Şimdi Ara

Canon EOS 70D ve Rode NTG-2 Boom Mikrofon - Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Birbirinden ayrı iki tane sorum olacak:

    1- 3,5 yıldır Nikon D3100 sahibiyim ve hem markadan, hem de modelden memnun değilim. Aynı zamanda artık amatörlükten çıkıp profesyonelliğe doğru adım atmaya başladığım için makinam beklentilerimi karşılamıyor. Bu nedenle daha iyi bir makina arayışındayım. Araştırdığımda Canon EOS 70D'de karar kıldım. Hem Canon markası, hem de 70D modeli için düşüncelerinizi aktarırsanız çok sevinirim.

    2- Rode NTG-2 boom mikrofonu almak istiyorum fakat daha önce hiç kendime ait bir boom mikrofonum olmadı. Hep okulun malzemelerini kullandık. Bu nedenle ilk defa alacağım için biraz yardıma ihtiyacım var.
    Ne sitelerde satılan ürün fotoğrafında, ne de video paylaşım sitelerindeki bilgilendirme videolarında, hiç birinde kablosuna rastlamadım. Direkt olarak mikrofon çıkıyor kutudan. Kablosuna dair eser yok. DSLR makinalar ile bağlantı kurmak için bu aletin kablosunu ayriyetten mi almak gerekiyor? Tavsiye eder misiniz? Alan/kullanan arkadaşlar varsa düşüncelerini iletirlerse sevinirim.

    Şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi starfuckshottee -- 20 Aralık 2014; 3:24:04 >







  • Yardımcı olabilecek kimse yok mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum selamlar öncelikle Canon tercihin doğru. 650D'ye yönelip lens yatırımı da yapabilirsin bütçen doğrultusunda.

    Boom olayına gelince. Türkiyede ne yazık ki ses işleri çok amatör ilerliyor o yüzden bu tarz kaynakları sinema sitelerinden ve forumlarından bulabilirsin. Benim sana tavsiyem şu yönde olacak boom yaka mikrofonu gibi aletlerin DSLR larda kullanımı hiç kullanışlı değil.
    Hareket alanını kısıtlıyor ayrıca bu aletler ses için dizayn edilmediği için (Çok güzel video çekse bile) yetersiz kalacaktır. Onun için Harici ses kaydedicisi alman gerekiyor. Belli bir bütçen varsa yaz bana o yönde araştırayım senin için.
  • Şimdi ürüne baktım Boom diyince Fishpollü falan bir boom zannettim campact shotgunmuş şu videoya bakabilirsinhttp://www.youtube.com/watch?v=EqVWsUmC6gQ
  • Merhaba.

    Öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

    Canon EOS 70D + 18-135mm lensi 3.000 TL'ye aldım.
    Ayrıca yine 3 yıl önce aldığım tripodum da vasat kaldığı için Benro KH-25 video kamera tripodu aldım.
    8 GB hafıza kartım da yetmediği, ve kart dolar diye de tüm çekimlerimi korkuyla 720p kalitede yaptığım için ayrıca extreme 32 GB sd kart aldım.
    Bir de öğrenci olduğum için sanırım elim ayağım kilitlendi.

    Diğer yandan siz cevaplamadan önce kimse yazmadığı için başka kişilere de sordum. Onlar da bana "Sadece Rode Boom'u almanın tam olarak verim sağlamayacağını, aynı zamanda sizin dediğiniz gibi bir de üstüne harici ses kayıt cihazı almam gerektiği söylendi. Bunun bir de boompole'u var... Gözüm iyice korktu. Aslında harici ses kaydı için Zoom H4N (900 TL) almaktan ziyade daha ucuza (200-300 TL) ses kayıt cihazları buldum, onlardan mı alsam. Arada kaldım. Diyorum acaba biraz para biriktirip 2-3 ay sonra mı alsam, yoksa zorlayıp "ya bir şey olmaz ben kameraya ödeyeceğim para dışında aylık +150 TL daha veririm" diyip kendimi sıkıştırsam mı? Kararsızım




  • Ses kayıt cihazı senin için doğru bir karar olmuş. Boom mikrofonun boom sopası kablosu derken maliyeti artar. Alacaksan da kaliteli bir ses kayıt cihazı alıp arkana bakmaman lazım.
  • Dostum şimdi ne için kullanacağına göre değişir. Tabi ki ekipman yapacağın işin kalitesini arttıracak en önemli etkenlerden biri ancak Elindekilerle de çok iyi iş çıkartabilirsin. Boom için Fishpoll tabi ki şart ancak biz Vileda sopasından fishpool yapardık :) Belgesel yapacaksan röpörtaj tarzındaysa yaka mikrofonu yada boom gerekir. Ama sessiz alanda alacağın 70D nin kendi sesi bile yeterli olabilir. Ses bambaşka bir uzmanlık işi onlarla zaman kaybetme bu işin en önemli noktası fazla mükemmeliyetçi olmamak. Bütçeni çoksarsmayacaksa dediğim gibi harici çalış. Sarsacaksa ise var olan yeterli olacaktır. Ayrıca biliyorsun Türkiyede ekipman çok pahalı.

