Gerçekten iyi bir sistemi var, istediğiniz eğitmeni seçebiliyorsunuz/randevu alabiliyorsunuz.
    Eğitmenleri değerlendirme sayfaları var, puan verebiliyorsunuz. Eğitmenin hatalarınızı, konuşma anında mı yoksa konuşmadan sonra mı düzeltmesini istemenize kadar soran bir uygulama. Eğitmenlerin tanıtım videolarından telafuzlarını en kolay anlayabildiğiniz ve değerlendirmeleri iyi olan eğitmenleri seçmeniz sizin için faydalı olacaktır.

    Fiyat aralığı yüksek geldi sadece bana o yüzden henüz satın almadım ama uygun fiyattan ulaşabilirsem düşünüyorum almayı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kocakserdar7 -- 27 Şubat 2018; 15:47:56 >
  • Ben satın aldım, 3 aylık paket, haftada 3 gün, 30 dk için 228 TL aylık ödüyorum. 3 ders yaptım, konuşma ve anlamada sorun yaşamayanlar için ideal. 7/24 eğitmen var. Beğenmediğiniz eğtimenler olursa, onlardan ders almayadadabilirsiniz yani faboriye eklediğiniz eğitmenleri takip edebilirsiniz. Promosyonları takip etmkete fayda var. İngilizce seviyeniz düşükse, anlamak ve konuşmak gerçekten zor oluyor :( ben çoğu zaman google translate kullanıyorum. Ekranda görünen chat yapma kotusundan da eğitmen ile yazışabiliyorsunuz. İkinci dersimde bana denk gelen eğitmen pek konuşkan biri değildi, bende zaten konuşamıyorum, Zor ve sıkıcı olmuştu ders :(
  • Geçen hafta yorumlarımı yazmıştım. Cambly'de pek çok eğitmen var. Farklı aksanlarda konuşan, farklı seviyelerde eğitim vermekte uzman olan vs. Öğretmenlerden ders aldıkça daha çok öğretmen tanıyabilir ve favori listenizi oluşturabilirsiniz. Benim ingilizce seviyem düşük olduğu için ben konuşmakta, eğitmenin ne söylediğini anlmakta zorlanıyorum. Sonuç olarak tavsiye ederim. Fiyatı uygun, ingilizce kurslara gitmekten daha iyidir. Türkçe bilen öğretmenlerde var ama az sayıda olduğu için akşam saatlerinde çevrimiçi yakalamak biraz zor. Rezervasyon yapmayı daha denemedim çünkü rezervasyon saatinde eğitimi kaçırma ihtimalim var, dk'larımın yanmasını istemiyorum.
  • coderMX C kullanıcısına yanıt
    aylık 288 tlye kaç dk konuşabiliyorsunuz ?
  • 3 aylık paket satın aldım,

    Satın aldığım paketin detayı: haftada 3 gün, gün başına 30 dk için 228 TL aylık ödüyorum

    30 dk x 3 gün = 90 dk bir haftada konuşabilceğeim dk sayısı.
  • 3 ay'ın fiyatını bir kere de ödüyorsunuz değil mi? Bir de indirim kodlarını filan nasıl bulabiliriz acaba? Hayırlı olsun bu arada eğitiminiz .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: garmen

    3 ay'ın fiyatını bir kere de ödüyorsunuz değil mi? Bir de indirim kodlarını filan nasıl bulabiliriz acaba? Hayırlı olsun bu arada eğitiminiz .

    Ben abone olduğum paket, 3 aylık bir paketti, aylık 228 TL karşılığında, haftada 3 gün, 30 dk'lık paket. 3 taksit halinde 228 TL ödüyorum. Peşin ödeme de %1,5 indirimi vardı ama taksit daha cazip geldi.

    Haftada 3 gün, 30'dklık paket 12 aylık abonelikte aylık 164 TL fiyatı vardı ama 3 aylık paketi denemek istedim. Sonrasında 12 aylık paketlere karar veririm dedim.

    Aşağıdaki youtube videosu üzerinden Cambly'den haberim olmuştu ve 10 dk ücretsiz kullandım. Sonrasında spam maillerin arasında Cambly promosyon kodunu içeren mail olduğunu fark ettim.

    İngilizceniz giriş seviyesindeyse, türkçe bilen eğitmenler ile çalışmak daha kolay olacaktır. Türkiye'de akşam saatlerinde Türkçe bilen eğitmenleri çevrimiçi bulmak kolay olmuyor ama imkansızda değil.

