Şimdi Ara

CHP-FETÖ... Ekmek için Ekmeleddin... / Yılmaz ÖZDİL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ihsan-ı ekmel

    İki sene önce…

    CHP yönetimi demokratik bir yol tercih etti, CHP milletvekillerine, il başkanlarına, belediye başkanlarına “cumhurbaşkanı adayımız kim olsun?” diye soruldu. Ezici çoğunlukla “Yılmaz Büyükerşen” çıktı. CHP genel başkan yardımcıları, Yılmaz Büyükerşen'e ayrı ayrı telefon ettiler, adaylığının kesinleştiğini bildirdiler. 15 haziran günü, CHP'nin tüm belediye başkanları Eskişehir'de buluştu. Tüm medya davet edildi. Kulaklara fısıldandı… Canlı yayında, bizzat Kılıçdaroğlu tarafından Büyükerşen'in cumhurbaşkanı adaylığı açıklanacaktı. Herkes biraraya geldi, tüm televizyonlar aynı anda canlı yayına geçti, nefesler tutuldu… Ve bitti! Aday maday açıklanmadı. En başta CHP'liler, tüm medya şaşkındı. Ne oluyor demeye kalmadı, ertesi sabah Kılıçdaroğlu çıktı, “adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu” dedi.

    *

    CHP milletvekilleri, genel başkan yardımcıları bile o saniyede öğrenmişti, o saniyeye kadar kimsenin haberi yoktu.

    *

    Ahali internete koştu… Herkes Google'a girdi, “kim bu Ekmeleddin?” diye aramaya başladı. O an, Türkiye'deki tanınma oranı sadece yüzde 22'ydi. Vatandaşların yüzde 78'i adını bile duymamıştı.

    *

    Memlekette adam kalmamış gibi tee Mısır'dan bulunmuştu. Rum Ortodoks Patriği, Gökçeada doğumlu, Hahambaşı, İstanbul doğumlu, Ermeni Patriği, İstanbul doğumlu… CHP'nin cumhurbaşkanı adayı, Kahire doğumluydu!

    *

    Arap kültürüyle yetişmişti. Şeriat denince ilk akla gelen üniversite, El Ezher'de çalışmıştı. Türkiye'ye hayatında ilk defa 27 yaşında gelmişti. 2004'te Akp'nin desteğiyle İslam İşbirliği Teşkilatı genel sekreteri olmuştu. 2014'te bu görevinden ayrılır ayrılmaz, Türkiye Cumhuriyeti'ne talip olmuştu. Beyaz Saray'da ağırlanan ilk İslam İşbirliği Teşkilatı başkanıydı, Obama tarafından davet edilmişti, müslüman ülkelerdeki çatışmaları önlemek için “İslam ordusu” kurulmasını önermişti, ki, bu İslam ordusu aslında ABD projesiydi.

    *

    Babası Mehmet İhsan Efendi, cumhuriyet ilan edilir edilmez Türkiye'den ayrılmış, Mısır'a gitmişti. Mustafa Kemal hakkındaki idam fermanını bizzat kaleme alan, “Mustafa Kemal'in öldürülmesi dini vazifedir” diyen, Vahdettin'in şeyhülislamı Mustafa Sabri'nin en yakın adamıydı. Mustafa Sabri öldüğünde Kahire'de Gafir mezarlığına gömülmüştü, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun babası da ölünce, Mustafa Sabri'nin yanına gömülmüştü. Birbirlerini bu kadar seviyorlardı.

    *

    O günkü cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Exeter üniversitesindendi, Ekmeleddin bey de Exeter üniversitesindendi. Ne hoş tesadüftü di mi? İngiltere'nin prestijli kurumuydu, petrol zengini Arap ülkelerinden bol sıfırlı bağışlar alırdı, Arap araştırmaları enstitüsü vardı, Kürt araştırmaları enstitüsü vardı, İngiliz istihbarat servisinin elemanları, Ortadoğu uzmanı olabilmek için burada eğitilirdi.

