Şimdi Ara

Clio 4 1.5 dCI EDC - 250.000 km Kullanıcı Deneyimi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
84
Cevap
13
Favori
16.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
67 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Salih* kullanıcısına yanıt
    Son şanzıman da ki sorun bize 200 k üzeri edc ler hakkından iyi bir bilgi verdi. 😂 Teşekkürler siz bence daha az km ile daha uzun yıllar binecek birine devredin 😉

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Konu sahibi arkadaşı tebrik ederim. Her ne kadar "clio" sahibi olmasamda tecrübelerini böyle detaylı bir şekilde üşenmeden yazmış. Bizede bütün kelimelerini atlamadan zevkle okumak düştü. Allah daha iyi arabalara kazasız belasız binmeyi hepimize nasip etsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Süper bir paylaşım olmuş. Eline, emeğine sağlık forumdaşım. Selamlar.

  • 200 li km büyük sorun olmadan aşan motorlar zaten , yazı güzeldi , 300 binlere getirip aracı yenilemiş olduğumuzdan şunları tavsiye edebilirim . Şanzıman yağını 60 binde bir değiştirmek Hidrolik sıvıları balata disk bakımlarında değiştirmek tamir yerine bakım seçenler açısından faydalı olabiliyor . Aracım manueldi benzer sorunlar benzer km lerde yaşandı. Kaliteli yakıt kullanımı ve kesinlikle orjinal yakıt filtresi kullanılması gerekiyor bu motorlarda . 20 binden daha fazla aynı yakıt filtresi ile gitmemenizi ve deponun mümkün olduğunca dolu olarak kullanılmasını tavsiye edebilirim enjeksiyon hatası ile çekiş düşüklüğü yaşayabilirsiniz 200-300 km arası . Makine ile enjektör temizliği yapan dizelcilerde sorun değişmeden çözülecektir büyük ihtimalle. 500 -600 binlere bakım ile çok rahat üst kapak açmadan gelebilen milyona rektefiyesiz ulaşmayı başaranlarin hikayeleri ile dolu bu kod motorlar. taksi olarak 800 km aşana şahit olmuştum. E6 adblue ile çalışan versiyonlarda sensör kaynaklı çok sık ariza uyarısı veriyor olması kronigi haricinde çok km yapanlar için hala
    performans / tüketim olarak verimli sorunsuzlugu ile tercih edilmesi mantıklı motor seçeneği DCI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsyncvr -- 15 Mayıs 2021; 10:38:11 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • @Mhmmd.239 ; Teşekkür ederim. 300.000 km'ye kadar kullanacağım muhtemelen.


    @Nickenick ; Teşekkür ederim üstad.


    @haluk 23 ; Teşekkür ederim üstad. Selamlar.


    @hsyncvr ; Katılıyorum üstad. Ek olarak dizel partikül filtresi konusunda pek sorun yaratmıyor bu motorlar. Ancak kalitesiz yakıta karşı bir çok motorda olduğu gibi bu motorlarda da tolerans çok düşük dediğiniz gibi. Enjektörlerin bakım/revizyon ihtiyacı olabileceğini ön görüyorum ben de 300.000 km'ye kadar.

  • edc şanzman 200 bin km sağlıklı kullanılabilmiş. bu bence güzel iş. ancak sorun buradan sonra başlamış.


    yukarlardaki yorumlar gibi araç normalde ömrünü tamamlamış ama ekonomik durumlardan ötürü kullanılmaya devam ediliyor maalesef.


    motor sıkıntısız devam edebilir ama şanzman için aynı şeyi söylemek pek mümkün görünmüyor.


    kazasız belasız sürüşler dilerim. güzel yazı ve inceleme olmuş.

  • Sanziman üzmüş sizi. Geri kalani gayet normal.
    Keske cikma dusuk km yol yapmis sanziman atsaydiniz arabaniza. Edc de kavrama haricinde sanziman icinde de cok ariza cikiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @muammer816 ; Öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.


    EDC'lerde 5-6 yıl veya 120.000 km sonrasında (emin olmamakla birlikte 2014 yılından sonraki üretimlerde beynin daha sağlam olduğunu duymuştum) beyin arızası olma ihtimali %50'nin üzerinde kişisel gözlemlerime göre. Yani beyin arızası kronik diyebiliriz.


    Kavrama zaten sarf malzemesi. Kavramayı tamamen bitirene kadar kullanırsanız volanın da değişmesi gerekiyor. Bu nedenle maliyet artabilir. Tavsiyem kavramanın zayıfladığını hissettiğinizde fazla kullanmadan direkt değişim yapılması. Kavrama değişiminde vites ayırma çatalları da yıpranmışsa değişiyor. Bu da kronik sayılabilir.


    Bende 229.000 km'de meydana gelen 2. vites tamburu arızasında akünün zayıf olmasının etkisi olduğunu düşünüyorum. Düşük voltajtan dolayı yokuşta vitesi 2'den 1'e düşüremediğini, bu esnada vites tamburu dediğimiz parçaya zarar verdiğini tahmin ediyorum.


