Şimdi Ara

Çift motorlu Togg T10X ve sedan Togg T10F için tarih verildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
1
Favori
4.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çift motorlu Togg T10X ve sedan Togg T10F için tarih verildi
    Togg CEO’su Gürcan Karakaş yeni modeller için tarih verdi. Togg T10X’in çift motorlu dört çeker versiyonu önümüzdeki Haziran-Temmuz aylarında, Togg T10F ise gelecek sene satışa sunulacak. T10F’in satışının başlamasının ardından Togg T8X’in lansmanı yapılacak.



    Çift motorlu Togg T10X AWD ne zaman satılacak?



    Togg T10X’in dört çeker AWD versiyonu “limited edition” donanımıyla birlikte önümüzdeki Haziran, Temmuz aylarında satışa çıkacak. Hali hazırda satışı yapılan Togg modelleri tek motora ve arkadan itiş sistemine sahip.



    Togg C-SUV'un bir de dört tekerlekten çekiş özelliğine sahip çift motorlu versiyonu 320 kW (435 hp) güç ve 700 Nm tork sunuyor. Bu versiyon, 0-100 km/s hızlanmasını 4,8 saniyede tamamlıyor. Standart olarak 88.5 kWsa'lik büyük batarya ile geliyor.



    Togg T10F ne zaman satılacak?



    Togg’un sedan fastback modeli Togg T10F’in çıkış tarihi hakkında konuşan TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, “seneye bu vakitlerde” satışların başlayacağını duyurdu.



    Ayrıca Bkz.Yenilenen Mercedes EQA ve EQB Türkiye'de



    Togg’un üçüncü modeli olarak karşımıza çıkacak olan uygun fiyatlı B segmentindeki SUV versiyonu Togg T8X için çalışmalar başladı. TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, "B segmentindeki bir SUV'un çalışmalarını yapıyoruz. Seneye bu vakitler T10F'nin satışları başladıktan bir müddet sonra da T8X'i de göstermeye hazır hale gelebiliriz." dedi.



    Avrupa’da satışlar başlıyor



    Bu sene sonunda Togg T10X için Avrupa’da ön siparişler alınmaya başlayacak. Yeni model yılında (2025) teslimatlar başlayacak. Gürcan Karakaş, markanın yurt dışı hedef pazar stratejisinin pazar dinamiklerine uyumlu olarak güncellendiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:



    "Birkaç yıl 'İskandinav ülkelerden başlar, Hollanda ve Belçika'ya, ardından yavaş yavaş bölgenin merkezine geliriz' demiştik. Bunu değiştirdik. Çünkü sektör çok hızlı gelişiyor ve Çinli markalar çok hızlı bir şekilde her yere yayılıyor. Dolayısıyla özellikle Avrupa'nın en büyük pazarı olan Almanya, Fransa, İtalya üçgeni tamamıyla dolmadan biz daha yolun başındayken oraya girme kararı aldık. Çünkü artık kendimizde de o gücü ve deneyimi de hissediyoruz."



    “İlk yılında 20 bin otomobil üreten başka şirket yok”



    Togg’un 2023 yılında 20 bin otomobil ürettiğine vurgu yapan Karakaş, “Biz 2023 Nisan ayından yılın sonuna dek ilk 20 binin teslimatını yaptık. Dünyada, Avrupa'da, Amerika'da, Çinli şirketler arasında, ilk üretim yılında 20 bin adet üretmiş ve satmış başka bir şirket bildiğimiz kadarıyla yok. O açıdan hem ülkemiz için hem de hepimiz için iyi bir başarı, iyi bir başlangıç daha doğrusu.” dedi.

     




    Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/bilim-teknoloji/togg-ucuncu-modeli-t8x-in-calismalarina-basladi/3195027







  • 48.000 Euro'ya Yeni Model Y var. Bu kadar verimsiz bir tasarım ve ısı pompasız haliyle, kışı bizim 2 katımız süre yaşayan yerlerde tercih edilir mi, hiç sanmıyorum. Fastback modeli ısı pompası ile gelirse ve tabi fiyatta 40.000 Euro altında olursa hem burada hem Avrupa'da tercih edilir. Yoksa sonuç aynı şuanda Türkiye'de olduğu gibi hüsran. Ayda 1000 adet satış ile o fabrika ayakta kalmaz.
    400V mimariyi bırakmalılar artık 800V şart 800V demek sadece daha hızlı şarj demek değildir biri gürcan beye bunu söylemeli öyle zannediyor