    *

    Gazetecilere ilk demecini cami kapısında verdi. “Burası bereketli bir cami, Turgut Özal da burada namaz kılardı” dedi.

    *

    Açık açık “CHP'li değilim” diyordu. Demokrat Parti geleneğinden geldiğini söylüyordu. Turgut Özal'ın hayranı olduğunu söylüyordu. Tayyip Erdoğan için “aile dostum” diyordu. CHP'nin adayı konuştukça, CHP'liler kulaklarına inanamıyordu.

    *

    “Ekmek için Ekmeleddin” diye tuhaf bir slogan buldu. Sanırsın, fırıncılar odası başkanlığına adaydı. Peki, kim bulmuştu bu evlere şenlik sloganı? Reklamcı filan yoktu. Ekmeleddin beyin oğulları bulmuştu! Kampanyasını CHP değil, Ekmeleddin beyin oğulları Aziz ve Orhan, kafalarına göre yönetiyordu, basın peşlerinden koşuyor, basına konuşmuyorlardı. Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Cumhuriyet Halk Partisi, kim olduklarını bilmediğimiz, tanımadığımız birileri tarafından adeta esir alınmıştı. CHP adına başkaları karar veriyordu.

    *

    Seçim bildirgesini okumaya, besmele ve Fatiha suresiyle başladı.

    *

    Ahireti bile devreye soktu. Adnan Menderes'in Turgut Özal'ın Necmettin Erbakan'ın Bülent Ecevit'in Alparslan Türkeş'in Muhsin Yazıcıoğlu'nun kabirlerini ziyaret etti, dua ederken poz verdi, Menderes'in mezarının başında konuşma yaparken ağladı.

    *

    Yurt gezilerinde en önce türbelere gidiyordu. Hatay'da mesela, Hızır Aleyhisselam türbesine gitti, dua etti, vatandaşları “ehlen ve sehlen” diye Arapça selamladı.

    *

    Güya laikliği tarif etti. “Laiklik demek, lekum diniküm veliyeddin demektir, herkesin dini kendine, bunu cenab-ı Allah söylüyor” dedi. Dinin siyasete alet edilmesinde karşı devrimcilerle yarışıyordu.

    *

    Cemaatin tetikçileri Halk TV ekranına doluşmuştu. “CHP'li olup da Ekmeleddin İhsanoğlu'nu eleştirenler bundan böyle Atatürkçüyüm demesinler” diye racon kesiyorlardı. CHP içinde Ekmeleddin beyin adaylığına itiraz etmek adeta suç haline gelmişti. İtiraz edene “CHP düşmanı” deniyordu, “Ekmeleddin beye karşı çıkarak Akp'nin ekmeğine yağ sürüyorsun” deniyordu, susturuluyordu.

    *

    Chp'de Ekmeleddin beyin adaylığını sadece Kemal Kılıçdaroğlu istiyordu… CHP dışında ise, hararetle isteyen biri daha vardı.

    *

    Fethullah Gülen… Seçime beş gün kala Pensilvanya'daki vaazında aynen şunları söylüyordu: “Her halimizde, her tavrımızda, iman-ı ekmel, İslam-ı ekmel, ihsan-ı ekmel, ihlas-ı ekmel, rıza-yı ekmel, yakin-i ekmel demeliyiz, hayatımızı bu atkılar arasında dantela gibi işlemeliyiz, düşsek, sürçsek bile, kalktığımızda el ihsan demeliyiz.”

    *

    Ve, aradan iki sene geçti…

    *

    Melih Gökçek cinler tarafından kandırıldığını itiraf etti.
    Bülent Arınç ahmak olduğunu itiraf etti.
    Hazır itiraf sezonu açılmışken…
    Bi itiraf da Kemal Kılıçdaroğlu'ndan bekliyoruz gari.

    *

    Tıpış tıpış açıklayın…
    Mecburettin beyi cumhurbaşkanı adayı yapmanızı kim mecbur etti?



