Şimdi Ara

Çocuğum için birikim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
2
Favori
3.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yenidoğan çocuğum için Her ay ayırabildiğim kadar bir miktar para ile birikim yapıp,kenara koymak ve unutmak istiyorum fakat en mantıklısı sizce nedir? Beş mi altın hesabı mı, döviz hesabı mı, hisse mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cardigans78 -- 26 Ocak 2022; 5:26:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • En mantıklısı yatırım sepeti yapmanız. Her yatırım aracına biraz biraz para koymanız en iyisi olacaktır. Böylelikle hiç birinden mahrum kalmazsınız. Ben ilk oyumu altından yana kullanırım. İkinci olarak ya yabancı yatırım fonlarını söyleyebilirim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • M4M00D kullanıcısına yanıt
    İlginiz için teşekkürler yabancı yatırım fonundan kastınız yabancı hisse senetleri mi?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • cardigans78 kullanıcısına yanıt
    Yabancı hisse senetlerini kendi başınıza yönetebilirseniz daha mantıklı tabiki ama gelir vergisi ile kendiniz uğraşıyorsunuz. Benim dediğim yabancı hisse senedi fonları, bankalar üzerinden alım yapabiliyorsunuz. Bu fonlar nedir derseniz şöyle açıklayabilirim.

    Fon yöneticisi var belirli alanlarda yatırım yapıyorlar hisse alıp satıyorlar. Tabi bunun için yıllık %2-3 yönetim ücreti istiyorlar.
    fonun yatırım detaylarını içeriğini kap.gov sitesinden veya tefas sitesinden detaylı olarak inceleyebilirsiniz. Birde yaptığınız kar payından %10 kadar stopaj kesiliyor. Benim gibi çok meşgul biriyseniz yatırım fonları ve altın portföyün gözdesi oluyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • BES açıp içindeki fon dağılımını

    hisse senedi fonu,altın fonu v.s diye dağıtabiliyorsunuz.


    ben kendim her ay düzenli olarak yapabilirim diyorsanız normal hisse senedi fonuna ve ya temettü emekliliğine odaklanıp temettü dağıtan şirketlerin hisselerine yatırım yapabilirsiniz.

  • ziraat bes için kamu dış borç seçtim, daha sonra girdiğimde uyarı verdi,

     Sözleşmenizde fon dağılımı değişikliği işlemi için yetkiniz/hakkınız bulunmamaktadır. Detaylı bilgi almak için 0850 202 2020 numaralı Müşteri İletişim Merkezi’mizi arayabilirsiniz.

  • redferrari R kullanıcısına yanıt

    yılda 6 kez değiştirme hajjınız var ve 2 ayda bir değiştirebilirsin.

    yani 6 dahan fazla değişiklik yapmışsan veya 2 aydan kısa süre önce fon değişikliği yapmışsan değiştirtmez.

  • ozbey08 kullanıcısına yanıt

    Bireysel emeklilkte fon değişim hakkı 6'dan 12'ye çıktı.

  • kesinlikle bireysel emeklilik , ufakta olsa başlayın, fon seçiminizi yabancı hisse fonları yaparsanız uzun vadede güzel bir getiri olur. %30 devlet katkısıda var.

  • Cem kullanıcısına yanıt

    ben de çocugum için maasım 10 da 1 i kadar altın/dolar/euro almaya calısıyorum. ama emeklilik 56 yaş diye biliyorum. örneğin 10 yıl yatırıp çıkmak var mı ?


    bir arkadasım cok fazla kesinti oldugunu soylemişti 56 yastan once ayrılanlar için.


    Katılımcı Bireysel Emeklilik Sisteminden istediği zaman ayrılabilir. Ancak bu durumda emekli olmanın getirdiği avantajlardan yararlanamayacaktır. 10 yıldan az süreyle katkı payı ödeyerek ayrılanlara yapılan ödemelerin ve hak edilen devlet katkısının içerdiği irat tutarı %15, 10 yıl süreyle katkı payı ödemiş olmakla birlikte emeklilik hakkı kazanmadan ayrılanlara yapılan ödemelerin ve hak edilen devlet katkısının içerdiği irat tutarı %10 oranında stopaj kesintisine tabidir. Emeklilik hakkı kazananlar ile bu sistemden vefat, maluliyet veya tasfiye gibi zorunlu nedenlerle ayrılanlara yapılan ödemelerin ve devlet katkısının içerdiği irat tutarı %5 oranında stopaj kesintisine tabidir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mondschein66 -- 28 Ocak 2022; 12:55:1 >




