Şimdi Ara

CHERY ACTECO NASILDIR-ÖZELLİKLE KULLANANLARDAN YORUM LTF? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
1
Favori
58.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: siradisi_ayk

    Ben şu 2009 ve öncesi yorumları okudum ve sadece gülmekle yetindim. Çünkü bende de o dönem alınmış 2009 model kimo var :) ve 2. el piyasası yok denen o arabayı 10 ay önce ben 2. el olarak aldım. Şu an aracım 28 000 km de ve araç şu ana kadar hiç bir sorun çıkarmadı çok şükür.

    Ama şunu diyebilirim ki Chery'i kimseye önermem. Çünkü kullandığım bu kimonun tasarımı iç dizaynı donanımları ve özellikleriyle tanıştıktan sonra ben asla bu özelliklerden daha düşük bir özellikte araç almam o yönden kötü .) Çünkü 8-10 yaşında araç alırsam hayatta memnun olmam :))

    O kadar yorum var ve onların hepsi birer boş kirlilik işte. Çünkü gerçeği yansıtmıyor. Ben aldım memnunum...

    Hatta o kadar yorum yapan arkadaşlar bir zahmet şu Chery'nin tarihini okusunlarda ona göre yorum yapsınlar...

    Chery Automobile Çin'li bir otomobil üreticisidir. Chery Wuhu'nun yerel hükümeti tarafından sahiplenildi ve 2006 yılında rekor satış olarak değerlendirilen 305.000 sayısına ulaştı. Chery Çin'in en büyük otomobil üreticisi olmakla beraber dünyanın en hızlı büyüyen otomobil üreticisi olma ünvanını da taşıyor.

    Chery, 1997 yılında, Çin'in endüstrisi az gelişmiş bir bölgesi olan Wuhu'nun ekonomisine destek olmak için kuruldu. İlk fabrikası, Ford Avrupa'dan 25 milyon USD'ye alınan makineleri ve motor teknolojisini kullandı. 1999'da SEAT'ın Toledo'sunun lisanslı şasisini kullanarak otomobil üretimine başladı. Firma, Çin'in o zamanki kanunlarına göre yasadışı bir firmaydı ve "oto yedek parça sağlayıcısı" olarak kayıtlara geçirilmek zorunda kalmıştı. Firma bu nedenle, otomobillerini Çin'in her tarafında satmak için bir lisans elde edemiyordu.

    Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC) 2001'de Chery'nin %20 hissesini satın alarak, Chery'nin SAIC'nin milli perakende satış lisansını kullanmasını sağladı. 2001'de Chery, otomobillerini Suriye'ye ihraç etmeye başlayarak Çin'in ilk otomobil ihracatçısı oldu. Chery ayrıca ISO-9001 sertifikasını aldı. Eylül 2002'de Chery, zamanın en kıdemli kalite sertifikası olan ISO/TS 16949 sertifikasını aldı.

    2003'te Chery, bir araştırma-geliştirme birimi kurdu ve teknolojisini ve kalitesini geliştirmek için yabancı uzman firmalarla çalışmaya başladı. Sonu gelmeyen kalite kovalamacasında Chery, arabalarına ilk 2003'te uyguladığı Chery's Lean/Six Sigma üretim sistemlerinin başına geçmesi için Mitsubishi'den bir Japon mühendis kiraladı. Boya birimlerinde kullanmak üzere, 2004'te DURR boya sistemleri ile anlaştılar ve böylece bu avantajlı sisteme sahip olan dünyadaki sadece 5 firmadan biri oldular. Chery'nin diğer ortakları General Motors ve Volkswagen arasında yükselen gerilim nedeni ile, SAIC hissesini 2004'te Chery'ye geri sattı. 2005'te Chery, küresel otomobil endüstrisinin en kıdemli ve en katı kalite kontrol sistemi olan ISO/TS 16949:2002'ye yükseltildi.

    Aynı zamanda, Çin'in Birleşik Devletler'de satılan ilk otomobili olma ümidi ile, Malcolm Bricklin's firması ve Visionary Vehicles ile de çalışmaya başladılar. Plan, 5 yeni araba hattı ithal etmekti. Bricklin, Birleşik Devletler'de 250 satıcı aracılığıyla, 2007 itibarı ile yılda 250000 araç satmayı planladı. Bununla birlikte, oto dizaynı ve finansal 2 erteleme ve anlaşmazlıklar sonucu satış durdu. Bunun yerine, Chery, kendi ihracat planlarını kovalıyor ve, Amerika, Avrupa ve Çin pazarları için geniş araba sıraları dizayn ediyor. Estetik dizayn, Ferrari ve Lamborghini için yaptıkları dizaynlarla tanınan Bertone ve Pininfarina yardımlarıyla oluyor. Ayrıca Avusturya'nın AVL'si, yeni nesil araçlar için, biri turbodizel olmak üzere 18 motorun üretimi için Chery ile çalışıyor. ACTECO denilen yeni motor markası, Euro IV emisyonlarını karşılıyor ve, alüminyum alaşım silindir blokları/kafaları ve direkt yakıt püskürtmesi gibi ileri teknolojileri kullanıyor.

