Şimdi Ara

Cevap: ASUS DSL - N17U & N14U & N55U Modemleri Detaylı İnceleme + ANA KONU !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
1
Favori
253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben de dün N14U modelini alarak aranıza katılanlardanım. Konudaki tüm mesajları okudum. Öncelikle katkı sağlayanların eline sağlık.



    1/Cihazı alınca ilk olarak 1.0.9.9 sürümüne yükselttim ve arayüzde sürekli takılma ve netten kopma problemleri yaşadığım için 1.0.9.2 sürümüne düştüm. Şu an için stabil gözüküyor.

    2/Cihaz arayüzündeki ayarlamalar sonrasında her ayardan sonra yüzde sayarak beni bekletmesine biraz gıcık oldum açıkcası. Mesela evdeki her cihaza kendi istediğim IPyi vermek için DHCPden IP atıyorum, her IP atamada gereksiz yere bekletiyor. Oysa tüm tanımlamaları yaptıktan sonra kaydet diyince bunu yapsa daha iyi olurdu.

    3/Download masterdan beklentim yüksek değildi. Sonuçta bu işi yapan bir modem, bilgisayar değil. Bu beklentiler doğrultusunda enerji tasarrufu açısından da düşünecek olursak kullanmak mantıklı olabilir.

    4/Ancak download master ile indirdiğim dosyayı bilgisayara alma ya da bilgisayardan modemdeki HDDye veri aktarma hızı beni hayak kırıklığına uğrattı. Maksimum 5MBps değerini gördüm. bağlantım 11n ve 300Mbps gözüküyor ağ bağlantılarında; problemin dahili ya da harici HDD kaynaklı olduğunu da düşünmüyormu çünkü kasadan USB ile bağlantı yapıldığında makul hızlar söz konusu. Ancak buna rağmen DLNA üzerinden film izleme konusunda sıkıntı yok gibi. Gibi diyorum çünkü dünkü 1.0.9.9 sürümünden kaynaklı olduğunu düşündüğüm bağlantı kopmaları nedeniyle uzun soluklu bir film keyfi yaşamadım. Bugün tekrar deneyeceğim.

    5/Konu içinde geçmiş sayfalarda DLNA üzerinden TVnin altyazıları açmadığından bahsedilmiş. Samsung TV kullanıyorum. DLNA üzerinden izlenen filmde altyazı ile ilgili herhangi bir problem yaşamadığımı belirtmek isterim. Sorun yaşayanların ayarlarını ve altyazının ismini/konumunu kontrol etmesinde fayda görüyorum.


    6/Tüm bu tespitlerden sonra bir de sorum olacak. Gere WAN içinden DNSi elle ayarla seçeneği ile gerekse Yerel ağ içindeki DHCP altındaki DHCP bölümünden değişiklik yapmaya çalıştım ancak sanırım bu bağlantıma yansımadı. (modemi yeniden de başlattım.) Engelli siteler hala engelli. Bir kaç farklı DNS server da denedim oysa.
    Demem şu ku sanki elle DNS girme kısmında bir sorun var sanki modemde. Bunu kontrol etmek için internete hangi DNS üzerinden bağlandığımı kontrol edebileceğim bir site ya da sorgu var mı acaba?
    **Not: aynı sitelere, modem üzerinden DNS ayarı yaparak eski modemim ile girebiliyorum.


    Saygılar, sevgiler...



    < Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.