Şimdi Ara

Çiğ süt içtim. Tıppa göre virüsten hastalanmam gerekiyor fakat tersine daha sağlıklıyım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
5.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • tonodias kullanıcısına yanıt
    En son yıllar evvel kanımda HIV virüsü var mı diye eliza testi yaptırmıştım, o günden beridir hiç test yaptırmadım. ki sonradan HIV virüsü ve AIDS 'in bir korkutma kampanyası olduğunu da öğrendim :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    Süt insan için en yararlı gıda şeklinde bir ifadem olmadı olamaz da cunku et 1. sırada. Bu akşam tüm aile için 1 kg bonfile aldım. Yarın onu teflon tavada az zeytin yağı ve tereyağ üstünde cok hafif pişirip, içindeki suyu salmadan hemen önce tavadan cekiyorum böylelikle etin içindeki iyonize suyu almış oluyoruz ki o eti öyle yiyince sonrasında susama su içme isteği de minimum oluyor.

    Süt konusunda reklam vs ile hareket etmedim aslında. Çiğ sütü aldığım çiftlik reklam yapan bilinen bir yer değil. Ancak bir tanıdığım bahsetti. cok lezzetli süt yapıyor dedi ve öyle almaya başladık fakat ilk başta hiç çiğ olarak içmedim, annem kaynattı "pastörize" etti ve öyle içtik kaynatma sonrası üstünde cok kalın bir yağ tabakası kalıyordu o kısımla birlikte içince fevkalade lezzetli bişe oluyordu. Sonradan çiğ süt içmeyi denemeye karar verdim. Denedim Cok pozitif etki görünce devam ettim, hepsi bu. Birkaç hafta sonra bırakırım büyük ihtimalle.

    İnek süt sadece buzağıları büyütmek için bir madde olamaz. yetişkin arslan kaplanlara inek sütü veriliyor hepsi de et yer gibi tamamını içiyor. kedigiller acayip yemek seçer. Onların seçimi doğru yolu gösterir. Bir de tadı cok güzel yav sütün. Tadı güzel gelen birşey kötü olamaz :)
    quote:

    en gerekli gıdalardan biridir
    buna yazdım. Sonuçta bir veya ikinci sıra farketmez. Bence kediler ile ilgili gözlemine dayanarak sonuç çıkarman ya da kendine destek yaratman yanlış.
    Hayvanlar sonuçta insanların bağışıklığı olmadığı bir sürü parazit ve bakteri de barındırıyor. Örneğin dogada avlanan kediler çiğ et yerken sen çiğ et yersen yedigin etten parazit kapman muhtemeldir. Ancak çiğ et yiyen kedi aynı parazite karşı bağışıklık sahibidir. Kedinin sütü koşulsuz tüketmesi parazit korkusu olmaması nedeniyle de seçici olmaması gayet doğal

    Bonfile konusu nereden geldi süt konuşuyoruz. Neyse afiyet olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bişey daha söyleyeyim buna da şaşıracaksınız: emniyet kemeri takmazsanız ölürsünüz derler ya, yalan. Deneyin ölmediğinizi göreceksiniz. Çok nadir 10bin 100binde bir kaza olur onda da kafa travmasına bağlı ölürsünüz emniyet kemeri takmadığınız için değil. Bunlar hep emniyet kemeri lobisinin oyunları ve devletin de işine geliyor ceza kesip para toplamak. Yıllardır böyle gelmiş böyle devam ediyor diye kimse sorgulamıyor.

    Uyanık oluuunnn, büyük resmi görüüünn. Büyük resim kursumuza kaydınızı yaptırmayı unutmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünya da düzdür şimdi. Yuvarlaklar lobisinin kandırmacasına gelmeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pudinkk kullanıcısına yanıt
    Süt en gerekli gıdalardan biridir cunku insan için hayvansal yağ en gerekli gıdalardan biridir ve kaliteli süt bol miktarda hayvansal yağ ve bir yığın enzim & vitamin içeriyor.

    Coğu kişi multi vitamin, C vit, B12 vit vs alıyor cunku bunları asıl alması gereken hayvansal gıdalardan alamıyor. Aslında hayvan (inek) et ve sütünde bol miktarda vitamin de var fakat eti yanlış ve cok pişirince sütü Louis Pasteur 'un hastalık yapıcı virüs / bakteri teorisi gereği kaynatıp 'Pasteurise' edince hepsi yok oluyor. Yukarda bir arkadaş dedi, sütteki en degerli protein Kasein dahi kaynatınca dağılıyor.

