Şimdi Ara

Clio HB (Icon) vs VW Polo (Comfortline)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2016 ve sonrası makyajlı Clio HB 1.5 dCi Icon düz vites ile 2015-2016 civarı VW Polo 1.4 TDI Comfortline düz vites arasında kaldım.

    Kağıt üzerinde donanım özelliklerine baktığınızda Clio önde görünüyor (4 havayastığı, hız sabitleyici vs.) Fakat iki aracı da kullanmadığım için performans, yakıt tüketimi, konfor vb. bakımından hangisi daha öndedir bilemiyorum fakat donanım olarak polo biraz geride kalıyor (2 hava yastığı). İç mekan genişliği olarak sanırım hemen hemen aynılar. Belki Clio'nun içi biraz daha büyük olabilir. Fiyat olarak ikisi de 65-67 bin lira mertebelerindeler. Sizin tercihiniz hangisinden yana olurdu ve neden tercih ederdiniz? Kullanıcı yorumlarını merak ediyorum.
    Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.



  • Farkındayız ama donanım=iyi araba olmadığının da farkındayız. Siz de kimin ne tercih ettiğine acınası durum demenin asıl acınası durum olduğunun farkına varmalısınız acilen. Biri iki oyuncak donanım var diye Mercedes S class diğeri at arabası gibi abartmaya gerek yok. İkisi de B sınıfı araç hepi topu.
    Clio icon çok dolu bir araç hocam 2018 modelini kiraladim otomatik karışık uzun yol vs 450kmde 4.7lt yaktı. Araba 4 kişi var. İcindeki multimedya ses sistemi felan gerçekten efsane. Yetkili servisi uygun. (Wv de iki kati fiyat vereceksiniz ve renonun bakımları 20binde bir ) eğer binecekseniz hergun keyif alayım diyorsanız kesinlikle Clio. Test edin ikisini de anlarsınız zaten. Dci en az yakan motor. İkinci elde Clio çok hizlidir. Polo otomatik değilse yavaş gider.
  • İki arabayıda kullanma fırsatım olmadı ama binmişliğim var, clioda arka taraflarda trim sesleri olabiliyor "tık tık" şeklinde ama çözülebildiği söyleniyordu. Motor olarak bence 1.5 dCi motor daha iyi ve kendini kanıtlamış bir motor.. Satarken değer kaybını dert etmem diyorsanız Clio öneririm.
  • Binici olarak icon clio alırdım. Boş polodan iyidir. Ama ikinci eli poloya göre zayıf tabi.
  • Elite paket i20 neden düşünmüyorsunuz?
  • Normalde clio kullaniyorum, bir haftadir polo kullaniyorum.



    Birbirine karsi ustun olduklari cok nokta var ama hava yastigi, hiz sabitleyici, genis ve nitelikli multimedya ve dci motor icin secimim clio.
  • Fiesta varken ikisine de bakmazdım.
  • ben aslında maksimum hız ve performans verilerine baktığımda o sınıfta clio ve polonun iyi olduğunu gördüm (tabii kağıt üstündeki verilere dayanarak söylüyorum) onun için tercihimi bu ikisi arasında yapmak istiyorum. tabii biraz daha bütçeyi arttırıp golf 1.6 tdi midline plus golf almak da aklımda vardı ama düşük km li ve temiz olanlar 80 bin lira üzerinde o miktarlara çıkmıyorum. Anladığım kadarıyla düşük km li temiz bir polo alırsam satarken de değer kaybı olmadan rahatça satabileceğim.
  • İkisi arasından polo. Plastik clio hele vites topuzu ne öyle ya. ama ben olsam ikisini de seçmez fiesta alırdım
  • Clio icon çok dolu bir araç hocam 2018 modelini kiraladim otomatik karışık uzun yol vs 450kmde 4.7lt yaktı. Araba 4 kişi var. İcindeki multimedya ses sistemi felan gerçekten efsane. Yetkili servisi uygun. (Wv de iki kati fiyat vereceksiniz ve renonun bakımları 20binde bir ) eğer binecekseniz hergun keyif alayım diyorsanız kesinlikle Clio. Test edin ikisini de anlarsınız zaten. Dci en az yakan motor. İkinci elde Clio çok hizlidir. Polo otomatik değilse yavaş gider.
  • Yan hava yastıkları ve hız sabitleyici gibi kritik donanımları eksik, arka park sensörü bile yok evet ama Polo kalite hissiyatı, konforu, yalıtımı ve trim sesi gibi konularda Clio'dan üst sınıf hissettirdiği kesin. İki aracı da hem sürücü hem de yolcu alarak bolca deneyimledim.

