Şimdi Ara

Çift yarık deneyi sizce de ürpertici değil mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kuantum ile ilgili bir deney bu. Özet ile iki ayrı delikten foton parçacıkları fırlatılıyor. Normalde beklenen karşı taraftaki levhada 2 noktada veya yarıktan oluşan izler olması. Ki deneyi birisi gözlemler iken gerçekten de bu oluyor. Ama bir gözlemci olmadığı durumlarda ise parçacıklar kafalarına göre hareket ediyor.


    Hani bilgisayar oyunlarında sizin baktığınız tarafta bir görüntü varken haritanın bakmadığınız yerlerindekiler işlenmez ya bana bu durum biraz onu hatırlatıyor ve gerçekten ürpertici bir durum. Sizler ne düşünürsünüz veya biliyor muydunuz bu deneyi?





    evrim ağacı
    Çift Yarık Deneyi Nedir? Young Deneyi, Bilimsel Olarak Neden Önemlidir? - Evrim Ağacı
    https://evrimagaci.org/cift-yarik-deneyi-nedir-young-deneyi-bilimsel-olarak-neden-onemlidir-856







  • Attığın linkte şöyle bir kısım var:


    Elbette bunu mistik yerlere çeken birçok sahtebilimci de vardır: Kozmik bilinç, kuantum düşünce vs. gibi bolca bilim dışı zırvayı pazarlayan sahtebilimci, bu tür deneylerden kendilerine pay çıkarmaya çalışmaktadırlar.


    Kusura bakma ama biraz bunu yapmışsın  


    O gözlemi yapan bir insan gözü değil, ve gözlem yapacak alet bir kayıt yapmıyor olsa da deneyi etkiliyor yine, çünkü bu elektron foton vs. deneyleri aşırı hassas. Deneyin düzgün yapılabilmesi için elektron ya da fotonlar üzerinde hiçbir etki olmaması lazım.

  • Bakmadan nasıl gözlemlemişler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Schrödinger'in kedisi konusu var bir de.

  • Mobidik kullanıcısına yanıt
    Hangi kedi, yok öyle bir kedi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • atheistler yine boş yapmaya gelmiş. gamara çehiyo gardhaşım. gamara çegherigan gamara lenzından gama ışımazı oluyyah und o yüzden normale giriyyah. kamera ile mi yapıldığını sanıyor ateist arkadaşlar deneyin? bilmediğiniz konularda da ahkam kesmeniz yok mu?  



    bunun için de ateistlerin en büyük teorisi, havuzdaki top. topa dokumak için suya girdiğimizde dalgalar oluşturup topun yerini değiştiriyoruz ya... işte elektronlar da biz odaya girdiğimizde biz dalgalarımız ile bozuyormuşuz...  


    zaten bunu kabullenemeyen ateist fizikçiler, gözlem tekniklerini geliştirip, süper pozisyondan dolayı gözlem noktalarını, düşüm noktasının çok daha ilerisine konumlandırdılar. fakat sonuç yine de aynı idi. gözlemlenen parçacıklar farklı davranmıştı. üstelik dolanan ikiz parçacık çoktan duvara çarpmış olmasına rağmen yine de farkındaydılar. delayed choice experiment olarak aratırsanız...



    mistik zaten zaten evrenin yaratılışı. sıfırdan, yoklukta, parmak ucunda taşıyabileceğin iki "şey" den koskoca evreni yarattı ...



    daha başka mana arayan varsa iki elektron nasıl bir biri ile haberleşiyor... bunun cevabı üzerine düşünün.



    işte bilim bu yüzden güzel. ayrıca tepkim ateist araştırmacılara değil ki zaten çoğu şeyi onlar sayesinden konumlandırabiliyoruz. benim tepkim, ülkemin ateistine :)





  • Yirikalische kullanıcısına yanıt

    Simülasyon teorisi mistik bir teori mi ondan emin olamadım. Ama neden olabilir böyle bir şey diye sormak mi sahte bilimcilik?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • urugakhina U kullanıcısına yanıt
    Attığın linkte bu bahsettiğin konunun açıklaması var mı diye baktım, görünce de bunu yapıştırdım, alınmana gerek yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mobidik kullanıcısına yanıt

    Temeli Heissenberg' in Belirsizlik İlkesi ama...

  • pskillercheto kullanıcısına yanıt

    Çift yarık deneyine şu anda kesin bir açıklama getirememek atomların bilinci olduğunu göstermez, nitekim bilinç denilen şey atomaltı parçacıklarından çok daha büyük bir seviyede gerçekleşir, atomun içinde bilinç oluşturacak bir şey gerçekleşmesi imkansız. Aynı şekilde kuantum dolaşıklıktan bahsediyorsun sanırım ama orada iki elektron birbiri ile haberleşmiyor. İstediğin kadarını alıp "tamam yauv oldu zaten benim düşündüğüm doğruymuş" demeyle yorumlanmıyor gerçekler. Biraz daha oku, araştır.

    Ayrıca hiç farketmez, ateistlikle arada nasıl bir bağ kurdun bilmiyorum ama tanrı olsa bile İslam gerçek değil, şansına küs


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pskillercheto kullanıcısına yanıt

    Ayrıca bilmiyorum biliyor musun ama Einstein bir dine inanmasa da tanrıya inanıyordu. Tanrı zat atmaz lafı ünlüdür. Zamanla kuantum fiziği keşfedildikçe bu lafının yanlış olduğunun farkına vardığı için tüm gücüyle bunları çürütmeye çalıştı ve başaramadı. Kuantum fiziğinde tanrınızı arıyorsanız çok büyük bir çelişkidesiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • atheist fikirlerinle değil de bilimle yaz. hangi lafı yanlış imiş tanrı konusunda? uzak fizikte kaos bekleniyordu da mı tutmadı nedir?

  • Yirikalische kullanıcısına yanıt

    Anladım ben yanlış anlamışım o zaman. Bu deneyi sadece o siteden bilmiyorum ama google aramasında en tepede çıkınca orayı göndermiş bulundum. Sonuçta herkes kendisine göre yorumluyor bu durumu gördüğüm kadarı ile.


    Evet o site bu olayı kendisine göre yorumlamış, bir diğeri de başka açıdan bakmış. Ama bence gerçekten de ilginç bir durum. Net bir açıklaması da yok gördüğüm kadarı ile.

  • Einar Solberg kullanıcısına yanıt

    İşin komik tarafı bu deney zaten ateistlerin fikirlerine ters gelen bir durum. Aksine teistlerin görüşlerini daha çok savunan bir deney. Sonuçta din açısından baktığında da görünenden daha fazlası olduğunu işaret ediyor vs. Teizm bu dünyanın gerçek olmadığını (sınav dünyası olduğunu), görünenden fazlası olduğunu, hatta başka boyutlar olduğunu vs. söyler. Ama ateizm bunun aksine evrenin, boyutların vs. sadece gördüğümüz şeylerden ibaret olduğunu bunun ötesinde bir şey olmadığını söyler.


    Ama arkadaş ateizm ve teizm gibi kavramları karıştırmış sanırım. O yüzden bu şekilde yazmış.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.