    "Hayvanlar insanların bağışıklığı olmadığı bir sürü parazit ve bakteri de barındırıyor.... çiğ et yiyen kedi aynı parazite karşı bağışıklık sahibidir." kısmı Pasteur'un veya modern tıp veya başka bir oluşumun, kaynağı önemli değil, "hastalık yapıcı virüs / bakteri teorisi" "germ theory of disease" temelinde bir düşünce. Bağışıklık / immunity dediğimiz şey, vücudun kendisinden yani Antoine Béchamp 'ın Terrain / altyapı dediğinden farklı başka birşey değil. Béchamp'a göre DNA'mız , altyapmızın gerekli gördüğü dönemlerde virüs/bakteri üretiyor. genetik konusunda 10'larca yıl deney ve araştırma yapmış Amerikan prof Betsey dexter dyer, the basics of genetics belgesi 87. sayfasında insan DNA'sındaki 3 milyar kod çiftinin 2,5 milyarı virüs veya virüs benzeri kodlardan oluşuyor diyor. Bu çerçeveden bakınca virüslere karşı bağışıklığımız var/yok yanlış ifade kaçıyor cunku altyapımız zaten yüzbinlerce farklı virüs potansiyeli barındırıyor.

    dün büyük bardak çiğ süt içtim ve bugün cok sağlıklıyım. bugün bir büyük bardak daha çiğ süt içeceğim. dolabı 3 dereceye ayarladım, süt duruyor. deneme amaçlı bir tas kedilere versem mi diye de düşünüyorum :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çiğ sütün faydalı olduğunu bilim söylüyor. Senin bi yanlışın var reyiz, sen ateşin bi ölçtür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakın azçok köyde büyümüş eski nesil biri olarak biraz bilgim var, küçüklüğümde çiğ süt tatmışlığım var, ozamanlar küçükbaş hayvancılık yapan akrabalarımızın çocukları sıklıkla çiğ süt tüketirlerdi, birşey de olmazdı
    esasen o zamanlar sütün içerisindeki mikropların ana kaynağı sağılırken içine giren pisliklerdi, hayvan süt kovasının içine pisleyebiliyordu, eğer pislik az gelirse kova dökülmez, pislik atılır devam edilirdi, tabi bunlar çiğ tüketilmez mutlaka kaynatılırdı
    Eğer içine pislik girmemişse sıkıntı yok çiğ içilebilir derlerdi
    Yıllar sonra yaşıtımız bir çocuk brucella geçirdi, tam hatırlamıyorum ama 16 17 yaşlarındaydı ve biraz ağır geçirdi, arkasından sara nöbetleri geçirdi uzun yıllar sinir ilaçları kullandı, ozamanlar brucelladan kaynaklanabileceği söylendi ki çocuğun daha öncesinde herhangi bir rahatsızlığı yoktu
    Yani bu brucella her içtiğiniz çiğ sütte olmuyor, binde bir belki, tamamen şans işi
    Vesselam yeni bir gezegen keşfetmiş gibi, çiğ süt diye bişey buldum çok acayip diyen tiplere aldırmayın
    Bugüne geldiğimizde artık köyde kimse sütü çiğ tüketmiyor,
    ayrıca aldığınız süt dağ köyünde küçük baş hayvan sütü değilse boşuna doğal süt içiyorum triplerine girmeyin, o içtiğiniz süt antibiyotikli hormonlu süt yeminden elde edilen süt
    Üstelik bu yemleri artık dağ köylerinde bile kullanıyorlar sebebi ise verimi yüksek, neredeyse iki kat süt alınıyor
    Meradan gelen hayvanı bile sağmadan önce süt yemine çekip bir müddet bekleyip öyle sağıyorlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dndd -- 12 Eylül 2020; 16:47:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • dndd D kullanıcısına yanıt
    Hocam aldığım süt oldukça kaliteli.

    Şişenin üzerinde Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Çiğ Süt arzı tebliğine uygunluk belgesi diyor.

    Sağma işlemi de öyle senin köydeki gibi kova ile değil, hayvana rahatsızlık vermeyen özel tasarım vantuzlar ile yapılıyor.

    Ayrıca özellikle bahar ve yazın yeşil ot ile beslenenen inekler.

    Nitekim o yüzden sütün rengi cok hafif yeşile çalan korfu beyazı renk. Market sütü örneğin Pınar süt, tam beyaz renktir cunku inekler yapay gıda ile beslenmiştir.

    Fakat en önemlisi tadı süper. Yoğun kıvamda bol yağlı birşey. Yarım lt içtikten sonra uzun süre hiçbirşey su dahi içme isteği olmuyor. Felaket besleyici doyurucu enerjize edici birşey.

    Fakat ondan da önemlisi, asıl konumuz en doğal ve temiz süt olsa dahi doktorlar ve tıp otoriteleri çiğ süt içmeyin yoksa virüs parazit bakteri ile nalları havaya dikersiniz diyor değil mi? İşte ben içiyorum ve tam tersi cok daha sağlıklıyım. Enerji doluyum. Cunku önemli olan virüs değil, önemli olan vücudumuzdur. Vücudumuz organik ve hayvansal yağ alırsak tam kondisyonda olur. Budur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 12 Eylül 2020; 18:21:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.