    Yerli yabancı forumlarda EDC şanzımana sahip araçlarda 60 amper yerine 72 amper akü kullanılmasının faydalı olabileceği söyleniyor. Benim aküm 2 yıl olmadan ömrünü doldurdu. 1-2 yıldan sonra bakımlarda akü voltajını ölçtürmekte fayda var. Değerleri düşmüş olan akü ile kullanılmamalı EDC'li araçlar.


    Genel olarak birçok şanzımanda olduğu gibi EDC şanzıman ve baskı balata gibi malzemelerin uzun ömürlü olması için;


    • 1. ve 2. viteste ani kalkışlardan kaçınmak gerekiyor.
    • Yokuş yukarı geri geri kullanmaktan kaçınmak gerekiyor.
    • Dur kalk trafikte 10-20 cm ilerlemek için hamle yapıp aceleci davranmamak gerekiyor. Çift kavrama ve robotize şanzımanlar bu hususta tam otomatiklerden daha fazla yıpranıyorlar bence.
    • Aracınızda "ECO" modu varsa yokuş yukarı kullanımlarda devre dışı bırakmakta fayda var. Düşük devirlerde vites yükseltme yönelimi olduğu için kararsızlık yaratıyor. Motor ve şanzımana ekstra yük bindirdiğini düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Salih* -- 15 Mayıs 2021; 13:33:35 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hsyncvr

    200 li km büyük sorun olmadan aşan motorlar zaten , yazı güzeldi , 300 binlere getirip aracı yenilemiş olduğumuzdan şunları tavsiye edebilirim . Şanzıman yağını 60 binde bir değiştirmek Hidrolik sıvıları balata disk bakımlarında değiştirmek tamir yerine bakım seçenler açısından faydalı olabiliyor . Aracım manueldi benzer sorunlar benzer km lerde yaşandı. Kaliteli yakıt kullanımı ve kesinlikle orjinal yakıt filtresi kullanılması gerekiyor bu motorlarda . 20 binden daha fazla aynı yakıt filtresi ile gitmemenizi ve deponun mümkün olduğunca dolu olarak kullanılmasını tavsiye edebilirim enjeksiyon hatası ile çekiş düşüklüğü yaşayabilirsiniz 200-300 km arası . Makine ile enjektör temizliği yapan dizelcilerde sorun değişmeden çözülecektir büyük ihtimalle. 500 -600 binlere bakım ile çok rahat üst kapak açmadan gelebilen milyona rektefiyesiz ulaşmayı başaranlarin hikayeleri ile dolu bu kod motorlar. taksi olarak 800 km aşana şahit olmuştum. E6 adblue ile çalışan versiyonlarda sensör kaynaklı çok sık ariza uyarısı veriyor olması kronigi haricinde çok km yapanlar için hala
    performans / tüketim olarak verimli sorunsuzlugu ile tercih edilmesi mantıklı motor seçeneği DCI

    hocam taksi olayı bambaşka. soğumayan motor ile çok uzun kmler yapılır. ama günlük kullanılan kısa mesafe soğuk motor olarak çalışan bir aracın aşınması ömrünü ciddi derecede azaltıyor.





  • Anladigim kadariyla kavrama arizasindan sonra kayış kopmuş araç daha dikiş tutmamış


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ford dizel mk3,5 powershift olanlarda kullanılan şanzıman 6dct450 kodlu. . 450nm tork dayanımı var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne masraflı arabaymış bu clio..

    Önceki aracım ep3 civic aracım 340 bin kmdeyken satmıştım. 200 bin ile 340 bin arası bendeydi. Klima kompressoru gaz kaçağı ve piston kafası contalarin erimesi dışında yağ ve suyu dışında hiç birşey değiştirmemiştim.

    Şimdi aracım 1.0tsi 40 bine dayandım. Şu ana kadar tertemiz gidiyorum ama ep3 gibi sorunsuz olacağını hiç zannetmiyorum. Her ne kadar 1.0tsi ünitenin şu ana kadar bilinen herhangi bir kronik sorunu olmamasına rağmen.. gerçi brezilyada 200 bin deviren 1.0tsi üniteleri inceliyorum. Tam takır gidiyorlar. Şaşırıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arizalari yarisina kadar okudun piskolojim bozuldu. Abicim 170.000 km 1.33 lpg li auris ve su anda 92.000 km Lpg 1.6 corolla otomatik kullaniyorum. Auriste 1 kere baski balata degistim. Onun haricinde balata disk gibi sarf malzeme degistim. Ne bir kere on duzen ne motor ne sanzuman ne triger gibi dertlerim olmadi bence bu araclar ekonomik degil ve huzurlu hic degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Şu an 238.000 km'de. Yaklaşık 200.000 km'dir kullanmaktayım. Km'nin yaklaşık %60-70'inin İstanbul'da yapıldığını söyleyebilirim."


