Şimdi Ara

Çift Hatlı F/P Telefon Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.

    Son iki haftadır kafayı yemek üzereyim. Artık telefon almam gerekiyor çünkü 30 aydır kullandığım Asus Zenfone Go tamamen kullanılmaz hale geldi. Ekranı kırıldı ve dokunmatiğin önemli bir kısmı çalışmıyor, donmalar iyice arttı vs. O yüzden 1600 tl - 1700 tl civarı telefon arıyorum. Çift hatlı olması elzem.

    Yalnız ben bakmayalı piyasa inanılmaz değişmiş ve gelişmiş. Çin malı ürünler kendilerini kanıtlamışlar ve kapış kapış gidiyorlar. Ha keza kur kaynaklı olarak fiyatlar iyice artmış...

    Aslında Redmi 5 Plus almakta kararlıydım, hatta almak üzereydim ancak ithalatçı garantili olması ve bu garanti firmaları hakkında ufak bir araştırma beni korkuttu. Sırayla baktığım telefonları sizlerle paylaşmak istiyorum; benim gibi arada kalan arkadaşlar için hem ön araştırma olur. Telefonların hepsi 64 gb hafıza / 4 gb ram ve çift hat özelliklerine sahip...

    Xiaomi Redmi 5 Plus: Telefon tam bir F/P canavarı. Ekranı, dizaynı, performansı ve yaklaşık 1.600 TL fiyatı ile piyasada çok tutuluyor. Bu telefonda tek problem bence garanti. Ki bir kaç telefon tamircisi (Ankara / Keçiören) bu markanın parçalarının bulunmadığını söyledi.

    Meizu M6 Note: Bu telefonun Redmi 5 Plus'tan aşağı kalır yanı yok. Kesinlikle harika bir telefon. Ki fiyat olarak 150 TL daha aşağıda bulabilirsiniz. Genpa garantili olduğu için tercih edilesi. Ancak ekran dokunmatiğinde kronik bir sıkıntı var. Alanların çoğu bundan dolayı pişman. Videolarını bulabilirsiniz. Misal 6 dokunmadan sonra ekran 2 dokunmayı algılamıyor. Bu çözülmüş bir problem değil. Onun dışında telefon bence harika!

    Meizu Pro 7: Gönül isterdi ki fiyatı düşük olsun biraz daha. 2. ekran, harika kameraları ile çok farklı ve havalı bir telefon. Yalnız işlemcisi hakkında olumsuz yorumlar var. Birde ekranı 5,2 inç. Görüntü olarak bir önceki neslin telefonlarını andırıyor. Fiyatı yaklaşık 1,800 TL. Parçasını bulmanız sıkıntı. Genpa garantisi var.

    Honor 7x: Bu arkadaşa hayran kaldım. Huawei garantisiyle geliyor. Fiyatı biraz daha yüksek (1870 TL civarında) ancak görüntüsü, özellikleri harika. Ancak "bunu alacağına para koy ve p20 lite al" diyen yorumlar çoğunlukta. Parasını hak etmediği üzerine çok yorum var. Bu telefon bile benim bütçemi çok zorluyor, bilgi olsun diye ekledim.

    Xiaomi Mi A2 Lite: Gerçekten güzel bir telefon. Hakkında binlerce yorum, bilgi bulabilirsiniz. 1750 TL civarında fiyatı. Ancak garanti yine ithalatçı garanti olduğu için üzüyor.

    Asus Zenfone 3: Asus kullanıcısı olduğum ve başka kullanıcılarla konuştuğum için (sonuçta ben düşük sınıf bir Asus kullanıyorum) pek yanaşmadım. Bir süre sonra Asus telefonların kesin problem çıkarttığı söyleniyor (ki çok yaşadım). Kronik problemlerden bahsediliyor. Parçası telefoncularda bulunmuyor.

    General Mobile GM8: Fiyatı oldukça uygun aslında. Ancak özelliklerinden kısılmış olduğu için çok ön plana çıkmıyor kendisi. Birde ekranı hakkında olumsuz yorumlar okudum. O yüzden pek kıyaslamalara sokmadım. Ama çok kısıtlı bütçeler için uygun olabilir...

