Şimdi Ara

Çelik Burun ve Taban Yazlık iş Ayakkabıları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
9.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • MCRB M kullanıcısına yanıt
    Hafta içi birden gidebilirsen perpa ya gidip YDS nin aynı model tabanı Çelik olmayan burun kısmı ise Çelik olan modeline bakacağım, sanırım mekan taban ve burun çelik olan ağır gelecek eşimin babasına, inşallah YDS o mekan kadar ağır değildir, gerçi 1 kilo gibi bir ağırlığı vardı yanılmıyorsam YDS nin ayakkabısı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MCRB M kullanıcısına yanıt
    Özellikle topuğu çok rahat olan bir marka ve model tavsiye eder misiniz. Fiyat daha yüksek de olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yyusa Y kullanıcısına yanıt
    Denemek istediğiniz ayakkabıyı, internetten alıp, hoşunuza gitmeyeni iade edebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MCRB M kullanıcısına yanıt
    Ayakkabıda, antistatik ve esd nedir? Hangisinde, metale dokunduğunuzda çarpılır gibi rahatsız olursunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oha bunlar süperniş. Günlük hayatta giyen var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yyusa

    Dün bakamadım buralara ve o arada S1P Mekap siparişi verdim perpa dan bir satıcıya ve bugün teslim ettiler, sağolsunlar çok ilgilendiler. Ayağım 41.5-42 ve 42 numara çok rahat oldu hatta 41.5 olsa tam olacakmış ama ayakkabı da esneme pek olmayacağını düşünürsek sanırım 42 iyi.

    Dün 4-5 kişinin ayağında YDS G005 gördüm, bugüne kadar hiç dikkatimi çekmemişti ama bu işe soyununca hep gözümün önüne çıkıyor işçi ayakkabıları.

    Gerçekten de bu Mekap S1P tank gibi ve savaşa gidilir bu ayakkabı ile, ağırlığını bilmiyorum ama ayakta hissediliyor, umarım hediyeyi alacak kişi rahat eder.

    Yalnız şöyle bir durum var, bir işe girdinmi ve seçenekler son 2 ye indiğinde ben o 2 yede sahip olmak denemek kullanmak isterim, o yüzden aklım YDS G005 de ve yukarıda resmini paylaştığım sizinde güzel dediğiniz Mekap modelin de kaldı.

    İmkan olsa ayağımda deneyip test etsem ama maalesef yerlerinde gidip göremiyorum.

    Bahsetmiş olduğum bu iki model arasında bir seçip yapacak olsaydınız performans, rahatlık ve + özellikleri ekleyerek hangisini seçerdiniz kendiniz için, fiyatlarıda birbirlerine yakın, Mekap 90 TL civarı YDS ise 79 TL ye veririm dedim Mekap ı aldığım mağaza.

    Son olarak, iş ayakkabısı arayan çok insan olmasa da burada, ilerisi için bir çok kişiye faydalı olabilir diye düşünüyorum, şahsen ben güzel bilgiler alıyorum sizden ve Çağdaş arkadaşımızdan. Teşekkür ederim.









    http://www.dvcismarket.com Satın aldığım satıcı. Fiyatı 69 TL + 5 TL Kargo ücreti. İmkanı olanlar Perpa dan gidip alabilirler ben N11 üzerinden satın aldım.
    ''Son olarak, iş ayakkabısı arayan çok insan olmasa da burada, ilerisi için bir çok kişiye faydalı olabilir diye düşünüyorum,''




  • quote:

    Orijinalden alıntı: celalsungur

    Bu mesaj silindi.
    20344 iso, 61340 tse kodu herhalde.
  • Yds öneriyorum.Mekap'ta kullandım fakat alacaksanız çelik taban alın her ikiside iyidir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yazlık yds nin çok benzeri bende var güzel ama pek rahat değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • celalsungur kullanıcısına yanıt
    TS EN ISO 20344 iş emniyet ayakkabilarinin anayasasidir. iş ayakkabıları bu standarda göre test edilirler, ancak bu standardın içinde elektriksel özellik olarak sadece antistatiklik ve iletkenlik özelliği bulunmaktadır. Bu özelliklerin direnç değerleri ise bazı sektörler için kaba kalmaktadır. Bundan dolayi da esd denen ayakkabılar ortaya cikmistir. Esd testinin yapilşini ve ayakkabılarda bu özelliğin anlatıldığı uluslar arası standartta TS EN 61340 standardidir. Yani esasen iki standartta avrupaca kabul görmüş standartlardir.



