Şimdi Ara

Chrome Facebook ile gelen virüs

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
2.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzantılarda bulunan virüs, virüs olduğunu tü yetkilere sahip olmasından ve facebook hesabımın 48 saattir kilitl olmasından çıkardım. Bir arkadaşın etiketlemesine yanlışlıkla tıklamam sonucu pc ye benden onay almadan flash player setupu şeklinde kamufle olmuş bir eklenti indi. Sonrasında ortalık karıştı.

    Arkadaşlar biraz sinsi bir yazılım diyebilirim. En azından soruna sebep olan şeyi tesbit etmek bile çok uğraştırıcı çünkü uzantılar sayfasını kilitledi diyebilirim. sayfaya girer girmez anasayfaya yani googleye beni atıyor. Sayfa yönlendirmeden hızlıca durdur diyebildim nihayet ve oradaki sorunlu uzantıyı görebildim sonunda. Bilgileri aşağıdaki ve bu bilgilerde yer alan webstore sayfasının kaldırılmş olduğu görünüyor. Bu chrome uygulamasından hiç bir şekilde kurtulamadım şu anakadar. Senkronize etmededen chromeyi kökten sildim kaldırdım en etkili kaldırma yazılımları ile ancak şuan için fayda etmedi.

    Uzantılar sayfasında her şeye müdahale edebiliyorum ama onun devredışı bırakma seçeneği deaktif ve kaldır seçeneği yok. Geliştirici moda da bunlara fırsat vermiyor. En kötüsü bu uzantı tarayıcımdaki tüm bilgilere erişebiliyor, kredi kartlarımdan, şifrelerime kadar her şeye. Tek güvende olan şifreler telefon üzerinden onaylamalı google hesap şifrelerim. Şuan facebook hesabım uçmuş durumda.


    Weather Wizard 13.6
    Chrome İçin Eklentim İzinler Web sitesini ziyaret edin
    Kimlik: oafccdmmjdpialdmgenjfhijoondgncj
    (Bu uzantı yönetiliyor ve kaldırılamaz veya devre dışı bırakılamaz.)
    Görünümleri incele: _generated_background_page.html







  • Başlat > çalıştır %appdata% yaz enterla daha sonra roaminge gir orda ki chrome ve dediğin eklentiyle ilgili dosya ve klasörleri sil.Eğer orada yoksa local sekmesini kontrol et eğer orda da yoksa. %programdata% yaz orda ki dosyalara bak.
  • dostum bilgisayarında daha önce güvenli olmayan dosyalara girmişin ondan olur. yukarıdaki arkadaşın yorumu gayet olumlu sonuç verir
  • Bu virüsü bende yükledim yanlışlıkla sonunda son çare format atmak geldi aklıma.
  • Yukarıda yazılanları yaptım, uzantıya ilişkin bir şey bulamadım ancak chrome ile alakalı hatta google ile alakalı tüm klasörleri sildim. Update Google hariç hepsi silindi. Ama hiç bir şey değişmedi.

    Sonrasında chrome görev yöneticisi (Arkaplanda çalışan sayfalar) penceresinden adı geçen uygulamanın orada çalıştığını gördüm. Onu devre dışı bıraktım ve uzantılar sayfasına rahatlıkla girişimi yaptım. Yani anasayfaya beni atmadı. Ancak her defasında aç kapat yapınca chromeyi çalışmaya devam ediyor zararlı uzantı.

    Proje teslimleri arifesinde pc ye format atmak intihar oalcak benim için.
  • Virüsten kurtulma sesli anlatım
    http://www.youtube.com/watch?v=rP9ZXTUQK_w
  • FACEBOOK ÜZERINDEN SON GÜNLERDE YAYILMAYA BAŞLAYAN BIR VIRÜS KULLANICILARIN GÜVENLIĞINI TEHDIT EDIYOR. FACEBOOK PROFILINI ELE GEÇIREN VIRÜS BÜTÜN BILGileRINIZE ULAŞIYOR VE DILEDIĞI ŞEKILDE HESABINIZI KONTROL EDEBILIYOR.
    "İzleyin bence süper oldu","arkadaşlar videoyu izlermisiniz? sizide ekledim videoya yorumda atın :)" şeklinde sahte bir yazı ile kullanıcıların dikkatini çekmeye çalışan virüs, bu şekilde kullanıcılar arasında yayılıyor. İlgili içeriğe tıkladığınızda Flash Player yüklemeniz gerektiğini söyleyen zararlı yazılım aslında bilgisayarınıza ilgili kötü niyetli yazılımı yüklüyor. Ayrıca "Xpeira" adlı sahte uygulamada sizin begenmediğiniz sayfaları otomatik olarak beğeniyor ve sizi beğenmiş olarak gösteriyor.

    Chrome tarayıcısı üzerinden çalışan virüs, web tarayıcınızın kontrolünü bir eklenti vasıtası ile ele geçirerek Facebook hesabınızı kontrol altına alıyor. Kullanıcılar, Faceook hesaplarını her açtığında yeni paylaşımlar yeni beğeniler yapılıyor.

    Facebook hesabında otomatik olarak çalıştırdığı 'Youtube' ve 'Xperia' isimli sahte uygulamalar silseniz de geri geliyor.

    Söz konusu zararlı yazılımdan kurtulmak isteyen kullanıcılar şu adımları izlemesi gerekiyor:


    Yöntem 1;
    Başlat tuşuna basarak alt kısımdaki arama bölümüne regedit yazın
    Regedit'i açtıktan sonra açılan kayıt defterinden Hkey_local_machine-software
    > policies > google > chrome > seçeneğini takip edin.
    Burada "asdadsfclbonhleeank" gibi karmaşık isme sahip bir dosya olacaktır.
    Bu dosyayı silerek web tarayıcınızı baştan başlatın. Virüs temizlenmiş olacaktır.

    Yöntem 2;
    Google Chorome yi silerek farklı bir tarayıcı yükleyiniz.Facebook hesabınıza giriniz.Uygulama merkezinden Uygulamalarımdan Xperia ve YouTubeyi kaldırınız.Duvarınızdan virüs kaynağıyla paylaşılan gönderileri siliniz.


    Videolu Anlatım İçin
    http://www.youtube.com/watch?v=rP9ZXTUQK_w




  • o kadar şey denedim sonunda bu adreste yazılanlarla yaptım. belki faydası olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.