    Bosch, Chery'ye, modern şanzıman tasarımlarında yardım ediyor. Lotus Mühendislik (yarış arabaları şasilerindeki deneyimleri ile bilinirler), Chery'ye oto dizaynı ve kalitesinde yardım ediyor. Ricardo Consulting Engineers da Chery'ye, Çin'in ilk hibrid aracını üretmesi için bir hibrid güçlokomotifi geliştiriyor.

    Chery araçlarının tamamına yakınını Çin'de üretiyor. Chery 2003'te İran'da, Çin'in ilk yabancı otomobil tesisi olan tesisi kurdu, ve 2005'te QQ'sunu Modiran Vehicle Manufacturing Company'de üretimde gördü. Ayrıca 2005'te başka bir Chery tesisi işletilebilir hâle geldi. Chery 2006'nın sonlarına doğru Malezya'da üretime başlamayı ve Maddi - Cairo'daki eski Daewoo Motor'un tesislerinde Speranza markası adı ile araçlarının üretildiğini görmeyi planlıyor.

    Chery, Mauricio Macri sahipli bir firma olan Socma ile, Chery Mercosur'u şekillendirecek ve 2007'den itibaren QQ ve Tiggo'yu Montevideo, Uruguay'da üretecek olan bir ortak girişim için bir anlaşma imzaladı. Chery Birleşik Devletler'de 1 milyondan fazla araç sattıktan sonra da, orada da bir tesis kurmaya niyetli.

    chery nin tarinini yazacağınıza mermerlerin tarinini yazın.. 35 binde amörtisör diye bişey kalmadı arabamda ve 2 aydan beri amörtisör bekliyorum. bostancı ve ümraniye sanayi sitelerini dolaştım hiç olmazsa tamir ettireyim dedim onu da yapamiyorlar, tamir takımı yok diye. ve uzun yola çıkacağım çıkamıyorum.




  • arkadaslar bazı arkadaslar gereksiz yere haddinden fazla abartıkyorlar
    ben gecen sene alia 2009 aldım bir yıl kullandım epryodik bakımları haricinde zerre kadar bı sıkıntı cekmedim. bu sende alia lusso ful donanımlı olanı aldım
    gene zerre kadar sıkıntım olmadı parcaya ıhtıyacın oldugunda genel emrkezi olan mermerler otomotivi ara merve hanım var
    sana ıkı dakıkada ıstedıgın parcagı akrgolatır.biz durmusuz işimiz gücümüz yok sanki baskalarını kotuluyoruz
    yıllardır fıat turkiyede turk malı diye turk isimelri araclarına takıp bize gagaladılar.
    biizm daha kendi malı olarak dogru durust bi kibrit.cakmak uretemiyoruz durmusuz kendimizi eleştirecegimize baskalarını elestiriyoruz .önce bi gidin bakın ınceleyin binin test surusu yapın.siz opelden inmin reno megan a binin arada daglar kadar fark goreceksiniz alısma doneminden sonrada farkı hisedeceksiniz.kim ne diyorsa desin bu konfora bu agırlıktakı bi araca 40 bin tl verecegime aynısından hatta konfor özellişk olarak daha fazla olan bu tur araclara veririm daha iyi. lütfen baskalarını kötüleyeceginize önce bi kendinize bakın daha yerli malı dogru durust bi urunumuz bile yok VESTEL vardı o da artık cinde uretilip turkiyeye geliyor. neden gumruk vergileri yok işcilik maliyeti neredeyse sıfır denecek kadar azdır.gidin arcelik urunune bakın arkasındakı etiketinde ya made ın cıhana yada r.p.g yazar. gidin sony urunelrine bakın aynı sey. ben playstatın salonu işlletiyorum salonumda 30 civarında ps3 masam var cony japon malı ama suan orjınal sony eurısa garantılı urunlerimde arkasındakı etıketinde made ın chana ayzıyorrrrrrrrrrrrrrrrr.
    umarım bu bilgi sizi tatmın edecektir. tatmin edecek eminim ama bazıları bunu kaldıramıyorlar baska urunlerin reklamını yapmakla yetiniyorlar
    2000 yılarında hunday da aynı durumdaydı yok efendım uzak dogu malı yok kore malı simdi gelin gorun bakılım hunday suan nerede turkiye piyasasının yuzde 20 sine sahiptir siz siz olun birilerini elestirirken kendinizi onalrın eyrine koyun ondan sonra bir eyrine iki defa duusnun derim