    Aşağıdaki ücretsiz 10 dk'lık promosyon kodu hala aktif mi bilmiyorum.

    https://www.youtube.com/watch?v=CgXPnpvrGNM

    Sponsor: Cambly ►http://****/2m5RoIY (10 Dakika Ücretsiz Görüşme Referans Kodu: barisozcan)




  • coderMX C kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim fiystı biraz pahalı ama değeceğini de düşünüyorum açıkcası.
  • Ücretsiz 10 dk denemesi yapabilirsiniz. 12 aylık 164 TL aslında aylık olarak çok pahalı değil ama tabi toplama vurduğum zaman 1968 TL çok para gibi görünüyor. English Time, Info Lang gibi kurs fiyatlarının son fiyatları kaç TL'dir bilmiyorum. Benim ingilizce kurslarına gitmeye zamanım yok ve evde ders çalışmadıktan sonra kursların tek başıan hiç bir faydası olmuyor. Kurslarda derslere giren öğretmen iyi değilse, zaman ve para boşuna harcanmış olabiliyor. Daha önce özel ders almaya başlamıştım, sonra bıraktım, şimdi Cambly'yi deniyorum.
  • 15 dakikalık demoyu denedim önceden benim ingilizcem iyi diyordum ama böyle yabancı biri ile konuşunca hiçbir şey bilmediğimi fark ettim. Biraz heyecanlandım bilmiyorum belki ondan olabilir. Bir yıl boyunca haftada 5 gün yarım saat 224 lira diye gördüm dedim ne kadar ucuzmuş ya hemen alayım dedim sonra bu fiyatın aylık olduğunu fark ettim Fiyatı daha uygun olsa hemen alırdım.

    @coderMX hocam siz başlamadan önceki seviyeniz neydi? gelişiminize faydası oluyor mu uygulamanın?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marselinyo -- 9 Mart 2018; 15:40:18 >
  • Üye olduktan sonra mail hesabınıza promosyon kodu gönderiyorlar, yani zaman zaman promosyon kodu mailleri geliyor. Spama düşerse Spama mail kudonuzu kontrol ediniz.



    Benim ingilizce seviyem düşük, kursların yaptığı sınavlara girmiş olsam beginner çıkabilirim ama düştükte olsa belli bi alt yapım var. YouTube'dan zaman zaman ingilizce eğitim kanallarını izliyorum (yabancıların kanalları), Fil Box TV aboneliği aldım ama kendi evinde TV olmadığı için şimdilik English TV'yi izleyemiyorum, Fil Box altivasyonu yapmadım. Android için kilit ekranında devreye giren uygulama ile metro ile işe gidip gelirken kelime ezberlemeye çalışıyorum. Eğer sizin için en uygun eğitmeni bulabilirseniz cambly çok iyi, ama uygun eğitmeni bulamazsanız ve seviyeniz düşükse cambly çok sıkıcı gelebilir. Ben şimdilik memnunum. Aboneliği 6 ay yada 12 aya çıkartacağım.
  • Şu an bildiğiniz bir kod v.s. var mı acaba ? Haftada 3gün 30 dakika yıllık ay başına 200 tl nin altına gelirse almayı düşünüyorum ama.
  • Siz Cambly'e üye olun, üye olduktan sonra ara sıra promosyon mailleri geliyor, spam posta kutunuzu da kontrol edin. En son geçenlerde ajanda18 promosyon kodu vardı (mevcut üyelere özel bir promosyon koduydu) süresi geçti, ara sıra yeni promosyon kodu gönderiyorlar. Yada Cambly'e mesaj atabilirsin veya mail, yardımcı olacaklardır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coderMX

    Siz Cambly'e üye olun, üye olduktan sonra ara sıra promosyon mailleri geliyor, spam posta kutunuzu da kontrol edin. En son geçenlerde ajanda18 promosyon kodu vardı (mevcut üyelere özel bir promosyon koduydu) süresi geçti, ara sıra yeni promosyon kodu gönderiyorlar. Yada Cambly'e mesaj atabilirsin veya mail, yardımcı olacaklardır.

    Hocam bayadır üyeyim de gelmedi bişi bakalım ilerde nolucak.
  • Cambly kullanıcı adınız nedir? help@cambly.com mail atabilirsiniz.
  • Cambly'e mail attım ama promosyon kodu göndermediler. Siz yine de mail kutunuzu kontrol etmeye devam edin. İyi bir promosyon yaparlarsa faydalanabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.