    Kaynak - SÖZCÜ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M4RLB0RO -- 27 Temmuz 2016; 10:10:37 >







  • yılmaz özdili sevmem

    ama ben bunu 3-4 yıldır söylüyorum fetö çok ciddi şekilde kılıçdaroğlunu ve chp yi kullandı

    akp ile cemaatin arası bozulmadan önce, sürekli okyanus ötesine laf atan hocaefendinizden icazet alıyorsunuz diyen ve hep kötüleyen chp ve yanlıları ne oldu da çark etti

    son birkaç yıldır doğru düzgün cemaate laf atılmıyor, forumlarda sosyal medyada eskisi gibi şakirtler pilavlılar gibi dalga geçilmiyor, parti ve başkan bazlı bir eleştiri gelmediği gibi bakın burası önemli, normal vatandaşta susmuştu

    hadi chp parti olarak sustu, vatandaşa ne oldu? daha öncede yazdım sizi yönlendiriyorlar farkında değilsiniz, bazı ismi bilinmeyen ama çevresi olan kişiler tarafından ortaya kelimeler görüntüler atılır halka sunulur, bu kelimeler eleştiriler dilden dile yayılır, ne zaman ki susmanızı isterler, sizde susarsınız, acı ama gerçek

    15 temmuz olaylarından sonra dün haricinde bir kere bile fetö diyemedi cemaati kötüler bir dil kullanmadı

    dünki açıklamasıda sanırım baskılara dayanamadı mecburen söyledi




  • Karar.com'da Gürbüz Özatınlı'nın dünkü yazısını okumanı tavsiye ederim ; )

    *****************************


    Şu kışkırtıcı soru zihnimin içinde dönüp duruyor… Genel Kurmay Başkanı dâhil tüm kuvvet komutanlarının en yakınlarındaki “yaver”lerin galiba tamamı Gülenci çıktı. Kalibresi olağanüstü yüksek bir istihbarat örgütüyle karşı karşıya olduğumuz su götürmez bir gerçek… Peki, karanlık bir kaset operasyonuyla gelen CHP Genel Başkanı’nın yanında, arkasında nasıl insanlar var acaba? Gülen üzerinden çalışan küresel istihbarat örgütü TSK’nın olmadık yerlerine sızmayı başardı da CHP ve Kılıçdaroğlu kendisini nasıl “korudu”?

    Koruyabildi mi gerçekten?

    Doğrusu bazı taşlar kafamda yeniden yerlerine oturuyor. Hayır, 17-25 Aralık’ta Kılıçdaroğlu’nun elinde Cemaat tapeleriyle her gün Meclis kürsüsünde yaptığı konuşmaları hatırlatacak değilim. Cumhurbaşkanı seçiminde Ekmeleddin İhsanoğlu’nu desteklemesi üzerinde de durmayalım. Haziran seçimlerinden sonra Cemaatin bütün sözcülerinin olanca ağırlıklarını koyarak savundukları HDP destekli CHP-MHP koalisyonunu oluşturabilmek için Devlet Bahçeli’ye Başbakanlık rüşveti vermeye kadar işi götürdüğünü de biliyoruz. Bütün bunlar tamam. Ama daha önemlisi var…

    ***

    Hepimiz biliyoruz ki Kılıçdaroğlu hem Haziran hem de Kasım seçimleri sürecinde ve sonrasında aşırı sert bir dil kullanmaktan kaçınıyordu. Fakat özellikle Başkanlık sistemi ve yeni Anayasa tartışmaları yoğunlaşırken Kılıçdaroğlu’na bir haller oldu. Alışılmışın dışında ve göze batan bir eğretilikte sertlik gösterilerine başladı. “Tecavüzcünün altına yatmak”, “kan dökmeden başkanlığın gelemeyeceği”, “yeminini unutan şerefsiz” cümleleri duyulur oldu.

