Şimdi Ara

Cevap: Akıllı Kombi Termostatı Tavsiyeleriniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Ben Honeywell akıllı termostat kullanıyorum evde (Honeywell Total Connect Comfort).

    Oldukça memnunum. Sebepleri ise basit:

    1. Marka. Honeywell, termostatın mucidi diyebileceğimiz bir firma, ABD ve Avrupa seyahatleri yapmış olanlar bilir ki, evlerin ve otellerin bir çoğunda oda ısıtma kontrol elemanları hep Honeywell'dir. Üstelik bir çoğu nuhu nebiden kalmadır ama hala tıkır tıkır çalışır.

    2. Dayanıklılık. İki günde gebermeyecek, uzun yıllar işimi görecek bir marka benim için önemliydi. Sonuçta bu karşılık beklediğimiz bir yatırım ve karşılığını görmem lazım. Yukarıda bahsettiğim 30-40 yıllık Honeywell ürünlerinin hala çalışıyor olması beni biraz da bu marka ve modele yönlendirdi.
    Piyasadaki diğer Çin işi cihazların aksine, Honeywell'ler bildiğim kadarıyla İskoçya'da üretiliyor. Bu bence çok önemli.

    3. Uyumluluk. Honeywell, zaten piyasadaki bir çok marka kombi ve termostata ürün sağlıyor, yani aslında farklı markaların bile içinde Honeywell komponentleri var. Şimdiye kadar hiç bir uyumsuzluk yapamadım, verdiğim her komut kombi tarafından tıkır tıkır yerine getirildi, yanlış ayarlanan ve atlanan bir adım olmadı. Sistem tıkır tıkır işliyor. İnternetten yapılan değişikliklerin ana üniteye ve ordan da kombiye bilgi göndermesi ve değişikliğin yapılması hızı oldukça iyi (öyle internetten değişiklik yapıp 10 dk sonra etki etmesini beklemiyorsunuz)

    4. Manuel ünite: Ürünün sırf cep telefonundan kontrol edilmemesi benim için önemliydi. Her ne kadar bu ürünleri cep telefonundan uzaktan erişim için alıyor olsak da, kombinin ısısını ayarlamak için evde fıldır fıldır telefonumu aramak, aplikasyonun içine girmek ile falan uğraşacağıma evde kolayda olacak bir manuel ünite bence şart. Üstelik herkes teknolojiyle bu kadar haşır neşir olmak zorunda değil, ben evde yokken evde kalanlar için de ayarlaması kolay bir ünite olmalı. Bunun ne kadar önemli olduğunu, cihazın kontrolünün teknolojik olmasının yanında basit olması da gerektiğinin ne kadar şart olduğunu pratikte kullanmaya başlayınca anlıyorsunuz. Önemsiz gibi görünmesin, çok önemli.

    5. IF: Honeywell uygulamasının IF ile çalışıyor olması müthiş bir şeydi ve en etkili nedenlerden birisi de bu oldu. Şu an IF sayesinde her türlü "şart"a göre kombi ayarlarımı yapabiliyorum; misal evden 500 mt uzaklaşırsam kombiyi direkt kapat/ısıyı azalt gibi..

    6. Tasarım: Honeywell'in manuel ünitesi, çok şık bir tasarıma sahip, standart bir termostattan daha fazlasını kullandığınızı belli ediyor.

    7. Fiyat: Her ne kadar piyasada daha ucuz muadilleri olsa da (ki bir çoğu bence dandik, Türk malı denenlerin bile çoğu Çin yapımı) yukarıda da bahsettiğim gibi Honeywell markası da düşünüldüğünde bence satış fiyatı benzer rakiplerinden uygundu.

    Benim tecrübelerim bunlar. Elbette kişisel tercihler ve beğeniler kullanıcıdan kullanıcıya değişir, ancak ben bu tip konularda biraz da titizim. Honeywell için konuşmuyorum ama 3 kuruş fazla olsun ama bilindik bir marka olsun, herhangi bir sıkıntı yaşadığımda global twitter hesaplarına mesaj atarsam, hemen dönüş yapacak küresel kurumsallıkta olduklarını bileyim isterim; daha önceden başka alışverişlerimde buna dikkat ettim ve çok faydasını gördüm. Bir karton sigara parası bile etmeyen fark benim için bunların yanında önemsizdi.

    Bu yüzden uygun fiyata markalı ve donanımlı bir ürün almak için, gene Honeywell gibi bir markadan yana tercihimi kullandım.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.