    Hayret, ilk defa bir kullanıcı yüksek kilometrenin şehir dışında değil, şehir içinde yapıldığını söylüyor. Halbuki ilanlara bakarsak yüksek km'li araçların istisnasız hepsi kilometreyi şehirdışında yapmış, şehiriçine hiç sokmamışlar (!) arabalarını.. yersen.

  • @frzstate ; Kavramadan sonraki arızanın teşhisinde beyin ve 2. vites tamburu arasında kaldık. Önce beyin değişti. Fakat beyin değişmeden direkt vites tamburu değişimi yapılsaydı muhtemelen çözülecekti problem. Biraz yanlış teşhis kaynaklı olmuş olabilir.


    @bps ; Bunu bilmiyordum. Teşekkürler.


    @pbmax & @rylai2113 ; Toyota, Honda genel olarak sorunsuz otomobiller üreten markalar. Corolla'da tam otomatik şanzıman vardır diye tahmin ediyorum. Kolay kolay sorun çıkarmaz sanırım.


    TSI 2 aracım oldu. Ancak uzun dönem kullanmadım. 200.000 km sonrası öyküsünü kestiremiyorum.


    Clio 4 için sorunsuz diyemem. Ancak şu ana kadar ekstrem problemler yaratmadı. Klima, radyatör hortumu gibi arızalarda önden yapılan kazanın da etkisi olmuş olabilir. Triger, baskı balata, porya bilyaları belirli bir ömrü olan sarf malzemeleri. Yağ soğutucusu can sıkabilir. Özellikle yağın bittiği fark edilmezse. Şanzıman ise can sıkmaya devam edecek mi göreceğiz bayramdan sonra.


    Ben kalem kalem tüm detayları yazdığım için biraz göz korkutmuş olabilir. :)


    @bozbirik ; Haklısınız. Öyle bir kaide yaygın ikinci elde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Salih* -- 16 Mayıs 2021; 13:7:39 >




  • Ucuz etin yahnisi yavan olur diye boşa dememişler. Dsg sorunlu diye bilirdik edc nin aşağı kalır yanı yokmuş.
  • Kıssadan hisse herkesin de bildiği gibi 1.5 dci yine güzel bir ünite lakin manuel kullanmak gerekli. Yazdığınız masraflar az buz rakamlar değil, neredeyse yeni bir benzinli motor alınıyor o paralara.


    Konunun sizinle de alakası yok tabii ki, 18 yaşında honda otomatiği, 20 yaşında vw otomatiği hala sorun çıkarmadan çalışırken, bu dsg ve türevleri az yakıp bir saniye atik olacak diye büyük masraflar çıkaran şanzımanlar haline geldi.


    Tabii avrupada bir aracın "ömrü" 150 bin km olduğunu düşünürsek onlar için sorunsuz olabilir.

  • Hocam istanbul da o kadar km de kazanız varmı varsa adet ve boyutları nedir?


    Kazasızsa o kadar km de istanbul da şimdiden tebrik ederim.

    Allah kaza bela göstermesin.

    Şirket araçlarımız da çoğu clio kiralık olduklarından sürekli model yenileniyor.

    Önceki nesilde kavrama çok iyi değildi sonradan baya geliştirdiler clio da. Sanırım abilerindeki kavrama sistemini getirdiler(megane).

    Bence biraz küçük ama mükemmel bir aile aracı.

    4 kişilik aileye rahatlıkla yeter.

    Özellikle manuel 75 lerin yakıt tüketimi inanılmaz iyi. Daha iyisini görmedim. Çekişleri de öyle 75 lik şahin doğan gibi değil. 1.5 dizel kalkışlarda şaha kaldırıyor aracı. Sonradan ivmelenmesi zayıf ama o kadar olur ekonomi arabası sonuçta hem şehir içi hem şehir dışı çok ekonomik. Motor performans iyileştirmeleri için yazılım yapıyorlar bu arabalara 120 beygirlere falan çıkıyor rahatlıkla ama ne kadar sağlıklı bilemem.

    Renoyu oldum olası severim megane 2 den sonra en iyi f/p tasarım ekonomi araçlarını yapan firma benim için.

    Ama bir reno nasip olmadı şimdiye kadar.  

    Değerli paylaşımınız için teşekkürler.





  • Güzel bir konu olmuş emeğinize sağlık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinize sağlık. Faydalı konu.
    Ben de 207 000km boyunca kullandığım D4D manuel, iki eski kasa makyajsız Corolla'da karşılaştığım arızaları kısaca yazayım:
    40 000km civarında turbo değişmişti garantiden. 100 000 gibi eşim, bagajı ağzına kadar ders kitabı doluyken, dik yokuşta ilk kalkışta zorladığı için, şanzıman bilyası kırdı. Yolda 4. viteste
    kaldım.
    Direksiyon mafsalı değiştirdim ayrıca bir kez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.