    ısı pompası kullanmıyoruz inadını bırakmalı adam akıllı bir ısı pompası ve termal yönetim sistemi getirmeliler

    Togg un makyajlanması şart 2025 ne modeller olacak neler hala aynı alt yapı ve 0.29 cd sürtünme ile bu şekilde ancak orada gurbetçilere gaz vererek satarlar onlarda arabanın tırt olduğunu anladıkları anda satar gider yine BMW ve Mercedes ine biner zaten araba almak daha kolay orada bir de bu arabanın kahrını mı çekecek

    önce kaliteli ürün çıkarıp hem piyasada yer etmek hem de yüksek karlılık oranı ile işe başlayıp yatırılan paranın bir kısmını çıkarmak, sonradan daha uygun fiyatlı ürünleri sunarak sistemi büyütmek de bir seçenek. herkes sizin gibi çin işi mantığıyla işe başlayacak diye bir kaide yok hocam sonuçta. xiaomi hyundai var ama Tesla da var örnek olarak.

    Siyasi figür yapan sizdiniz, akplilere arabaya ilk günden hakaret yağdırarak gollük pas verdiniz,onlar da topu 90a taktı

    Sahip çıkmadiniz

    Toggun düşük kaliteli ürün yapma şansı yok sizin gibilerin nefes aldığı bir ülkede

    Kamunun 40 bin net siparişine bile yaptığın yorum ortada işte,zorla aldırıyorlarmis 

  • Daha uygun fiyatlı bir B-SUV üretimini de yaparlarsa özellikle ülkemiz piyasası açısından güzel bir gelişme olur.

    Yurt dışına da açılarak, gelişime devam etmelerini gerçekten istiyorum...
  • T10X'in acı tatlı tecrübelerini üzerine koyabilirlerse T10F çok daha iyi bir araç olacak kanısındayım. Fiyat makul olursa satış rekorları kırabilir.

  • Fiyat uygun olmalı, B sınıfı araç üretilmeli ve en önemlisi de tasarım güncellenmeli.
  • İşte böyle çeşitlene çeşitlene, üretim adedi arttıkça birim başına düşen sabit maliyetlerde azalacağından daha uygun fiyatlı olarak sunulursa satış adetlerine de yansır bunlar.

  • 400V mimariyi bırakmalılar artık 800V şart 800V demek sadece daha hızlı şarj demek değildir biri gürcan beye bunu söylemeli öyle zannediyor

    ısı pompası kullanmıyoruz inadını bırakmalı adam akıllı bir ısı pompası ve termal yönetim sistemi getirmeliler

    Togg un makyajlanması şart 2025 ne modeller olacak neler hala aynı alt yapı ve 0.29 cd sürtünme ile bu şekilde ancak orada gurbetçilere gaz vererek satarlar onlarda arabanın tırt olduğunu anladıkları anda satar gider yine BMW ve Mercedes ine biner zaten araba almak daha kolay orada bir de bu arabanın kahrını mı çekecek
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    t8x ismiyle bir araç üzerinde çalışılıyor. x suv kod adı ise daha ucuz bir model geliyor olabilir.
  • ahmet1905_47 A kullanıcısına yanıt

    "Togg’un üçüncü modeli olarak karşımıza çıkacak olan uygun fiyatlı B segmentindeki SUV versiyonu Togg T8X için çalışmalar başladı"