    70 D aldıysan bence 1080 25p çalış.
    Tripod için de su terazisi umarım vardır o modeli bilmiyorum yoksa amazondan çinden falan 2 3 dolara o flash takılan yere takılan kamera üstü teraziler var ondan al
    Hafıza kartıda Class 10 Sanıyorum çünkü hd görüntüleri onlar kaldırıyor.

    yine ekstra soracağın birşey olursa yazarsın iyi çalışmalar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Camelot22 -- 24 Aralık 2014; 20:54:55 >




  • son olarak mutlaka 50 mm 1.8 lens edin 200 250 lira civarıydı ben aldığımda çok faydasını görürsün 1.8 diyaframın alan derinliği çok estetik görüntüler elde etmeni sağlar.
  • Tekrardan merhaba. Öncelikle tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Dikkate alacağım.

    Dünden beri 70D'yi kurcalıyorum. Gerçekten muazzam bir makina.
    Dediğiniz gibi hafıza kartı Class 10.
    Tripod'un üstünde su terazisi var ve youtube'dan review videolarına baktığımda doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum. Başta aynı sizin gibi yabancılaşmıştım "Benro mu?" diye. Bakalım nasıl bir şey çıkacak.

    İşimin ne yönde olduğu konusuna gelirsek... Sinema-Televizyon 3.sınıf öğrencisiyim. Yıllardır tek hedefim ilerde yönetmen olabilmek. Ve bu doğrultuda, bölümümün getirdiği imkanlarla beraber genellikle kısa filmler çekiyoruz. Ara sıra bir kaç ders (TV Spor Yayıncılığı gibi) bizi röportaj koluna itiyor fakat dediğim gibi genellikle kısa film üzerine işimiz. Örneğin:http://www.dailymotion.com/video/x2crnn1_hayal_shortfilms?start=1 gibi

    Stüdyo ortamlarında sizin de dediğiniz gibi seste çok fazla sıkıntı çekmiyoruz fakat sahne-mekan dışarıda olunca gerçekten zor oluyor ve izleyene "kalitesiz" bir işmiş gibi geliyor. En başta da bana... Bu nedenle bu kadar ısrarlı ve istekliyim ses konusunda. Ama sanırım kendimi sık boğaz edemeyeceğim. Bi' 2-3 ay beklemem gerekli. Olmadı ikinci dönemin finallerine yetiştiririm ses işini :)

    Tavsiye ettiğiniz 50mm 1.8 lens sizce işime yarar mı? Çünkü sizin de anlayacağınız gibi yıllardır fotoğraf ile işim olmadığından lensler hakkında pek fazla bilgi birikimim yok. Fakat diğer yandan çekimlerimde alan derinliğini, yakın planı kullanmayı da seviyorum. "Tripodu koy bi' yere, tak üstüne kamerayı. Heh tamam kayda bas oynasın o genel planda." kafasında değilim. Hep farklı çekim teknikleri arıyorum.

    Neyse lafı fazla uzatmayayım. Tekrardan tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. İyi günler.




  • starfuckshottee kullanıcısına yanıt
    Umarım istediklerini başarabilirsin. 50mm örneği için daha önce çektiğim bi belgeselin teaserini atıyorum daha çok fikir edine bilirsin. Canon 550D 50mm 1.8f Lens https://vimeo.com/99448025
  • Sizin videonuz üzerine bir de şu (http://www.youtube.com/watch?v=5tSf_nK1Zso) videoya baktım. Gerçekten çok iyi. Tam benlik :)
    Maddi durumu biraz dengeye sokayım alıcam bundan inşallah.

    Yönlendirmeniz için teşekkür ederim :)
  • Bende rts 3. sınıf öğrencisiyim Daha çok amatör kısafilm röportaj vs. çekmek için makine almayı düşünüyorum d7100le 70d arasında gidip geliyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cimbomlusinan

    Bende rts 3. sınıf öğrencisiyim Daha çok amatör kısafilm röportaj vs. çekmek için makine almayı düşünüyorum d7100le 70d arasında gidip geliyorum

    Benim makinayı alalı 2-3 gün oldu. Bu nedenle kesin bir şekilde "Nikon'u boşver, Canon 70D candır can..." diyemem fakat şu bir kaç günlük izlenimlerimi göz önünde bulundurursak; gerçekten şu ana kadar çok memnunum. Hele ki D3100'den 70D'ye geçmek aynı tofaş-ferrari kıyaslaması gibi bir durum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.