  • 2008 den beri Chery alia kullanmaktayım.... düzenli bakımları servisimde yapıldı ve kilometre geldiğinde yapılmaya devam ediyor. hiç bir sorun çıkmadı.

    bazı kendini bilmez kullanmadıkları araçlara anca mahallenin dul karısı gibi yorum yapmayı bilenlere sesleniyorum burdan.

    getirin aracınızı kafa kafaya girelim. kim ne kadar hasar aldı görelim. ben bu kadar sağlam olduğunu söylerim size.

    chery ' i kötülemek maksadıyla çin aracı vs diye youtube ye sahte chery ile alakası olmayan araçlar koyulmuş kalkmış burdaki bazı bilgisiz embesil kişilerde onları söylüyor yanına bile yaklaşmam bedava verseler bilmem diyor.

    chery alia crash test yazdığında alia ve chery olduğuna iyi bakın öyle izleyin video yu. ncap testlerinde 5 yıldızı var... ! onuda belirteyim o bilgisiz cahil arkadaşlara. hatta benzer diğer araçlarada iyi bakın kaza testlerinde ne hallere geldiğini ona göre konuşun. bilgisizce değil.

    ben 1 kere baya boylu büyük bir köpek çarptım önüme koşarak fırladı 100 km hızdaydım. köpeğe vurmamla köpeğin top gibi uçması bir oldu. peki ya sonucu ? köpek anında öldü... aracımdaki hasar tamponun orta kenarı çatladı ön panjur kırıldı bir kısmı onunda. serviste söküldüğünde gördüm içeriye geçememiş bile verdiği hasar. tamir olabilceği söylendi kırık oluşan yerin ama yaptırmadım kasko olduğu için sıfır tampon takılmasını söyledim.

    bir kaç kişinin daha başına gelmiş aynı yerde aynı olaydan farklı araçların tamponlarını oraya bırakarak geri dönmüştür...! hani o sağlam dediğiniz tarzdakilerin.

    markacı olacağız diye bildiğiniz şeylerin dışına çıkmak keşfetmek yerine saçma sapan kelimelerle konuşuyor bir çoğu insan ben hala 2008 model aracımı kullanıyorum sürekli şehir içi kullanıyorum şu an 63.000 km de ağır bakımları yapıldı 1000 tl verdim yeni servise ağır bakım için. tiriger kayısı bilyesi vs vs vs faturada değişenler yazıyor. aracım tertemiz duruyor. ve ben spor bir görünüş kazandırdım üzerine yaptığım süs ve aksesuarlarla...

    ÖZETLE SÖYLEYEYİM. gelly dediğiniz çin arabası ile CHERY ' nin isimlerini yan yana anmayın. gelly kadar çürük bir araç yok. chery aracım 1430 KG. bu ağırlık nerden geliyor yada diğer araçlar benzerleri ne kadar ağır yada ne kadar hafif diye araştırsın o markacı mahallenin dul karısı gibi konuşan arkadaşlar.

    ne demişler kedi ulaşamadığı çiğere mundar dermiş o misal... bilmediğiniz kullanmadığınız şey hakkında yorum yapmayın !




  • bu arada aracın kalitesini servis ile yada bayi ile ölçmeyin. hani bir laf var kıllık yapana kıllık yaparlar. neden benim 2008 den beri şu an 2015 toplam 7 yıldır servisimle can ciğer haldeyim ? demekki insan var insan var. sizin salak bir servisiniz parça getirtmedi vs diye aracı kötülemeyin. aracın bir suçu yok eğer suçlu varsa oda servisin kendisi servisin sahibidir. siz direk mermerler ile irtibat kurun bakın nasıl gelmeyen şey anında geliyor görürsünüz.
  • son birşey söylemek istiyorum araç dışında ve çin araçlarını kötüleyen kişilere.

    bmw oldun mercedes olsun buna bir çok firma daha koyabiliriz araştırma yaparsak. bir çoğu çin ' deki fabrikalarda üretiliyor. ordan almanyaya ordanda sana geliyor naber düdük ;? çin arabası alınmazmış.