    Sonuç olarak, bu işin teknik anlamda gercekten mutfagindan gelmiş birisi olarak Türkiye de standart iş ayakkabisi alacaksaniz YDSden başkasının yalan olduğunu, çok teknik olan iletken veya esd ayakkabı alayım ama bu özellikleri de uzun süre muhafaza etsin diyorsanız ALSER Ayakkabidan başkasının yalan olduğunu bilmenizi isterim.



    Hepinize hayırlı akşamlar dilerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • celalsungur kullanıcısına yanıt
    Sanırım bir önceki mesajimda esd ve antistatik ayakkabı hakkında sormuş olduğunuz soruya cevap vermiş oldum.

    Tekrar etmek gerekirse, antistatik ayakkabı elektriksel direnci esdye gore biraz daha kaba kaçan bir ayakkabidir. Antistatikligin sınır değerleri 100 kohm ile 1000 Mohm dur. Esdnin ise, standartlarda en fazla 75 Mohm olsun isterlerken, gelişmiş ülkelerde en fazla 10 Mohm dirençli ayakkabı isterler. Laboratuvar ortamında 999 Mohm direnç gösteren bir ayakkabı bile antistatik adı altında CE belgesi almaya hak kazanırken , ESD formatını karşilayamazlar. Sizlere trajik birşey daha söyleyeyim mi? Türkiye de maalesef ESD testini akredite bir şekilde yapacak laboratuvar dahi yoktur.... Neyse fazla uzattım.



    Ikinci sorunuza gelince, bu ayakkabıların hiç biri sizi elektrik çarpmış hissi vermez. Bu ayakkabılar, vücutta stresten olusan yada elektronik cihazlar gibi cihazlardan vücudunuza geçen statik elektigi topraklamak için kullanılan ayakkabilardir. Yani, statik elektrik olduğu için herhangi bir carpilma vs hissetmezsiniz. ben bunu makarna suzgecine benzetirim, iletken ayakkabılar, direnci çok düşük ayakkabilardir, statik elektriği anında toprağa ilettiler, ESD ayakkabılar da suzgecin delikleri biraz daha küçüktür elektriği daha yavaş iletirler, antistatik te ise suzgecin delikleri iyice kısılmıştır statik eletrigi çok daha yavaş iletirler ......... Yani özü esasen birbirlerini tamamlayıcı ayakkabilardir. Ben sizlerin çalıştığı ortamları bilmiyorum ama calistiginiz sektor esd ayakkabıyı kaldıracak bir sektör olsa bile, iş sadece ayakkabıyla bitmeyeceği , is yeri zemininin de bir etken olduğunu düşünerek ve Türkiye de ki zeminlerinde sıradan herhangi bir zemin olduğunu öngörerek, esd ayakkabıya fazladan para vermeyin derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • celalsungur kullanıcısına yanıt
    Topugu rahat derken, bu konuyu netleştirmek lazım. Doğrudan marka soylemek bence yersiz, ben size pu tabanlı herhangi bir marka da işinizi görür derim. Poliuretan hafif ve yumuşak olduğu için ayağınızı yormaz, ama sadece pu ile bitmez. Mesela çelik ara taban yerine kevlar ara tabanlı olsa, yada işteki riskinize göre ara tabansız olsa yani sadece pu tabanlı bir ürün olsa sanki ayağınız daha rahat eder. Ama çalıştığınız ortamda alttan batma riski varsa, (inşaat yada metal sektörü gibi) o zaman çelik yada kevlarsiz bir ayakkabı sizi riske atacaktır .