    ZTE Nubia Z17 mini S: Bu telefonda aklımı fena karıştırdı. Biraz eski teknolojileri kullanıyor. Açıkçası çok kıyas videosu bulamadım. Misal Redmi 5 Plus'a göre daha hızlı ve sorunsuz mu? Bilemiyorum şu noktada. Ancak KVK garantisi ile geliyor ve 1750 TL civarında bir fiyatı var. Ek olarak ram 6 gb ve 4 kamerası var.

    Bu telefonların kutu açılışı, kıyas ve inceleme videolarını saatlerce izledim, sayfalarca yorum okudum ve yabancı kaynaklara baktım... Şu an inanılmaz arada kalmış durumdayım. Hadi en fazla ama en fazla 1750 TL ile ne alabilrim bilmiyorum. Başka marka ya da model tavsiyesi olan ve bu incelediğim telefonlar hakkında daha detaylı kullanıcı bilgisi olan arkadaşlarımın yardımını istiyorum.

    Aradığım özellikler:

    -Çift Hat.
    -Sağlamlık.
    -Uzun kullanım.
    -64 gb hafıza / 4 gb ram.
    -F/P olarak beni mutlu edecek (misal nispeten güzel fotoğraf çekimi, hoş bir ekran görüntü performansı gibi)


    Bu kadar telefona bakınca misal Meizu Pro 7 en öne çıkanı. Garantisi, ekran ve işlemci performansı benim için yeterli. Çok okuma yapıyorum telefon üzerinden o yüzden biraz daha büyük bir ekranı olsa (yok artık, bu fiyata daha Allah'tan cezanı isteme diyenleri duyuyorum) her şey mükemmel olacaktı.

    Yorumlarınız benim için çok değerli. Şimdiden teşekkür ederim sizlere.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hades18 -- 26 Eylül 2018; 16:38:54 >







  • garanti olayına bu kadar takmayın. milyonlarca kişi alıyor cayır cayır kullanıyor. ha sorun çıkan yok mu? elbette var. ama apple da samsungda olduğu kadar var. zaten apple haricinde öyle garanti olayını çok başarabilen yok memlekette. en ufak şeyde kullanıcı hatası diyip geri gönderecekler garanti için fzladan 500-600 tl bayılıdığınız firmalar..
    ekran kırılma durumunda falan zaten kafadan bi telefon fiyatı kadar isteyecekler bu appleda falan da böyle. redmi 5 plus bunlar arasında en alınabilir cihaz gibi duruyor. android one kullanırıım derseniz mi a2 lite da olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lebendefrans

    garanti olayına bu kadar takmayın. milyonlarca kişi alıyor cayır cayır kullanıyor. ha sorun çıkan yok mu? elbette var. ama apple da samsungda olduğu kadar var. zaten apple haricinde öyle garanti olayını çok başarabilen yok memlekette. en ufak şeyde kullanıcı hatası diyip geri gönderecekler garanti için fzladan 500-600 tl bayılıdığınız firmalar..
    ekran kırılma durumunda falan zaten kafadan bi telefon fiyatı kadar isteyecekler bu appleda falan da böyle. redmi 5 plus bunlar arasında en alınabilir cihaz gibi duruyor. android one kullanırıım derseniz mi a2 lite da olur.
    Haklısınız hocam aslında. Ancak elektronik konusunda inanılmaz şanssızım. Yani yüzüm hiç gülmedi. Birde uzun süre özellikleri yetsin diye fiyat olarak bu seviyelere çıktım. Seneye bir telefon daha alabileceğimi ya da yaşadığım bir problemde kullanıcı hatası olmadığı halde cebimden para ödeyebileceğimi zannetmiyorum. Ekonomik göstergeler çok korkutuyor beni. O yüzden taktım garanti olayına.




  • Merhaba karar verebildiniz mi? Ben de hem iş hem de şahsi telefonumu artık tek telefonda kullanmak istiyorum. Fakat merak ettiğim şu ikisi de aynı anda çalışabiliyor mu hatların.
  • Xiaomi redmi note 5 bakın 2000 civarı ama ince hesapta 1729 idi ayrıca sahibindende o fiyat civarına bulabilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.