Şimdi Ara

canon 18-135mm ve 18-200mm kit lens hangisi daha performanslidir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
1.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni bi gövde alacagim beraberinde 18-135mm yada 18-200mm kit lens secmem gerekecek. Hangi lens daha verimlidir.söz konusu lensler kit olduğu icin özelliklerini yazmadim herkesin bildiği standart özelliklere sahipler. Ama ben fotoğrafa katkisi olani almak istiyorum



  • Bu kadar uzun bir fokala ihtiyacınız olacak mı? Eğer ki uzaktan bir şey çekeceğim kuş falan çekeceğim dersen 18-200 daha mantıklı olur. Alacağınız gövde hangisi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erenn10 E kullanıcısına yanıt
    Bu verimden, performanstan ne anladığınıza bağlı. 18-200mm, odak aralığı fazla olması sebebiyle çok esnek bir kullanım sağlar. Ama genel geçer bir kural varsa o da maks.odak/min.odak oranı 3'ten fazla lenslerin fotoğraf kalitesi açısından düşüşe geçtiğidir. Çünkü o odak aralığını elde edebilmek için normalden fazla sayıda optik eleman gerekiyor, çok sayıda kırılma/düzeltme yapılması gerekiyor. Optik elemanlar %100 geçirgenliğe sahip olmadığından, farklı kırılma indekslerine sahip olduklarından, ışık her bir elemandan geçişinde hem sayı fazlalığı sebebiyle azalıyor (kontrastı etkiler) ve hem de fazlaca kırılma/düzeltme sonucu sensöre düşen son görüntünün kalitesinde düşüşe (keskinliği, CA'yı etkiler) sebep oluyor.

    Bu noktada aklınızda tutmanız gereken lens seçiminin taviz vermekten ibaret olduğu. Kaliteden taviz verip geniş aralığın verdiği kullanım esnekliğini mi istiyorsunuz, yoksa kullanım esnekliğinden taviz verip daha dar aralığın verdiği daha fazla kaliteyi mi istiyorsunuz? Seçiminize böyle yaklaşın. Ondan sonra ona göre yeni tavsiye verilir.




  • Alacağınız l18-135mm lens STM mi yoksa klasik olanı mı? Zira STM lensler sessiz çalışan hızlı odaklayan ve bilhassa video açısından avantajı olan lensler. 18-135 STM ise tercih sebebi olabilir.

    Eğer klasik ise 18-135 ile 18-200 arasında ben şahsen daha esnek olduğu için 18-200 ü tercih ederdim. Tak gez gezi lensi olarak uygun olacaktır.

    Yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi bir lensin zoom aralığı ne kadar geniş ise keskinlik ve ışık yeterliliği bakımından sıkıntıya düşmeye başlar. Bu bakımdan profesyoneller minimum zoom hatta zoom olmayan asal lensleri tercih ederler. Ama gezi amaçlı kullananlar için esneklik önemli. lensi zırt pırt tak çıkar istemiyorsanız, çekeceğiniz objeler genelde uzak mesafe ve zoom istiyorsa, fotoğrafın profesyonel düzeyde keskinliği sizin için öncelikli gelmiyorsa 18-200 daha uygun olur.

    Ben amatör kullanımımda 18-135 ile tatminkar sonuç alıyorum. Hatta bazen 135 milimetrenin üzeri de olsaydı fena olmazmış diyorum. Tabii bunlar sizin çekeceğiniz fotoğrafta neler beklediğinizle doğrudan alakalı.

    Ne kadar zoom o kadar keskinlik, ışık kaybı ve optik bozulma demek. Önemli olan sizin bu optik bozulmayı ne kadar tolore ettiğiniz. Örnek fotoğraflara bakarak biraz fikir edinebilirsiniz. Her iki lensin de diyafram açıklıkları aynı değerlerde.




  • Yorumlariniz için teşekkürler. Canon 650d alacagim hali hazirda canon 500d yi 18-55 ve 70-300 lenslerle beraber uzun zamandir kullaniyorum. Ben fotoğrafta kaliteyi artirmasini ariyorum. Benim düşüncem 18-135 ve 18-200mm nin fotagrafa yansitacagi kalite arasında çok belirgin farklar varsa geniş aralikli daha mantikli geliyor. Ama benimde tahmin ettiğim gibi 18-135mm biraz daha kaliteli fotoğraf vereceği seklindeki yorumlara dayanarak seçimim bu yönde olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.