    Halil Berktay’ın Kanal 24’teki “serbestiyet” programında bir iki ay önce, mealen; “Kılıçdaroğlu’nun bu tuhaf sertliğinin makul bir siyasi izahını bulamadığını, fakat bunu akılsızlıkla da izah etmenin güç olduğunu; (Shakespeare’in kahramanının da bir repliğine gönderme yaparak) bu akılsızlık gibi gözüken tutumun görülemeyen başka bir aklın ürünü olabileceğini” ifade ettiğini iyi hatırlıyorum.

    ***

    Evet; Kılıçdaroğlu belli bir tarihten sonra belirgin olarak gerilimin yükseltilmesine oynadı. Gözü sokağa bakan bir sesti bu. Fakat sokak boştu ve laik amcalar ve teyzelerin Cumhuriyet mitinglerindeki enerjisinden eser kalmamıştı; bu apaçık görülüyordu. O halde bu neyin yatırımıydı? Teyzelere, amcalara güven veren sağlam bir güç o boş sokaklara el koyduğunda arkalarından yürüyecek bir kızgınlık ve cesaret mi yaratılmak isteniyordu? Toprak ne için sürülüyordu?

    Bugün artık böyle sorulara kimse “ucuz komploculuk” diyemez; dememeli…

    Ben Genel Kurmay Başkanı’nın, MİT Müsteşarı’nın “uyutulduğu” bir ülkede CHP Genel Başkanı’nın kürsüde kafasının arkasından kulak işareti yapılsa farkında olmamasına hiç şaşırmam…

    ***

    Kanımca Kılıçdaroğlu oyunun neresinde olduğunu görebilecek bir tecrübeye sahip değil. İnanıyorum ki, eline dosyalar verilip parlatılmaya başlandığı ilk günlerden beri “suflelerle” yönetildi. Zaten yukarıda saydığım en kritik kırılma anlarında üstlendiği roller çok açık ve hepsi gözümüzün önünde gerçekleşti.

    Kanımca Kılıçdaroğlu, kendi başını da yiyecek bir darbe yatırımında kullanıldı. O, Cemaatle dans ettiğini bilmiyor muydu? Bence biliyordu. Fakat kendisi Cemaati kullandığını zannediyordu. Herhalde böyle kanlı ve alçak bir darbe girişimine ihtimal vermiyordu.

    Darbe gecesi ve onu takip eden günlerde kötü bir sınav vermedi.

    Önümüzdeki günlerde toplumsal kutuplaşmanın yumuşaması, demokratik uzlaşmaya giden yolların açılması için yapıcı bir siyasette ısrar edecek mi?

    Yaşadıklarından radikal dersler çıkartıp, tabanın reflekslerinin üstüne gidecek ve dönüştürücülük yolunda ağırlık kuracak cesareti gösterebilecek mi?

    Belki de ilk kez şimdi gerçek bir liderlik şansı ayağına geldi.

    “Hayır” ve “şer” üzerine çok şey söylendiği günlerden geçiyoruz.

    Umalım ki, CHP için de bu olay hayırlara vesile olsun…




  • Fetönün sol partilerle ilişkisi Ecevit zamanına kadar uzanıyor. Ecevit zamanında övmüştü.
    Solun temizlenme zamanıdır. Sn CB. bunu da başarır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atroce

    yılmaz özdili sevmem

    ama ben bunu 3-4 yıldır söylüyorum fetö çok ciddi şekilde kılıçdaroğlunu ve chp yi kullandı

    akp ile cemaatin arası bozulmadan önce, sürekli okyanus ötesine laf atan hocaefendinizden icazet alıyorsunuz diyen ve hep kötüleyen chp ve yanlıları ne oldu da çark etti

    son birkaç yıldır doğru düzgün cemaate laf atılmıyor, forumlarda sosyal medyada eskisi gibi şakirtler pilavlılar gibi dalga geçilmiyor, parti ve başkan bazlı bir eleştiri gelmediği gibi bakın burası önemli, normal vatandaşta susmuştu

    hadi chp parti olarak sustu, vatandaşa ne oldu? daha öncede yazdım sizi yönlendiriyorlar farkında değilsiniz, bazı ismi bilinmeyen ama çevresi olan kişiler tarafından ortaya kelimeler görüntüler atılır halka sunulur, bu kelimeler eleştiriler dilden dile yayılır, ne zaman ki susmanızı isterler, sizde susarsınız, acı ama gerçek