    Sonuç olarak, bence hoşunuza giden herhangi bir pu tabanlı ayakkabı ve internette de satılan jel topukluk alsanız sanırım sorununuz ortadan kalkacaktir.



    Örnek olması açısından



    https://www.google.com.tr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://ksmedikal.com/urun-detay/15/seffaf-jel-topukluk&ved=2ahUKEwjM4bzVx7_aAhVLkCwKHfYmBBgQFjANegQIBBAB&usg=AOvVaw3idb-uUYZiUPmUaFMYLvPu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • MCRB M kullanıcısına yanıt
    OTOYOL İNŞAATI ŞANTİYESİ İÇİN ALACAĞIM AYAKKABIYI. YOĞUN ELEKTRİKLİ BİR ORTAM DEĞİL AMA O KADAR PARA VERİP ALDIKTAN SONRA DA ÇITIR ÇITIR ÇARPILMAK İSTEMİYORUM. ANLADIĞIM KADARIYLA, ANTİSTATİK AYAKKABI GÖRÜR İŞİMİ.
  • MCRB M kullanıcısına yanıt
    iZMİR'DE YOLUMUN ÜSTÜNDE UĞRAYIP DENEYEREK İŞ AYAKKABISI ALABİLECEĞİM TEK YER METRO MARKET.
    ORADA DA MEKAP VE COFRA MARKALARI VAR. ÖZELLİKLE COFRA MARKANIN TAVSİYE EDEBİLECEĞİNİZ BİR MODELİ VAR MI?

    JEL TOPUK ALDIM AMA ÇOK İŞİME YARAMADI. SKECHERS'İN GO WALK SERİSİNİ KULLANIYORUM. TOPUĞU ÇOK RAHAT AMA ONUN DA İŞ AYAKKABISI MODELİ YOKTUR HERHALDE.
    VERDİĞİNİZ BİLGİLER İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
  • celalsungur kullanıcısına yanıt
    Cofra, ıtalyan markasidir. Mekapla cofra arasında eğer parasal kaygılar yoksa (ki dünkü mesajinizda problem olmadığını soylemistiniz) cofra tercih sebebidir. model önerecek kadar cofrayi tanımıyorum ve metroda hangi modelleri var bilmiyorum. Ama genel anlamda cofra daha güven veriyor.

    Diğer taraftan, tekrar edeyim antisatitik, iletken yada esd ayakkabı sizi alternatif akıma karşı korumaz Yani elektrik carpmasini engellemez. Kelimenin başında "anti" eki olduğu için antisatitigin elektriğe karşı koruma yeteneği olduğunu düşünülüyor. Aksine elektriği daha iyi iletir bu ayakkabılar. Elektrik carpmasin diyorsanız yalitkan ayakkabı almanız gerekir, bu konuustklarimizn hiç birisi yalitkan ayakkabı için değil.



    Siz alın bir cofra, sizi mutlu edecektir. Ama ne kullanırsanız kullanın eletrige güvenmeyin :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MCRB M kullanıcısına yanıt
    Metro’da lastik çizmeden başka bir şey yok. İsg sektöründe çalışan bir arkadaşım aşağıdaki ayakkabıyı tavsiye etti. Bu ayakkabı ile ilgili düşüncelerinizi alabilir miyim.


    https://www.hepsiburada.com/upower-quebec-s3-is-ayakkabisi-p-HBV000007R8LH?magaza=%C4%B0scielbiseleri&wt_gl=cpc.nelk.6822.yapi-market-pla-nc&gclid=CjwKCAjwk9HWBRApEiwA6mKWaYLWTZvIvTROst24zMjGsDoIm4AiH2uLd0q_ajL0-SJnmEKQzVHG4BoCtQ0QAvD_BwE

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yazlık iş ayakkabıları için size https://www.isguvenligistore.com/is-ayakkabilari-mekap/yazlik-is-ayakkabisi-cesitleri bu siteyi önerebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bediringucu12 -- 5 Ağustos 2019; 16:53:1 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.