Şimdi Ara

Citroen Nemo 1.4 motor yağ basıncı düşük uyarısı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Citroen Nemo aracımı yeni aldım ve yaklaşık 2 aydır kullanıyorum. Aldığım günün ertesi sabahı çalıştırdığımda "motor yağ basıncı düşük" uyarısı aldım. Aracı kapatıp yeniden çalıştırdığımda aynı arızayı vermedi. Genelde sabahları soğukken veriyor ancak nadiren kullandığım gün içerisinde motoru kapatıp açtığımda da arıza verebiliyor. Aracımda yağ eksiltme vs. gibi bir sorun yok. Yağ seviyesi üst çizgide. 10 bin km yağ bakımı yaptırdım, sorun düzelmedi. 5/30 yağ kullanıyorum. Bakımdan sonra orijinal citroen yağ filtresi aldım taktım. Arızayı daha nadir almaya başladım ama yinede arıza verebiliyor. Arizayi sadece arac ilk çalıştığında alıyorum, sürüş esnasında herhangi bir arıza almıyorum. Son olarak yağ karterinde hafif bir deformasyon mevcut. Bu yağ basıncını etkiler mi? Sebebi ne olabilir? Ne önerirsiniz? Şimdiden herkese teşekkürler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Sorunu çözdüm ve işinize yarayabilir diye yazıyorum.
    Aracın karter ezikliğinden şüphelendiğimiz için karteri söktüm. Yağ süzgecinide söktük ve ufak bir kırık olduğunu farkettik. Yağın bir kısmını da buradan geri kaçırıyor bu da yağ musuruna yağ geç ulaştığı için arıza veriyormuş.
    Maliyet, 450 TL süzgeç, 500 TL karter, 400 TL total 5/40 yağ, 100 TL yağ filtresi ve 500 TL de ustaya el emeği verdim. Orijinal parcalar. Toplamda 2000 Bin TL masraf oldu. Çok şükür sorun düzeldi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.