    15 temmuz olaylarından sonra dün haricinde bir kere bile fetö diyemedi cemaati kötüler bir dil kullanmadı

    dünki açıklamasıda sanırım baskılara dayanamadı mecburen söyledi


    Kılıçdaroğlu kişiliği ve duruşu gereği bu gibi durumları çok dillendiren biri değil. Terörist ise terörist, çeker cezasını. Bunu gelin kaynana kavgası gibi meydanlara çıkıp dillendirip toplumdaki farklı kişileri karşı karşıya getirecek biri değil(. bu olay için söylemiyorum genel) Sınıfta görevini yapan akıllı uslu cocuk olarak düşünebilirsin. Maalesef toplum sınıfta bagıran cagıran ortalıgı velveleye getiren kişileri daha vatansever görüyor, şu an onların uyguladıgı politikanın bir sürecini yaşıyoruz.




  • evet çok ilginç bir yazı olmuş, taşlar öylesine oturuyorki başka alternatif bırakmıyor

    "biz size demiştik, bizim dediğimize geldiniz, cemaat kötüydü sizi kullandı, siz içimize soktunuz" diyenler

    3-4 yıldır fetö chp ile işbirliğinde ve hiç biri bunun farkında değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herhangibirey -- 27 Temmuz 2016; 11:05:57 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: faati12

    quote:

    Orijinalden alıntı: atroce

    yılmaz özdili sevmem

    ama ben bunu 3-4 yıldır söylüyorum fetö çok ciddi şekilde kılıçdaroğlunu ve chp yi kullandı

    akp ile cemaatin arası bozulmadan önce, sürekli okyanus ötesine laf atan hocaefendinizden icazet alıyorsunuz diyen ve hep kötüleyen chp ve yanlıları ne oldu da çark etti

    son birkaç yıldır doğru düzgün cemaate laf atılmıyor, forumlarda sosyal medyada eskisi gibi şakirtler pilavlılar gibi dalga geçilmiyor, parti ve başkan bazlı bir eleştiri gelmediği gibi bakın burası önemli, normal vatandaşta susmuştu

    hadi chp parti olarak sustu, vatandaşa ne oldu? daha öncede yazdım sizi yönlendiriyorlar farkında değilsiniz, bazı ismi bilinmeyen ama çevresi olan kişiler tarafından ortaya kelimeler görüntüler atılır halka sunulur, bu kelimeler eleştiriler dilden dile yayılır, ne zaman ki susmanızı isterler, sizde susarsınız, acı ama gerçek

    15 temmuz olaylarından sonra dün haricinde bir kere bile fetö diyemedi cemaati kötüler bir dil kullanmadı

    dünki açıklamasıda sanırım baskılara dayanamadı mecburen söyledi


    Kılıçdaroğlu kişiliği ve duruşu gereği bu gibi durumları çok dillendiren biri değil. Terörist ise terörist, çeker cezasını. Bunu gelin kaynana kavgası gibi meydanlara çıkıp dillendirip toplumdaki farklı kişileri karşı karşıya getirecek biri değil(. bu olay için söylemiyorum genel) Sınıfta görevini yapan akıllı uslu cocuk olarak düşünebilirsin. Maalesef toplum sınıfta bagıran cagıran ortalıgı velveleye getiren kişileri daha vatansever görüyor, şu an onların uyguladıgı politikanın bir sürecini yaşıyoruz.

    arkadaşın yukarıda yazdığı gibi,

    aile bakanı için birilerinin önüne yatmış, tecavüznünün altına yatmak, kan dökmeden başkanlık gelmez, şerefsiz

    ve bir videosu vardı erdoğana sesleniyordu, "bir daha anarsan, anan....." gibi saçma sapan cümleler kuruyordu

    sakin uslu çocuk bunları söylemez diye düşünüyorum

    yeri geldiğinde sert hatta ahlak dışı cümleler kurabilen biri konu cemaat olunca sakin uslu çocuk olabiliyor ben bunu anlayamadım

    ayrıca not olarak, sert uslüb sadece kılıçdaroğlunda var demiyorum, birçok kişide var, sizin sakin uslu demenize istinaden örnekler verdim