  • mondschein66 M kullanıcısına yanıt
    Bireysel emekliligin amaci uzun vadeli kalmak, ufak birikimle birseyler yapmaktir.
    10 yil prim odeme ve 56 yasini doludurunda emeklilik hakki kazanirsiniz. Devlet katkisinin tamamini alirsiniz. Cocuga yapiyorsaniz birakin uzun yillar odensin, 56 yasinada gelsin. Ozaman isine yarayacak guzel bir birikim olusur. Ama 5 yil 10 yil kalayim olayi bu isin ozunden cok uzak. Kesintiler genelde girip az para odeyip, 2 yil sonra cikanlarda yuksek kaliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mondschein66 M kullanıcısına yanıt
    birde siz sozlesme yaptiniz yas 40 olsun 10 yil sistemde kaldiniz, 10 yil sonra parayi alip ciktiniz. Sonra 51 yasinda yine girdiniz, bu sefer sadece 56 yasi degil 10 yili yine beklersiniz, cunku emeklilik sisteminden ciktiniz. Bu yuzden sisteme ilk giris yaptiniz aktif bes sozlesmeniz dikkate alinir.

    misal
    2010
    2015
    2018
    2021
    yillarinda farkli sozlesme yaptiniz 4 tane ayri sozlesme
    bunlardan ilk ikisini iptal ettiniz yada ciktinjz.
    sizin aktif sozlesmeniz 2018 oldugundan bu yil baz alinir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cem kullanıcısına yanıt

    Aslinda niyetim 18 20 yila kadar birikim yapmak oglum 3.5 yasinda. Yaklasik 15 yil biriktirmek.

    Bes fonlarindaki yurt disi fonlara yatırım yapıp ( aylik 750 lira civarinda ) 18 20 yasinda o zamanki duruma gore egitim/is icin kullanmasuni saglamak. Bir nevi kumbara gibi.

    Zaten en az 10 yil kalip devlet desteginin yuzde 60 ini alabilir. Bunun haricinde ustteki mesajda belirtigim gibi "irat" kesintisi varmis.bunun haricinde 10 yil sonunda ne gibi kesintiler var. 56 yas oglum icin cok uzun bir sure. Niyetim ortakama 15 yillik verimli birikim yapabilmek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kişisel görüşüm eger ic disiplininiz var ise bes yerine kendiniz fonlara aylik duzenli yatirim yapmaniz yönünde olur, boylelikle istedigin zaman çıkma şansına sahip olursunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://temettucu.com


    temettü hisseleri almak da iyi bir yatırım olur. özellikle ihracat yapan aynı zamanda temettü dağıtan şirketler olursa daha iyi olur.

  • mondschein66 M kullanıcısına yanıt
    ozaman sunu yapin madem 750 tl odeyecekseniz.
    minimum odeme tutarinda bir bes sozlesmesi yapin. misal 200 tl
    sonra, kalan 550 Tl yide 300 ve 250 tl olarak ayri sozlesme yapin. Kucuk olan sozlesmeye hic dokunmayin birakin 56 yas gelene kadar kalsin.
    Diger iki sozlemeyide ihtiyac halinde ayri ayri bozdurursunuz.
    Tek sozlesme yaparsaniz, ileride 100bin birikim oldi diyelim, ama size 40 bin lazim, sozlesmeyi bozunca kismi cikis yapamiyor ve 100 bin bozuluyor. Parcali yaparsaniz istediginizi bozarsiniz. kalani yine devam eder.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fezalii kullanıcısına yanıt

    Hocam devlet destegi de almak istiyorum, 10 yul sonra cikjnca yuzde 60 verecekse, şimdi yuzde 30 veriyor. Onjn yuzde 60 hali, yuzde 18 oluyor , 10 yil sinra ayrılınca. Bu oran da fena degil.

    Edit, 10 yildan donra ayrilinca yuzde 10 stopaj kesintisi varmis. O zaman pek bir esprisi kslmiyor. Bes te byljnmanin. Onun yerine yatirim fonları daha iyi sanki.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mondschein66 -- 29 Ocak 2022; 0:10:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cem kullanıcısına yanıt

    Çocuğa Bes yaptırdığımız'da emekli kim oluyor 56 yaşına geldiğinde. Ben mi çocuk mu ?

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.