Şimdi Ara

civic benzin/lpg gösterge sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar bu sabah arabayla seyir esnasında birden benzinin azaldığını gördüm ama araç lpg deydi fakat benzin azalıyordu en sonunda benzin göstergede tek diş kaldı hatta 11 km kaldı falan yazıyordu eşimi işe bırakıp biyere çektim hondayı aradım bu sorunun normal olduğunu benzinin eksilmediğini lpg nin çalıştığını ve araca yeniden benzin alındığında ibrenin düzeleceğini söylediler öyle oldu ama sonuçta büyük paralar verip araba alıyorsun alakasız sorunlar çıkıyor.Lpg yakıyor ama lpg göstergesi eksilmiyor demek lpg bitse arabada benzin olmasa yolda kalacaz ve işin aslı biraz hevesim kaçıyor gibi oldu acaba bu sorun ne zaman düzeltilir bileniniz varmı...



  • srebrenitsa1995 kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam,

    Bu sorun hondanın bazı modellerinde kalan benzin miktarını elektronik olarak hesaplamasından kaynaklı. LPG de gittiğin halde benzin göstergeside düşer. Her benzin alışında ibre tekrar normale döner.

    Bazı LPG cilerde bunu çözen bi alet var. Arabayı her çalıştırdığında ibreyi normale dönderiyor, araba giderken yine benzin göstergesi düşüyor fakat kontağı kapatıp açınca düzeliyor. 150 TL fiyatını fazla bulduğum için almadım.

    Diğer bir çözümü ise benzini yarımın biraz üzerinde tutmak, bu durumda düşmüyor. Hatta en garantisi fullde tutup ayda bir fullemek.
  • lpg=dert+bela
  • hondayısev H kullanıcısına yanıt
    sağol kardeş en son dediğini yapıyorum ve şimdilik sorun yok gibi ,1000 bakımına gittiğimde servisteki arkadaşlar hondanın böyle bir kiti hazırladığını tamamlanınca servislere göndereceğini söylediler bekliyoruz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.