  • Ekmeleddin MHP'den aday oldu, şimdi en son seçimde ne oldu, milletvekili olabildi mi hatırlamıyorum
    ama bu adamın Fetullah'ın adamı olup olmadığını bilemem. Eğer gerçekten öyleyse Devlet Bahçeli
    bu adamı niye partisine getirsin?

    Bence Yılmaz Özdil, çoğu zaman eksik veya yalan yanlış bilgilerle sürekli birilerine laf sokmaya çalışan tuhaf bir adam.
    Kime veya neye hizmet ettiği belli değil. Zaten sözcü gibi sürekli taraf bir gazetede yazmasından da anlaşılıyor bu.

    Böyle abuk sabuk, hiçbir yerde, ne mahkemede ne de TV'de kanıtlanamayacak, işte şöyle olmuştu da böyle oldu gibi,
    dedikodu şeklinde söylenilen şeyleri gerçekmiş gibi haber veren gazeteler propaganda gazeteleridir zaten. Adam zaten Sözcü
    gibi bir gazetede yazıyor, gazetecilik dürüstlüğü göstermesi zaten beklenemez. AKP'nin gazeteleri de
    bu şekilde yazıyorlar zaten. Ellerinde ne bir belge ne de bir fotoğraf var, ama iftira ve yalan eksik olmuyor. Adam gibi bir ülkede
    olsak o adamı gazeteden kovarlardı. Sen iddialarını kanıtladın mı? Gidip iddialar hakkında karşı tarafa sordun mu gibi?

    Bir tane fotoğraf bulsalardı zaten günlerce haftalarca
    gazetelerinde servis ederlerdi, ama öyle bir şey bile ortada yok. Ha cemaat CHP'yi MHP'yi desteklemiş olabilir mi? Olabilir, sırf
    AKP'yi devirmek için bunu yapabilirler, normaldir, bu CHP'nin suçu olduğu anlamına gelmez, CHP bundan istifade ederse de, birebir
    onlarla anlaşmalı olduğu anlamına da gelmez.

    Muhtemelen Kılıçdaroğlu'nun kendisine bu iddiaları yüz yüze sorma imkanı olsa cevabı suratına yapışacaktır. Ama gidip soramazlar, o zaman
    gerçekten gazeteci olurlardı, arkasından atıp tutup kendi okur kitlesine yaranmak falan çok daha iyi bunlara göre. Aynı şey Sabah, Akşam gibi
    gazeteler için de geçerlidir.




  • zaten ilk başta söyledim yılmaz özdili sevmem, sürekli bir kışkırtıcılık sürekli galyana getirme politikası uyguluyor

    kendi gözlemlediklerimden yola çıkarak bişeyler yazdım

    gözle görülür bir şekilde birkaç yıldır chp nin cemaate farklı bir tutumu var bu olaylarda eklenince ilginç sonuçlar ortaya çıkıyor
  • Olayın cemaat işini bilemem ama harbi diyorum acayip saçma bir hamleydi .

    AKP den de islamcılardan da Mhp den de %3-5 oy alırız diye İstiklal Marşı'nı yok efendim Çanakkale Şehitlerini bilmeyen adamı getirdiler .

    CHP'nin kendi tabanından %3-4 oy gitti ee ne anladım ben bu işten ?

    Her zaman dediğim gibi bunlar hep bilerek yapılan şeyler bu adamlarla iktidar falan olunmaz . Meral Akşener bu yüzden bizi heyecanlandırdı umutlandırdı ama onu da fetö diye iftira ile karalıyorlar bakalım ne olacak .

    Madem Demokrasi var MHP niye toplanamadı da engellediler ??

    İktidar için bu muhalefet bulunmayacak bir hazine
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.