    aldığın bmw mercedes volvo vs nerde üretiliyor bir bak. diğer konulara gelirsek aldığın parçalar aracına aldığın yedek parçalar nerde üretiliyor birde ona bak. bosh ateşleme sistemi nerde üretiliyor fabrikası nerde ? aldığın toshiba flash disk nerde üretiliyor ? aldığın sony TV yada Beko TV nerde üretiliyor arkasını çevirde iyi bak. yada googleden araştır fabrikaları nerdeymiş diye. adamlar bir sürü yere çinde dahil olmak üzere fabrika açıyor. çin malı kötüdür diye bir şey yok. ucuz boktan çin malıda var. kaliteli malda var. orta sınıf malda var. yani bilip bilmeden konuşan o mahallenin dul karıları umarım bunları okur. birazda araştırır bilgi sahibi olur. CHERY candır can.....




  • chery alia 1.6 ' dır nadir olarak 2.0 motoru getirildi diye biliyiorum türkiyede sayılı kişide var. ve genel olarak söylerseniz 1.6 motor 119 beygir.

    biri demiş kaloriferde sorun var şu bu... benim neden 4 konumlu kalorifer 2. konumdayken pişiriyor bizi ? kalkmış servis motorda titreme var normaldir çin arabası bu demiş böyle saçma laflar ilk kez duyuyorum.

    benim servisim neden demiyor ? demekki senin servis diye gittiğin yerin yetki belgeleri eksik yada normalde olması gereken usta orda yok başkası bakıyor. birşeyden anlamayan kişiler yani.

    ustayım diye geçinen çok sanayici var zaten. demekki benzeri sizin serviste çalışıyor.

    CHERY Mİ? ŞU ÇİN MALI OLAN MI? YA BİNİLİRMİ O ARABAYA? SAÇMALAMAA.. ÇİN MALI O YA..YERİYLE ARABA OLSA NE YAZAR...
    bu şekilde düşünen arkadaşlar size sadece gülüyorum bende :)))))))




  • Tamam sakin ol Chery güzel araba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Voowwww easy boy

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omega03

    son birşey söylemek istiyorum araç dışında ve çin araçlarını kötüleyen kişilere.

    bmw oldun mercedes olsun buna bir çok firma daha koyabiliriz araştırma yaparsak. bir çoğu çin ' deki fabrikalarda üretiliyor. ordan almanyaya ordanda sana geliyor naber düdük ;? çin arabası alınmazmış.

    aldığın bmw mercedes volvo vs nerde üretiliyor bir bak. diğer konulara gelirsek aldığın parçalar aracına aldığın yedek parçalar nerde üretiliyor birde ona bak. bosh ateşleme sistemi nerde üretiliyor fabrikası nerde ? aldığın toshiba flash disk nerde üretiliyor ? aldığın sony TV yada Beko TV nerde üretiliyor arkasını çevirde iyi bak. yada googleden araştır fabrikaları nerdeymiş diye. adamlar bir sürü yere çinde dahil olmak üzere fabrika açıyor. çin malı kötüdür diye bir şey yok. ucuz boktan çin malıda var. kaliteli malda var. orta sınıf malda var. yani bilip bilmeden konuşan o mahallenin dul karıları umarım bunları okur. birazda araştırır bilgi sahibi olur. CHERY candır can.....

    Sakin ol şampiyon. En iyisi chery

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar daha yeni Chery Alia 1.6 acteco lusso 2008 model olanını aldım, Kütahya merkez de oturuyorum,bana yakın yetkili servis önerilerinizi bekliyorum,gittiğimde adamakıllı işini yapan servis yani gösterge panelinde ABS ışığı yanıyor birde aktivasyon yapılması gerekiyormuş,birde arasıra ilk çalıştırmada boştayken 4000 devire çıkıp üstüne çıkmıyor,kontağı kapa hemen aç gaza bas 7000 devire çıkıyor,bu sebepten dolayı aktivasyon olması gerekiyormuş ,cihaza bağlanıp yani,yardımlarınızı bekliyorum, teşekkür ederim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motor böyle


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • omega03 O kullanıcısına yanıt

    çok merak ettim hala kullanıyor musunuz o öve öve bitiremediğiniz, mükemmel (!) otomobilinizi? o eski nesil cherylerden bir tane bile görmüyorum artık. eskiden sık görürdüm. neden acaba? ayrıca getirin aracınızı kafa kafaya girelim demişsiniz ben kimsenin arabasını biçmek istemem ister çin malı olsun ister hint malı olsun yazıktır günahtır  

  • iso43000 İ kullanıcısına yanıt
    Yorumlar nasıl

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.