Şimdi Ara

Citroen C5 Aircross'a yeni şarj edilebilir hibrit sistem geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Citroen C5 Aircross'a yeni şarj edilebilir hibrit sistem geliyor
    Citroen, ürün gamındaki şarj edilebilir hibrit (PHEV) seçeneklerini artırıyor. Şirket, Citroen C5 Aircross için yeni bir PHEV seçenek duyurdu. Ayrıca C5 X ve C5 Aircross'taki mevcut PHEV sistem için de menzil güncellemesi geldi.



    Yeni 180 e-EAT8 hibrit sistem



    Citroen C5 Aircross'a gelecek yeni PHEV sistem, 180 e-EAT8 olarak adlandırılıyor. PureTech 180 isimli benzinli versiyonun yerini alacak sistemde 1.6 litre motor ve bir elektrik motoru kombine edilmiş. Böylelikle toplamda 180 hp güç ve 360 Nm tork üretiliyor. Benzinli motorun tek başına ürettiği güç 150 hp.



    Ayrıca Bkz.2022'de Türkiye'de en çok satılan SUV modeller



    Yeni hibrit sistemdeki elektrik motoru tek başına 109 hp güç üretiyor. Bu motora gereken enerjiyi depolamak için de 84 hücreye sahip 12.4 kWsa (11.3 kWsa kullanılabilir) batarya paketi kullanılmış. Yeni C5 Aircross 180 e-EAT8, şarj edilebilir hibrit olduğu için 58 kilometreye kadar saf elektrikli sürüş modunda ilerleyebilir. Crossover bu modda 135 km/s son hıza çıkabiliyor.



    Citroen C5 Aircross'a yeni şarj edilebilir hibrit sistem geliyor
    Bataryanın doluma ulaşması 7.4 kW şarj cihazı ile 1 saat 45 dakika sürüyor. Citroen, müşterilerin araçlarını evde veya ofiste şarj etmeleri halinde günlük işe gidip gelme sürecinin tamamını saf elektrik modunda yapabileceklerini söylüyor. Citroen C5 Aircross 180 e-EAT8'in fiyatı 43.650 eurodan başlıyor.



    Mevcut PHEV sisteme menzil güncellemesi



    Citroen, yeni PHEV sistemin yanı sıra C5 X ve C5 Aircross'taki mevcut 225 e-EAT8 seçeneğini de güncelledi. Farklı kimyaya sahip yeni nesil bataryada aynı sayıda hücre kullanılmasına rağmen (96 hücre) kapasite 13.2 kWsa'ten 14.2 kWsa'e yükselmiş. Bu da söz konusu modellerin menziline yüzde 15 artış olarak yansımış.



    Sonuç olarak, C5 X, artık 55 km yerine 63 km, C5 Aircross ise 55 km yerine 64 km'ye kadar saf elektrikli sürüş modunda ilerleyebiliyor. Sistemin güç çıkışında ise herhangi bir değişim yok. 1.6 litre motor ve bir elektrik motoru ile toplamda 225 hp güç sunuluyor.






    Kaynak:
    https://www.media.stellantis.com/em-en/citroen/press/citroen-strengthens-its-plug-in-hybrid-offering-more-accessibility-with-a-new-180-hp-on-c5-aircross-and-extended-range-on-c5-aircross-and-c5-x-225-hp







  • Türkiye'ye gelecek mi o önemli

    Gelmeyecekse boşa haber yapıp tüketicinin ümidini içinden geçmeyin

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Barış bey ilgili Hybrid araç ülkemizde de satışa sunulacak mı bir bilgi var mı?

  • Artık C SUV'lerin tamamı Hybrid versiyon ile geliyor, C5 Aircross ve arka planı mor olan fotoğrafta kullandığınız D sınıfındaki C5X'in de Hybrid versiyonlarının Türkiye'ye gelmesi gerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 4 Kasım 2022; 13:34:28 >
  • arslnhkn A kullanıcısına yanıt

    Tam emin değilim ama önümüzdeki 1-2 yıl içinde PHEV getirme planları yok diye biliyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiyenin 300 milyon kWh olan elektrik üretimi, bataryalı araçlar yaygınaştıkça yüz milyonlarca kWh daha artacak. O ek milyonlarca kWh elektrik nerde, nasıl üretilecek hiç bir fikriniz var mı?

    Ben söyleyeyim. Dağlara ovalara daha çok pilon hatı döşenecek çünkü elektrik, pilonlara asılı kablolarla atmosferdeki statik elektrik çekilerek üretiliyor.

    3000m yüksekte dağın tepesinde güç santrali olur mu? Olmaz fakat bol bol atmosfer olur. İçinde de statik elektrik olutr işte o yüzden dağın tepesine bile pilon hatları cekiyorlar , atmosferik elektriği toplayıp şehirlere dağıtıyorlar.

    Ovalar, tarlalar üstüne deli gibi pilon hatları çekiyorlar.

    Cunku onlar bir güç santralinden elektrik iletme işi değil, atmsoferden elektrik toplama işi yapıyor.

    Dolayısıyla elektrik bedava birim maliyete üretilmiş oluyor fakat yüksek tarifeden satılarak kazık geçirilmiş oluyor.

    Citroen C5 Aircross'a yeni şarj edilebilir hibrit sistem geliyor


    Citroen C5 Aircross'a yeni şarj edilebilir hibrit sistem geliyor


    Citroen C5 Aircross'a yeni şarj edilebilir hibrit sistem geliyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.