  • Apsny A kullanıcısına yanıt
    Togg teslayı örnek alıyor. Tesla hala 400v mimari ile en verimli araçları üreten bir şirket. Evet kesinlikle 800v mimariye geçilmeli ve ne kadar erken o kadar iyi haklısınız ama bu çok ama çok ciddi bir maliyet artışına sebep olacaktır. Togg bu üretim hacmi ile maliyeti düşüremez ve tüketiciye de kökleyerek yansıtırsa ...... batar demek istemiyorum.
    Isı pompası konusunda da bir tercih yapılmış. Bataryayı büyük tutup menzil kayıplarını göze almış. Galiba gelişmiş bir termal yönetim sistemi tasarlamaya vakitleri olmadı. İleride talep olduğu için illaki eklenecek ve daha ufak bir batarya ile aynı menzili tutturup daha verimli bir araca evrilecektir.
    Bencede makyaj dediğiniz gibi sürtünme katsayısını iyileştirecekse mantıklı.
  • T8X bence sedan modelinden de önce çıkmalıydı. Bsuva deli talep var. Fiyatı da ciddi şekilde düşürülmeli. En azından 25-30 dolar arasında konumlanmalı.
  • Maalesef Bu fiyatlar yersiz olduğunu gösteriyor
  • faniseyler kullanıcısına yanıt
    Yanlışsınız Teslayı hiç bir zaman örnek almadılar zaten yaptıkları yanlışta burada tam aksine Elektrikli araçtan anlamayan eskimiş markaları örnek aldılar CEO gürcan bey bile bunu söylüyor zaten BMW ve Mercedes i örnek aldık diye bu yanlış keşke Tesla örnek alınsaydı zaten aracın tasarımı bu şekilde olmazdı hiç mi bakmadılar Model Y ye mesela diğer konularda yanlış Tesla Cybertruck ile beraber 800V a geçti bununla beraber hatta kablolama da %70 tasarruf ettiler sadece önümüzdeki yılda Model S ve X 800V a geçecek. Daha büyük batarya koyarak sürtünmede yaptığın yanlış tasarımı telafi edemezsin ki bunu kış menzillerinde de görüyoruz arabanın extra ağır olması da cabası sadece araç makyaj değil mimari alt yapı olarak komple değişmesi gerek mesela bosch un ürettiği 160kW motorlar yerine yeni nesil daha verimli 210kW lık motorlara geçilmeli vs vs bosch bile o motoru üretmeyecek yakında https://www.bosch.com.tr/kesfet/2023/2023-09-06-bosch-elektrikli-araclar/2023-09-06-bosch-elektrikli-araclar/




  • T10X'e daha geçen ay yan koltukta oturmak nasip oldu...

    1.3M'e almış tanıştığımız biri, sağolsun yarım saat A noktasından B'ye gittik.

    ben herşeyi ile beğendim...

    bir geç boot olma sorunu var...esasında çok ben sorun etmedim...ama son 1.4 güncellemesi nasıl oldu bilmiyorum

    İnşallah acil bir durum oluşmaz ama kaçmak gereken bir yerde düşünmek istemedim...


    TOGG öncelik olarak A ve B segment araçlara yönelmeli...

    şöyle 450-500bin₺ arası araçlar gerekiyor...


    Citroen AMi'ye... ZEV YOYO'ya para verene kadar yerli malı yurdun malı demek güzel olurdu...

    umarım görme şansımız olur...


    Çift motorlu Togg T10X ve sedan Togg T10F için tarih verildi




  • EvMüdüresiii kullanıcısına yanıt
    Yerli =ucuz diye bir kural yok. şunu öğrenin artık.
  • 5 seneye fişi çekicek bi firma bu gidişle
  • ahmet1905_47 A kullanıcısına yanıt

    memleketi batırırsan olmaz tabi.

  • Muhtemelen 8 serileri b sınıfı olacak. Togg t8f çıkarsa, t8x den daha ucuz olacak. 8 serisinin fiyatları uygun olursa ve üretimde artarsa yok satar.
  • T10x i heves ettik aldık çok şükür ama şehir içi için çok büyük araba bence. B-SUV lazım diyoruz hep, onların da kulağına gitmiş demek ki!

    tam da 2026 da hanımın arabasını yenilemeyi planllıyorduk, ölmez sağ kalırsak hayırlısıyla. o zaman t8x alırız kısmetse. aslında imkan olacak ikimize de şehir içi için b-SUV alıp t10x i de kapaıda bekleteceğiz haftasonu gezmek ve tatillerde şehir dışına gidişte kullanmak için. Çift motorlu Togg T10X ve sedan Togg T10F için tarih verildi 

  • Merak ediyorum Türkiye'de ki satış fiyatının Euro karşılığı olarak satabileceklermi Avrupa'da ??ki satamayacaklar bu seferde kendi halkına fahiş fiyatla satmış olmayacaklar mi?
  • Uygun fiyatlı B-suv gelirse ben de alırım
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.