    Fiesta da iyi bir alternatif olur ama motor/performans olarak Clio ve Polo'nun gerisinde kalıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ken Block43

    İkisi arasından polo. Plastik clio hele vites topuzu ne öyle ya. ama ben olsam ikisini de seçmez fiesta alırdım
    Hocam icona bindiniz mi hiç?Yoksa joy paket cliodan mı bahsediyorsunuz.Çünkü icon ile joy arasında dağlar gibi farktan bile fazla fark var.İcon da vites topuzu deri kaplamadır mesala.
  • Bu seçenekte anahtarsız giriş çalıştırma, dijital klima, hız sabitleyici gibi özellikleri sunabilen “4” (dört) havayastıklı bir clio ile park sensörü bile olmayan çöp poloyu karşılaştırmak en hafif deyimiyle dramdır. Bomboş arabaya para bayılıp bir de savunan arkadaşlar acınası durumun farkında değil misiniz ?
  • aaguler kullanıcısına yanıt
    Farkındayız ama donanım=iyi araba olmadığının da farkındayız. Siz de kimin ne tercih ettiğine acınası durum demenin asıl acınası durum olduğunun farkına varmalısınız acilen. Biri iki oyuncak donanım var diye Mercedes S class diğeri at arabası gibi abartmaya gerek yok. İkisi de B sınıfı araç hepi topu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mur@t_333 -- 15 Mayıs 2018; 12:39:1 >
  • Peki ikisinin de servis ücretleri konusunda bir fikri olan var mıdır?
  • bir de trim sesi nedir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mur@t_333

    Farkındayız ama donanım=iyi araba olmadığının da farkındayız. Siz de kimin ne tercih ettiğine acınası durum demenin asıl acınası durum olduğunun farkına varmalısınız acilen. Biri iki oyuncak donanım var diye Mercedes S class diğeri at arabası gibi abartmaya gerek yok. İkisi de B sınıfı araç hepi topu.
    Polo kalite hissiyatı, konforu, yalıtımı ve trim sesi gibi konularda Clio'dan üst sınıf hissettirdiği kesin demişsiniz...





    Polo'ya golf muamelesi yapan sizsiniz...Polo Clio'dan daha kaliteli bir araç değil...


    Fikrime gelecek olursak, bir arabada oyuncak özelliklerden ziyade güvenlik daha ön planda benim için ve polo alınacaksa 4 hava yastıklı lounge paket alınmalı,

    yoksa herhangi bir 4 hava yastıklı b sınıfı her aracı poloya tercih ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BAYOKAN84 -- 15 Mayıs 2018; 15:28:17 >




  • BAYOKAN84 kullanıcısına yanıt
    Poloya Clio’ya göre konforlu dedim Golf’le kıyasladığım bi cümle gösterin? C sınıfı ultra konforlu harika araba demişim gibi davranmayın. Düşmanlığınız çıkıyor ortaya. İkisi de hepi topu B sınıfı araç demişim ama siz işinize gelen yeri okursunuz.



    Polo Clio’dan kaliteli ve konforludur ve bu konu birçok test ve inceleme yapan sayfalarca ve sitelerce sabittir, tartışmaya kapalıdır. Aksini iddia eden hayatında iki aracı da hiç kullanmamıştır.

    Clio daha donanımlı Polo boş dedim zaten. Yukarda okursanız eğer görürsünüz. Donanımına laf ettiğim bir cümle gösterin hadi bakalım?

    Son sorum herhangi bir Vw aracı övülünce neden bu denli rahatsız oluyorsunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mur@t_333 -- 15 Mayıs 2018; 15:52:11 >
  • mur@t_333 kullanıcısına yanıt
    üst sınıf hissettirdiği kesin ifadesinden benim anladığım polo clio'dan net bir şekilde kaliteli, hatta üst sınıf araçlar kadar iyi demek istediğinizdir.

    Üst sınıf deyince de polo'nun üst sınıfı golf olduğundan golf dedim, hem üst sınıf gibi hissettiriyor deyip hemde altı üstü b sınıfı araçlar demek çelişkidir, net.
  • Polo tercih ederdim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BAYOKAN84

    Polo kalite hissiyatı, konforu, yalıtımı ve trim sesi gibi konularda Clio'dan üst sınıf hissettirdiği kesin demişsiniz...





    Polo'ya golf muamelesi yapan sizsiniz...Polo Clio'dan daha kaliteli bir araç değil...


    Fikrime gelecek olursak, bir arabada oyuncak özelliklerden ziyade güvenlik daha ön planda benim için ve polo alınacaksa 4 hava yastıklı lounge paket alınmalı,

    yoksa herhangi bir 4 hava yastıklı b sınıfı her aracı poloya tercih ederim.

    Alıntıları Göster
    Kendi aracım 2015 model polo ve 2 günlüğüne 2016 model clio kiradım. İki araçta otomatik vites. Kiralık dediğime bakmayın kmsi çok düşük araçtı.
    Polo iç mekan kalite,işçilik,trim ve yalıtım olarak clio dan kaliteli.
    Özellikle 100 km üzeri hızlarda clio yol ve rüzgar sesini bariz içeri alıyor.
    Clionun arka tarafından özellikle de bagaj kapağından gelen sesler can sıkıyor.
    Yalnız clionun motoru polo aracımın motorundan daha canlı. Kağıt üzerinde ki verilerden ziyade hissettiğim bu şekilde.
    Yukarıda ki arkadaşın dediklerine katılıyorum. 40. Yıl ve sonrası makyajlı polo bir çok C sınıfı araçların iç mekan malzemeleriyle kafa kafaya gider.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.